|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
14.12.2007 11:01:00   
san
ne vem, dinki. recimo, ko sem bila noseča prvič teh testov za sladkorno sploh delali niso. jaz bi kar tvojo G vprašala, kaj ona misli, oz. zakaj te ne da, če ti ne bo dala napotnice. meni je moja razložila, da ni nujen ta preled, ampak če so kakšni pokazatelji (sladkorna v sorodstvu, spontani splavi, velik prejšnji otrok, velik plod, preveliko naraščanje teže...), ki nakazujejo, da bi jo nosečnica lahko imela, potem jo da na ta test. oz, če sem jo prov razumela, pošlje ona iz preventive kar vse.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3201
14.12.2007 11:03:54   
Sonnja
Dinki js sem mela sirup pa ni bil dober sam sm potrpela,drugače pa ne vem kdo ti je dal te za grist mislim da lahko od tega zobi malo potemnijo nočem tre strašit sam bi blo dober da vprašaš kako farmacevtko da ne bom pametna prevečuser posted image , kje je STIGMATA da vidimo kaj je uredila upam da je nasvete prebrala predno je šla podpisat.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3202
14.12.2007 11:04:20   
Dinki
Katy13, sej maš prav glede spanja.user posted image
kakšno pa je to vedro za plenice? maš možnost kako sliko pripopat? jaz namreč prvič slišim za to.

Sem ti hotela povedati, da sem zadnjič v Pikapolonici spraševala za potiskane plenice in je rekla, da jih nimajo, da pa jih dobijo vsakih toliko časa potiskane - od medvedka Pu, vendar da gredo za med....tudi sama je priznala, da je povpraševanje zelo veliko, vendar jih tudi oni kao zelo težko naročijo user posted image
Katy, imaš že narejen seznam katerega se držiš ko kupuješ stvari? Jaz ga namreč še zmeraj nimam in me je strah, da ne bi kupila kakšnih stvari preveč. Doma imam že 10 bodijev z dolgimi rokavi in kakih 5 bombažnih žabic. Moram kupiti še kakšen pajacek.....ima kakšna kak predlog kje so kaki lepi in poceni (v Pikapolonici in Babycentru nimajo nič pametnega).

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3203
14.12.2007 11:09:15   
Lona76
Ja Dinki naše dete leži na hrbtu!!! Ja dobila sem pa te tablete. Vem da so grozne prav zato ker jih je potrebno gristi. Mislim da sem imela iste pri sinu.
Na sladkorno te bo pa dala, ker če se prav spomnim imava isto G. dr. Dimnikovo. In mene je dala prvič in sedaj tudi. Ti da datum od kdaj do kdaj naj bi šel in se greš v laboratorij zment za datum. No jaz imam 03.01.2008.
Za spanje pa naj vam ne bo nič nerodno. Tut jst bi če bi lahko.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3204
14.12.2007 11:13:05   
Dinki
drugače pa ne vem kdo ti je dal te za grist mislim da lahko od tega zobi malo potemnijo nočem tre strašit sam bi blo dober da vprašaš kako farmacevtko

Sonnja, na to, da mi lahko potemnijo zobje me je opozorila tudi mami, tko da si probam po vsakem zaužitju oprati zobe. Poleg tega jih še zgrizem čist zadaj. Vendar pa piše v navodilih: Železo je v pripravkih Ferrum Lek neionizirano, zato ne povzroča neželenih pojavov, kot so draženje sluznice prebavil, obarvanje zob, kovinski okus,....  Zakaj jih je treba pogrist? ker že na škatli piše, da so žvečljive tablete in mi je farmacevtka v lekarni rekla, da jih moram orng prežvečit tako kot Rupurut (ki ga sicer nikoli v življenju še nisem jemala user posted image )....

