dskubin
|
Jaz res nisem zato, da se čist vse oblepi, pa odstrani, pa ... Veš, tudi jaz sem mislila podobno, kot ti, dokler nismo dobili radovedneža št. 1. Vtičnice smo zaščitli, dosti drugega pa nismo naredili (no, nekih vazic in to niti nimamo). Čim se je začel plazit, se je začel cirkus. Je rekla ena prijateljica od tašče, da njeni vnuki pa ne tikajo nič, česar ne smejo, da jim ona tko reče in to drži. Ne vprašte, kaj je delala, ko je bil Draž na obisku Njemu (in zdej se zgodba ponavlja, le v še hujši obliki) ni bilo dovolj rečt NE! Stokrat. Tisočkrat. Druge pol leta se mi je zdelo, da cel dan samo hodim za njim in 90% besed, ki sem jih spregovorila z njim je bilo NE (ne smeš, to ni zate, ipd. in razlage zakaj ne). Ampak čim se je ponudila priložnost, da je napravil nekaj prepovedanega, je to tudi storil . In pol smo počasi naredili stnovanje kvazi varno - še vedno se najde kaj, na kar še nisi pomislil. Diti pa, drugo poglavje iste zgodbe. Draž je kopal zemljo iz rože (neko drevo življenja), mi smo jo pometali, na koncu (ko je bil dovolj star in je dobil svojo metlo) je moral že sam pometat in jo not nazaj dajat - pa smo obupali, ker ni in ni nehal. Njemu je bila to ena zabava (in se mi zdi tudi to, da smo se jezili). Pa je moj naredil en kartonast pokrov, da smo pokrili zemljo. In zdej Diti - briga njo pokrov, ona je kar prijela steblo in ga začela trest, kot bi hotela rožo izruvat. Obrnila je lonec (sigurno ima 10 kg, ampak je plastičen) in to večkrat. Sej razume NE, ko ji rečeš, te gleda in gre stran, včasih začne jokat, ker se ji dol. stvari ne dovoli, ampak pusti pri miru, samo čim obnreš pogled zašiba dokončat tisto, kar se je namenila . Posledica: rožo smo prstavli v višave, preden pade nanjo. V glavnem v nulo sta trmasta in vztrajna oba in nam pač res ni preostalo drugega. Sej, ne rečem, mogoče je kriva vzgoja, ampak mi očitno ne znamo drugače. Ampak naj povem, da sem pred najinima skor 3 leta vzgajala (večino dneva je bila z mano) nečakinjo in se ni dotaknila ničesar od prepovedanega, ko si ji parkrat ponovil (no, z izjemo daljinca in telefona - pa še to je pol opustila, ko je vidla, da lahko). Otroci so si različni in prav je tako. In zdej, če me kdo praša, kako zaščitit, se zgledujem po tahudih primerih, ki jih imamo pri nas in ne po ta zglednih. dskubin in meaa- mislim, da se bom lotila te zadeve Kar pogumno. Ti pa moram povedat, da sem se natelovadila popoldan, ko sem fotkala postopek izdelave. Se mi lenobi ni dalo menjat objektiva na fotoaparatu in sem za vsako sliko mogla splezat na mizo, da sem bla dovolj daleč, da sem lahko poslikala .
< Sporočilo je popravil dskubin -- 15.12.2007 22:57:44 >
|