|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
13.12.2007 9:56:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nana35)
  Neposredna povezava do sporočila: 1101
   RE: Januarčice 08-2.del
13.12.2007 10:00:42   
Tinča1
klaja, vodo pa vseeno vzami zraven. V MŠ so rekli, da je dobra, za močenje ustnic, ker je zrak v porodnih sobah baje zelo suh, pa še vroče je. Nam ko se bomo pa matrale, pa bo verjetno še malo bolj vročeuser posted image .

Nana, na CTG delajo, mislim, da od 8.30 pa do 15 ure. Sicer pa mislim, da kot ti je že mala pikica napisala, da sprejmejo brez napotnice v 36. tednu. Pokliči, da vidimo, zakaj ene imamo napotnico druge pa ne. Jaz tudi imam potem dalje vsak teden pregled.

Martinca, držimo pstke, da fajn porihtaš dane.

Lp

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
13.12.2007 10:13:51   
vaney
dobro juto.

Manca, vse najboljše za rojstni danuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nekaj me zanima...a še katero daje zaprtost? Jaz sem do enega meseca nazaj imela super prebavo in šla na blato 1-2x na dan. Zdaj pa po 2-3 dni ne grem, pa še potem se matram in me že vse tišči. Donat pa ne pomaga. Ima katera kakšno rešitev?

(odgovor članu Tinča1)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
13.12.2007 10:19:00   
klepetka
vaney,pri men ije obratno ;je zdaj prebava kot mora bit,prej pa user posted image križi in težave.V P dajejo tistim ,k iso zaprte portalak sirup al ipa glicerinsko svečko.To nič ne škodi nosečnicam.Drugače pa pomaga še laneno seme(čeprav men ini), namočene suhe slive ,polnozrnati izdelki al pa sadje ;predvsem kivi.

nalin
,Manca je hčerkica od mml

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
13.12.2007 10:44:25   
limma
Hvala, punce, za vse user posted image   user posted image  user posted image

danes mi je še vedno malo slabo, ampak se trudim s suhim sadjem, ker res ne smem shujšat! se je pa user posted image  drugače obrnila, ker čutim drugačne gibe.. zdaj se ji kolcala in tokrat mi ne poskakuje trebušček, ampak to čitom nekje zadaj, v ritki user posted image  tako, da je najbrž samo zamenjala smer, ne pa lege user posted image  

Tinča1, tudi jaz imam CTG-ja za v 20. ob 9. uri user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: nana35
limma,grozno!Pa ne zato ker ti je bilo slabo,ampak ker nisi prispela v Ikeo zaradi tega !!Saj se hecam.Upam,da si zdaj ok in Ikea še zmeraj stoji,tako da bo počakala.

saj vem, da se hecaš user posted image  samo, da ne bruham več, slabost že preživim... upam, da me ta moja slabost ne rabi skrbet?? lunca1 - berem, da tudi ti bruhaš in ti je slabo... saj nama bo bolje!

za očetovski dopust so meni rekli isto kot sta napisali nana35 in mala pikica.. odda papirje na CSD, drug dan pa ga lahko že koristi.
joj, nalin, groza user posted image  meni bi se zmešalo.... glede tega sem čisto preveč občutljiva, pravzaprav sploh še nikoli nisem slišala tega cviljenja v živo, si pa zelo nazorno predstavljam user posted image  
manca - vse najboljše! user posted image user posted image user posted image  pa lepo praznujte! (nalin, manca je punčkica od mml)
raja - upam, da bo vse ok in da prideš nazaj klepetat user posted image user posted image

sonček balonček - meni je tudi čudno, da ti CTG delajo šele po PDP... meni ga drug teden prvič, v 35. tednu.

lep dan vsem, tu je pravkar posijal sonček, tako da grem malo na zrak.

(odgovor članu Tinča1)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
13.12.2007 10:46:49   
koala
Dan januarčice!

nalin ti vrjamem da si žalostna zaradi pujska, mene niti blizu kolin ne dobijo, saj vem da sem dvolična ker meso pa jem, samo meni se ti ubožčki tako smilijo ko tako cvilijo, jao,joa.

vaney meni za prebavo ful pomaga nehomogenizirano mleko, res od kar ga pijem imam prebavo 1A, čeprav sem imela prej probleme. Pa gibanje, polnozrnati izdelki in laneno seme.

martinca stiskam pestke da bo vse kot mora biti, pa itak bo!

mml Iskrene čestitike tvoji princeski, naj jo spremlaj zdravje in sreča skozi življenje.

