|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 08-2.del
9.12.2007 16:49:23   
urssyy
Limma oprosti nisi ti pisala negativno o EA user posted image , Ljubljana je podala svoje mišljenje. Sorry mal sem se zmotla.

Punce kako pa gre to, če sem letos nakupila v Pikapolonici za 600 E, koliko dobim v dobro bonov in kdaj jih lahko porabim ??

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 876
9.12.2007 16:56:19   
koala
urssy, najprej user posted image user posted image zate, pa naj te vse težave čimprej zapustijo, dete pa se bo še obrnilo, sem prepričana v to.

Sem pa ful vesela za malo pikico, saj ni šment, da vse te pestke, dobre misli in pozitivna energija ne bi imela dobrega vpliva.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 877
9.12.2007 17:03:20   
urssyy
Koala hvala za objemček, tak pašeuser posted image . Ja res smo dobr držale pestike, ravno sem govorila z Malo pikico in je že doma. Sicer pa se vam bo sama javila na RR-ju vsaki čas user posted image .

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 878
9.12.2007 17:05:25   
Sunny Morning
user posted image

PDP; nick (starost); kraj bivanja; število tistih, ki vas že razveseljujejo; naše trenutno stanje; porodnišnica, kjer bomo verjetno rodile; spol; ime

1.1. 
user posted image  klepetka (33), Ribnica, user posted image  user posted image  + user posted image , Ljubljana 
user posted image  sonček balonček (31), Velenje, user posted image  + user posted image , Celje, user posted image   
user posted image  ljubljana (28), user posted image  user posted image  + user posted image , Ljubljana, user posted image Jakob  
user posted image  natasa49 (21), Litija, user posted image , Trbovlje, user posted image   

2.1.
user posted image  tinci babinci user posted image
user posted image benika, Kranj, user posted image  + user posted image Kranj, user posted image Jakob

3.1.
user posted image  suzanaKK (30), Velenje, user posted image  SG, user posted image Aljaž
user posted image teja27 (27), okolica MB, user posted image + user posted image , user posted image Renee

4.1.
user posted image  mala pikica (27), okolica Ptuja, user posted image , Ptuj, user posted image
user posted image  minka28 (28), user posted image  + user posted image , user posted image

5.1.
user posted image  maksito (34), user posted image  + user posted image

6.1.
user posted image  katee (28), Ljubljana, user posted image , Ljubljana, user posted image  Žan Luka 
user posted image  martinka (28), user posted image
user posted image  karatina (29), user posted image , Ptuj, user posted image Karin

7.1.
user posted image  kikina user posted image       
user posted image  lunca1 (34), Kranj, user posted image  + user posted image , Jesenice/Kranj, user posted image
user posted image  sunny morning (32), NM, user posted image , NM, user posted image Neja  
user posted image  binči user posted image  user posted image  + user posted image
user posted image  ninykitty (25), user posted image , Ljubljana 
user posted image  ursalara (21), user posted image , Ljubljana, user posted image  Lara

8.1.
user posted image  domen03 user posted image  + user posted image
user posted image  gagy85 (22), Ljubljana, user posted image , Ljubljana, user posted image  
user posted image  malamedika, Zasavje, user posted image  user posted image  user posted image  + user posted image , Trbovlje, user posted image Jure
user posted image aurora6 (30), user posted image , Ljubljana, user posted image

9.1.
user posted image  lejla14 (35), user posted image     
user posted image  nana35, Maribor, user posted image , Maribor, user posted image  Klemen
user posted image  mateja80 (26), user posted imageuser posted image Val
user posted image  septemberka (29), Koper, user posted image , Postojna 
user posted image  jana26, user posted image  user posted image  + user posted image , Novo mesto
user posted image  ursulina (27), user posted image , Ljubljana, user posted image

10.1.
user posted image  bekica1 (29), user posted image  + user posted image       
user posted image  pikicaa (27), user posted image  + user posted image , Trbovlje
user posted image  martinca (23), user posted image , Maribor, user posted image
user posted image  levinja 27 (27), user posted image , Jesenice/Kranj  

