|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
18.12.2007 11:53:48   
lucalu
Katiandi user posted image user posted image user posted image  čestitke za uspešno opravljen pregled!

(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 3276
18.12.2007 12:18:14   
jagoga
Katinadi, super, da je bilo vse uredu na pregledu, jaz ga imam v petek.
Jaz sem v nosečnosti in že prej ves čas govorila, da moj pa ne bo imel dude - pa jo je imel. Prve dni mu je res nisem dajala pa tudi je ni hotel imeti v ustih,  potem mi je pa prav prišla in še rad jo je imel. To je različno od otrok, eni imajo zelo razvit sesalni refleks, eni jo pa nočejo. Malo pred drugim letom je bil kar zasvojen z njo, ko smo bili doma jo je ves čas hotel  imeti v ustih, pa tudi ni mogel zaspati brez dude. V vrtcu so jo kar kmalu opustili, doma je bil pa kar problem. Ampak tudi za to se je našla rešitev, pa čeprav sem milsila, da bo dosti težje in da bomo imeli s tem težave.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 3277
18.12.2007 13:40:36   
Čakajoča
Pozdravljene!

Sem klicala svojo G in so mi povedali, da imam povišan sladkor: 8,9! Moram še iti 1x na 100g.
Ali katera ve, je tot pregled, ko daš 4x kri, ali kako to poteka (v MB)?
Joj, me je kar strah, da bi bil prevelik sladkor, ker to potem res ni fajn. Posledice niso nič prijetne. Kaj to pomeni, da bom na dieti?

Ta petek še greva 1x v Toysa po baby varuško s kamero. Je cenejša za 40€.

Še poročam o prijateljici in Ani. Spale sta celo noč. ni so morali izčrpat še plodovnico. Morala se je kar dosti napit, ker so ji vsega skupaj izčrpali 4 stekleničke. Dojenje še jima ni uspelo. Ko 1x zagrabi, pa ne povleče. Drugače pa samo spi - je čisto po mami. Komaj čakam, da jo greva jutri z možekom gledat.

Čao

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3278
18.12.2007 13:54:51   
jagoga
čakajoča, še moje najlepše želje, k čimprejšnemu okrevanju male Ane in čestitke tvoji prijateljici. To so le mali začetni zapleti in težavice, vse se jima bo  poštimalo, potem pa bosta uživali.

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 3279
18.12.2007 14:20:41   
eva78
Čakajoča, jaz imam noseč.diabetes. Na prvem testu sem imela sladkor podobno kot ti.

100g test  - sicer nevem kako izgleda v MB, ampak 4x na vsako uro ti vzamejo epruvetko krvi, 2x vmes pa urin. Po prvem odvzemu na tešče spiješ tisto cukrano vodo in potem ti kri jemljejo vsako uro in merijo višino KS.Štiri ure nič ne smeš jesti.  Ti priporočam, da gre nekdo zraven tebe, namreč vsaj meni je po kaki uri postalo grozno slabo in sem jim skoraj skup padla. Zato sem potem kar preležala, dokler so mi jemali kri. Aja, pa bruhati ne smeš vmes - potem je test neveljaven!user posted image

Za domov sem dobila merilec in strogo dieto, da si po vsakem glavnem obroku merim KS, redno zapisujem meitve in bom imela bolj pogoste kontrole pri ginekologinji in diabetologu. Če mi s prehrano ne bo uspelo vzdrževati KS po 7,5 - bom dobivala inzulin.

Glede posledic za otročka - lahko je prevelik( prevelika teža,sledi lahko carski rez ali se prehitro redi)  ali pa druga varianta zahiranček ( premajhen, ker ne dela plodovnica vredu). Tako mi je zadevo obrazložila diabetologinja. Aja, po porodu ga tudi dlje opazujejo, ker je bojast,da bi mu sladkor ful padel, ko se enkrat loči od matere. V petek imam pregled pri ginekologinji in javim še kaj več glede tega.