Jao pounce kako sem jaz danes zjutraj samo sebe prestrašil. Sedim na wc-ju, me nekaj na nosu zasrbi, se popraskam, potem pa primem papir in se obrišem, ne vem zakaj sem pogledala papir, gor pa sveža kri!!! Se mi je kar stemnilo pored očmi, no na moje veliko olajšanej sem po 10 sekundah strahu in panike ugotovila da mi iz nosa teče kri in sem si jo spravla na prst takrat ko sem se popraskala po nosu, iz prsta pa seveda na papir, je pa tekal kar dolgo, tako da sem se šla raje pokazat k svoji os. zdravnici, saj mi je g tako svetoval, ker se pač krvavitev ni hitro ustavila. No vse je kot mora biti, je pa tudi os.zdravnica rekla, da je čisto normalno da nosečnicam teče kri iz nosa.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
13.12.2007 10:47:36   
limma
vaney - glede prebave, tako kot pravi klepetka (čez noč namočene suhe slive + popij tudi vodo, v kateri si jih namakala), mogoče kak probiotični jogurt.. jaz sicer težav s prebavo nimam, dobim pa po joti ali kislem zelju skoraj drisko - tako da mogoče probaj še to, bolj radikalno metodo user posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
13.12.2007 10:47:44   
nana35
No,upam,da bom na CTG v torek opravila brez težav.

Moja prebava je že celo user posted image super,ko pa pijem Donat pa grem 3-4x na dan,zato ga zdaj ne pijem,ker je to res že bilo nadležno.Ne poznam drugih receptov,meni Donat definitivno pomaga.
Sicer pa je Klepetka odgovorila.

Mene je zgaga tako pekla ponoči ko sem se ob 3h zbudila,da je bilo joj. Priznam - jedla sem mandarine,spetuser posted image .Ampak zdaj pa jih res več ne bom!! Sem bila sama kriva.Potem sem morala na wc in nič spanja več!!user posted image  Šla sem pred TV ob 3.45 in gledala da sem potem malo dalje zaspala,pa glavo sem si fajn podložila.To je nevzdržno!!user posted image Kaj naj naredim??Rupuruta ne prenesem, poskusila bom Rutacid.Upam,da lahko to vzamem,drugače se mi bo zmešalo od kisline in zgage.Čez dan je ok,zvečer se  rahlo začne,bog ne daj da pa se zbudim ponoči...katastrofa.

Upam,na lepši dan (tu je že malo sončka!!)in mirnejšo noč.

:))

(odgovor članu Tinča1)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
13.12.2007 10:56:45   
TRIŠ
HALOuser posted image
Ne vem kaj mi je ampak dons sem že vse pospravla spekla pogačo(ki bi jo rada delila z vami ker drugače bom sama vso zmlela)user posted image .Iz dneva v dan mi gre bolje(no upam da ne bom jutri za krepat).Včeraj smo kupili še jajček za našega škorčka pa plenice,kremice....Zdej pa še v HM po kakšno lepo jopčko pa kombinizonček pol smo pa fertik.
Limma držim pesti za sončka tvoje prijateljiceuser posted image
Sunny če se prej ne spoznava te bom v porodnišnici po copatkihuser posted image user posted image user posted image ,dejmo vsi pokazat copatke za v porodnišnico pa se bomo tam spoznavaleuser posted image
klepetka velikuser posted image in upam da je danes že boljše(vse smo iste)

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
13.12.2007 11:17:42   
minka28
Pozravljene punce!
Zveseljem in srečo vam sporočam da sem 6.12 rodila
prekrasnega fanta 2720,48.33.
Včeraj smo prišli domov in se imamo super.
Kasneje bom šla malo nazaj,da vidim kaj se vam dogaja.

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
13.12.2007 11:20:38   
klepetka
user posted image user posted image minka,iskrene čestitke za sinčka.Smo te že pogrešale tukaj gor,ko si nas zapustila v negotovosti in nevednostiuser posted image user posted image .Ko boš imela pa malo viška časa ,pa le napiši kako je vse skupaj potekalo.

(odgovor članu minka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
13.12.2007 11:21:54   
sonček balonček
Minka, iskrene čestitke! Uživajte!

(odgovor članu minka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
13.12.2007 11:29:48   
malamanja
Jao punce, kakšen dan al pa dva vas ne berem pa se nabere že kar nekaj strani, da bi si skor morala en dan dopusta vzet, da pridem skoz vaše pisanjeuser posted image .

