2ursae
|
Borči mi panča, Anže se pa z očijem igra, tko da sem si ukradla minutko ali dve . Danes mi je bil pa ful naporen dan, moj je bil v službi, Borči ni praktično nič spal, Anžeta je pa nekaj šraufalao in sem ga stalno dajala na kahlico - je še premajhen, da bi se znal sam slečt in oblečt, tko da sem imela čez glavo dela . učki: Bor ima tudi vneto eno učko že od rojstva, pa mu čistim s fiziološko in ni nič bolje. Enkrat sem mu kapnila not tud kapljico mleka, pa je revež tako jokal, da tega nisem več ponovila... zdaj pa vidim, da bi bilo res fajn, da spet ponovim to vajo, ker se revčku stanje nič ne izboljšuje . krst: definitivno, oba z možem sva verna, jaz imam vse zakramente in sem tudi z veseljem hodila v cerkev, žal pa odkar imam otroke tja razen za Veliko noč ne zahajam več, mož je pa le krščen. Do sedaj se za krst še nismo nič zmenili, pol bo pa itak postni čas, tako da bomo obred opravili enkrat po Veliki noči, najbrž kar na Belo nedeljo. otroški dodatek: že urejeno, imam odločbo, sam so mi premalo izračunali in imam zato v obravnavi še pritožbo, tako da zedeva še ni čisto zaključena. Ostali papirji so pa že, osebno bom dala delat pa preden jo bomo mahnili na HR - hmmm, a katera ve, a rabimo za HR zdaj potni list? cepljenje: le tisto, kar se običajno cepi oz. je bilo svoj čas obvezno. Si preprosto ne upam, da ga ne bi dala cepit, čeprav se zdaj to počne po prosti presoji. Pa mislim (lahko pa, da imam staro info), da imaš potem, če se ne odločiš za nikakršno cepljenje, potem lahko težave pri vpisu v vrtec. vrtec: Borči bo hodil k tašči do tretjega leta, ko ga bomo dali v vrtec. Tudi Anže gre v vrtec šele zdajle jeseni. kilogrami: joj. Sploh ne vem, kako naj se tega učinkovito lotim. Ko mi je z otrokoma težko, ko npr eden joka drugi pa tudi sitnari, grem kar do kuhne in se lotim kakšnih piškotov ali čokolade, češ, saj si zaslužim kakšno razvedrilo samo zase . Samo kaj čem, ko so pa med prazniki omare polne tega ... razvojna: tako težko kaj svetujem ali rečem, ker imamo pač specifična težave in zato vaje, ki jih izvajamo najbrž niso priporočljive za vse. Če katera želi, lahko poskusim opisat vajo za sproščanje rokic (če ima kateri otroček morda trde, zategnjene), česa več pa že ne morem, ker je bila zdravnica itak kar zadovoljna in nam ni dala kakšnih extra navodil. Je pa priporočila prebrat članek v decembrski številki Mojega malčka o ravnanju z otrokom, ki ga je napisala dr. Zavrl. eko, moj čas se je izekel , mali že visi na meni