|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 08-2.del
19.12.2007 9:46:19   
Katrin
Jutro, souser posted image !

Kolk ste pridne s pisanjem, meni se pa kar ne da za računalnikom sedeti ...

Jutri imam pregled in sicer šele popoldne (svašta user posted image ), laboratorij in CTG sta pa dopoldne in tako mi bo šel cel dan...

Malamedika: iskrene čestitke ob rojstvu sineka user posted image

Ste me spomnile, da bo treba še v lekarno par stvari kupit za naše sončke user posted image . Moram pregledati kaj imam, potem pa v nabavo user posted image

Uživajte v lepem sončnem dnevu user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
19.12.2007 9:46:52   
ursulina
da se še jaz na hitro pofočkam :) kako hitro bežijo dnevi....

malamedika, čestitke!!!

za naši nosečki v P pa držimo pesti, da jima bomo lahko kmalu čestitale, čeprav nam bosta zgleda ušla med decemberčice...

jaz pa si moram pripravit torbo za v P, še vedno čaka prazna user posted image
pa kozmetike še vse nimam...

kje ste rekle, da se nabavijo tiste mrežaste spodnje hlačke?
za čaj iz mal. listov pa bom šla prečekirat v našo lekarno, imajo vsega in svašta.

jaz tudi še morma do frizerja--- za zobarja pa sem morda kar že prepozna, saj nimam problemov, samo tako preventivno sem mislila it, pa sem bil aprelena, očitno...

katee, ne vem, če dovolijo nošnjo lečk me porodom...user posted image
jaz sem sicer skoraj slepa brez očal/leč, pa po moje bom čudežno videla malega, ko se rodi user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
19.12.2007 10:03:25   
Lunca1
Mislim da leče med porodom niso dovoljene.

(odgovor članu ursulina)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
19.12.2007 10:04:57   
mml
No tako jaz sem nazaj...Manco sem oddala, po tem sem šla pa še v mesto in sem skoraj zmrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrznila, pa še brez rokavic sem bila, sem šla samo na tržnico po mandljeve palčke in pistacijo, do kakšnega daljšega postopanja mi pa ni bilo user posted image

Kar se leč tiče jih v principu ne dovolijo imeti, predvsem zato, če bi bilo ptorebno delati nujni CR, takrat pa ni rvno zaželjeno, da bi imele v očeh leče, ker lahko te kam odplavajo. V realnosti me ni pa nihče vprašal ali imam leče ali ne...Samo obvezno je treba sneti ves nakit, tako da najboljše da te zadeve pustite kar doma.

Jaz sem zadnje dni čisto pozabljiva...sproti pozabim, kaj ste napisale user posted image , zadnjič sem trikrat odprla pomivalni stroj med tem ko je pral...skratka nisem za kakšno resno delo. Sploh si ne predstavljam, da bi morala hodit še v službo, še dobro, da imam dopust...

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu ursulina)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
19.12.2007 10:09:00   
malamanja
IZVIRNO SPOROČILO: ursulina

jaz pa si moram pripravit torbo za v P, še vedno čaka prazna user posted image
pa kozmetike še vse nimam...

Tudi jaz še nimam prav nobene kozmetike, ampak za dojenčka ne zaseuser posted image .

Glede na to, da je to najin prvi user posted image  sploh nevem kaj naj kupim (ob tolikšni ponudbi namreč). Kaj pa ve svetujete. Pa katere pleničke za enkratno uporabouser posted image  Za začetek verjetno tiste najmanjše "mini", ampak koliko, da ne bom pretiravala, pol pa mi bodo ostale. Pa kaj ste vse uporabljale Pamperske? Ena kolegica mi je rekla, da ni bila najbolj zadovoljna z njimi, ker je urin pa kakec uhajal iza robovuser posted image

Pri nas v CE je baje tud ful hladno -9, sam pa sije sonček, to pa je tud nekiuser posted image .

....

