|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
13.12.2007 13:20:57   
ribica85
lep sončen pozdrav!
jst sm pa danes ponoči takooo slabo spala - sm mela kr nekakšne krče po celem trebuhuuser posted image . najprej me je špikal sam na levi strani, poli pa po celem buhiju. poli je pa šeuser posted image začel brcat, da mi je skor vn pobegnuuser posted image .

v katerm tednu se pa dela test za sladkorno? ker men je na 3D rekla da je user posted image večji za en tedn, kot nej bi bla jst noseča, in mi je predlagala, da nej grem delat test za sladkorno. Bla sem pa noseča 23t2d in user posted image je bil težk že 701g.
upam da ni nč narobe?

no lepo se imejte in božajte svoje sončke, ki lepo rastejouser posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
13.12.2007 13:32:59   
ursi84
Pri nas tudi sonček sije user posted image . Počasi se grem zrihtat, ker imam kmalu materinsko šolo. Grem danes sama, ker je moj na šihtu. Pol grem pa še mal po trgovinah postavat...user posted image user posted image user posted image
Lp

28.02.2008 ob 14.25 uri je privekal na svet najin fantek z imenom NEJC !!!!!!!!

Komaj čakamo na II ...........

(odgovor članu ribica85)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
13.12.2007 13:47:47   
Stigmata
danes gre iskat odpoved, še vedno mi ni prav jasno kaj in kako ukrepat... Pravi šef, da ima vse paprije prštimane. Sam... koker sem brala zakon me ne sme ven vržt, zato ker ni potegla pogodba, zato ker sem noseča in sploh ne med bolniško.  Čist sem zmedena. Dva dni že bruham. Sej vem da se ponavljam...

Materinsko šolo grem pa 8.1. v šiško... sva se tako odločila... Lp vsem

Altere sempri ignostico, tibi ipsi nomquam. -- "Drugemu vedno oproščaj, sebi nikoli."

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
13.12.2007 13:57:50   
Dinki
Joj Stigmata čist maš bedno in nezavidljivo situacijo....jaz bi ti rada nekako pomagala, pa ne vem kako. A ne poznaš nobenega, ki se vsaj malo pravno spozna na te zadeve? Mogoče poglej malo po spletu in pokliči za kakšno brezplačno pravno pomoč....Jaz sem prepričana v to, da če boš šefa kaj spraševala ti bo rekel, da ti daje odpoved zaradi kakšne druge stvari....ne vem, da nisi bila dovolj pridna al pa da ne rabijo delavca na tem delovnem mestu, vsekakor ti ne bo rekel zaradi user posted image , ker tega res mislim, da po zakonu ne sme. lahko ti ne bi podaljšal pogodbe, da ti jo pa predčasno prekine, pa ne.
Stigmata, smo s tabo, pojdi to čim prej urediti in se nato vzemi v roke zaradi user posted image . Ni dobro, da si skoz pod stresom.
Sej vem, da so ti te moje besede odveč, vendar resnično moraš misliti na user posted image , ki te sedaj močno rabi.
user posted image user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Stigmata)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
13.12.2007 14:02:54   
Sonnja
Stigmata kolikor js vem te med bolniško ne sme dol dat spolh če si noseča sam ne vem a je od vsakega delodajalca odvisno al veljajo za ve isti zakoni.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
13.12.2007 14:17:26   
san
STIGMATA, NIKAKOR TE NE MORE KAR ODPUSTIT! Sploh ne zdej, ko si na bolniški noseča! Dej mal povpraši na kakšnem drugem forumu, gotovo katera ve, kje to tudi piše in ti bodo punce znale svetovati. Ne se pustit, in bog ne dajm da bi res vzela kakšne papirje, preden ne zveš kako je s tem. Držim pesti zateuser posted image

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
13.12.2007 14:26:26   
tetaJ
Stigmata!
Tvoj delodajalec ti lahko odpove delovno razmerje v času nosečnosti le v primeru, če glede na hudo kršitev pogodbe o zaposlitvi iz tvoje strani in na podlagi dokazov glede kršitev (v skladu s tem mora voditi ustrezen postopek-disciplinska komisija, opozorila, opomin)  dobi pozitivno mnenje Inšpektorata za delo!!!

Da nebi vzela odpovedi!!!! Potem bo težka pot nazaj!!!