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3205
14.12.2007 11:16:13   
Sonnja
Dinki pol pa tak vredu sorry,važno da smo zdrave.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3206
14.12.2007 11:30:22   
Dinki
Sonnja, itak user posted image . Je pa tud vprašanje kolk je kej res to kar napišejo...Da me ne boš narobe razumela - hvala ti za info. Velik koristnih informacij sem že zvedela tu od vas, tko da če kera kaj ve, je več kot zaželeno, da to pove user posted image

Lona76, maš prav ja, imava isto G user posted image , torej bo zgleda dala tudi mene na test. Vidim, da sva tudi približno enako user posted image . A si ti že prejela potrdilo o predvidenem datumu poroda? Drugače pa zgleda vaša pupa uživa glede na njeno pozo. Jaz si jo zaprestavljam ležati na hrbtu, roke za glavo in pred sabo prekrižane nogice user posted image

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 3207
14.12.2007 11:40:31   
Lona76
Ja Dinki sem dobila danes, ker sem ji  kar rekla Naslednji pregled imam namreč 23.01., kar je pa prepozno za urejanje na CSD oz. bi mogla v dveh dneh use urediti. Tko da če bo tudi tebe naročila na naslednji pregled čez 6t, tko k je mene, ji kar reči naj ti da še to.
Ja mala me pa ravno brca in njene brcike najbolj čutim na mehurju in črevesju. Jo full malkrat kje drugje čutim.
Pišuka res misli, da leži na kavču user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3208
14.12.2007 11:56:54   
Katy13
Vedro izgleda takole, cena v Baby centru je pa 9,56 evra. Za moje pojme občutno cenejši in še potem nimaš dodatnih stroškov (beri kaset).  

Podroben opis izdelka

Bebe-Jou je nizozemska blagovna znamka, ki proizvaja plastične pripomočke za otroke in njihovo nego. Štiri generacije mater in otrok je razvijalo in uporabljalo izdelke, ki združujejo v sebi kreativnost, inovacijo, varnost in posebne barve ter vzorce. Umivanje je zelo zabavno opravilo tako za starše kot tudi za malčke, hkrati pa tudi potrebno zaradi naše higiene. Užitek bo še večji z uporabo funkcionalno in všečno oblikovanih izdelkov Bebe-Jou, ki so na voljo v različnih barvah in vzorcih.

Bebe-jou vedro za plenice je uporabno tudi pri umivanju, kadar polnimo oz. praznimo otroško kad. user posted image

Dinki- popolnega seznama nimam. Sem si sprintala iz RR en seznam, ki je bil v Mami in se si obkljukala kaj moram kupiti. Do sedaj sva kupila voziček, obrobo za posteljico, kovter in pojšter. Lupinico in počivalnik sem si že izposodila. V kratkem greva še po previjalno in po zibelko (posodil bo od user posted image  šef). Drugače pa imam jutri v planu kupit: nahrbtnik od Niveje, bele plenice, potiskane plenice, kad, koš za plenice (če bo ugoden), pa mogoče še kaj kar bom videla. user posted image  Oblačil ne bom kupovala, ker mi bosta vse posodila brat in njegova punca, bo pa kupila komplet za iz porodnišnice (ampak bom še počakala). Babyphone bova dobila kot darilo, s stolčkom za hranjenje pa bova še tudi počakala. Mi je zadnjič rekla bratova punca, da vsega pa ne smeva kupit, da bodo imeli še ostali kaj za kupit. user posted image  Drugače pa greva jutri kupovati tudi božična darila.  

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3209
14.12.2007 12:11:27   
Katy13
Ko sem brskala po internetu, sem našla naslednji članek (meni zelo zanimiv):

Nasveti iz prakse

Dragi (bodoči) starši:
Razvoj pralnih plenic je od časov tetra plenic, sponk in plastičnih prekrivnih hlačk neskončno napredoval. Danes nam plenic ni več treba niti namakati niti likati, prekrivne hlačke pa so narejene iz materialov, ki čudovito dihajo. Uporaba hlačnih plenic je tako preprosta, da se niti očetje ne branijo več previjanja. Tukaj je nekaj koristnih "zvijač", ki sem jih potegnila iz družinske zakladnice izkušenj s sodobnimi pralnimi plenicami in se vse po vrsti odlično obnesejo pri previjanju najinih hčerk Hane in Line.

