marita
|
v kranju so ble pa ful prijazne sestre na oddelku, prva dva dneva so me pustile z nego dojenčka na miru, tretji dan, sem mogla pa sama. Se mi je pa tamala drugo noč ob 22.30 pokakala na fuuul in sem takrat prvič sama previjala. Ojoj sem porabla ful robcev, pa vate, pa vode, je bilo tisto prvo blato, ko se dojenček pokaka, je bla ogromna črna razpacana kepa gor po ritki in stegnih. Ojoj, pa sem zrihtala in od takrat dalje mi je previjanje šlo dobro. Dojila se je tamala tud dobr, je imela dober sesalni refleks, sem jo samo pristavila, babca ji je v porodni kar celo bradavico s kolobarjem v usta porinla in to je blo to. Naslednjič sva ble že same in se je sama fajn prklopla, tko da res nisem imela nobenih problemov z dojenjem ali bradavicami. Ne sme pa zagrabit sam bradavice, amapk tud kolobar okrog, ker drgač ni dobr. Ponoč je skoz hotla viset na prsih, je imela bradavico za tolažbo. Ajej, to sem pa nastradala. Ob 5.00 zjutraj sem jo nesla z odpeto haljo priklopljeno na bradavico nočni sestri in se tam skor zgrudila od izčrpanosti in neprespanosti. Pustila sem jo na oddelku, zjutraj so mi jo vrnili z DUDO!!! Od takrat je bla duda zakon in se je res samo dojila, ni se pa crkljala na prsih. Drgač pa sestre otročka res brzinsko obdelajo, imajo take hitre, izurjene prijeme, da se je meni kr mešalo, ko sem zraven gledala. Sploh mi ni blo jasno kako to tko obvladajo, jaz pa vsa štorasta. Tudi na prvih slikah držim tamalo ful čudno v naročju, pol šele čez 7 dni, sem bla bolj profi v dviganju doječka, pa obračanju levo, desno, previjanju, dojenju. Ko smo prišli domov, smo jo kr pol ure gledali, pa kr nismo vedeli kaj z njo delat, pa kako jo prestavit v posteljico, pa slečt iz ta debelih cunj. Sej danes mi je to smešno, takrat sem pa samo čudno gledala, kaj naj jaz zdj s to štruco delam. Pa groza me je bilo, da se bo zbudila in bo kaj hotla, se bo jokala, jaz pa ne bom vedela kaj hoče. No pa je vse lepo steklo in sej pravim čez en teden je blo že vse dobr. Aja, tolk sem naklobasala, da sem pozabla povedat kar sem že kuj hotla: dojile sva se izmenoma na eni strani, pa naslednjič na drugi strani. Edin v porodnišnici mislim, da je blo treba v enem podoju pristavit obe dojki.
|