larisa
|
Danes pečem cimetove srčke. Upam da ratajo, ker je testo tko nekam čudno zgledalo, ko sem ga dala počivat .... he he nisem glik neka huda mojstrica slaščic, ampak mi je pa do zdej še vse ratalo, to je pa tud neki. Recept za srčke: 200g moke, 50g mletih lešnikov, madljev ali orehov(kar imate najraje) 1 pa 1/2 praška za čokoladni puding, 130g sladkorja, 1 žlička naribane pomarančne lupinice, 1 žlička pecilnega praška, 1 ščepec soli, 1 jajce, 1 pa 1/2 žličke cimeta, 100 g marmelade (po okusu, tle piše jagodne, ampak jaz dam šipkovo, pa je super) Priprava: 1.moko, lešnike, prašek za puding, 80g sladkorja, pomarančno lupinico, pecilni prašek, sol, maslo in jajce pregnetete v testo. Testo zavijte v folijo in dajte počivat v hladilnik za 1h. Nato pečico segrejte na 180, ventilatorsko na 160 stopinj. 2.testo razvaljajte na 3 mm debelo, izrežite srčke, in jih položite na peki papir (v pekaču seveda ). Pečete od 10-12 min. 3. zmešajte cimet in 50g sladkorja. Segrejte marmelado in jo gladko zmešajte. Polovico srčkov premažite z marmelado, pokrijte z drugo polovico srčkov in povaljajte v mešanici cimeta in sladkorja. To je recept za cca. 40 koščkov. Torej Pinči če rabiš več tega, povečaj dozo....
|