Marogica -> RE: prostovljno samohranilka (31.12.2007 14:13:21)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec0 RR Evo me zanima, pa ne da sem... Biološka urca kaže tik pred zdajci... Ker si pač želi imeti otroka, ker so to njene sanje in želja in je pač prišla do zaključka, da očitno tistega The one nikoli ne bo. In v cincanju med biti samohranilka in med ne imeti otrok se pač odloči za prvo varianto. Pa si ženska omisli otroka (ne pa tudi očeta otroka, če le ta noče bit vpleten). A je to greh nad vsemi grehi, višek neodgovornosti, egoizma, vasezagledanosti... Al pač si je 'privoščila' uresničitev svojih sanj. To je egoizem. Otrok ni avto, ki si ga ZAŽELIMO. Treba je misliti v naprej. Vsak otrok si želi družino, torej atija IN mamico. In kaj otroku reči? "Sem si te zaželela, sedaj pa te imam, saj ati ni potreben?" Ko imaš otroke, vidiš, da to ne funkcionira kar tako. In če si kdaj brala o pripovedovanjih takšnih otrok, je marsikateri v otroštvu doživljal travmo. Tudi moj mož, kateremu mama je umrla pri še ne dopolnjenih 3 letih. Je povedal marsikatero bridko, pa čeprav je bil njegov oče resnično SUPER oče.... In zato pravim, da je razlika, "obsoditi" otroka že v naprej, da odrašča brez enega starša, zaradi neke lastne želje-egoizma(po moje), ali pa če "pade v situacijo, ko se starša ločita ali nekdo od njiju umre. Travme pa doživljajo vsi enako. In še to...otroka ne "delamo" zase. Začnite se zavedati, da je otrok čisto svoja osebnost, mi ga imamo na "posojo", da mu pomagamo odrasti. Raje si kupite avto ali bajto. Investicija je podobna, travm je manj.
|
|
|
|