|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
1.1.2008 22:07:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2401
   RE: Januarčice 08-2.del
1.1.2008 22:08:28   
TinkiBinki
user posted image user posted image user posted image čestitke vsem novopečenim mamicam in veliko pozitivnih misli za vse tiste, ki nas to še čaka. Uživajte v letu 2008, ki je za nas še posebej čarobno!

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 2402
1.1.2008 22:08:49   
martinca
nalinRR,  od česa bi dobil user posted image bakterijo? ker zdaj nimam nobenega vnetja da bi kake svečke uporabljala.Canestena tudi ne uporabljam. sem pa že pred kakima dvema mesecema okol tega hodla k moji G, pa me je dala na UZ če mi slučajn plodovnica odteka pa je rekla da mi ne. te le zgleda da mam tolk totega belega toka pa je še pol od tega tolk mokro na hlačah ali vložku.
kake barve pa je plodovnica ko ti odteče? bele barve?

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 2403
1.1.2008 22:13:06   
martinca
nalinRR, te pa se lepo imejte juter v Umagu.

grem te jaz zdaj počasi spat. če bom sploh lahk kaj spala, ker me je zdaj tak strah. jaz sem tak panik, da večjega ni. no se vam te juter javim kak sem preživela noč.
vsem še enkrat hvala za nasvete.
mirno noč vam želim

(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2404
   [Brisano sporočilo]
1.1.2008 22:14:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu martinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2405
   [Brisano sporočilo]
1.1.2008 22:15:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2406
   [Brisano sporočilo]
1.1.2008 22:16:57   
Brisani uporabnik

(odgovor članu martinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2407
2.1.2008 4:58:39   
Lunca1
Dobro jutro!

No a sem rekla, da bom prva tukaj.user posted image

Martinca plodovnica je sprva prozorna, ko je otrok pripravljen za na svet pa postane mlečna oz. mislim da zelena, če se dojenček že pokaka. Samo v tem primeru pa mora otrok čimprej ven.

Neposredna povezava do sporočila: 2408
2.1.2008 7:14:30   
SuzanaKK
Dobro jutro punce! Lunca si me prehitela, sem mislila, da bom jaz danes prva tukajuser posted image . Sem se zbudila ob 6-ih, nekaj časa buljila v strop in poslušala Gregorja kako smrči, potem pa kar vstala. Zdajle pijem kavico, jem zajtrk, predvsem pa lahko v miru berem RR. Najprej naj zaželim dobrodošlico mali pikici in Gašperju, ki je pravi srček.
Klepetko in Lano sem tudi jaz gledala po TV in sta bili obe prav srčkani. Tinča ti si menda spraševala katee, kako je roditi v Mb. Katee ni rodila tam, ampak v Ljubljani, če se ne motim, ker je od tam doma. Sem ji včeraj napisala sms, kako sta kaj in pravi da fajn, da je Žan Luka ful priden, da skoz spi, samo ko je lačen, malo pojokca. user posted image
Benika, danes je tvoj dan D, jutri pa moj, a bova kaj zrihtali? Jaz verjetno ne, kolikor mi kaže, glede na vnetje, bi itak rada, da še par dni mali počaka. Mi je pa že prva doza te kreme kar pomagala, tako da sem bila včeraj občutno boljše volje. Lahko pa rečem, da so svečke lažje za uporabo, sem se malo obirala in mi je že pol kreme skoraj ušlo iz aplikatorja.

Sem bila pa včeraj v celjski P. in me je pregledala ena super G., urssyy, a jo ti mogoče poznaš, dr. Uršula Salobir nekaj. Nežna, prijazna, mi je naredila še UZ, pa ji ne bi blo treba, potem sta mi z babico razkazali še cel porodni blok, ker ravno ni nobena rojevala, skratka, dobila sem veliko boljši občutek o tej P. Pa še napotnico so mi obdržali in rekli, češ, če hočete izi v SG, si uredite novo. Lahko pa pridete k namuser posted image . Sva se z dragim zdaj dogovorila, da če me zagrabi kje sredi noči, da bi imela popadke na manj kot 10 min., bova šla kar v Celje, ker imam P. res skoraj pred nosom, do SG pa je konkretna ura po kar grdih ovinkih.  To bi sicer pomenila, da se za epiduralno lahko obrišem pod nos, bom pa Gregorja v roko grizlauser posted image . Ful imajo lepi 2 porodni sobi, ena je v roza ena v pastelnih barvah (+ ena ta velika, stara, v kateri lahko rojevajo 3 naenkrat, tista je pa prav grozno podobna operacijski sobi). Če ni gužve, si baje lahko sam izbereš, kje boš rojeval.