Sedaj sem končno na porodniški, sem delala do konca ker ni bilo nikakeršnih posebnih težev (razen utrujenosti) pa me kar malo daje panika, kaj bom počela do prihoda moje pikice (bom verjetno več časa na netuuser posted image ). Namreč nisem navajena biti veliko sama doma.

Vas daje kaj panika ali pa strah pred porodom. Mene prav nič, pa mi je to malo čudno, ker sem drugač po naravi kar malo panična sploh pa zdaj ful preveč kompliciram okol nepomembnih stvari user posted image .

So mi druge mamice rekle, da ne čutim strahu zato ker ne vem še kaj me čakauser posted image . Tiste, ki ste že rodile, je to resuser posted image

Drugač mam pa tud jaz prvi CTG 20.12., sem kar malo radovedna kako to zgleda.

En velik pozdravček in user posted image  vsem user posted image .

Zdej user posted image mal ven, pri nas v Celju je končno posijal sonček.

....

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
13.12.2007 11:46:23   
piškamiška
Pozdravček moje souser posted image v tem lepem sončnem dnevu!
Oh kaj lepega slišimo....Minka čestitke za porod/rojstvo sinčka!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Smo se že vse spraševale kje si in kaj se dogaja s teboj. No pa si nas razveselila z veselo novičko. Sedaj se pa lepo cartajte!

Kodrasti Manci
pa vse najboljše in eno veliko user posted image in polno user posted image ! Manca ne skrbi, da teh stvari ne bi dobila, ker imaš tako super mami! Zurka bo nedvomno uspela! user posted image

Sani, ti samo pozitivno misli in bo vse uredu.user posted image Tudi mene zanima zakaj moras notri, če je bilo v torek vse ok? No ce boš v ponedeljek slučajno še notri, se pa vidiva in greva na user posted image .user posted image

Jaz imam vse spakirano v športni torbi in na vaš predlog bom dala ven svojo "ogrinjalo" (sem pozabila akko se temu reče - ah ta nosečniška pozabljivost user posted image ). Glede vode jaz ne mislim nič sabo jemat, ker imajo povsod balone z vodo, če bo taka sila.

CTG imam jaz od 30. tedna dalje, na vsakem pregledu. Moja fanta ga ne marata in vedno povzročata nemalo preglavic sestram. user posted image
Sonček balonček tudi moji prijateljici so delali prvi CTG na PDP in nič prej, tako, da je pač odvisno od G in P.

Prebavo imam jaz uredu čez celo user posted image . Je pa res, da skrbim, da jem "balast".

Vse, ki imate danes pregled itd. user posted image user posted image user posted image user posted image držimo pesti!

Gledam prenos iz Pokljuke...........uh kako lepo, sonček, sneg, šport!!!!!!!!!!!
Jaz bi tudi!!!!!!!! Ampak bom morama še malo počakati.user posted image

lpuser posted image user posted image

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
13.12.2007 11:46:39   
mml
Dan,

Manca se vsem lepo zahvaljuje za lepe želje in vam pošilja veliko poljubčkov in user posted image

klepetka upam, da paket danes pride...sicer bi bilo boljše, da bi ti zadevo kar dostavila do doma user posted image . Me veseli, da si boljše volje.

minka čestitke za zdravega fantiča user posted image , upam, da sta oba OK in se lepo crkljata

raja držim pesti, da je tvoja princeska kaj zrastla in da bosta še nekaj časa skupaj user posted image

nalin meni so takšne pujsje prigode tudi zoprne in če bi morala sama pokončati žival, bi bila skoraj 100% vegetarjanec

limma upam, da so tvoje slabosti danes mimo in se počutiš boljše user posted image

sonček balonček ne vem sicer kaj je s tvojim G, ampak CTG pa res ni strošek...saj aparat stoji tam, akr stane je tistih 20 cm papirja in barva user posted image , sicer pa verjamem,da je tvoja pikolinka čisto OK in ji je pri tebi prav prijetno user posted image

Jaz še vedno čakam na papirje iz računovodstva, da lahko po tem odnesem papirje na CSD. Kar se papirjev za očetovski dopust tiče jih pri nas na CSD niti pod razno ne sprejmejo pred otrokovim rojstvom, tako da jih mora srečni očka sam odnesti po porodu in je tudi najboljše, da tik pred tem odnese papirje tudi v službo, da mu pač vpišejo ustrezne OD, ker sicer znajo na CSD komplicirati tudi glede tega...