(odgovor članu ursulina)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
19.12.2007 10:11:12   
SuzanaKK
Pozdravček!
Katee, žal leč ne boš smela imeti pri porodu, vsaj tako je meni rekel okolist, še očala ne vem, če bom lahko imela. Je pa meni to tudi bedasto, ker imam dioptrijo ravno minus 2, tako da brez vidim čist megleno.
Glede fiziološke, moja "tašča" dela v celjski bolnišnici, tako da mi jo bo kar ona prinesla, alkohol pa ima itak patronažna s sabo, ko pride na dom. Ponekod pa ga sploh ne uporabljajo več za popek.
Vaney, jaz imam te zadnje tedne tudi take izpade s hrano, če sem se prej še nekako držala nazaj, se mi je pa zdaj čisto zmešalo. Samo senviče, pice, kebabe itd. bi jedla, najhuje je pa to, da mi maternica pritiska na želodec in mi je potem tako hudo, da kar stokam od bolečin. To traja ene tri ure, da se hrana malo poleže, med tem časom si obljubim, da nikoli nikoli več, potem ko bolečine minejo, bi pa spet en senvičuser posted image . Joj, obup. S pršutom pa ne pretiravaj, ker vsebuje kar precej soli.
Moje noči so zadnje čase bolj klavrne, v bistvu ali bedim ali hodim na wc, vmes poslušam Gregovo smrčanje in komaj čakam, da gre v službo, ker šele takrat u redu zaspim, ko imam celo posteljo zase. Polovico odeje si zatlačim za trebuh, polovico pod kolena in zaspim kot polh vsaj tam do 9-ih.
Nana, saj ne morem verjeti, da boš 27. 12. že mamica, zdaj bo pa treba smrekico postavit, nič več čakat. Pa saj si rekla, da boš samo nadzornica, ne.
Glede pravih popadkov sem pa jaz tudi v vedno večji dilemi, sicer mi je prijateljica, ki bo zdaj drugič rodila rekla, da pravih ne moreš zgrešiti, da je to skoraj tako kot orgazem, če rečeš, da si ga mogoče doživel, potem ga že nisi. Zelo barvita primerjava, ne?user posted image Baje da se otroček umiri nekaj dni pred porodom, no glede na to, da moj še vedno nori kot zmešan, bomo kar počakali še do 3. 1. Se mi zdi, da ga to moje otrdevanje ne moti kaj prida. Imam ful močan krč, popusti, me mali zbrca, spet krč, popusti, me brca itd. itd.
Tudi jaz sem letos izpustila božične nakupe, ker enostavno nimam volje in energije, da bi še šla gužvat v nakupovalne centre. Sicer pa vsi vedo, da sva čisto spufana zaradi stanovanja in prihajajočega dojenčka. Bom ta vikend piškotov napekla, voščilnice napisala in bo to to.
Drage sonosečke, veliko lepega v tem dnevu in en mrzel pozdravček iz Celja!

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu ursulina)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
19.12.2007 10:18:36   
SuzanaKK
Malamanja, saj glede kozmetike ti bo tudi verjetno vsaka kaj drugega napisala, če je pa te ponudbe enostavno preveč. Jaz sem kupila tisto, kar so nam predlagali v MŠ: trdo otroško milo (kupila najdražje in po mnenju farmacevtke v lekarni najboljše), ribjo mast, rumeno hladilno mazilo za ritko, fiziološko mi je prinesla kar "tašča" iz bolnišnice. Vprašala sem še v lekarni, kaj je to praška pasta, so rekli, da je to za ritko, če je hudo vneta, drugače zadostuje to rumeno mazilo. Sama pa sem kupila še afroditino zaščitno kremico za obraz, ker bomo imele zimske otročke. To imam zaenkrat in mislim, da je dovolj. Pleničke sem kupila po en zavitek najmanjših, ene pamperske, ene DM-ove in ene Mullerjeve, ker jih ene mamice kar ne morejo prehvaliti. Bomo videli, katere se bodo najbolj obnesle, tiste bomo uporabljali. Upam, da sem ti kaj pomagala.

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu malamanja)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
19.12.2007 10:29:31   
malamanja
IZVIRNO SPOROČILO: SuzanaKK

Upam, da sem ti kaj pomagala.

Ja, ja super hvalauser posted image .

Jaz bi verjetno kupila vse to kar reklamirajo po TV user posted image vem pa, da vse verjetno ni najboljše ali pa res potrebno.

....