11.1.
user posted image  nussy (26), user posted image , Ljubljana, user posted image Monia  
 user posted image  žogicanogica, user posted image  + user posted image  
user posted image  malamanja (27), user posted image , Celje, user posted image , Nina

12.1.
user posted image  unika (28), user posted image + user posted image , Celje, user posted image
user posted image  zofija nr.2 (32), Ljubljana, user posted image , Postojna, user posted image
anchikaa, Maribor, user posted imageuser posted image

13.1.
user posted image  dašabina (34), user posted image  user posted image  + user posted image , Novo mesto, user posted image  
user posted image  lenči (32), user posted image  user posted image  + user posted image
user posted image lutiropan, user posted image user posted image user posted image + user posted image , user posted image

14.1.
user posted image  raja (31), Radovljica, user posted image  + user posted image , Ljubljana, user posted image   
user posted image  sani1, Ljubljana, user posted image , user posted image

15.1.
user posted image  klaja (27), Pesnica, user posted image  + user posted image , Maribor, user posted image Hana   
user posted image  meli23 (28), user posted image , Ljubljana 
user posted image  katrin (31), user posted image  + user posted image , Ljubljana, user posted image
user posted image  tinča1 (28), Maribor, user posted image , Maribor, user posted image  Daniel
user posted image lusa (28), Gor.Rad., user posted imageuser posted imageuser posted image MS, user posted image  Daša

16.1.
  user posted image  piškamiška(29) user posted image user posted image (dvojna user posted image ), Ljubljana, user posted image user posted image
user posted image  tinkibinki (29), user posted image , Ljubljana, user posted image

17.1.
user posted image  muzika (37), Maribor, user posted image  + user posted image , Ptuj/Feldbach, user posted image

18.1.
user posted image  golobček, okolica Celja, user posted image user posted image  + user posted image , Celje, user posted image
user posted image  urssyy (31), okolica Celja, user posted image , Ptuj/Celje, user posted image
user posted image vaney user posted image  

19.1.
user posted image  lejla (35), user posted image

20.1.
user posted image  nalinRR (26), user posted image  + user posted image , user posted image  Jonas       
user posted image  amna (25), Ljubljana, user posted image , Ljubljana, user posted image , Ali
user posted image ina83, user posted image , user posted image

21.1.
user posted image   lillygmail user posted image
user posted image   nincha, user posted image , user posted image Lejla
user posted image limma (32), user posted image , user posted image
user posted image gitty (41), Ljubljana, user posted image , user posted image

23.1.
user posted image  ulla78 (29), user posted image + user posted image , Domžale
user posted image alfabeta (29), user posted image + user posted image , Novo mesto

24.1.
user posted image  tonči, user posted image + user posted image , Ljubljana
user posted image  ketrin24 (24), user posted image , Ljubljana, user posted image
user posted image   maja&m (27), Prebold,  user posted image + user posted image + user posted image , Celje,  user posted image

25.1.
user posted image  barbas (23), user posted image  + user posted image , Ljubljana, user posted image
user posted image triš, okolica NM, user posted image  user posted image + user posted image , Ljubljana/NM, user posted image Žan

26.1.
user posted image  gajči (23), user posted image
user posted image  damo (29), user posted image , Ptuj 

27.1.
user posted image  mml, Ljubljana, user posted image  + user posted image , Ljubljana, user posted image
user posted image  neja.bor2007, okolica Lj, user posted image  user posted image  + user posted image , user posted image
user posted image piba, user posted image + user posted image , Slovenj Gradec, user posted image

28.1.
user posted image  butara (35), user posted image + user posted image , Maribor, user posted image Olivia
user posted image  koala (27), Maribor,  user posted image , Maribor, user posted image Alex 

29.1.
user posted image  sarina, user posted image  + user posted image

30.1.
user posted image  puri (27), user posted image  user posted image  user posted image  + user posted image , Ljubljana, user posted image  Tia

31.1.
user posted image
baby_08 (26), Maribor, user posted image , Maribor, user posted image