Zdaj sem se pa konkretno razpisala. Še samo tole. Martinca, ne vem, kako si preživela noč, upam, da super, ampak če imaš sum odtekanja plodovnice, pojdi čimprej v P. na test. Kot je rekla Nalin, lahko pride do okužbe. Jaz sem dala ta strah čez v 26. tednu in ni bilo prijetno. Na srečo je bil sicer izcedek, ampak je babica takrat rekla, da bi morala takoj roditi.

Lep dan vam želim, se danes še kaj beremo.

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 2409
   [Brisano sporočilo]
2.1.2008 8:54:09   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2410
2.1.2008 8:58:06   
puri
Mala pikica,...upam, da se ti rana čim prej zaceliuser posted image ,...Gašper je pa res luškan fantekuser posted image

Sani,...lahko še jaz dobim geslouser posted image

Jaz sem tudi klepetko videla po TVuser posted image

Martinca in benika,...kako je z vama, sta še doma???

Jaz danes nisem skoraj nič spala,....celo noč mi je otrdeval trebuh in imela sem bolečine kot pred menstruacijo,.....komaj čakam jutri G.

(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2411
   [Brisano sporočilo]
2.1.2008 9:05:05   
Brisani uporabnik

(odgovor članu puri)
  Neposredna povezava do sporočila: 2412
2.1.2008 9:14:10   
Sunny Morning
Dobro jutro souser posted image .
Se mi zdi, da so moje noči vse bolj mirne, da vse bolj dobro spim. Ni mi treba tolikokrat na WC, ful hecno. Zdi se mi, da je danes naše user posted image bolj mirno, mogoče se pa pripravlja.

IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica
Punce, hvala vsem, ki ste skrbele za seznam, mislim, da predvsem Sunny user posted image

Še katee se moraš zahvalit, je prvi del prevzela ona.

Vaš Gašper je pravi cartko. Super, da imaš dovolj mleka in da vama je tudi dojenje lepo steklo, res pohvalno. Dobro tudi, da je priden, ker se boš lahko vsaj ti v miru "spopadla" s svojo rano od CR. Vse se ti je poklopilo in me res veseli, da uživate.
Mater, zdaj sem pa že pošteno "fouš" in res komaj čakam, da se naša pupa odloči, da bi prišla na svet, pa ni nič videt, da bi se ji kam mudilo.

IZVIRNO SPOROČILO: benika
Kje pa se dobimo na kupu, ko nas bodo nagnali iz Čvekanja v pričakovanju?

Na forumu Starši čvekamo si odprite mamice novo temo, me čakajoče bomo pa k vam letale brat kako uživate s svojimi zakladkiuser posted image

Upam, da se nam bodo tudi "decemberčice 2007" občasno pridružile v debati "januarčice 2008" in poročale kaj se dogaja z njihovimi user posted image . Smo se le družile kar nekaj časa in si lajšale vse muke in težave.

martinca če nisi sigurna kaj se dogaja pojdi v P. Naredi se "bedasto", saj je tvoja prva user posted image . Boš vsaj bolj mirna, če je vse ok.

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2413
2.1.2008 9:16:44   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR
Pijeva kavico, čakava da se mali zbudi potem pa kidnemo v Umag.

Upam, da bo vreme lepo in da se boste super imeli. Še za nas se malo "pomartinčkaj".user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2414
   [Brisano sporočilo]
2.1.2008 9:22:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Sunny Morning)
  Neposredna povezava do sporočila: 2415
2.1.2008 9:39:51   
Lunca1
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

Dobro jutro!

No a sem rekla, da bom prva tukaj.user posted image

Martinca plodovnica je sprva prozorna, ko je otrok pripravljen za na svet pa postane mlečna oz. mislim da zelena, če se dojenček že pokaka. Samo v tem primeru pa mora otrok čimprej ven.