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
19.12.2007 11:03:54   
Lusa
IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

Koala ti bi morala pa sosedi vzhičeno veselo rečt: "O a vi boste tudi zibali, a res?" user posted image

Ja dobra je ta ,tud jaz ji ne bi ostala z besedami nič dolžna!

Limma-vsi naši user posted image  so takšni hitijo ,hitijo me pa zaostajamo.Pikec se ti je obrnil uh kako lepo ,upam ,da še jaz takšne novice jutri izvem.

Nana-eh počakaj na januar ,le kam se ti mudi?user posted image Drugač pa je moje počutje tud boljše ,samo je pa od včeraj malo bolj mirna naša Daša.Še dobro ,da imam jutr g.

mala medika-čestitkeuser posted image

klepetka-joj to pa zdaj ni nič fajn ,pa komaj se gibljeve a ne?Tudi moja Luša je v soboto točno med finalom kmetije ,bruhala in jaz skor z njo.Še dobro ,da je dedi(očim) prišel pobrisat in posteljnino odnest.Sve namreč tam spale ,ker je moj spet štrihal stopnice in je smrdelo.Ta malemu želim čimprejšnje okrevanje.

mala pikica-se te predstavljam kakšna moraš bit.Jaz sem bila total ista z zatekanjem ,jaz niti hodit več nisem mogla zadnji mesec ,na koncu pa sem rodila samo 1dan pred rokom ,tako ,da dvomim ,da ti bodo samo zaradi zatekanja sprožili.

Alkohol-mi smo Luši samo z alkoholom umivali popek ,Ajši so pa v kliničnem tudi samo z alkoholom in to ni tako dolgo nazaj.Se prej zaceli ,otroka pa to čisto nič ne boli oz  peče ,tako so meni v lj rekli.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
19.12.2007 11:10:57   
aurora6
Hm hm punce nekje sem prebrala o zaščiti za mucke, ki se jo da na otroško posteljico pa mislim, da smo lih januarčice o tem debatirale zdej pa ne najdem več. A ve katera kaj o tem? Namreč zanima me kje se to zaščito kupiuser posted image

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
19.12.2007 11:14:16   
limma
Lunca1 - nič me ne zebe, vroče mi je .. sedim zraven radiatorja, pa še skozi okno name sije sonček... user posted image
prav lep dan je zunaj, ampak po moje je tudi pri nas mraz... brrrrrrrrr... bom šla kasneje na en krajši sprehod. recimo do mame na kavo user posted image

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
19.12.2007 11:16:51   
klaja
Malamedika čestitke še od mene! Pa boste lahko praznike preživeli skupaj!

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
19.12.2007 11:25:27   
urssyy
Pozdravček še od mene

Komaj sem vas uspela brebrati, tolk ste napisale. Malamedika tudi jaz ti čestitam ob rojstvu sineka Jureta. Upam, da se kaj javi in nam poroča kako je bilo.user posted image user posted image

Ja tudi jaz bi se rada zahvalila vsem Vam , ki mi odgovorjate na vprašanja ali podate kak nasvet,mnenje, izkušnje... to je res neprecenljive vrednosti. Vsaki od vas prav lepa hvala user posted image  in upam, da bomo nadaljevale čvek na drugem forumu decembra - januarja.

Nana35 kako lepo, da boš 27.12. že mamica. Čestitke v naprej, bom držala pesti. Mala pikica kateri četrtek pa se ti odpravljaš v P.?? Jutri ??Obvezno mi sporoči novice preko SMS, če se res odpravljaš v P.. Joj zdaj pa se res približuje naš čas...

Naročila sem zibelko, komaj čakam da jo pripeljejo domov.....

Vsem lp, se beremo

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
19.12.2007 11:26:12   
muzika
Danes pa je za mano ena najbolj groznih noči daleč nazaj. Ne zaradi lulanja (2 x), ampak zaradi grozne nočne more. Raje ne povem, kaj je bilo,user posted image verjemite pa, da sem srečna, da sem se zbudila in ugotovila: saj so bile samo sanje!

mml, kaj ti na telovadbi še delaš vaje za trebušne mišice, kot smo jih delale pred nosečnostjo? Na aerobiki za nosečke namreč me ne delamo več teh klasičnih vaj, ampak vaje za medenično dno in globoke trebušne mišice.

benika, hecno mi je, da ima alkohol rok trajanja 3 leta. Katere bakterije ali bacili pa lahko preživijo v alkoholuuser posted image ?