? user posted image nopy user posted image

? user posted image  nastygirl user posted image     
? user posted image  deja01 user posted image   
? user posted image  blacky* (35), user posted image  

user posted image user posted image
sovica3 user posted image user posted image

-----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------

V TOPLEM OBJEMU SVOJIH MAMIC

user posted image

15.11. Zasanjana (PDP 1.1.)
MARC JULIEN
2320g, 45 cm

user posted image

19.11. Karmyka (PDP 22.1.)
LEA
1460g, 43 cm  
TEA
1350g, 40 cm

----------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------

Januarčic nas je zdaj 85!
Imamo pa tudi že dve mamici user posted image user posted image user posted image

Najbolj "naporen" dan še vedno ostaja 7.januar. Takrat naj bi dobili kar 6 user posted image To bo veliko joka user posted image  

Zaenkrat je napovedanih 27 user posted image  in 26 user posted image   Pri 3 user posted image   je zaenkrat spol user posted image

Punce, če katera želi, da dopišem še kakšne podatke (imena, spol, porodnišnico,...), mi naj prosim sporoči.

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 879
9.12.2007 17:07:24   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: urssyy
Ja res smo dobr držale pestike, ravno sem govorila z Malo pikico in je že doma. Sicer pa se vam bo sama javila na RR-ju vsaki čas user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mala pikica upam, da se ne jeziš, ker sem v tvoji odsotnosti urejala naš seznam.user posted image user posted image

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 880
9.12.2007 17:11:26   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: limma
Posteljica Domino je res lušna user posted image  midva sva jo tudi gledala, pa sva se potem odločila za Emilie

Mi imamo tudi Emilie bele barve. Že stoji in je res lušna.

Jaz sem bila danes spet nenormalno pridna. Sem se vrgla na prah v dnevni sobi in sem vse do onemoglosti prebrisala. Zdaj me čaka še zunanje stopnišče.user posted image  Zvečer bom pa samo pala na kauč.

Je pa tudi mene začelo dajat v medenici. Na trenutke je prav boleče in zelo moteče, še posebno, če dlje časa sedim ali pa ležin in potem vstanem. Ajoj...user posted image

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 881
9.12.2007 17:21:52   
mala pikica
Punce, jaz sem spet z vami, se me ne boste kar tako rešile user posted image Najprej hvala Urssyy user posted image in še seveda vsem ostalim, da ste mislile na naju z našim pikcem user posted image user posted image

Sicer pa je tako, da splo ne vem, kako je user posted image V prvi vrsti je z našim pikcem vse v redu user posted image Kar se pa tiče zatekanja pa si nisem na jasnem. Zjutraj so mi na CTG-ju rekli, naj nikakor ne silim domov, da sem zelo zatečena in da to ni v redu. Nekateri drugi pa so me čudni gledali, kaj sploh delam v bolnici user posted image Zdaj pa vedi... Pritisk se je zaenkrat umirli, beljakovin trenutno ni v urinu. V četrtek pa so bile. Jaz ne vem, kako to zgine čez noč in se spet čez noč pojavi. Kaj, če jih bom čez tri dni spet imela, me bodo spet poslali v bolnico? Ah, se brez veze sekiram, glavno, da sem doma user posted image

Zdaj pa imam 5 strani za prebrat...

Aja, Sunny hvala, da si skrbela za seznam user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

Neposredna povezava do sporočila: 882
9.12.2007 17:23:25   
mml
Hoj,

no pa sva spet sami (mali m še nima čisto prave glasovalne praviceuser posted image ), user posted image  je šel še za 5 dni v Avstrijo user posted image . Manca je nekaj zakuhala, je imela, ko se je zbudila 38.5 vročine - sicer v ušesu. Bom videla kaj bo jutri, če bo takole, bo ostala doma in ne bo šla v varstvo...

Jaz sem v petek na CSD končno dvignila papirje in moram ta teden na kadrovsko, da mi vse potrdijo, ker so na CSD zaradi praznikov prostili, če lahko papirje prinesem čim prej. So bili prav prijazni user posted image

pina vse najboljše za rojstni dan user posted image user posted image user posted image