Ni res, v vsakem primeru mora ven, ker ni več otrok zaščiten pred bakterijami. S tem se ni za hecat, mene so v P spraševali za točno uro kdaj sem opazila "izcedek" in po tisti uri so se ravnali za sprožitev.

Nalin s tem sem mislila nasploh na barvo plodovnice, ne če ti odteče voda. To preverjajo na amnioskopiji. Če vidijo da je umazana ti sprožijo porod, drugače te pa pošiljajo domov, če se nič ne dogaja. Se pa strinjam, da če ti odteče voda, da nimaš kaj iskat doma, ampak moraš v P.

Neposredna povezava do sporočila: 2416
2.1.2008 9:56:07   
mml
Dan,pri nas vse po starem...po nekaj dneh sem končno spetdobro spala, če odštejem, da je Manca spet prehlajena in kašlja user posted image , je bila zdrva celih 5 dni...no ja saj bo spomladi boljše

martinca  jaz sem v prejšnji nosečnosti mislila, da mi je odtekla voda in sem šla v P, kjer mi je babica rekla, da če bi bil razpok mehurja, da bi mi po kapljicah še vedno odtekala plodovnica in da je bila najverjetneje majhna količina urina zaradi otrokovega pritiska na mehur...

lunca tebe pa res nespečnost daje user posted image , pa "čestitam" za strije...v trajno last in spomin ti jih je podaril tvoj sinček

mala pikica super, da vama je dojenje steklo po CR, Gašper je super luškan user posted image , upam, da te rana kmalu neha boleti

benika če greš rodti, ti želim čim krajši porod, če boš pa še tu, se pa naj težave umirijo user posted image

suzana super, da ti krema pomaga user posted image

Mi gremo na Gorenjsko iskat sonce, ker imam zadosti LJ megle

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 2417
2.1.2008 10:45:51   
Lusa
Jaz sem še tud tukaj ,z zatekanjem je veliko boljše.Čez dan mi sicer zaostaja urin ,ampak ponoči nadoknadim tudi do 8,9x grem na stranišče ,ampak še malo pa bom tega rešena.

Mala pikica-Gašper je ful luškanuser posted image ;temen je pa res kot ati.Mleko pa le šparaj za mojo dašo ,ker jaz mam veliike probleme s tem dojenjem.Mogoče pa zdaj ne bom imela.

Sani-tudi jaz bi geslo ,vem pa kako je s oblačilci.Moja Ajša je imela 5celih mesecev težo 2500g in si lahko predstavljaš kakšna je bila.Vse ji je bilo preveliko.

Klepetka-sem jo tud jaz nestrpno pričakovala že od 19 ure ,pa sem jo potem le dočakala.

Vse ostale ,ki vas nisem posebaj omenjala ,lepo bodite!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 2418
2.1.2008 11:55:12   
vaney
dan...

danes je moj rojstni dan in sem si privoščila daljše poležavanje, čeprav bolečeuser posted image  sem mislila it na pijačo, tortico, večerjo, pa nisem fizično za nikamor.

mala pikica oz. sunny m., zdaj lahko tudi meni spremenite leta pri seznamu (24), joj, tako malo, ampak meni se zdi ze veeeliko...

me pa zdaj že 3 dni močno boli čisto spodaj v trebuhu. niso krči, ampak je konstantna bolečina, ki sploh ne poneha, močnejša je, ko hodim. je pa tak občutek kot pred menstruacijo, samo, da je skoz in se ne prekinja. zdaj pa ne vem, ali je to samo znak, da se telo pripravlja (trebuh imam že čisto dol) ali je to kaj narobe in bi morala poklicat v P. Ve imate več izkušenj s tem, pa mi, prosim, povejte, da ne težim spet v P brezveze.user posted image  A je kaj narobe, če hodim (čeprav komaj)? Aja, v petek imam pa pregled pri G.

Imam pa tudi jaz skoz mokre sp.hlačke. Enkrat je rumenkasta tekočina, drugič pa bela in gostejša. To je najbrž voda, ker me ful pritiska in izcedek, če se ne motim, ne?

Nalin, uživaj v Umagu.

