|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: klub klomifenk
13.12.2007 8:24:55   
Bety upa
Janey...tvoje vrednosti so odlične in lahko spontano zanosiš zdravega otročička.user posted image

Ta test pokaže samo zalogo jajčec v jajčnikih. Povišan prolaktin je lahko zaradi stresa in ga večkrat ponovijo, da se prepričajo, če je vse OK. Povišan prolaktin zavira ovulacijo in dobiš tabletko Bromergona, ki ga uspešno zniža.

Pri klomifenu je pomembno piti progesteron(dabroston, utrogestan, progesteron...) v drugi polovici ciklusa, ker klomifen stanjša sluznico in je vgnezditev onemogočena. Fizični napori, stresi, pitje aspirina.....in podobno, ni zaželjeno, ker onemogoča vgnezditev.

Pri PCO je pametno piti še aglurab zraven ali pa prvo prešpikati jajčnike in vse tiste ciste.

Meni je vedno po klomifenu ostal kakšen folikel, ki ni počil (vidi se kot cista) in je vsak ciklus zrastel in splahnel. Pri tem mi je pomagala samo punkcija pri Rešu, ki mi je lepo spunkitar vse nepotrebno in sem potem tudi spontano zanosila.

Želim vam veliko uspeha pri uporabi klomifena...

LP

(odgovor članu janney)
Neposredna povezava do sporočila: 3201
13.12.2007 8:32:42   
janney
Bety upa oooooo hvala za tale odgovor! user posted image

Imam pa še eno vprašanje ravno zaradi tanke sluznice, ko sem bila pri dr. Reš mi je rekel da imam tanko sluznico pri njem sm bila 22 dan v ciklusu, ta ciklus nisem jemala K. sem ga pa dva ciklusa prej in sedaj se bojim da mi je ravno K. pustil te posledice ker ko sem bila ciklus prej pred jemanjem K. pri G. mi je rekla da imam svojo O in da je sluznica dovolj debela!
Jemljem pa Aglurab 2 X na dan!

Kaj lahko storim glede sluznice v drugem delu ciklusa? POMOČ

Janney 

(odgovor članu Bety upa)
Neposredna povezava do sporočila: 3202
13.12.2007 9:00:31   
Petra1111
janney- moji rezultati pa so naslednji:
FSH-6,2
PRL- 24
Ob pomoči maše82 mi je sedaj malo bolj jasno. Ali je pri PRL-ju že kritično? Kaj pomeni, če je PRL previsok?
Drugače pa sem jaz tudi med tistimi,ki smo čakalena test 8.12. Mi ga nibilo treba delat, ker me je user posted image prehitela. Sem bila čisto na tlehuser posted image Ampak grem z optimizmom v 3.krog. Pravijo, da gre v tretje rado, ne?

(odgovor članu janney)
Neposredna povezava do sporočila: 3203
13.12.2007 9:28:53   
Fargesia

user posted image

user posted image   KLUB POZITIVNIH KLOMIFENKuser posted image
  • maša82 - 3.ciklus (2 v začetku leta) - 25.12. test
  • anonimna - 6.ciklus (zanositev v 1.ciklusu - nov.2006user posted image )
  • Petra1111 - 3.ciklus 
  • miska73 - 5.ciklus
  • neela - 1.ciklus - 8.12. test
  • Efi - 4.ciklus
  • stunfek - 2.ciklus - 25.12. test
  • waiting - 2. ciklus - 15.12. test
  • reby - 3. ciklus
  • Čačka - 2. ciklus - 8.12. test
  • janeey - 1.ciklus
  • Tamara 79 - 2.ciklus
  • Tiara123 - 2.ciklus

user posted image SREČKE KLOMIFENSKE NOSEČKEuser posted image
  • pati0102 - 1.ciklus (4.10.)

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3204
13.12.2007 9:29:30   
Bety upa
Mislim, da sem za tanko sluznico že odgovorila in sicer: ....dodati umetni progesteron (dabroston, prometrij, utrogestan.....) V Italiji, v lekarni na meji dobiš brez recepta Prometrij 100 ali 200. Če takoj po O vaginalno vstaviš 2x na dan Prometrij 200, je to dovolj. In to uporabljaš do 14. t nosečnosti, s postopnim zmanjševanjem......O tem pa kasneje....

Dr.Reš mi je razlagal, da 3x na dan Prometrijuma 200 lahko uporablja babica, stara 65 let in se njena maternica zbudi, pa je pripravljena na sprejem zarodka.

Je ta odgovor dovolj jasen??!!