EA večina se strinja, da se pri porodu z EA več porodov konča z vakuumom, kot sicer, najhujši stranski učinki so pa glavobol in slabost, ki se pojavijo šele nalsednji dan. Izjemoma (ampak res izjemoma) pride do poškodbe živcev. Ker praviloma se punktira v višini, kjer se hrbtenjača že konča in ostane samo še živčni pletež, ki plava v možganski tekočini in se ga praviloma ne da poškodovati, tako da to vsekakor ne sme biti pomislek pri odločitvi za EA . Jaz sem bolj proti njej zaradi večje verjetnosti vakuumskega zaključka poroda. Zgleda pa, da imam kar visok prag za bolečino in je prvič nisem čisto nič pogrešala (upam, da se ne hvalim prehitro user posted image )

sunny lepo se pocrkljaj z user posted image , ko pride user posted image

mala pikica super, da se je stanje umirilo in prideš domov, sunny te je pridno nadomeščala pri seznamu user posted image

butara nikar se ne sekiraj, če je user posted image  v medenični vstavi, saj to ni nič tako strašnega user posted image

vaney pridno počivaj in upam, da te bolečine minejo user posted image

katrin jaz se nisem selila, pa imam vse stvari za user posted image  še tudi po škatlah in vrečkah user posted image , si vsak dan rečem ,da se jih bom lotila, po tem pa zadevo še malo odložim. No saj večinoma so že presortirana, tako da moram za začetek zbetzat ven številke 56 in 62 in jih oprati...naprej pa po potrebi...

Nič grem pogeldat, kaj počne Manca, ki je sumljivo pri miru, kar pomeni, da je očitno res bolna...

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

Neposredna povezava do sporočila: 883
9.12.2007 17:30:34   
SuzanaKK
Evo Koala, nugatovi kolački. Še prej ti moram povedati, da sem jih delala prvič in da je ta vikend na sploh potekala moja prva peka kolačkov. Strogo sem se držala recepta, tako da predvidevam, da nisem nič jaz zaj ..., ti bom pa pri postopku napisala, tako kot sem jaz naredila.

Sestavine:
100 g zmehčane margarine ali masla
200 g nugata (Nutella ali kaj podobnega)
1 jajce
300 g moke
vanilij sladkor (1)
pol kavne žličke pecilnega praška
ščepec soli

Za glazuro:
100 g margarine
100 g jedilne čokolade (če jo kaj ostane, jo poješ z žlicouser posted image )

Priprava: zmehčano margarino pognetemo z zmehčanim nugatom, dodamo jajce, slo in vanilij sladkor. Nato dodamo še moko in pecilni prašek. Umesimo testo, ki ga vsaj za 4 ure zavijemo v prozorno/alu folijo in damo na hladno.

No tukaj se je potem pri meni zakompliciralo, saj je v receptu pisalo, da naj po pomokani površini razvalamo testo in z modelčki izrežemo piškote, jih damo na peki papir in pečemo v pečici 10 min. pri 190 stopinjah. Meni se je to testo tako drobilo, da ga nisem uspela razvaljati, zato sem z roko oblikovala majhne kroglice in jih pekla 20 min. Malo so razpokale, a ni nič hudega. Ko so se ohladile sem jih vrgla v glazuro, dala na rešetko in na hladno, zdaj sem jih zmamzala že enih 5, čeprav sem jih kao spekla za jutri, ker se grem v šolo poslovit od mojih slavistkuser posted image .
Urssyy, ne sekiraj se zaradi lege tvoje princeske. Meni je G. rekla, da se je moj že obrnil, ampak glede na lego brcih, se meni zdi, da se še vedno ful obrača, pa ni hudič, da se ne bi še tvoja. Če ne pa, bog pomagaj, bo pa CR, to se pa itak lahko zgodi vsaki od nas. Pravijo, da recimo po kolcanju veš, kje ima glavico, evo jaz danes kolcanje čutim v višini popka, kako leži, raje sploh ne razmišljam.
Mala pikica, dobrodošla domov!!!