Sunny, a ti boš pa kar doma še ostala? Saj boš kmalu na vrstiuser posted image

Joj, kako so ti dojenčki vsi luškani.user posted image  Še malo, pa bomo tudi me imele svoje v naročjuuser posted image

Lep zasnežen dan vam želim in upam, da mi bo znala katera svetovat, kaj naj s temi bolečinami.

Jao, kakšen roman sem napisala, moram nehat.user posted image

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2419
2.1.2008 12:09:59   
Sunny Morning
vaney vse najboljše. Danes uživaj tako ali pa drugače.user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: vaney
Sunny, a ti boš pa kar doma še ostala? Saj boš kmalu na vrstiuser posted image

Pa tako so me že pred 10 dnevi strašili, zdaj pa nič. Sem že vsa nestrpna in bi najraje že opravila. Resno upam, da 7.1. ne bom več v enem kosu, ker se mi bo glih zmešalo. Se mi je pa trebuh že kar spustil, tako da jaz upam, da bo zdaj kmalu. Jih je pa pred mano še nekaj, ki morajo opravit, pa se jim tudi nikamor ne mudi.user posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2420
2.1.2008 12:30:45   
Lunca1
Vaney vse naj naj za rojstni dan. user posted image  Oa ne se zaradi let sekirat, si res še mlada. user posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2421
2.1.2008 13:04:42   
puri
Vaney,....vse najboljšeuser posted image user posted image user posted image (Ta bolečina je pa pomojem nekaj čisto normalnega proti koncu nosečnosti)

Lusa,
...super, da je z zatekanjem malo boljšeuser posted image

MML,.....lepo se imejte na Gorenjskemuser posted image . Pa upam, da se Manca hitro pozdraviuser posted image

Nalin,....pri vas je bilo pa še bolj pestrouser posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2422
2.1.2008 13:08:16   
Tinča1
Karatina, hvala ti za odgovor.

Mala pikica, Gašper je res ful luškan dojenček. Tebi pa želim, da se ti rana čimprej zaceli, da boš lahko v polnosti uživala lepote materinstva.

Joj tudi jaz bi že šla rodit. Moram priznat, da mi ta trebuh in moja okrnost že presedata. Danes je mali nekam nenavano miren. Mogoče, se kaj pripravlja. Saj vem, da bo bolelo, ampak, baje se vse pozabi, ko dobiš user posted image  v roke.

Lp 

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 2423
2.1.2008 13:13:45   
mala pikica
Punce, hvala najprej za vse pohvale za Gašperja user posted image

Moram se vam potožit, sem včeraj razlagala, koliko mleka imam, danes pa imam občutek, da ga do večera več ne bo. Sem čisto obupana, solze mi tečejo, pa ne vem, kaj naj naredim user posted image Pa tako rada bi dojila.

Zdaj vas tukaj obremenjujem s temi težavami, ko imate ve dovolj svojih nosečniških težav, ampak vam se najlažje izpovem.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Tinča1)
Neposredna povezava do sporočila: 2424
2.1.2008 13:22:23   
Sunny Morning
Moram se vam potožit, sem včeraj razlagala, koliko mleka imam, danes pa imam občutek, da ga do večera več ne bo. Sem čisto obupana, solze mi tečejo, pa ne vem, kaj naj naredim user posted image Pa tako rada bi dojila.

Mogoče se po nepotrebnem obremenjuješ. Počakaj do naslednjega dojenja, pa boš videla. Saj ti mleko ni moglo kar izpuhtet, če je bilo do zdaj vse ok in če je Gašper lepo sesal. Saj nimam dejanskih izkušenj, ampak bi rekla, da bo vse ok in da so to samo nepotrebni strahovi. Ne se obremenjvat, ker zaradi tega ne bo bolje, kvečjemu slabše. user posted image

Zdaj vas tukaj obremenjujem s temi težavami, ko imate ve dovolj svojih nosečniških težav, ampak vam se najlažje izpovem.

Ti kar pridi in nas obremeni, nam bodo vsaj ti zadnji dnevi čimprej minili, pa še pripravile se bomo na vse morebitne težave, ki nas lahko doletijo kasneje, ko bodo štručke z nami.user posted image

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?