julam
|
Naj še jaz končno vsem zaželim vse naj v novem letu. Osebno si želim predvsem zdravja (kako obrabljeno, a ne?), ker je bilo lani res vse v znamenju bolezni. Pa malček sreče tudi ne škoduje . Silvestrovo smo preživeli doma, bil je bolj ali manj navaden večer. Otroka ob 20h v postelji, petarde hvala bogu niso vplivale na njuno spanje. Daril smo dobili na tone in decembra 08 bom def protestirala. Ker tale materializem mi že fejst najeda živce. Kam to pelje? No, ko sem sprožila problem pri tašči, me je zabila, da tudi jaz nisem skromen človek (mi je skromnost res lepa čednost) in sem brezplodno debato končala z umikom. Kakorkoli, praznike smo večinoma preležali, vsi bolj ali manj bolani. Glede našega pobčka pa zaenkrat samo dobro (sej vem, da vsaki pohvali sledi sr***, ampak otroka je pač treba včasih tudi pohvalit). Je pravi jedec, predvsem konkretna hrana mu gre dol. Spi res lepo, čez praznike je prinesel not za naprej in nazaj (zjutraj do 9h, 9.30, popoldne od 3 do 4 ure). Čeblja na veliko, vsake malenkosti se na ves glas veseli. Trenutno so seveda najbolj aktualne novoletne lučke, ko jih zagleda, se začne dret in vzklikat "u u u u " - to kao pomeni lučka. Novoletna jelka je preživela, niti enkrat mu ni prišlo na pamet, da bi kaj dol vlekel. Pa varuška ga je začela kar sama od sebe navajt na kahlico in baje (po njenem dnevnem raportu sodeč) je včeraj 2x lužico naredil, danes pa celo kobasico. Tavelik bratec ga ful maltretira in sploh ne vem več, kako naj se lotim problema. Tejcha, good luck ! Sej sta ful ful ful lušna, ko se jima rata zaigrat skupaj, ampak ko se pa tavelik vrže na malega in imata rokoborbe na tleh, mi pa pošteno pritisk dvigne. Posledično se mali brata na daleč boji, samo da se mu približa, se začne dret. Po drugi strani ga pa gleda kot boga, vse posnema in se zato tudi zelo hitro uči. Sej ne, da so to v prvi vrsti same neumnosti. No, včasih mi pa tavelik tudi prav pride, da lahko kaj nardim, ona2 pa se skupaj zamotita (ko sta sama, sta najbolj prijatla). Potem pa slišim iz druge sobe "Ne, Dejči, ne smeš, to je nevarno...", pa že vidim, kako ga poriva stran, mali pa kar stoično prenaša - ful ga upošteva. Nasploh je ratal kar priden, se mu že da dopovedat, kaj se sme in kaj ne. Tejcha, da ti čestitam za bližajočo se poroko, tudi pri nas je avgust najin mesec. Pa malce lažje mi jepri srcu, ko vidim, da bo tudi vaš Tilen kar velik fant, ko bo krščen. Jaz namreč to vseskozi odlašam, zdaj mi je pa tudi že malo neprijetno, da mi ne bi mali kakšne štale delal. No, menda bomo v tem letu še to dali skoz. Sej vem,da ste ful čvekale, ampak spet mi je vse iz glave ušlo. No, se še oglasim!
|