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 884
9.12.2007 17:40:29   
SuzanaKK
no še moj zadnji komentar glede EA, ampak sem bila na predavanju v četrtek in sem zdaj podkovana z najnovejšimi podatki. Vsaj v SG P. zadnje leto EA prakticirajo z novim sredstvom, ki ne mrtvi mišic, ko pride do 3. porodne faze, jo itak nehajo dovajati, zato ni več povezav med EA in vakumskim porodom. Prejšnje sredstvo je bilo močnejše in je mrtvilo, zato porodnica ni čutila ničesar, ko je bilo treba otroka iztisniti, tega ni zmogla, ker enostavno ni čutila tega pritiska, kot da te tišči na blato, Potem so baje babice skakale po trebuhu, veliko porodov pa se je končalo z vakumom. Sedaj lahko še ne vem koliko prosiš, ko pride do tretje faze, ti EA odklopijo, tako da si pri iztisu prepuščena tem baje čudoovitim občutkom.user posted image  Evo, zdaj pa ne bom več komentirala.

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 885
9.12.2007 18:01:36   
Tinča1
Pozdravljene!

Kako ste kaj. Mene pa jemoja sestra spravila s tira. Tako negativne osebe še nisem srečala.user posted image  Ko me vpraša kako se počutim in rečem, da počivam, me takoj zabije, da se bom zaležala, da bom ostala debela in da v tej nosečnosti samo ležim. Haalo! Pa saj sem že skoraj v 9. mesecu. Ona pa je tako fit, ko cele dneve leta okrog. Se vidi, da nima družine. Joj sem jezna user posted image .Pa tak lep predpraznični čas je, se vidi, da imajo nekateri nos za kvarjenje čarobnega decembra. Uf upam, da vas nisem preveč zamorila. Ponavadi se ne sekiram za takšne pripombe, danes, pa mi je prekipelo. Hormoni verjetno.

Mala pikica, super, da si se vrnila in da se ti stanje umirja.

Lunca, mali Pini, pa vse najlepše ob rojstnem dnevu.user posted image user posted image

Ostalim pa lep večer še naprej!

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 886
9.12.2007 18:10:34   
mala pikica
Zdaj pa lepo po vrsti... user posted image

Vidim, da sem naredila malo zmešnjave glede hemoglobina in železa user posted image Se opravičujem, na srečo imamo našo mml, ki nam je vse lepo razjasnila. Jaz edino vem, da če je hemoglobin prenizek, da to kaže na slabokrvnost in pomanjkanje železa in tako dobiš železove tabletke. Pa upam, da se vsaj tukaj nisem zmotila.

Muzika, muzika, pecivo čaka in čaka, vaju s koalo pa od nikoder. Mislim, da bo treba starega vstarn vreči in kaj bolj svežega speči user posted image Mimogrede, čudovite čestitke. Ko bi še jaz kaj takšnega znala naredit user posted image

medenična vstava... na Ptuju se mi zdi, da tudi delajo kar CR.

blazinice za dojenje... jaz sem kupila tiste za enkratno uporabo, pralne so ful drage, pa še nonstop bi jih morala prati.

glede otrokove teže... meni je G rekel, da to zelo neradi določajo, ker lahko pride do odstopanj za kar 6 tednov. Glede na to, da ne vejo kakšna je velikost otroka, je ta teža res zelo relativna. Potem pa ni čudno, da prihaja do panike. Tako da punce, nič kaj veliko razmišljat o tem. Sicer pa tako ali tako nič ne moremo naredit, koliko so težki, so...
Vse najboljše Pini za 3.rojstni dan user posted image user posted image user posted image user posted image

ketrin
pritisk je čisto super, kar mirno, glede zatekanja pa me prav zanima, kaj ti bo rekel G. Saj pravim, ful so čudni, sploh ne gledajo enako na te stvari user posted image

butara upam, da se pikica obrne, če pa ne, pa se ne sekirat, bodo pač naredili CR. Edino kar je, ne boš okusila vseh čarov poroda user posted image

No, pa mi je uspelo. Še niti nisem tako dolga user posted image Jaz naših cotk res ne grem zdaj štet, sem pa sigurna, da nam jih ne bo zmanjkalo user posted image Flaške, dudike... eno flaško imam od Aventa (več jih zaenkrat ne bom kupovala), dudike pa imam od Nuka, pa mi niso najbolj simpatične (pa še za velikosti ne vem, ker so reklamne), bom verjetno kupila kakšno od aventa.