1. Mreža za vedro za plenice:
Umazanih plenic ni potrebno namakati v vodi. Lahko jih odlagamo v prazno vedro, kjer bodo počakale na pranje tudi po več dni. Poskrbimo le, da bo vedro tesno pokrito s pokrovom. Plenice, ki niso namočene, širijo od sebe dosti manj neprijetnih vonjav, lahko pa v vedro kanemo tudi kapljico eteričnega olja sivke ali čajevca, da bo vsebina bolj dišeča. Da se nam umazanih, v vedro odvrženih plenic pozneje ne bi bilo treba več dotikati, lahko prazno vedro obložimo z mrežasto vrečo, ki jo potem, ko je polna in ko je čas za pranje, kratko malo z vsebino vred prestavimo v pralni stroj (vreča naj ostane odprta in plenice bodo šle med pranjem same iz nje). Na ta način se izognemo nepotrebnemu rokovanju z umazanimi plenicami. Mrežasto vrečo lahko kupimo ali naredimo sami, pazimo le, da je dovolj velika. Meni jo je naredila mama kar iz ostankov blaga za prosojne zavese.

2. Pranje in pralni prašek:
Plenice peremo brez mehčalca, saj ta na plenicah ustvarja sloj "mehkobe", kar zmanjšuje njihovo vpojnost (ne uporabljamo pa ga tudi zaradi morebitnih alergičnih reakcij). Prav tako uporabljamo minimalno količino pralnega praška: manj kot polovico običajne merice. Prašek pušča na plenicah usedline, ki so pogosto krive za to, da postanejo plenice smrdljive in trde. Peremo pri temperaturi, ki jo priporoča proizvajalec - pogosto je to 60 stopinj. Pranje pri 90 stopinjah ponavadi ni potrebno, sicer pa poleg tega, da porabi veliko energije, tudi krajša življenjsko dobo elastik na plenicah. Pri nas dajemo plenice ponavadi najprej na ciklus za splakovanje, nato pa jih operemo pri 60-ih stopinjah. Predhodno splakovanje odstrani večino umazanije, umazana voda pa gre v odtok. Moderni pralni stroji namreč velik del vode reciklirajo med samim pranjem.

3. Kis in mehke plenice:
Kot že rečeno, ostanki usedlin od pralnega praška (še posebej če tega uporabljamo preveč) pridelajo trde in včasih celo smrdljive plenice. Dodatni razlog za to, da postanejo plenice trde, je lahko tudi trda voda. Najboljši recept za mehke plenice je sušenje v sušilnem stroju. Vendar pa s tem ne odpravimo usedlin od praška, ki lahko povzročajo tudi vnetje otrokove ritke. Poleg tega nimamo vsi doma sušilnega stroja (ki - roko na srce - porabi veliko energije in krajša življenjsko dobo plenic). Da bi naredili plenice mehkejše, uporabimo namesto mehčalca par velikih žlic (do 1 dcl) prozornega ali čim manj obarvanega kisa (ki je brez dodanih začimb; recimo alkoholnega za vlaganje). Kis vlijemo v predalček za mehčalec, tako da se porabi pri zadnjem splakovanju. Kis ne le da razbija (alkalne) vodne minerale in s tem mehča vodo, ampak tudi nevtralizira alkalne usedline od pralnega praška in plenicam vrača naravno Ph vrednost. In ne bojte se, da bodo plenice po pranju smrdele po kisu! Če pri hiši imate sušilni stroj, vendar želite prihraniti energijo, lahko plenice skoraj do konca posušite na zraku, nato pa jih za 10 minut denete še v stroj: plenice bodo mehkejše, pa še dalj časa se bodo obdržale, ker se skozi sušenje v stroju ne bodo toliko izrabile.

4. Eterična olja in dišeče plenice:
Da bi plenice lepše dišale, lahko pri pranju dodamo v predalček za mehčalec (h kisu, če ga uporabljamo) nekaj kapljic eteričnega olja sivke (jaz npr. kanem po 10 kapljic). Pred otrokovim prvim letom starosti je primerno tudi eterično olje rimske kamilice, po tem pa lahko uporabljamo tudi eterično olje čajevca. Eterična olja sivke in čajevca imata poleg prijetnega vonja tudi to prednost, da delujeta protibakterijsko in protiglivično. Druga eterična olja (na primer eterično olje vrtnice ali sladkega mandlja) so premočna in neprimerna za rabo pri otrocih.