Tudi jaz še nimam pripravljene torbe, ne zase ne za user posted image . Čakam, da jutri vidim pri mali pikici, kaj vse naj spakiramuser posted image . Upam, da ne bo že jutri šla med decembrke.

Pa še nekaj: Mala pikica, upam, da ne boš res česa pekla. Ti moraš zdaj s svojimi otreklinami počivat, medve pa prideva na sokec. Mislila sem (če ti seveda še vedno ustreza, lahko pa prekličemo), da bi prišli enkrat ne prezgodaj dopoldne. Ti predlagaj uro in se zmenita  s koalo.

Lep sonček je danes, bom morala na sprehod. Kar do tržnice jo bom mahnila po repo in zelje. Joj, kako je meni to dobro.user posted image

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
19.12.2007 11:27:33   
limma
malamedika - čestitke ob rojstvu Jureta user posted image  user posted image  user posted image  zgleda, da nas je res z vsakim dnem manj - jaunarčic, mislim user posted image  ampak glavno, da je otročkov vedno več user posted image

vaney  - super, da uživaš v zbiranju okvirjev za očala, meni je pa to taka muka, da ni za povedat...

klepetka in luša - upam, da ste z bruhanjem zaključili in da boste čim prej zdravi.

sonček balonček - grozne sanjeuser posted image  me je kar streslo, ko sem prebrala...

puri - etanol je etilni alkohol in je to, kar si iskala za čiščenje popka.
mala pikica in ostale, ki imate danes pregled - srečno user posted image  
tebi, mala pikica pa user posted image  res si boga, da tako zatekaš...

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
19.12.2007 11:32:13   
limma
IZVIRNO SPOROČILO: muzika
Lep sonček je danes, bom morala na sprehod. Kar do tržnice jo bom mahnila po repo in zelje. Joj, kako je meni to dobro.

jaz tudi obožujem repo in zelje, ampak se ju zdaj ne upam več jest.. me tako napihneta, da dihat ne morem, pa user posted image  me tišči, ker ima premalo prostora, trebuškek pa kot balon... zadnjič sem po repi dobila še prebavne motnje,tako da... ti pa kar uživaj v teh dobrotah user posted image

(odgovor članu muzika)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
19.12.2007 12:01:22   
Alfabeta
Pozdravljene souser posted image !

Vsega kar sem mislila itak ne morem odgovoriti, ker so me čakale 3 nove strani za branje.
Glede kozmetike za otročka ,ne pretiravajte z nakupovanjem raznoraznih kremic in oljčkov, ker vsega še zdaleč ne boste potrebovale. Jaz sem tokrat alkohol izpustila, ker ga res ne potrebuješ, če dete nima vnetega popka, drugače ga pa patronažna na obisku sčisti. Drugače pa imam: puder v prahu, Bepanthen kremico za ritko (zame še vedno najboljša), milo za kopanje in fiziološko raztopino od Nivee Nosenfrei (tudi to je zame idealno, ker ostanejo ostale dozice zaprte, fiziološka pa itak nima dolg rok trajanja, če vzemeš v eni posodi). To je to. Olje bom kupila kasneje, ker tako zgodaj se ga itak ne uporablja. Kupila sem še krpice za enkratno uporabo, pa tiste od Tosame z obšitim barvastim robom (pridejo zelo prav tudi kasneje) ter plenice Newborn 1 od Pampersa. To je to.

Glede brcanja pred porodom, oz. umiritvijo... Moj prvi se ni niti umiril, niti spustil dol vse do konca, do poroda. Pa sem nadomestnemu G govorila, da ce mu ni cudno, da se ponavadi otroci spustijo v porodni kanal, ta pa se ni in ni. Tudi dihati nisem mogla normalno. No, G me je cudno gledala, kao da kaj sem pametna... Potem ko se je otrko rodil 57 cm!!! velik na mojo velikost 163 cm, pa ni bil noben več pameten. To bi že prej z UZ lahko ugotovili, da je velik, ampak... No, sva se pa precej namatrala oba. Ampak tokrat upam, da ne bo tako. Naš še vedno brca precej intenzivno in tudi trebuh je še vedno tam kjer je bil, sicer pa je najin rok še kar precej dalj kot pri večini vas (23.1)

Vsem, ki že cartate svoje otročke iskrene čestitke, tiste, ki ste "na vrsti" za tja pa čimlažji porod in zdravo dete ter mami. 

