Anonimen
|
Berem in mi jasno, zakaj se ene takoooo zelo spravljate na anonimno. Saj je prav, da vsak pove svoje mnenje. Ampak take hude obtožbe pa...ne vem, no. Jo popolnoma razumem. To ni njen otrok. In lahko "zahtevate" od nje, da ga ima enako rada kot svojega, kolikor želite. Pa je odgovor samo en: za njo je med njima razlika. In LOGIČNO je, da je tako. Se pa jasno vidi, da ženska sicer mara deklico, saj ne govori, da ne sme priti. In hvala bogu, da ji bo partner prej povedal, kdaj pride. saj pa tako ne gre. Ona je njegova partnerka in se mi zdi totalno nenormalno, da je o tem ne obvesti. Pa ne samo obvestiti, tudi pogovoriti bi se moral z njo o teh stvareh. In halo?!? Poleg vsega pa še nakam gre in ga enostavno ni doma. In ene obsojate anonimno, ker si je predtem naredila plane in bi rada nekam šla. Oče lahko gre? Ona pa nikakor?! Če pričakuje, da se bo družila z NJEGOVIM otrokom mimo napovedanih dni, potem je prav, da ji to pove. Enostavno je videti, da je otrok revček, ker sta se starša razšla. In seveda je potrebno poskrbeti tudi zanj. Ampak, če je mati določena za skrbnico, prejema preživninioin če so določeni termini, kdaj je otrok pri komu, je jasno, da je prav, da nova partnerka prosi za to, da se jo obvesti o spremembah planov. In mislim, da ni prav, da jo napadate, ker je očitno otroka sprejela tolikor, kolikor je pač prav. Njen pa to, kakorkoli si nekdo želi, ne bo. Če bi bila tako kot pravite "mačeha", potem ta starejša ne bi tako rada prišla. In če je rada tam, je to vsekakor zato, ker se počuti ljubljeno. In to, da dela oče razliko pri obnašanju do svojih otrok, je absurdno. A lahko ima do otroka, ki živi z njim, drugačen odnos, kot do otroka, ki živi pri njegovi bivši?!? NE, zato ker sta to oba njegova otroka. In starejši se ne rabi "odkupit" z lepšim obravnavanjem. Ko bo tamala dovolj velika, bo žal to opazila. Se mi sicer zdi, da mi bo malce žal, da sem se oglasila, ampak tokrat se mi res ne zdi prav, da se anonimno tako zelo obsoja. Mislim, da je zelo korektna. Vsi vemo, da je otrok iz prejšnje zveze tukaj prizadet. In prav je, da se misli nanj. Ampak dajte tudi iz drugega zornega kota pogledat in razumet, da je sprejeti partnerjevega otroka iz prejšnje zveze tudi precej "močna" izkušnja. In vse "mačehe" ter "očimi" tudi niso sami po sebi grozni, ker ločijo svoje otroke od partnerjevih. Tudi to je verjetno dobra tema za debato. Ampak punca v postu sprašuje, če se samo njej zdi prav, da se jo o spremembah planov obvesti in se z njo posvetuje. Anonimna, moj odgovor na tvoje vprašanje je: DA. Tašča pa.... Če pride k njej, potem pride k njej. In ni normalno, da se od tebe pričakuje, da boš na razpolago vsem njihovim domislicam brez, da te kdo kaj o tem obvesti. Želim ti, da se reši v korist vseh vpletenih. In pa pozdrav vsem enako in vsem drugače mislečim.
|