5. Pralni robčki:
Če peremo že plenice, zakaj ne bi še robčkov za brisanje ritke? Pralne robčke lahko kupimo ali naredimo sami iz čim mehkejšega blaga: brušene flanele, frotirja, tetra plenic, gaze ipd. Sama sem ukrojila takšne, ki so ravno prav veliki, da gredo v škatlo za robčke za enkratno uporabo: veliki so 20 x 20 cm, uporabila pa sem brušeno flanelo, ki sem jo le obentlala, da se ne para. Pri enem previjanju običajno porabimo 2-3 robčke. Robčke lahko sproti omočimo pod toplo tekočo vodo, lahko pa že vnaprej pripravimo tekočino, s katero prelijemo robčke v škatli, tako da že navlaženi in blagodejni čakajo, da jih uporabimo na občutljivi otroški ritki. Tukaj je nekaj "receptov" za pripravo tekočine, s katero lahko prelijemo robčke:

Recept 1:
2 vrečki kamiličnega čaja
2 skodelici vrele vode
2 veliki žlici olivnega ali mandljevega olja
1 kapljica eteričnega olja sivke

Recept 2:
1 vrečka kamiličnega čaja
1 skodelica vrele vode
1 velika žlica olja (olivno, mandljevo, otroško)
1 mala žlička otroškega tekočega mila
1 kapljica eteričnega olja sivke

Recept 3:
1 in pol skodelice tople vode
2 veliki žlici olja (olivno, mandljevo, otroško)
2 veliki žlici tekočega otroškega mila

Eteričnega olja nikoli (!) ne dajemo neposredno na kožo, ker je veliko premočno. Eterično olje tudi ni topno v vodi, zato ga mešamo z navadnimi olji, kakršna so olivno ali mandljevo (oboje se dobi v lekarni) ali celo otroško olje. Preden robčke prelijemo, zmes močno premešamo, tako da se oljne kapljice v čaju razpršijo. Namočene robčke vedno porabimo v največ treh dneh, saj lahko po tem začnejo plesneti. (Kar pa glede na to, da plenice - in z njimi robčke - ponavadi peremo na 2 ali 3 dneve, ni velika ovira.)
6. Predloge:
Mnogi starši uporabljajo papirnate predloge, ki so tisti prvi sloj, ki se dotika otrokove ritke. Takšne predloge se lahko odplaknejo v stranišče in olajšajo odstranjevanje blata. Namesto papirnatih predlog za (skoraj) enkratno uporabo, se lahko uporabljajo pralne predloge iz flisa. Te lahko naredimo sami: ker se flis ne para, blago samo narežemo na trakove poljubnih velikosti (tako da prekrijejo čim večjo površino pleničke, nekako v obliki peščene ure: v sredini ožje, na koncih pa širše). Predloge iz flisa so posebej primerne, ko otrok že uživa gosto hrano, saj takrat njegovo blato postane manj tekoče in trše. Takšno potem (skoraj vedno) zlahka odluščimo od predloge neposredno v stranišče. Če otrok še zmeraj iztreblja tekoče (kot je to prvih šest mesecev), potem je lahko odplakovanje blata neprijetna zadeva, zato nekateri starši ne uporabljajo predlog iz flisa. Vendar pa imajo predloge iz flisa nekatere nedvomne prednosti: so izredno mehke in zato izredno prijetne za nežne ritke (in potem tudi trdota plenic ni več tolikšen problem); flis prepušča tekočino in vlago pod predlogo, medtem ko predloga ostaja izredno suha. Zato se lahko plenice, pri katerih uporabljamo predloge iz flisa, po suhosti otroške ritke primerjajo s tistimi za enkratno uporabo! In nenazadnje so pralne predloge tudi ekološko bolj prijazne kot tiste za enkratno uporabo. V izredno redkih primerih je lahko otrok občutljiv za flis, zato takrat predlog iz flisa seveda ne uporabljamo.