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
19.12.2007 12:06:35   
mml
muzika ja delam še kalsične trebušnjake, ker sem jih tudi v prvi nosečnosti na aerobiki za nosečnice delala do konca, nimam skoraj nič diastaze med zgornjimi trebušnimi mišicami, tako da jih lahko delam

malamanja jaz bom sigurno kupila dva paketa Pampers Newborn št. 1 v Mullerju, po tem bom pa videla kakšnega fantiča bomo imeli ali bom še vztrajali na 1 ali bomo šli na 2. jaz se mbila s Pamers zelo zadovoljna, sedaj bom pa videla kako in kaj. DM-jeve, Muleerejeve in Sparove plenice se mi zdijo totaln otrde, debele in štoraste...skratka neprilagodljive. Ostalo kozmetiko sem imela pa Bubchen in sem bila tudi zadovoljna, razen s haldilnim mazilom, po tem je dobila pa Manca izpuščaje in smo imeli kar lekarniškega. No na zečetku smo bili tako na olivnem olju za mazanje po kopanju, mislim da smo šli na Bubchen olje šele po 3. mesecu

mala pikica tega otekanja ti pa res ne zavidam, pa saj bo kmalu z tabo, sporoči kako boš danes opravila

Grem lenarit...danes ni moj dan...

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
19.12.2007 12:13:21   
dašabina
Živjo, zunaj sonce sije, snegec je krasen, jaz pa spet čist zabit nos in nikakršna za v svet. Pa še noge so mi začele zatekat, tako, da zdaj sem pa res tečna sama sebi. Saj ni tako hudo, samo danes se pa res smilim sama sebi. Toliko o decembrski idili - punce imajo danes, jutri in pojutrišnjem še nastope v plesni in glasbeni šoli, pa še v cirkus bi rade šle, mož bi rad imel koline v soboto.... No ja, saj se bo umirilo. Je vsako leto tako.
Moja torba pa je pripravljena, sem pa notri vtaknila še 2 drobna darilčka za punci (vsaki uhančke iz Millerja in eno dišavno milce), da ga dobita, ko rodim. Se mi zdi fino, nekak boljši občutek, za dobrodošlico. V petek imam CTG, se že veselim, da vidim, kako se slišimo.

V vsakem, še tako majhnem koraku je smisel življenja....

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
19.12.2007 12:19:15   
nana35
mml,sploh ne vem kako lahko še telovadiš,meni se zdi da jaz nisem sposobna za kaj takega in to že ves čas.Ampak ti user posted image  dobro prenašaš,jaz pa bolj tako tako.

Ne vem če sem že napisala,ne grem zdaj nazaj gledat,tudi jaz sem zelo slabo spalauser posted image .(kdaj pa ne???)Ob 4h sem že kolovratila po kuhinji,pila vodo,potem gledala spet TV,šla nazaj v posteljo in čakala,da je mojuser posted image vstal,jaz pa z njim vred.

Tudi jaz bom fiziološko dobila od svakinje iz bolnice,pa alkohol mi je prinesla in eno kremico za ritko.

sonček balonček,pa to so grozljive sanje!!To niso niti več smešne,ampak mene bi bila groza,menda bi se od strahu zbudila!

mala pikica,vem,kako ti mora biti,jaz sem čisto nervozna včasih,tako za en klinac se počutim.In takrat me ima da bi se kar zjokala od ipike,ker ne morem nič pomagat,nič naredit,da bi mi bilo bolje.In verjamem,da si kar želiš,da bi ti sprožili porod,ker tako sem se sama že večkrat počutila.user posted image

benika,pa ima novo slikico!!