Sicer pa po dieti se je meni naraščanje teže umirilo, toda fora - hujšati pa spet ne smeš!user posted image

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3280
18.12.2007 17:25:48   
*medica*
pozdravljene punce..
nahitro se oglasim..zadnje čase sem vas bolje brala kot pa vam kaj pisala...ne vem zakaj...no včeraj sem imela pregled in moj malček je tako nemiren in v takih položajih da se je G prav nasmejala ...zdej se je z obema rokicama držal za glavo (mislim da je moje dete v velikih mislihuser posted image user posted image user posted image )..drgač je ful uredu vse je ok..tud  jest se ful dobr počutim..zj čutim že orng brcike in mislim da celo ločim kdaj me z nogicam in kdaj me z rokicammmuser posted image ..vseen ful lep filing je ni kej..no vprašala sem jo tudi glede porodniške pa kdaj bom dobila papirje za csd pa je rekla da nasledno k pridem na pregled..se pravi 7.1.takoj po praznikih..fajn  a ne ...
no še trije dnvi pa me ločijo od r.d...ga bom še "zadnjič zurala"..hehe..to bo ja ..mislim da sem zj preutrujena za to ..zvečer kar zaspim takoj ko se uležem ko da bi cel dan fizično ne vem kaj delalauser posted image user posted image ..

no pridno božajte svoje bušije in uživajte doma na toplem ..čavči..

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 3281
18.12.2007 18:28:32   
Svet
medica, rd maš čez 3 dni!?? Jz tud:)

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3282
18.12.2007 22:36:56   
mergetka
Lona76 in ostale ,  hvala za informacije glede prvih dni v porodnišnici. Do marca se zdi kar daleč, sam mislim, da bo kr hitro prisel ta lep čas...  user posted image   in je tko fajn zvedet kaj iz 1. roke .

Mene je 2 dni ful skrbelo, ker skor nisem čutila brcik (prej sem jih pa že tedne kr  močno in pogosto), ampak je danes praviuser posted image in jaz seveda čist happy.

Katiandi in Medica,  user posted image za pregled!

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 3283
19.12.2007 6:53:17   
lucalu
Dobro jutro punce! Kako ste kaj?
*medica*user posted image user posted image user posted image  čestitke za vašega misleca!!!

Dinki user posted image VSE NAJBOLJŠE!!! Naj se ti želje izpolnjujejo čim pogosteje in v čim večjem številu! Pa veliko sreče danes na tako težko pričakovanem 3D UZ!

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3284
19.12.2007 8:05:04   
perp
Dobro jutro punce,
Joj jaz sem danes čist povožena. Včeraj smo imeli službeno zabavo in smo ful jedl, pa še zelo pozno je bilo (sladica je bila ob 21:15 uri). Groza, dons imam tolk poln želodec, da kar ne vem kam naj sama s sabo. No potem pa standardno nisem mogla zaspati (kadar grem med tednom zvečer ven, potem enostavno ne morem zaspati). Mislim, da sem zaspala okoli 2.30 ponoč. Groza. user posted image  Najbrž se bo treba kar navaditi počasi. Tudi jaz imam jutri že spet pregled (groza je iti na tehtnico - imam ful občutek, da sem se v 3. tednih zredila za vsaj 3kg). Čeprav baje vidi se mi ne (razen v trebuh). Punce mene je že kar groza petka - namreč imamo inventuro in bom verjetno v službi kar do ene 21 zvečer in najbrž še v soboto. Pa tolk me je križ ta teden začel boleti. Ali mogoče še katero tiši pri levi trebušni preponi. Mene že kar ene 14 dni kar lepo tiši.

Uglavnme čestitke vsem, čakajoča za sladkorno pa pomoje da bo ok. Uživajte v mrazu user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 3285
19.12.2007 8:33:26   
eva78
Dinki!  Vse najlepše za rojstni dan!user posted image user posted image

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3286
19.12.2007 8:56:57   
Stigmata
Od ponedeljka sem za stalno ljubljančanka.... To je bila edina pametna rešitev, drgače bi mogla za vsak papir letat v kk.
Mah, ponedeljek je bil čisto mimo... Pridem na zzzs, da mi vpišejo bolniško, mi pove da me je odjavil z 9. Tako kot mi je dal odpoved.... grrr jaz pa še kar 30. vpisan v delovni. Zdaj ne vem al mi lahko preediksira al mi more na novo odpret za teh 9 dni, ker morem k šefu nazaj.  Aja, potlej pa slikat pa na upravno.... Pa nazaj na zzzs... pa je bila ura 13 mimo.... Nisem si mislila, da se bom še s tem ukvarjala sedaj.