(odgovor članu Petra1111)
Neposredna povezava do sporočila: 3205
13.12.2007 9:33:57   
waiting
Tudi jaz sem ze vceraj delala test
pa je bil - user posted image
user posted image sicer se ni in tudi znakov ne.
V 1 ciklusu jemanja K sem jo dobila tocno na 28 dni
sedaj po 2 ciklusu je danes ze 32 dan.
Ne vem ne morem si pomagat da nebi upala kljub negativnemu rezultatu.
Najbolj me bega to da sem imela 2 dni nazaj ze vse znake da prihaja potem je pa to
kar slo, jaz vedno ko me zacne bolet dobim v roku pa ur user posted image
Ne vem kaj naj si mislm, verjetno jo psihicno zadrzujem da ne pride user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3206
13.12.2007 9:52:51   
Bety upa
Pušenjak predlaga uživanje Estrofena s prvim dnem ciklusa. Ta naj bi odebelil sluznico.

(odgovor članu waiting)
Neposredna povezava do sporočila: 3207
13.12.2007 9:53:20   
Bety upa
Estrofem

(odgovor članu Bety upa)
Neposredna povezava do sporočila: 3208
13.12.2007 10:25:49   
jazzz27
Bety upa,

jaz mam tud zaspano maternico, vsaj tako mi Reš reku, že samo na podlagi ultrazvoka, ker kri še nisem dala...bil je namreč prvi pregled za naju v ambulanti. Imam še PCO, moj pa full slab spremiogram...se pravni, da sploh ne blestiva, saj tako je Reško reku in da je težka možnost naravne zanositve...
...ti ješ ta zdravila zaradi zaspane maternice?  če ni odveč, kako daleč pa sta v postopku?

(odgovor članu Bety upa)
Neposredna povezava do sporočila: 3209
13.12.2007 11:41:49   
anci banci
kaj to pomeni zaspana maternica.. če smem vprašat.....
no jaz pa jemljem tudi klomifen .... ampak do sedaj še nisem reagirala na njega....meni je dr.reš rekel da imam lene jajčnike

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 3210
13.12.2007 12:35:56   
Bety upa
Ne vem, kaj je zaspana maternica.

Za večjo odzivnost jajčnikov: matični mleček, cvetni prah, aspirin 100, brezalkoholno pivo, B compleks, ...

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 3211
13.12.2007 13:04:40   
jazzz27
tud jaz ne vem, kaj je to...saj pravim od njegovega hitrega reagiranja in od mojega šokauser posted image sploh nisem vrašala, kaj je to, ker gre res vse ekspres...prvi trenutek mi pove, da mam zaspano maternico, drugi pa že da imam PCO...vse v venem stavku z rznim odkimavanjem z glavo in besedami :"joj, kako je to slabo!!!"user posted image pa še partnerjev slab spermiogram,...čakam na krvni izvid, kri bom dala enkrat prve štiri dni M...ne vem, kaj me čaka, sploh!!!

(odgovor članu Bety upa)
Neposredna povezava do sporočila: 3212
14.12.2007 11:18:04   
čačka
Pozdravlene klomifenke!
Na hitro se javljam. Moja tetka se je odločila, da me ima mal za norcauser posted image in se je prikazala komaj v sredo. Tako da greva v tretji krog, tokrat pa samo eno tabletko!
Maša82, prosim če lahko pri meni popraviš na 3. ciklus, test 11.1.2008.

Držim pesti za vse nas!user posted image user posted image user posted image  
Želim vam vesel vikend in veliko user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 3213
14.12.2007 14:17:51   
Petra1111
Sem 1x že spraševala to, pa nisem dobila odgovora.
FSH-6,2
PRL- 24
Ali je pri PRL-ju že kritično? Kaj pomeni, če je PRL previsok? Kdaj se zdravnik odloči, da te pošlje na lakroskopijo? Jaz imam namreč večje število cist na jajčnikih, pa me zanima koliko časa čakaš na to in katere preglede daš prej skozi?

(odgovor članu čačka)
Neposredna povezava do sporočila: 3214
14.12.2007 18:41:25   
Fargesia
Petra, ne vem kaj je s tvojimi izvidi... jst sem dobila klomifen po 8.mesecih, ga jedla dva ciklusa (januar, februar)...obakrat hiperstimulacija in potem sem imela laparo 10.7. imam pa potrjeno diagnozo SPCO že kar nekaj let...

Neposredna povezava do sporočila: 3215
14.12.2007 18:43:20   
Fargesia

user posted image

user posted image   KLUB POZITIVNIH KLOMIFENKuser posted image
  • maša82 - 3.ciklus (2 v začetku leta) - 25.12. test
  • anonimna - 6.ciklus (zanositev v 1.ciklusu - nov.2006user posted image )
  • Petra1111 - 3.ciklus 
  • miska73 - 5.ciklus
  • neela - 1.ciklus - 8.12. test
  • Efi - 4.ciklus
  • stunfek - 2.ciklus - 25.12. test
  • waiting - 2. ciklus - 15.12. test
  • reby - 3. ciklus
  • Čačka - 3. ciklus - 11.1. test
  • janeey - 1.ciklus
  • Tamara 79 - 2.ciklus
  • Tiara123 - 2.ciklus

user posted image SREČKE KLOMIFENSKE NOSEČKEuser posted image
  • pati0102 - 1.ciklus (4.10.)