Z vami sem podelila nekaj naših izkušenj s pralnimi plenicami. Upam, da bo kateri od nasvetov koristil tudi vam!
Mateja Jamnik Bierman

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3210
14.12.2007 12:49:19   
Čakajoča
Dinki za pajcke oz. komplete pojdi pogledat v H&M! DAnes sem bila tam in imjo tudi znižanja! SE splača!

Sem imela 1 uro časa, ker sem  tudi jaz bila danes na testu za sladkorno, pa sem se odpravila v H&M! Kupila sem si eno majico, ki je nosečniška (ima narejen sistem za dojenje) in zraven v kompletu je body s št. 62 enak vzorec in barva! Ko sem to videla, sem morla vzeti. Stara cena je 25€, pa je bilo znižano za 50%. Pa kupila sem si še eno bolj svečano majico (ni bila na nosečnikem oddelku). Stara cena 15€ in tudi ta je bila za 50% znižana. Moj nosek me spet ni izdal.

Sem sedaj kicala v laboratorij in sem prosila, da mi povedo rezultat sladkorne, pa mi niso hoteli dati informacij. Joj, kako so "grdi"! Moram čakat, da pošljejo izvid k moji G. Me pa ful zanima, kakšen je rezultat. Pa še v ponedeljek moja G ne dela, tako, da bom poklicala v torek.
Kaj ve ste takoj izvedele z rezultate?

Danes je takšen žalosten dan in meni gre spet na jok! Zakaj? Sama ne vem. Pč še kar ne morem prebolet, da me je zpustila najboljša prijteljica, ki sva bile non stop skupaj. Tudi ona je noseča (1 mesec manj) in vem, da bi se imele o mrsičem pogovarjat! Sedj p sem tako sama! ožek dela, mene pa muči psiha! Upam, da bo kmalu boje!

Lepo se imejte!

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3211
14.12.2007 13:45:00   
jagoga
Katy13, iz slike je malo slabo vidno, ampak verjetno ima tale koš tudi pokrov. Pri vseh teh debatah o takšnih in drugačnih košev za plenice, bom jaz povedala samo svojo izkušnjo. pri nas uporabljamo že dve leti čisto navaden plastični koš s pokrovom. Notri imam vrečko za smeti in koš imam postavljen v kopalnici, na ga pogosto praznemo in prav nič ne smrdi ne postanovanju in niti ne po kopalnici. Smrad je zaznati samo takrat, ko pobiram vrečko iz koša preden jo zavežem. Jaz imam večji problem s samim WC, ki pušča več smrada, kot pa sam koš s plenicami. Naj obrazložim zakaj problem z WC, živimo v bloku, kjer so WC ločeni od kopalnic in nimajo okna, ampak montiran ventilator na zračniku. Zjutraj ko vstaneš moraš najprej prižgati ventilator (če sploh kaj pomaga), da lahko vstopiš v WC. Vsak ima svoje probleme.

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 3212
14.12.2007 14:33:45   
san
jaz tudi nisem uporabljala teh košev za plenice, sem plenice kar sproti v vrečke zapakirala in zavezala, pa ko je bila prilka v smeti nesia. in ni smrdelo. zdej se pa mal nagibam k tem pralnim plenicam. ne vem, sem že pri sinu razmišljala o njih, zdej pa spet. ker ko pomisim, kakšno kemijo dajemo svojim otrokom na rituser posted image , mi je kar groza. pa tko pazim na prehrano, da ni teh E - jev notri, vsaj kolikor je možno in kremce čim bolj naravne. sej ne vem, se mi zdi da z leti vedno bolj kompliciram okoli tega.
a ste že razmišljale kaj v to smer. boste imele kar te za enkratno uporabo, pralne, al bo katera kombinirala.

aja, katy super članek.