Še vedno nič ne kupujemo za baby, zato pa pridno opremljava stanovanje na vrhu hiše....  Sem imela zdaj dva dni letanja okol, da me sploh ni vleklo v naravo. Komaj sem čakala da pridem domov. Včeraj sva šle s taščico v šoping... ko je odprt nov mercator v šiški. Kakšna gužva...ob 9 nikjer nobenga, pol pa kar buuum. Komaj sem čakala da pridemo domov. Meni je bila sploh muka, ko ne maram šopingirat vvelikih trgovinah. V mojem bivšem kraju imamo čist navadno trgovino...Tle je bilo pa tisoč stvari za nabavt...pa darila, pa hrana... pa igrače za mulce... Sem sam gledala...Jaz ne bi dala 45 € za glavo punčke ki ima rezervne lase zraven...
Zunaj je sonček... grem v trgovino... čist mini štacuna je 200m dalje.. sam je draga, ampak ima pa vse :))

Altere sempri ignostico, tibi ipsi nomquam. -- "Drugemu vedno oproščaj, sebi nikoli."

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 3287
19.12.2007 9:36:38   
jagoga
Stigmata, jaz ti za novo leto želim, da bi se te komplikacije okoli tvoje službe čim bolje za tebe izšle in da bi končno pustila ta tvoj šiht in šefa za seboj, ker to je preteklost in mi moramo živeti za prihodnost. V prihodnosti nas čaka veliko lepega in veselegauser posted image .
Vsem ki te dni praznujete vse najboljše.user posted image

Kot smo včeraj slišale pri poročilih imamo prepoved rojevati pred PDP, tako da punce, dajmo noge skupaj držat, da nam preveč zgodaj ne pade kaj venuser posted image .

(odgovor članu Stigmata)
Neposredna povezava do sporočila: 3288
19.12.2007 10:16:58   
perp
jagoga Kakšno prepoved rojevanja imamo? A je to hec (včeraj namreč nisem gledala/poslušala poročil)?

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3289
19.12.2007 10:35:13   
Sonnja
js sm danes pregled mela smo poslušali srčka in je ugotovila da sm slabokrva (spet) sm dobla retafer.user posted image pa je vredu user posted image .je pa ful mrzlo vsaj zjutri je blo čeprav se zdle sonček kaže ste pa danes bolj tiho.

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3290
19.12.2007 10:37:17   
Lona76
Dobro jutro vsem!
Vsem ki praznujete vse naj naj in zdrave in pridne otročičke!
Mi imamo pa danes novoletno zabavo, bom pa jaz jutri vsa povožena, že danes sem zmatrana k user posted image . Moj user posted image ma namreč danes rojstni dan in sem mu učeraj pekla dve sladici za v službo. Ne vem, zakaj si vedno  ko semuser posted image naložim tako nalogo. Smotka! No zdaj je to za mano, upam da se ne bojo vsi zastrupili in da je okusno.
Lep  sončen dan vsem!

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3291
19.12.2007 10:58:01   
Katy13
Dobro jutro oz. že kar dober dan še iz moje strani.

Sama sem danes odlično spala. Niti enkrat se nisem zbudila, da bi šla na WC. Zjutraj sem spala do 8.45 in potem ležala v postelji do 9.30. Sploh se mi ni ljubilo vstat. user posted image

Dinki - vse najboljše za tvoj rojstni dan. user posted image user posted image

Jaz sem ta teden že čisto v pripravah za praznike. Letos sva se z user posted image odločila, da bova napekla kekse in jih dala za darila. V bistvu bova to naredila za domače (starše, sestro/brata, babice in dedke), in sicer sva kupila vsakemu paru škatlo za kekse, ki jo bova napolnila. Zraven pa bova dala čaj, kapučino in kavo (kar pač paše zraven keksov user posted image ). Sama osebno nisem za velika darila in zaradi tega takšna odločitev. TAko, da sem v ponedeljek že pekla prve kekse (grške zvezdice), včeraj sem pomagala mami peči navadne kekse. V petek gre pa moj user posted image po službi na pijačo in ga verjetno kar nekaj časa ne bo, bom pa jaz še spekla dukate. Potem bomo pa videli ali bodo škatle polne ali ne. Če ne bodo, bodo pa še kakšni keksi padli. user posted image  Res je, da vse pečem oz. bom pekla dve masi. Bomo videli.

Drugače sem pa že včeraj pisala voščilnice in še danes jih moram nekaj. Letos jih nisem delala sama, ker jih je user posted image  prinesel iz službe in so ročno delo.

Drugače pa komaj čakam, da bo jutri, ker imam pregled. Upam, da bo vse vredu.

Sedaj pa grem malo ven na sprehod, ker imamo res lepo sončno vreme in obenem mrzlo.  

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 3292
19.12.2007 11:35:08   
Stigmata
Na tv je bilo včeraj, da imajo v ljubljanski porodnišnici premalo osebja in prostora, da bi kvalitetno skrbeli za nedonošenčke. Zato bo vse preusmerjeno v maribor.