suzanaKK,ja,zdaj v soboto bomo postavili smrekico,zdaj pa je res že čas.Mislim,pa da bom res kar nadzornica,da bodo obeski vsaj simetrično in lepo viseli,drugače pa se kaj posebaj ne bom obremenjevala z njo,Važno,da bo stala in da bo lepa,pa lučke gor in jo poslikam za spomin.Veš,tudi jaz skoraj ne morem verjeti,da bom 27.12.že videla mojega user posted image ,ki me tako veselo brcka,pa sekira že celouser posted image .
No,danes je rodila moja prijateljica okoli treh zjutraj,verjetno malo prej,martinca bo vedela katera,ker smo skupaj hodile v MŠ s CR (imela je isto kot jaz-placento previo).Rodila je pupiko,drugega pa ne vem,ker je njen mož sporočil.Čeprav je imela 21.12.napotnico za Avstrijo,ker je želela tam rodit,zdaj pa ne vem če sta tja sploh prispela ali sta kar v Mb šla.
Moj user posted image tudi tako hiti,jaz pa ga pod roko držim in letim za njim,potem ko sem vsa zadihana,se komaj spomnim in se zbunim,sam se itak ne spomni,da nisem več najbolj pri močeh.

urssyy,hvala za pesti,ki jih boš držala zame!!Bom pa čez novo leto notri,pa mi verjamete,da mi je čisto vseeno??user posted image Čestitke za zibelko,si se odločila!!

Lepo bodite in uživajte v sončku,ki sije vsaj pri nas,bolje pa je,da ga uživate samo skozi okno!!

:))

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
19.12.2007 12:24:35   
mala pikica
Me dve uri ni bilo, pa je že cela stran za prebrat user posted image

Sem bila na CTG-ju. Vse je zaenkrat v redu, G me ni danes sploh nič pogledal, je samo CTG pogledal in rekel, da je vse v redu. Se mi zdi, da ga je še sestra začudeno pogledala, ko me je pred tem videla, kako sem grozno zatečena. V ponedeljek zjutraj sem spet naročena na CTG. Zgleda, da nas naš otrok čisto nič ne bo ubogal in bom jutri lepo doma...

Vreme pa je res lepo, čeprav je kar hladno. Bom jaz tudi po kosilu šla na krajši sprehod.

kozmetika... jaz sem kupila alkohol, fiziološko, mandljevo olje (nekatere pravijo, da takoj mažejo, druge ne user posted image , bom videla, kakšne bodo potrebe), kremo za ritko, kremo proti vetru in mrazu za obraz, vato, pleničke seveda, nekaj krpic,... Ostalo pa bomo že sproti, sicer pa bo tudi bodoči očka verjetno sposoben iti v trgovino, če bi kaj na hitro potrebovali.

lusa saj če bi bilo samo zatekanje, bi me res verjetno pustili do konca, ampak so vsak teden še prisotne beljakovine, pa še pritisk je od časa do časa povečan. Zdaj je rekel, da se bova v ponedeljek naprej dogovorila.

urssyy veš da bom sporočila. Četrtek... ja, mislili smo na tega, ampak saj pravim, zgleda, da nič ne bo ubogal naš princ kot vse kaže, je že zdaj žleht user posted image

muzika malo si pozna glede peciva, biskvit se že peče user posted image Sicer pa me ob živce spravlja, če samo pomislim, da bi morala vsak dan od jutra do večera ležati, tako da mi prav paše, če lahko vmes kaj drugega naredim.
Drugače pa meni odgovarja tam od desetih naprej. Za točno uro se vidve s koalo dogovorita, potem pa mi sporočita, katera bo peljala, da se jutri slišimo za pot.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
19.12.2007 12:24:36   
koala
mala pikica drži se tega, kar je muzika rekla, da nebi slučajno kaj pekla. Lepo počivaj, saj ne prideva jest, ampak da se malo vidimo še pred koncem, če že ne pobegneš v Rim seveda. Meni je vseeno kdaj tako da ti povej kdaj ti ustreza, pa smo na vezi.

Pleničke bom jaz kar Mullerjeve kupila in sicer tiste od 3 do 6 kg, ker če je bil že v 32 tednu preko 2 kili težek, pol se mi zdi smiselno. Če bo pa manjši, bo pa ati šel po manjše.
Kozmetika, jaz razen trdega mila in mandljevega olja ne mislim uporabljati vsaj za začetek, fiziološko pa bom nabavila tisto od Nivee, ker se mi zdi da 100ml predlogo stoji odprto, sicer ne vem kako je z tem pri higieni noska, samo v bolnici vem da ni smela bit odprta več kot 24 ur. No, kremico za ritko pa bom najvrjetneje kar Bepanten ali pa lekarniško uporabljala.