LP,

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
13.12.2007 14:32:21   
Lona76
Stigma jst tu mislmi da to ne bo šlo! Res ne jemli ničesar! Zaradi česa pa naj bi ti odpovedali? Ker če bi ti hotel iz krivdnih razlogov ali kaj takega, te mora prej povabiti na razgovor in te opozoriti. Če ni bolje pol pa ti mora dati pisno odpoved. Vsaj pri pogodbi za nedoločen čas je tako. In mislim da tut za določen čas si nekako zaščitena če si na bolniški in še noseča. Delavnega mesta pa po moje ne more kar ukiniti, če so te vzeli prav na to mesto za obdobje enega leta. Dej res kakšno odvetniško pisarno pokliči. Po moje ti bojo znali povedati. Držim pesti, da se ti uredi. Joj pa vem da je lahko rečt sam ni dobro da se tako sekiraš. Joj pa še neki. Nič ne podpisuj!!! So packi pa ti da lahko za  podpisat da greš sporazumno, pol pa še na zavodu nič ne dobiš!

(odgovor članu tetaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
13.12.2007 14:36:11   
tetaJ
Nima veze NDČ ali DČ. Ne more kar tako prekinit. Pravtako te je dolžan premestiti na drugo ustrezno delovno mesto, če je to ukinil in če tega ne zmore, je dolžan plačat odpravnino!!!

Pa bognedaj (!!!) karkoli podpisovat!

Kar zamisli si, da ne boš upravičena do nadomestila na zavodu....

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
13.12.2007 15:02:54   
jagoga
Stigmata, na žalost ti ne morem kaj dosti svetovati, kljub temu da delam na tem področju, ampak v naši organizaciji to dela prav en poseben oddelke, ker se sklepajo in prekinjajo pogodbe in nimam nikakršnih izkušenj na tem področju. Sem pa šla na hitro brat Zakon o delovnih razmerjih (poišči ga na internetu), ker pod 12 točko oz  dalje od 75. člena piše o teh zadevah. Po moje, ti bo potaknil, da podpišeš sporazum, ampak tega pa ne smeš podpisati, če en se lahko posloviš tudi od pravic iz naslova zavarovanja za primer brezposelnosti. Delodajalec ti je dolžan dokazati utemeljeni razlog odpovedi.  Da se delodajalec odloči, da te predčasno odpusti, mora imeti dobre razloge  (88. člen) kot so prenehanje potreb po opravljanju določenega dela, ki si ga opravljala, nedoseganje pričakovanih delovnih rezultatov, strokovnosti, pravočasnosti in kvalitete dela - nesposobnost, kršenje pogodbene obveznosti, kar pa te mora že prej opozoriti na vse tvoje napake. 
V 89. členu pravi, da kot neutemeljeni razlogi za redno odpoved pogodbe o zaposlitvi se štejejo:  začasna odsotnost z dela zaradi nezmožnosti za delo zaradi bolezni ali poškodbe ali nege družinskega člana po predpisih o zdrav. zavarov. ,..... (v zadnji alineji je našteta tudi diskriminacija) zaradi nosečnosti,...
Pokliči tudi na zavoz za zaposlovanje oz. brezposelnost in se pozanimaj, kaj je s tem, mogoče ti bodo tudi tam znali kja povedat. 
Ne se kar tako pustit, pa čeprav gre samo za tri mesece prej.

(odgovor članu tetaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
13.12.2007 18:46:35   
ursi84
Stigmata: močno upam, da nisi sprejela odpoved ali si se nekako dogovorila v pozitivnem smislu zate in user posted image . Držimo pesti zate!!!!! user posted image user posted image   user posted image user posted image Javi, kako si zrihtala.

28.02.2008 ob 14.25 uri je privekal na svet najin fantek z imenom NEJC !!!!!!!!

Komaj čakamo na II ...........

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
13.12.2007 21:09:10   
Čakajoča
stigmata tudi jaz mislim, da to ne gre tako, kot si oni predstavljajo!

Pokliči na inšpektorat in ti bodo pomagali! Meni so-čeprav zaradi enega izdelka!

Pri sebi imam telefonsko številko od mariborske inšpektorice ge. Cafnik: 02/238-09-36 oz. inšpektorat v Mariboru: 02/238-09-30.

Zgubit nimaš kaj,  če pokličeš in vprašaš, če ne druga, ti bodo svetovali km poklicat! So pa dostopni nam "navadnim" ljudem!

Upam, da ti kaj uspe! In javi, kako si upravila!

Drži se in božaj user posted image !