Altere sempri ignostico, tibi ipsi nomquam. -- "Drugemu vedno oproščaj, sebi nikoli."

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3293
19.12.2007 12:56:11   
san
Draga Dinki, vse najboljše za tvoj rojstni danuser posted image , današnji dan bo še toliko lepši glede na to da imaš 3D UZ. Želim ti enega zdravega in krasnega user posted image in veliko lepih trenutkov. Javi se kaj in poročaj kako je bilo, da nas ne bo skrbelo (prej si se vsak dan pokorno javila, sedaj pa se mi zdi da že par dni ne! - upam, da je vse uredu in da te v službi sedaj ne matrajo preveč).

Pri nas zaenkrat še vse pod kontrolo, samo premalo časa in denarja za ta čas imamo. Povsod se skoz neki dogaja, pa v šoli, pa v službah, pa dedki mrazi, ma prava norišnica je že.

Pridne bodite in še enkrat tiste, ki ste kar poniknila hitro vsaj z eno besedo se javite, da bomo vedeli, da ste okuser posted image .

(odgovor članu Stigmata)
Neposredna povezava do sporočila: 3294
19.12.2007 13:17:48   
jagoga
Perp, ti je že Stigmata na kratko odgovorila. Probleme oz. prepolni so na intenzivnem oddelku, kjer skrbijo za nedonošenčke, zato bodo vse, ki so pred 36 tednom pošiljali v Maribor. Več si preberi na Čvekanje v pričakovanju, kjer je odprtih kar nekaj tem. Meni se zdi da se dela prevelika panika, čez en mesec pa bodo domov odpistili nekaj mamic z otročki, pa bo zopet kaj prostora. Je pa fajn da veš, kaj te čaka, če se nam zdaj kaj začne, ta trenutno ni druge poti kot pa Maribor, pa čeprav je daleč (vsaj zame).

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3295
19.12.2007 13:22:56   
jagoga
Katy13, jaz sem tudi razmišljala, da bi piškote pekla za darila, ampak se še ne morem odločiti, se bojim, da si bom preveč dela naložila, pa še potico bi rada pekla. Potem bom pa preklinjala, ko bom ves čas v kuhinji in bila čisto crknjena. S tamalim bova nekaj že spekla, ampak ne vem če bova v količini pretiravala.
Jaz moram pa vizitke še končat, s tamalim sva jih nekaj naredila že v novembru nekaj pa včeraj, zdaj moram pa še jaz nekaj dokončat, tako da jih bom upam jutri odposlala.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3296
19.12.2007 13:40:19   
Dinki
Lucalu, Eva78, Katy13 in San user posted image user posted image user posted image user posted image
ste mi kar zarosile pogled na monitor user posted image .
Res ste me ganile, da ste se spomnile name.
Javljam se čisto na hitrco, nisem niti še prebrala kaj ste vse napisale v teh dveh dneh, vendar bom in takrat vam tudi poročam malo bolj na dolgo.
Včeraj sem začela spet delati in imam kar pestro, vendar hvala bogu! so mi zrihtali nadomestilo in sedaj punco počasi uvajam. Jo pa imam skoz za vratom in se ne morem toliko javljati.
Uglavnem, zdejle grem iz službe, na 3D pregled in zvečer se (upam) javim.
Hvala punce, še enkrat za čestitke user posted image user posted image

držte se....
lp

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3297
19.12.2007 13:40:31   
san
kar v Mb, kaj pa če je kaj nujnegauser posted image . tole je pa mal čudno vse skupi.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3298
19.12.2007 13:50:40   
Katiandi
Ojla!
Sem bila na sprehodu, sem skor zmrznala. Tu pri nas je kot v sibiriji, še sonce ne posije, saj smo na severni strani hriba. Drugače sem pa jaz tudi včeraj malo po trgovinah hodla, sem že vse nakupila za darila, samo še jabolčno marmelado naredim in piškote (zraven daril). Pri nas vsi nekaj pretiravajo s temi darili, potem pa sploh ne vem kaj kupit: sestra nama je kupila karte za 5 moških.com, teta mi je za miklavža kupila nosečniške hlače in majco, mami mi pa kr dnar tiši (ona ne bo po trgovinah hodla pa naj si sama kupim in za našga user posted image ) tako da sem v veliki dilemi kaj dat.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3299
19.12.2007 13:53:22   
Katiandi
Drugalče sem pa js tudi dobila včeraj napotnico za sladkor testirat, bom pa šla 2 dni pred naslednjim pregledom to delat, ko bom že mela malo manj sladkorja, saj bodo že prazniki mimuser posted image .

(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 3300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......