Alfabeta, zakaj pa boš uporabljala puder v prahu? Nam so ga v MŠ odsvetovali, pa tudi pri negi otroka (faks) so nas učili da naj ga ne bi uporabljali.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
19.12.2007 12:26:59   
mala pikica
IZVIRNO SPOROČILO: nana35

mala pikica,vem,kako ti mora biti,jaz sem čisto nervozna včasih,tako za en klinac se počutim.In takrat me ima da bi se kar zjokala od ipike,ker ne morem nič pomagat,nič naredit,da bi mi bilo bolje.In verjamem,da si kar želiš,da bi ti sprožili porod,ker tako sem se sama že večkrat počutila.user posted image

nana točno tako je bilo danes, ko sem prišla od ginekologa, kar v jok. Res imam na trenutke vsega preko glave user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
19.12.2007 12:37:00   
Alfabeta
IZVIRNO SPOROČILO: koala

Alfabeta, zakaj pa boš uporabljala puder v prahu? Nam so ga v MŠ odsvetovali, pa tudi pri negi otroka (faks) so nas učili da naj ga ne bi uporabljali.

Ja, pri pudru je tako, da je pri nas v hiši vedno puder, ker ob sedajšnji povišani teži in posledičnemu "drgnenju" stegen eno ob drugo, ga sama uporabljam. Imam pa ga samo za skrajno silo, v primeru velikega polulančka. Pri prvem ga nisem rabila niti enkrat, res pa tudi ni imel nikoli pleničnega izpuščaja ali vnete ritke. Sem ga preoblačila ko se je pač polulal in pokakal. nisem kaj predolgo čakala. Morda ga zaradi user posted image  niti ne bi rabila, ampak na previjalni je vseeno. 

Zakaj pa so vam ga odsvetovali? Sicer pa vem, da odsvetujejo tudi Bepanthen in podobne kreme in priporočajo ribje mazilo. Samo jaz sem mazala z Bepanthenom in ga ne zamenjam za nič. Poleg tega se meni ob ribjem mazilu želodec 7x okrog obrne.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
19.12.2007 12:43:07   
Lusa
Koala-glede pampersk pa dobro razmišljaš.Moja prijateljica je rodila fantka 3500g in je rekla ,da ji je žal ,da je sploh kupila newborn pampers.

Kozmetika-se bo že porabila punce ,tudi če imaste tega več kupljeno.Glede pudra pa tud jaz ne razumem zakaj se ga sploh potrebuje ,saj ga pri obema nikoli nisem in niti pri Ajši ,ko je bila 8mesecev v bolnici ni bilo pudra.Kremico za ritko sem si pa kupila kar to ,ki jo uporabljajo po bolnicah ,sem že pri prvi pred 4leti.

alfabeta-kaj olje ne uporabljate takoj po rojstvu?Pri luši sem ga takoj začela uporabljat  ,po vsakem umivanju jo namažeš in laske vsak dan zarad temenc.Ajšo so pa v lj tud mazali tako ,da user posted image Jaz pa krpic za 1x uporabo nikol nisem uporabljala.Umivala sem jo s temi rokavičkami iz blaga in na začetku itak z vato.Imam pa kar nekaj mini pleničk za umivanje ,ki jih uporabljajo v bolnici.

mala pikica-ja najbolje bo ,da si doma sproti meriš pritisk ,boš najbolj mirna in če bo visok kar v bolnico kaj pa hočeš.Jaz sem imela pri Luši tud nonstop probleme s temi bakterijami do konca ,samo moj bivši doktor ,kot doktor se ni obremenjeval.Saj po eni strani bolje ,ker bi itak bila vsa panična ,ker je prvič itd.Jaz sem tud kupila kremico proti mrazu in vetru.Tvoj pikec bo po moje počakal kar na 1.1.2008 boš videla.

Jaz pa bi takoooo smučala ,že par let nisem in zdaj se mi prav trga.Pa še kakšne pancarje nove prinese božiček ,tako ,da bodo komplet oprema.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?