Lahko noč

(odgovor članu ursi84)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
13.12.2007 22:37:53   
Balerina
Stigma:
tu imaš člen zakona o delavnih razmerjih na podlagi katerega te delodajalec ne sme odpustiti v času nosečnosti:
115. člen
(starši)
(1) Delodajalec ne sme odpovedati pogodbe o zaposlitvi delavki v času nosečnosti ter ves čas, ko doji otroka, in staršem, v času, ko izrabljajo starševski dopust v obliki polne odsotnosti z dela.
   (2) Delavcem v času iz prejšnjega odstavka ne more prenehati delovno razmerje zaradi odpovedi delodajalca. Če delodajalec ob izreku odpovedi ne ve za nosečnost delavke, velja posebno pravno varstvo pred odpovedjo, če delavka takoj oziroma v primeru ovir, ki niso nastale po njeni krivdi, takoj po prenehanju le-teh obvesti delodajalca o svoji nosečnosti, kar dokazuje s predložitvijo zdravniškega potrdila.
   (3) Ne glede na določbe prvega in drugega odstavka tega člena delodajalec lahko odpove pogodbo o zaposlitvi in delavcu lahko preneha delovno razmerje, po predhodnem soglasju inšpektorja za delo, če so podani razlogi za izredno odpoved ali zaradi uvedbe postopka za prenehanje delodajalca.

Seveda pa ima to možnost da pogodbo za določen čas ne podaljša.

Kot so že predhodnice pisale ne podpisuj ničesar kaj bi lahko pomenilo da sporazumno odstopaš od pogodbe.

Pa še to ko greš na pogovor k delodajalcu imej s seboj čim več informacij in če mu še nisi dala potrdila o nosečnosti, pojdi k svoji g. naj ti ga da in daj to delodajalcu. Tako se ne more izgovarjati da ni vedel za tvojo nosečnostuser posted image  Kaj veš tudi taki so.

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
13.12.2007 22:44:37   
Balerina
No drugaše pa pozdravljene vse. Jaz se bolj poredko javljam. Mam pestro v službi potem pa domov pa Gajo pocrtat in zvečer sem ponavadi že tako utrujena da se mi nič ne da.

Danes sem bila na pregledu ampak brez ultrazvoka tako da nisem videla naše male pikice sem pa slišala srček. Ne boste verjele Miklavž je naši pikici prinesel Angelsound tako da lahko srčed vsak dan poslušamo. user posted image

Ena je spraševala za testiranje za sladkor. Meni je g danes dala napotnico in se moram it v laboratori naročit. Tako da mislim da mi bodo prvič vzeli kri naslednji teden, to bo v 26. tednu. Imam možnost za povečanje ker je bila Gaja ob rojstvu težja od 4 kguser posted image

Drugače je moje počutje super. Sem ter tja me kdaj zgaga peče, pa se mi zdi da je to izgovor da lahko še mal sladoleda pojem. Mi je takoj bolje. No je pa križ me boli če na hrbtu ležin in moram ponoči pazti da spim na boku ali pa na trebuhuuser posted image

Uživajte v user posted image  pa pogovarjajte se s svojimi user posted image

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
13.12.2007 23:21:59   
mergetka
Stigmata, drzim pesti zate, da ćimprej urediš zadevo, da boš lahko spet kmalu uzivala v nosečnosti!!!

Balerina, glavno da sladoled takoj pomaga, pa še dojenček je zadovoljen, če je mamici ok!user posted image user posted image

Lepe sanje vsem user posted image in user posted image !

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
14.12.2007 7:35:46   
jagoga
Dobro jutro,
Lucalu, kje si? A danes si pa zaspala, običajno ti začneš jutranjo temo?

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
14.12.2007 9:09:36   
lucalu
Hehe... dobro jutro jagoga in vse ostale!
Pravkar sem se vrnila iz testa za sladkorno... pa sem šla že ob 7h zjutraj, zato se še nisem oglašala.
Drugače smo pa danes spali nikakvo... Sem nekaj zbolela tako, da me boli grlo, nos mam poln in kašljam in kiham non-stop. user posted image Pa ve... kako ste kaj ostale?

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3192
14.12.2007 9:37:22   
jagoga
Verjetno sva sami, se že vse na vikend pripravljajo, ko je bolj suhoparno glede klepetanja. No, jaz sem pa ravno danes spala uredu, sem pa prejšne dneve ga malo svirala (ponoči brala forum, ker nisem mogla spat), sem šla včeraj spat ob 21 in vstala ob 7 s tem da sem šla vmes 5x na WC.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
14.12.2007 9:46:16   
Lona76
Dobro jutro vsem!