čakajoča, ne se sekirat, že ni vredna tvojega prijateljstvauser posted image .

stigmata, zate me pa že malo skrbi. upam, da si ok in da ne bruhaš več. javi se kajuser posted image .

ostale pridne boite, pišite kaj. zdej pa letim, ker mali že teži, sam da se mal za računalnik vsedem. danes noče spat, se vidi da je boljeuser posted image .

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3213
14.12.2007 15:56:25   
san
evo, ker smo ravno danes govorilo o testu za sladkorno, kopiram iz pušenjakovvega foruma:

ne, OGTT RSK (razširjeni strokovni kolegij) še ni priporočil kot obvezni skrining oziroma diagnostiko gestacijskega diabetesa, zato ga ZZZS tudi ne krije kot rutinsko uslugo temveč le kot občasno, znotraj kliničnih in drugih razlogov zanj. Sicer pa je vredno vedeti, da tudi rutinski presejalni test med 24 in 28 tedni ne odkrije vseh GD, kajti nekateri se pojavijo kasneje, tako, da je rutinski test morebiti res lahko tudi potuha pozornosti po 28. tednu, ker lahko vodi k zmanjšanemu pragu občutljivosti za kasnejše pojavne oblike pri ginekologih, ker bi se mnogi verjetno zanašali na negativni OGTT med 24 in 28 tedni. Tudi zato smo npr. izgubili UZ preiskavo takoimenovane "kontrole rasti ploda" pri 32 tednih, ker z njo na rutinski osnovi domnevno nismo bili sposobni ugotoviti nič več pomembnih odstopanj v rasti ploda kot brez te rutine.
Kriterijev za test je relativno veliko in jih težko vse naštejem, lahko pa navedem najpomembnejše:
- ponavljajoči splavi v preteklosti
- umrl plod v maternici po 22. tednu nosečnosti ob izključeni kromosomski napaki
- velika pridobitev na teži (npr. nad 20 kg)
- PCO sindrom pred zanositvijo
- debelost kot takšna
- diabetes tipa II. v družini pri mlajših članih
- diabetes v prejšnji nosečnosti
- ponavljajoči ali na zdravljenje odporni infekti sečil
- pojavljanje kombinacije prisotne glukoze in ketonskih teles v urinu
- zelo debel plod po 28. tednu (velik AC)
- zelo veliko plodovnice
- predhodno že kdaj rojen zelo težak otrok (npr. nad 4300g)
in še kaj

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3214
14.12.2007 16:02:00   
san
drugače pa sem opazila danes, da se mi je trebuh dvignil in dete čutim tam nekje od popka navzdol, OT imam pa že celih 102 cm. sej se mi je zdelo, da se mi je kar dosti povečal. tudi prsa so kar bohotna, sem sama sebi smešna, ker sem tako okroglauser posted image . bogve kako je s kilami, sploh raje ne mislim na to, me bo G spet kregala, ker me spet daje apetituser posted image . imam občutek, da skoz jem, če sem doma. in sem posledično skoz napihnjena. no, to sem itakuser posted image , sam tisti občutek napihnjenosti je prav zoprn, me kar v želodcu tišči.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3215
14.12.2007 16:09:47   
Katy13
jagoga - po moje ima ta koš tudi pokrov. Sama bom imela previjalno mizo v sobi in zaradi tega bi rada imela tzdu ta koš, da ne bi smrdelo. 

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3216
14.12.2007 16:40:56   
perp
Živjo user posted image .
Ja zanimivo kako imamo vse različne izkušnje s testi za sladkorno. Jaz npr. sem delala test v 25. tednu in mi ni bilo treba biti na tešče (g mi j erov rekla, da naj zjutraj še pozajtrkujem). Res pa je, da ne dajo vseh na pregled. Moja G je rekla, da da kar vse svoje nosečke testirat.
Danes sem dobila izvide, ker sem bila prejšnji teden na Infekcijski kliniki (če se katera spomne ,sem govorila o Hepatitisu A). Vse teste imam negativne, imam le rahlo levkocitozo (lahko v nosečnosti pojav, lahko še posledica kajenja) ter rahlo anemijo (malo hemoglobina-železo).
Včeraj me je 3krat zagrabil ta majhen krč v nogi - čist bed, koliko to boli.