Sem pa danes izvedela, da je včeraj v prometni nesreči umrl sošolec iz gimnazije user posted image Pa je spet ostal en 6 letni otroček brez atija user posted image  user posted image   Pa naj še nekdo reče, da nismo minljivi. Danes si, jutri pa te enostavno več ni user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 887
9.12.2007 18:18:37   
mala pikica
Punce, kaj je z našo Minko? Sem bila sigurna, da bom prebrala veselo novico, ko pridem iz bolnice...

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 888
9.12.2007 18:27:53   
benika
Pina, vse najboljšeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

butara, ne sekiraj se preveč, kot so ti že punce dejale ima tvoja pikica še čas, da se sama obrne. Drugače pa je ravno sedaj rodila ena izmed decembrk, pri kateri je bila pupa obrnjena z ritko navzdol in je imela čisto normalen poroduser posted image .

Jaz sem bila včeraj na službeni novoletni zabavi in imeli smo se res mega. Mogoče mi je bilo še zato toliko boljše, ker vem, da je to zadna žurka pred porodom in sem jo res maximalno izkoristilauser posted image .

Drugače pa se počutim vedno bolje. Križ me ne boli več, noge tudi ne, edino kar mi para živce je to, da se je Jakob kar precej umiril in sploh ne čutim več brcik temveč samo premikanje v spodnjem delu trebuha. Se je pa spustil za 2 prsta.

Vse, ki imate kakršnekoli težavice, upam, da hitro minejouser posted image user posted image user posted image .

mala pikica, dobrodošla domauser posted image !!!!!

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 889
9.12.2007 18:30:39   
koala
SuzanaKK hvala za recept, bom v bližnji prihodnosti preizkusila.

Tinča1 vem da je lažje reči kot narediti, vendar poskusi odmislit takšne pripompbe, pa tak mimo grede, sploh nisi debela ampak prav lušna nosečka, tvoja sestra pa itak nima pojma kaj jo še čaka, saj veš, bog ma dolgo šibo in na vsako rit paše. Evo zateuser posted image user posted image da ti malo polepšam dan!

mala pikica sem ful vesela, da je malček dobro in da sta doma, sem ta prav pogrešala. Ja zdaj bo pa z obiskom treba malo pohitet, da se vajin korenjak ne odloči in pokuka na svet. Torej muzika kdaj imaš čas?

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

Neposredna povezava do sporočila: 890
9.12.2007 19:18:53   
SuzanaKK
Koala, ni za kaj, mi pa poročaj potem, kako so ti uspeli. Jaz hočem pa že 2 dni povedati vsem tistim, ki zaman iščejo po DM-u mehčalec, katerega lahko uporabljaš tudi za pleničke, da sem po nasvetu prodajalke (je sama mamica dveh nadobudnežev) v Mullerju kupila Lenor sensitive. Je bele barve in gor je dojenček narisan, sicer ga pa imajo verjetno povsod.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 891
9.12.2007 19:49:35   
aurora6
sicer ga pa imajo verjetno povsod.

res je ampak je tisti iz Mullerja najboljši namreč je original kar za druge npr. iz Spara ne morem rečt res ful manj ga porabiš....

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 892
9.12.2007 19:57:01   
nana35
limma,posteljica mi je res všeč.ena redkih za katero sem takoj sebi rekla,ta ja pa res lepa.Verjetno zaradi rumene barve.

mala pikica,dobrodošla spet nazaj in lepo da se je zate dobro izteklo.user posted image Upam,da ti ne bo treba več nazaj do poroda.user posted image

butara,moj user posted image je tudi v medenični vstavi,bomo videli kaj se je v teh 4 tednih sicer zgodilo,ampak po brcikah sodim,da je še zmeraj tako kot je bilo,brez sprememb,Pa saj bi se tudi jaz lahko sekirala,ko že od pamtiveka vem da bom imela CR(no,se zato tudi ne sekiram,kako je user posted image  obrnjen),pa sem se sprijaznila,kaj pa hočem,moje stanje se ne bo spremenilo.Tvoje pa se verjetno še bo!!Še je čas.

Tinča,pomiri se,naj te take stvari ne vržejo iz tira.Se pač tako počutiš in je tvoja stvar če boš ležala.Ko bo pa ona user posted image pa si jo boš mogoče tudi ti lahko kdaj privoščila.user posted image

Bodite lepo,kaj druga danes nimam za pripomnit.