Evo jaz sem bila danes pri G. In spet je naše dete v taki poziciji da se ne vidi dobro. Vidi se hrbtenica, ampak ne more dobro pogledati vretenc. Je pa zopet potrdila da je punčka! No pa dobila sem tablete za železo dve na dan bljak . Se spomnim še iz prve nosečnosti kako je to zanič. No ampak bo treba jemati.
Pridne bodite!

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
14.12.2007 9:48:03   
Lona76
Aja pa stigma javi kako si učeraj opravila!

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
14.12.2007 10:15:31   
Svet
Stigmata, važn je, da nč ne podpisuješ!!!! Ne more te odpustit!!!Edino kar je, da ti ne podaljša zaposlitve za DČ!!!!

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 3196
14.12.2007 10:19:07   
Dinki
Punce dobro jutro še iz moje strani al je že skor dober dan user posted image
men je kar mal nerodno, ampak jaz sem se zbudila 20min nazaj....sem spala kot hrček....user posted image
tko, da je več kot očitno, da smo spali OK, me je pa enkrat ponoči zbudil user posted image  s svojimi brcikami, pa sem takrat izkoristila še za WC.

Vidim, da vas G kar vsi dajejo na test za sladkorno, tko da bo zgleda tud mene kmalu dala. Bom videla kaj bo v torek rekla ko imam pregled.

Lona76, pa kakšno pozo ima to vaše user posted image , da mu nikakor ne morete videti hrbteničke? A je obrnjen proti gor al kako? Naš je namreč bil še na vseh pregledih najprej tako obrnjen, da nam je kazal hrbet in rit, samo se je še zmeraj potem tudi obrnil. Katere tablete si pa dobila za železo Ferrum Lek? Te jem jaz, ampak samo eno na dan in so tudi user posted image , sploh zato ker jh moraš gristi.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 3197
14.12.2007 10:37:59   
san
o dinki, bljak.. grist jih moraš. groza, jaz sem imela vedno take za pogoltnit.

mi smo pa danes že bolje. sine se nič več ne pritožuje, da bi ga kaj bolelo, dočim včeraj je ali spal, ali pa jokal kako ga boli uho, glava, pa še zob. je bil prav revček. danes je pa dobro razpoložen.

glede sladkorja, jaz sem morala biti na tešče. tudi pri sinu, 4 leta nazaj, ko sem bila, sem bila tešča.
dinki, ni nujno da te bo dala. ker vse G ne dajejo. moja kolegica ni šla, pa bo zdej kmalu rodila. pri meni ima mama sladkorno in sine je bil velik dojenček, zato me je dala za vsak slučaj na pregled.

stigmata upam, da si kaj bolje. javi kako je potekalo včeraj, tudi če si podpisala, ker vidim, da smo dokaj pozno dale odgovore in predvidevam, da si takrat že šla do direktorja. upam, da je s teboj vse okuser posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
14.12.2007 10:44:16   
Dinki
o dinki, bljak.. grist jih moraš. groza, jaz sem imela vedno take za pogoltnit.

user posted image user posted image user posted image

jah takle mamo, nimaš kej...sej ne vem zakaj mi ni dala kakšen sirup raje. Menda obstaja en res dober za železo....ampak zdej bom pač s temi zaključila. Zraven si naredim pomarančni sok (če sem doma) ali pa stisnem limono (če sem v službi) zaradi C vitamina...tko ste mi svetovale tu na forumu user posted image , da se potem železo bolje absorbira v kri.

San, pa je to OK, če me ne bo dala na test za sladkorno? A je bolje, da sama to zahtevam?

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3199
14.12.2007 10:54:29   
Katy13
Lep pozdrav še iz moje strani.

Dinki - naj ti ne bo nerodno, ker sem tudi jaz spala do 9.40. user posted image user posted image  Ampak moramo izkoristiti dokler se da, od marca naprej ne bomo več mi šefice. user posted image

Danes sem malo brskala po internetu in gledala cene otroških stvari pri nas,ker grem jutri v Celovec in da lahko potem primerjam. Pa sem našla, da obstaja tudi vedro za plenice, ki je občutno cenejši. Ali iam katera izkušnje z njim oz. je kje kaj slišala?

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......