No mi imamo od ponedeljka nov voziček jupiii, in sicer od Hartana Skater 3-kolesnik. Ful je hud. Ga kar malo po stanovanju vozim. Link: http://login.pingpong-online.com/hartan07/443-s-g.JPG.

Glede kupovanja oblekic za naše malčke, se ful splača kupovati v Intersparu - imajo od Sparkyia - čist uredu. Lih včeraj sva bila v Kopru (božansko je bilo
user posted image , sva šla v Ankaranu do plaže, se malo pomrtinčkala, vse sva razložila najinem user posted image  kolk je morje super in kolk bo uživaj ko bo čofotal). No in sva v Ijntersparu v Kopru kupila enga fino pajacka za user posted image .
Upam, da boste vse brez problemov zrihtale vse papirje in vse preglede. user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3217
14.12.2007 16:55:34   
Dinki
Čakajoča, hvala za info glede pajackov...spet si mela srečo user posted image
kaj so te razprodaje v H&M cel december? pri meni je problem ker sem iz Lj. in pri nas nimajo user posted image  oblek, bi mogla it v MB ali Celje, ampak mamo pa otroški oddelek tko da bom šla pogledat, sam zdej ne morem ker sem na bolniški pa me je mal strah, da me nebi kdo videl user posted image

Glede prijateljice in tvoje psihe. Probaj v teh trenutkih ne biti sama, pogovori se s kom ali pa pojdi na sprehod, zaposli se, sam ne bit sama, ker takrat pol sam še bolj tuhtaš in začne boleti....pa kaj je s to tvojo "prijateljico"???? Si jo že poskusila povabiti na razgovor in ugotoviti kaj ti je tolk zamerila, da te je čist odklopila?
Psiha pa drugače dela tudi meni kdaj, sploh zadnje čase, predvsem zvečer ko se vležem pa me kar začne skrbeti kako bom jaz potem s tem trebuhom, pa kaj če sploh ne bom zmogla, da mi bo šlo že vse čist na živce, ker sem si že zdaj čist napihnjena...ampak vidim, da je to vse sam v moji psihi- mislih.....takrat moram začet kaj drugega tuhtat ali pa še lažje, začnem debatirati z mojim user posted image ..pa ni važno o čem...pomembno je da se zamotim....tko da vem o čem govoriš...toliko nasveta ti lahko dam....aja, če ne pa pridi na tale forum user posted image user posted image

San, jaz imam OT 94, pa se zvečer tolikokrat počutim tolk napihnjena, da mi gre vse kar na živce...pa sem ugotovila, da tudi če ne jem. Notri me pa vse kar stiska....po glavi pa seveda hodi hrana user posted image ....tudi jaz imam kar apetit, sam res pazim kaj in koliko pojem...če se le da user posted image
sem pa glih gledala slike iz podelitve in šele zdaj na slikah vidim kako sem se spremenila v obraz in telo...prav smešno, tko tega sploh ne opazim...

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3218
14.12.2007 17:11:54   
Dinki
Perp, čestitke za lep voziček user posted image . Mi smo ga tudi kupili včeraj in sicer Jane Slalom Pro Formula rebel, kar pomeni, da smo dobili športni del, košaro in lupinico, pa torbo, pa dežni plašč, pa mrežo proti mrčesu pa pumpo za gume, pa podlogo za previjanje,....skratka smo zadovoljni user posted image
user posted image
Barva, ki sva jo vzela je pa ta: 
user posted image
Dugače pa v Sparu tudi še nisem bla, sem pa že slišala za Sparkyja...bomo šli tudi to pogledat user posted image
Aja,pa čestitam za dobre rezultate, čeprav malce anemične, ampak taki so tudi pri meni user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3219
14.12.2007 17:41:06   
lucalu
Dinki in perp user posted image user posted image user posted image  čestitke za vozičke! Tudi mi smo danes dobili kar smo naročili: posteljico, previjalno komodo in voziček... sem full vesela!