:))

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 893
9.12.2007 20:00:14   
SuzanaKK
Mala pikica, ti boš kar lepo do januarja počakala, kaj se ti tako k decembrkam mudi.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 894
9.12.2007 20:05:49   
Raho
Drage januarčice!

Vsem, ki ste mi zaželel vso srečo jutri, ko grem po našo pikico, se iz srca zahvaljujem. Še malo in prišel bo tudi vaš čas. Uživajte še zadnji mesec 2 v 1 in se pustite razvajati. Vsaki posebej želim čim lažji porod ter obilo cartanja v januarju in potem še kakih 20 let.

Januarka 2005, ki bi že takrat morala biti decembrka, Decembrka 2007 (ja, popravni izpit je uspeluser posted image )

(odgovor članu aurora6)
Neposredna povezava do sporočila: 895
9.12.2007 20:10:57   
mml
raho dobro opravi jutri...želim ti veselo caratanje s tvojo princesko user posted image  (se pa veselo križava...jaz sem dec 05 in sedaj jan 07 user posted image , čeprav bom po moje v resnici feb 07, pa saj ni pomembno, glavno da so user posted image  zdravi)

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 896
9.12.2007 20:26:18   
ursulina
pozdravljene še enkrat danes...

vprašanje: perem cotike za našega malčka, pa mi ni jasno... na 80% cotic je znak da ne sme it v sušilec... zdaj pa imam... a res ne sme?

uporabljam pa persil za dojenčke in pikico lenorja sensitive, oboje kupljeno v muellerju in priporočeno iz izkušenih ust.

mala pikica, le počakaj lepo na januar...user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 897
9.12.2007 20:31:28   
malamanja

2. PRIPRAVA NA POROD Z AKUPUNKTURO

Akupunktura se v Evropi vse pogosteje uporablja za pripravo na porod. Posebnost bolečin pri porodu je, da so neizogibne in da imamo dovolj časa, da se na njih pripravimo.

Akupunktura deluje na uravnoteženje vegetativnega živčevja, kar ugodno vpliva na dolžino poroda in tudi na zmanjšanje bolečin. Z njo se zmanjša tudi strah do igel.

Mehanizem delovanja akupunkture pri pripravi na porod še ni natančno raziskan. V Nemčiji, kjer jo pogosto uporabljajo za pripravo na porod, so naredili študijo o uspešnosti akupunkture pri pripravi na porod. Ugotovili so, da akupunktura:
  • pospešuje zrelost materničnega ustja, kar so dokazali z UZ (ultra-zvočnim) pregledom
  • izboljšuje koordinacijo popadkov in s tem vpliva na manjšo porabo sredstev za pospeševanje poroda
  • skrajša čas odpiranja materničnega ustja
  • skrajša čas poroda
  • ne vpliva na trajanje iztisa ploda oziroma na drugo porodno dobo

Akupunktura je uspešna, učinkovita in sprejemljiva dodatna metoda priprave na porod. Primerna je za vse nosečnice, ki niso imele zdravstvenih problemov in komplikacij med nosečnostjo.

Akupunktura je v porodništvu zelo dragocena, saj moderna medicina nima učinkovitih sredstev za lajšanje in skrajšanje poroda, ki ne bi imela stranskih učinkov.

Pripravo na porod z akupunkturo izvajamo od dopolnjenega 36. tedna nosečnosti naprej. Priporočamo vsaj 6 terapij do poroda. Vsaka terapija traja okrog 30 min.
Jaz sem se odločila za to varianto, pa bomo videli kaj bouser posted image

....

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 898
9.12.2007 20:41:06   
mml
ursulina jaz sem 90% oblačilc za dojenčke sušila v sušilcu...malo so se skrčili body iz Leclerca, pri ostalih stvareh pa ni bilo panike, tako da jaz večino stvari veselo sušim in upam na najboljše user posted image

(odgovor članu malamanja)
Neposredna povezava do sporočila: 899
9.12.2007 20:42:04   
martinca
kolk pa stane ta akupunktura? a mogoče ve katera če jo kje v mariboru izvajajo?

(odgovor članu malamanja)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?