ninocka
|
Evo, jst sem dal zdej mojga bubija spat, pa na hitrco napisem se par odgovorov, ki se jih spomnem: Dojenje - se polno dojimo, ampak se zmeri nisem cist prepricana, a je sit V soboto sva se pa dojila od 4ih popoldne do 11h zvecer, ko sem koncno omagal ain sem mu dala dodatek, spil ga je pa borih 30ml (tolk bi pa lahko se pri meni nacuzal). Jst mislim, da mleka mam dost, samo pri njegovem ubijalskem tempu hranjenja, se mi sploh nima casa narest Blazinice - jst jih moram met nujno, ker mi ful tece ta mlek. Najbolj smesno mi pa je, da ko ga slisim jokat, mi zacnejo kar puscat in mam takoj vse mokro, ce nimam modrcka in blazinic. Caj - jst mu dajem Hippov caj po zlicki, ker flaske sploh noce vec zagrabit. Sem mu ga pa zacela dajat, ker je mel ful vdrto mecavo, kar je znak dehidriranosti. Drugace pa naj bi se odzejali s prvim (prednjim) mlekom. Scuba, tist je zulcek od dojenja. Evan ga je dobil se pr 7 mesecih, ko je tolk vneto zulil flaske ZA dojenje pa kar tako naprej, ce je pa ful neucakana, ji pa daj najprej kaksnih 30 ml po flaski, pol pa dojenje, pol pa ostanek. Bo lazje zagrabla, ko bo mal sita. kanarka, to so kolike - za njih je znacilen neutolazljiv jok, vedno ob isti uri in traja lahko tud 3 ure ali vec, pa otrok se ful krci oz. ful si vlece nogice k trebuscku. Pomaga pa na zalost nic, morjo prerast. nayya, najboljs, da nam na naslednjem srecanju das ucne urice o pesmicah in nas vse naucis Jst pa nasmu brundam amazing grace - to sem tud Evanu in se je vedno ful umiril... Caje nic ne sladkas. Dodatek - jst mam tud aptamil (so ga meli tud v porodnisnici) na rezervi. Pri Evanu sem pa uporabljala Hipp, ker ga je aptamil cist zaprl. sonchek - ce ma pri vsakem previjanju polulano in pokakano plenico, pol je OK. CE je pa plenica suha oz. ti ne kaka po par dni, potem pa ne dobi dosti. Potem spi zato, ker spara energijo in ne zato ker bi bla pridna. V glavnem bodi pozornana plenice, ce pa nisi ziher pa naj ti patronazna jo pride stehtat oz. naredte poskusno dojenje. sintocynon - to sem tud jst dobila v porodnisnici, ker sem imela trde joske. MI ga je pa patronazna odsvetovala, ker vseeno mal preide v mleko in otrocka. Pa pazte, ker se lahko uporablja samo 1 mesec po odprtju. Ja in men je bil ful zanic, ker je blo tko, kot da bi si plesen v nos spricala. Pomagal je pa res, je sprostil mlecne vode in je mleko hitrej teklo. makica, ja flaska je v dolocenih pogledih res lazja - ce ne druzga, vsaj tocno ves kolk ti otrok poje in pa lahko ga se kdo drug nahrani... Nicolina, kaj si zrihtala - a si se sla pokazat? Zirafa in ostale, ki ste imele CR - ne vem, a so vam v porodnisnici povedali ali ne, ampak da ga ne bi slucajno srackale stem, da bi takoj imele se enega otroka! Ce ste imele CR, mora do naslednje zanositve miniti vsaj 1 leto (se boljs 2), saj lahko v nasprotnem primeru maternica poci. Se spomnem, da je takrat, po tistem ko sem rodila Evana, ena punca na RR zanosila ene 2-3meseca po porodu s CR in je mogla it delat splav, ravno zaradi zgoraj omenjenega. Mene je to takrat tolk prestraslo, da sem tko vestno uporabljala kondome (ce bi se dal, bi mu jih kr 5 gor nataknla, za ziher ). Sicer se pa otem posvetujet tud s svojim G, ce vam ze sam od sebe ne bo omenil! Jst vem, da somi pri Evanu ze v porodnisnici tio popvedali, potem pa se G na pregledu. Potepinka, cestitke Marku za 1 mesec Nc, zdej grem pa spat, dons sem sama, ker ma moj nocno (delajo nek upgrade)...