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3220
14.12.2007 19:39:09   
Stigmata
Evo mene... edino kar sem danes opravila je prijava na zavodu za zaposlovanje. Sicer sem imela težave, ker noben datum ne gre skup. Glede na to, da mi je vpisal 30.11, danes pa smo 14 sem kao zamudila rok. Zdaj moram na zzzs vpisat bolniško, da lahko ukrepam dalje.
Malo sem se umirila, v ponedeljek grem tudi na inšpektorat. Sej počasi bom pršla k sebi. Jem normalno edino pijem kot žolna. Vodo, čaj, donat.... Zdaj sem počasi začela s sprehodi, se mi zdi da sem čisto brez kondicije, ker me po 15 minutah začne špikat.. Sami mi je glih bz okol hodit.... Je katera iz broda ali tacna tuki?

Altere sempri ignostico, tibi ipsi nomquam. -- "Drugemu vedno oproščaj, sebi nikoli."

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 3221
14.12.2007 19:43:40   
max81
ojla, kolk vas je lepo brat, ko skoraj vse že veselo nakupujete...no mi ne bomo nič kupovali, vozek bo star leto in pol, ga bo mala odstopila bratcu ali sestrici, njej bomo pa verjetno kupili pikolo trokolesnik, sva ga pred parimi dnevi gledala v BC, je na podoben način kot quinijev buzz, pa se mi zdi, da je bolj  varen, se mi zdi, da se ne prekucne, ko se mali nagne naprej ali nazaj
naslednji mesec gremo pa v nabavo sobe za tavelkouser posted image  in upam da jo dostavijo predno grem v Rimuser posted image , da bo vse prštimano, da ne bo treba pol pa porodu  rihtat...vse ostalo pa tko ali tko že imamouser posted image user posted image

zdejle sva z  malo ravno povečerjali, men se je ful zaluštalo mesa, tko, da sm si spekla piščančje medaljone...ja je kr pasal, drugače nisem ne vem kakšen pristaš mesa, če je je,če ga ni ga niuser posted image
moj je na šiht, ma popoldansko, pol pa ne vem al ga bodo šli žurat za nečakinjo al ne...jest bom itak doma, kaj pa čem tm počet....pit ne smemuser posted image ..itak pa bodo  vsi na glavouser posted image

počutim se drugače dobro, tavelka me kr fino zmatra, sicer sva šli danes dvkrat mal obe počit in je kr fajn pasal....drugače mali-a buser posted image rca stoo na uro, da me kr premetava...z mojim sva pa včeraj ugotovila da vzhajam kot pustni krof, ki ga bo samo še rauser posted image zneslo

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 3222
14.12.2007 19:45:25   
Stigmata
Glede pleničk..jaz bom najbrž naredila tako kot moja mama pred 15 leti... za doma je imela seka tetra pleničke, če smo pa kam šli pa tiste za enkratno uporabo. Se mi zdi da sem bolj staromodna, sam vseen dam raje bombažke na ritko, kot pa plastiko. Opreme še vedno nimava nobene. Nekako nisem imela volje skakat okoli, bova pa vse to rešila januarja, pa sej je do marca čas.

Altere sempri ignostico, tibi ipsi nomquam. -- "Drugemu vedno oproščaj, sebi nikoli."

(odgovor članu Stigmata)
Neposredna povezava do sporočila: 3223
14.12.2007 20:06:04   
san
Stigmata, sej bo, boš videla. Ti kar lepo počasi vse zrihtaj in pazi nase in na svojega piščančka. Sej se bo na koncu vse uredilo. Mora se! Na inšpektorat pa le pojdi in se pozanimaj kako pa kaj je s to situacijo, ki s eti je pripetila. Glede sprehodov, sama sem iz čisto drugega konca, no pa tudi sama ven hodim, kadar otrok ni doma. Kar paše mal, sej pol se navadiš enkrat.

(odgovor članu Stigmata)
Neposredna povezava do sporočila: 3224
14.12.2007 20:10:22   
san
pa še čestitke vsem za nakup nove opremeuser posted image . superca!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?