julij
|
Jutro! Da se vam malo oglasim po dolgem času. Sem kar vesela, da so prazniki mimo, da se zopet vrnemo v normalen ritem. Pa da bojo že dnevi enkrat postali malo daljši. Se mi že kar meša, ker ni nič sonca. Silvestrovali pa smo kar doma, smo še ene prijatelje povabili, ki imajo tudi malo punčko. Smo se imeli kar fino, malo jedli, pili in se načvekali. Ana je zdrava, le mene nekaj nahod zafrkava. Je pa ful vesela pupa ratala. Če si ji nasmehnem, mi hitro vrne nasmešek. Na tleh pa neumorno vadi obrate hrbet- trebuh. Včasih jo pustim na tleh in skočim v kopalnico, pa jo najdem sredi dnevne sobe. Ko leži na hrbtu, dvigne rit in se z nogicami potisne nazaj. Tudi Ana nastavlja noge. Jo držim v naročju, pa kar noče sedet, dviguje rit in ima čisto trde noge. Pa bolj ko ji pravim, da je še premala, in da ne sme tega počet, bolj se mi reži. Joj, med prazniki nama je s postelje padla! Nič ji ni bilo, niti rdeče buške ni imela. Le jaz sem se jokala, kot, da sem jaz dol padla. Pustim jo torej lahko še samo na tleh. Tudi z ležalnika hoče dol zlest. Tudi ščipat zna, da kar zvezde vidim. Pa za lase, nos, verižico grabi in vleče kot buldožer. Gh pridno papa. Najrajše ima korenček, samega krompirja noče (je taka, kot ati ) , pa jabolka ji teknejo. Riževa kašica pa je zakon! Kar se pa spanja tiče, pa mi nismo do zdaj imeli nekih hudih problemov. Nosli smo jo samo v obdobju krčev. Zdaj pa jo dam v postelco, ko pokaže, da je utrujena. Obrnem jo na bok, dam pleničko v roke, dudo v usta in ponavadi tako zaspi. Včasih še moram enkrat dudo popravit. Tudi podnevi tako zaspi. Pa nikoli ji prižigam vrtiljaka, ker jo samo razbudi in mi potem noče več spat. No, pa da ne bom več nakladala vam samo še čestitam vsem, ki ste imeli obmesečje (ah, ne morem verjet, da kako hitro čas beži!) in tebi Tašonka za rojstni dan! Aja, Freycha, za plavanje sva midve verjetno že mimo, ker se nisem nič oglasila. Ali si naju tudi zraven štela? No, če si, bi midve z veselje šle. Kako je danes z sestankom?
|