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3216
15.12.2007 20:18:29   
stunfek
hojla punce. malo manj se oglašam, kot ste morda katere opazile :). No, svoje odtehta novo delovno mesto v službi, pa še imeli smo zaključek in sem bila od četrtka odsotna. Uf, nisem še vsega za nazaj prebrala ampak en user posted image  vsem, ki greste neprostovoljno v novi krog.
Drugi razlog je seveda tudi prepričanost, da ne bo nič, ker nismo trofnili ovulacije, saj je moj ravno takrat surlo vlekel user posted image . Se zgodi.

Upam, da bo tudi med klomifenkami spet kmalu kakšna srečka nosečka, da se bomo skupaj veselile. user posted image

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3217
17.12.2007 15:23:58   
ANIME
Evo še jaz se javljam.

Ta mesec sem bila prvič na klomifenu. Dva tedna nazaj sem bila pri dr. Rešu in je rekel, da sem se lepo odzvala, saj sem imela 3 folikle in da naj bi imela O tisto soboto.
user posted image  ne pričakujem 22.12.

Ker do sedaj verjetno sploh nisem imela O, ta mesec full poslušam telo in vidim v vsaki malenkosti kakšen znak:  od O naprej me skoz neki špika in kao da se nekaj pretaka po trebuhu, pa ne vem ali je prebava ali kaj drugeg. Prsa me nič ne bolijo, me pa na dotik full bolijo bradavice - full imam občutljive. Pa nenormalno lačna sem že par dni skup. Spoh se ne morem najest. Upam, da so to kakšni dobri znaki. Da ni spet samo psiha.

Veliko sreče in LP

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu janney)
Neposredna povezava do sporočila: 3218
17.12.2007 16:04:21   
Anonimen
ANIME, a mogoče jemlješ tudi Dabroston ali Progesteron? Mene po Progesteronu ful bradavice bolijo.

(odgovor članu ANIME)
  Neposredna povezava do sporočila: 3219
17.12.2007 16:08:05   
ANIME
Ne nobene druge stvari ne jemljem ... meni ni Reš nič rekel, da bi morala še kar koli jemat.

zakaj pa sta te-dve zdravili dobri.

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3220
18.12.2007 8:03:01   
janney
ojla punce!

Kako smo kaj moje klomifenke? Jaz sem v nedeljo popapcala 5 polovičko tabletke tako zdaj nas čaka veselje v postelji user posted image ! Ne vem pa kdaj naj pričakujem O ker sem K. jemala od 4-8 dan ampak niti ni pomembno lepo bomo veliko telovadili pa bo! Čutim pa že male posledice K.-ja 10 dan me vse špika spodaj ampak vse je še vzdržno!

Upam punce da veliko user posted image ker vas ni nič tu gor!

papa

Janney

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 3221
18.12.2007 8:03:41   
janney
aja še datum mojega testka vam sporočim to je 7.1.2008

(odgovor članu janney)
Neposredna povezava do sporočila: 3222
18.12.2007 11:21:57   
biba77
Oj, Klomifenke!

Se vam lahko pridruzim?
Januarja gremo na IUI, stimuliran s Klomifenom, ki ga bom v prvih dneh naslednjega leta zacela jemati.

Pri nas je to "ponovitev" uspesne terapije izpred dveh let, ko nam je v petem ciklusu s Klomifenom (v drugem IUI postopku) uspelo pridelati nasega bauca.

Lp,
b77

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/

(odgovor članu janney)
Neposredna povezava do sporočila: 3223
18.12.2007 15:58:43   
čačka
Ojla punce!

Lepo vas pozdravljam in sporočam, da sem kr malo pogrešala čebljanje z vami. Kako kaj moje soborke. Jaz sem spet v novem ciklusu. Je tretji zame, in datum testa bo 11.12.2008. Držim pesti, zame in za vse vas.
Pa nč sekirat.... novo leto nam bo prineslo še preveč joka in neprespanih noči! Just think positive!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 3224
18.12.2007 16:32:53   
jazzz27
IZVIRNO SPOROČILO: čačka

Ojla punce!

Lepo vas pozdravljam in sporočam, da sem kr malo pogrešala čebljanje z vami. Kako kaj moje soborke. Jaz sem spet v novem ciklusu. Je tretji zame, in datum testa bo 11.12.2008user posted image user posted image user posted image user posted image . Držim pesti, zame in za vse vas.
Pa nč sekirat.... novo leto nam bo prineslo še preveč joka in neprespanih noči! Just think positive!!! user posted image user posted image user posted image

takrat boš že sigurno rodilauser posted image user posted image user posted image user posted image  držim pesti!!

(odgovor članu čačka)
Neposredna povezava do sporočila: 3225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?