Nič grem spet malo pečt piškote...po tem pa lenarit preden grem po RD slavljenko user posted image

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu malamanja)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
13.12.2007 12:03:27   
benika
Minka, iskrene čestitke za fantka in lepo se cartajteuser posted image

Pri nas CTG delajo na PDP, če je seveda vse vredu. Takrat greš tudi na amnioskopijo.

Za vse, ki vas mučijo kakršnekoli težavice, pošiljam vam user posted image user posted image user posted image .

Manca, vse najboljše, veliko daril in eno veliiiiiiiiiiiiiko torticouser posted image user posted image user posted image .

No, jaz sem imela danes zjutraj UZ in sicer kontrolo rasti. V 3 tednih sem malega poredila za 700g, tako da naj bi sedaj tehtal 2570g. Zrastel je pa tudi kar konkretno, tako, da naj bi bilo vse OK. Je pa očitno manjše sorte.

V P bom vzela podobno kot ostale, za malega bo oblekice prinesel moj dragi.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
13.12.2007 12:05:53   
benika
Kar se papirjev za očetovski dopust tiče jih pri nas na CSD niti pod razno ne sprejmejo pred otrokovim rojstvom, tako da jih mora srečni očka sam odnesti po porodu in je tudi najboljše, da tik pred tem odnese papirje tudi v službo, da mu pač vpišejo ustrezne OD, ker sicer znajo na CSD komplicirati tudi glede tega...

Pri nas je čisto isto. Mojemu celo v službi ne vzamejo papirjev pred otrokovim rojstvom, saj mora prinesti potrdilo, da je otrok rojen. Tako da itak nima šans, da že takoj od samega začetka vzame očetovski dopust. Pa mi je čisto vseeno, saj tiste tri dni itak nima kej počet doma, nas bo potem cartal.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
13.12.2007 12:06:08   
Katrin
Manca, vse najboljše in veliko daril !!!

Minka: user posted image  Iskrene čestitke ob rojstvu sineka! Lepo se cartajte. user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
13.12.2007 12:07:19   
Lusa
Manca-VSE NAJBOLJŠEuser posted image user posted image user posted image Danes je tvoj dan ,tako da ti je oproščeno ,če boš nagajala mamiciuser posted image

Minka-user posted image user posted image user posted image za fantiča brez imenauser posted image .

Jaz pa sem danes super ,vse sem že pospravila ,posesala ,Dašo nahranilauser posted image  zdaj pa lenarim!Včeraj sem še šla kozmetiko pa plenice kupit za Dašo ,tako ,da imamo že vse pripravljeno.Zdaj pa grem darilca ovijat(za 6 otrok)

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
13.12.2007 12:11:04   
Lunca1
limma saj meni drugače ni, samo včeraj se mi je pa zaletelo in sem enostavno morala bruhat.user posted image  Mi je pa to ena najbolj zoprnih zadev in na srečo nisem v tej nosečnosti pogosto bruhala.

Nalin jaz tudi teh zvokov ne bi mogla poslušat. Če bi mogla sama klat, bi bila definitivno vegetarianka.

< Sporočilo je popravil Lunca1 -- 13.12.2007 12:13:20 >

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
13.12.2007 12:11:59   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: vaney
Za user posted image  sem pa imela v mislih za oblečt (bodi, žabice, bombažna majčka, plišast kompletek, nogavičke, copatki, bombažna in plišasta kapica), pamperske+ navadne+povijalne plenice, zimsko vrečo in lupinico. Ne vem pa, če je treba zraven vlečt še hladilno mazilo, kremo za obraz, čistilne robčke...user posted image
Koliko boste ve pripravile?

V manjši potovalki bom s seboj imela le stvari zase. Za user posted image  bo vse pripravljeno doma in na dan odhoda bo mož te stvari prinesel. V ljubljanski porodnišnici ni nobenega pravega prostora (omare) in vse te stvari bi mi bile samo v napoto.

lp

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
13.12.2007 12:12:21   
ljubljana
Manca in Minka vse najboljšeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
13.12.2007 12:15:28   
Lunca1
Minka čestitke. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu minka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1123
13.12.2007 12:24:16   
dašabina
Manci vse naj naj za Rd, Minka  - iskrene čestitke za fantička, bodita zdrava in nasmejana!user posted image user posted image user posted image

V vsakem, še tako majhnem koraku je smisel življenja....

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
13.12.2007 12:42:11   
mml
sani sporoča, da sta ona in princeska OK in zaenkrat v enem kosu user posted image , da bo pa verjetno do konca nosečnosti v P user posted image , kaj drugega ni sporočila, vas pa seveda vse lepo pozdravlja user posted image

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu dašabina)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?