|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice-2.del
7.12.2007 14:25:28   
ella79
K smo ravno pri sladkih stvareh... Prejšnji vikend sem pekla prvič mafine; ene čokoladne in ene borovničeve. Testo sem sam u une papirnate 'lončke' ulila, sam to se je potem kar neki razlezlo. user posted image ni blo tako kot sem jaz mislila da bo, se pravi da bo že čez vse gledalo. Res pa je da nimam unga pekača prav za mafine. Ma katera res dobr preizkušen recept, k bi jih rada spekla za zadnji delovni dan. Samo še 7x v službico user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 4051
7.12.2007 14:27:25   
ARIANNA L.05
arianna, ko je enkrat 200 strani, potem temo zaprejo, zato je treba odpret novo. Zdaj se pa tudi z izredno naglo hitrostjo spet bližamo 200 strani, tako da nam 3. del ne uide.
IZVIRNO SPOROČILO: bamby

Hvala, bamby.

Laura Arianna - 14.03.2005
V pricakovanju drugega soncka - 09.02.2008

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 4052
7.12.2007 14:31:11   
ARIANNA L.05
zgleda da nas bo kar nekaj, ki bo zapustilo službo z 17. decembrom...
Bo petel 14. prov poseben dan

Pina - jaz tudi user posted image . Toda sem videla, da dolenjka prihaja naslednji petek v slovenijo. kako ji zavidam. Jaz pa sele 20.12. (cez 13 dni user posted image )

Laura Arianna - 14.03.2005
V pricakovanju drugega soncka - 09.02.2008

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4053
7.12.2007 14:31:22   
Suzi*
Mlavla, jaz se tud ne pazim ravno tako zelo, ker imam samo drugo vrednost povišano. kar se lahko zgodi ob diabetesu in neupoštevanju diete je to, da bi bil lahko otroček prevelik in pretežak. Ampak naše detece je blo po zadnjih meritvah itak na spodnji meji po velikosti za svoje tedne.
Še nekaj me zanima, glede na to, da mi je diabetologinja rekla, da občasno lahko pojem kakšen košček temne čokolade (ki baje da je celo zdravilna user posted image ), pol se verjetno sme tud tist kakav, grenki, ko je za kuhanje???user posted image  Jaz sem ga zdej že 2x dala na gres. user posted image  Pa še to je rekla, da ker sem user posted image , da je vseeno bolje kakšna žlička sladkorja, kot pa tisti Natreni itd, ker tisto ima pa vse aspartam noter in se jaz tistga raj ne dotikam. user posted image user posted image

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 4054
7.12.2007 14:33:32   
katka37
Lara, lepo je  brati, da je vse OK.

Je bil včeraj res neki tumpast dan očitno. Zdaj pa sledijo same pozitivne misli, parklji so šli in vse se bo umirilo spet.
Če ne pa nas bo dolenjka spravila v red, je pravi naš komandant za take zadeveuser posted image .  Bravo, dolenjka.

(odgovor članu ARIANNA L.05)
Neposredna povezava do sporočila: 4055
7.12.2007 14:37:10   
mlavla
IZVIRNO SPOROČILO: Suzi*

Mlavla, jaz se tud ne pazim ravno tako zelo, ker imam samo drugo vrednost povišano. kar se lahko zgodi ob diabetesu in neupoštevanju diete je to, da bi bil lahko otroček prevelik in pretežak. Ampak naše detece je blo po zadnjih meritvah itak na spodnji meji po velikosti za svoje tedne.
Še nekaj me zanima, glede na to, da mi je diabetologinja rekla, da občasno lahko pojem kakšen košček temne čokolade (ki baje da je celo zdravilna user posted image ), pol se verjetno sme tud tist kakav, grenki, ko je za kuhanje???user posted image  Jaz sem ga zdej že 2x dala na gres. user posted image  Pa še to je rekla, da ker sem user posted image , da je vseeno bolje kakšna žlička sladkorja, kot pa tisti Natreni itd, ker tisto ima pa vse aspartam noter in se jaz tistga raj ne dotikam. user posted image user posted image

ja tudi meni so rekli, da lahko ta temno čokolado oz. tudi grenki kakav je dovoljen (ne benko!). Prav tako pa tudi glede umetnih sladil..ker so menda v nosečnosti povsem prepovedana..meni so rekli,da če ne bo šlo povsem brez sladkorja je najbolje,da uporabim rjavi sladkor...

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4056
7.12.2007 14:52:54   
anandrej
Ja, baje, namesto sladil raje rjavi sladkor. Kakav pa lahko komot ješ, mora biti pa brez cukra. Če je grenek je to že dober pokazatelj user posted image .

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 4057
7.12.2007 15:05:00   
Suzi*
No, hvala vama....pol nič ne grešim. user posted image user posted image  Ravnokar jem en Truffes (to je en čokolatin iz grenke čokolade povaljan v kakavu), mi je miklavž prinesel. user posted image  če smem temno čokolado pol tud to smem po moje. Sicer me pa od enga ne bo pobralo. user posted image user posted image
Meni so rekli, da je rjavi sladkor samo tržna poteza user posted image , ne smem pa tudi meda. user posted image user posted image  No, na splošno cukra ne je, razen kar je že kje v hrani dodanega.

(odgovor članu anandrej)
Neposredna povezava do sporočila: 4058
7.12.2007 15:23:54   
anandrej
V bistvu rjavi sladkor res ni veliko "boljši" kot beli, morda za kakšen procent ali pol. Ampak vsak procent šteje user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4059
7.12.2007 15:31:18   
Suzi*
Kateri sladkor rjavi pa je sploh res tapravi nepredelan in ne le pobarvan???????user posted image

(odgovor članu anandrej)
Neposredna povezava do sporočila: 4060
7.12.2007 15:43:22   
Marusah
Tole sem našla na netu, če ti kaj pomaga Suzi:  Vprašanje: RJAVI ALI BELI SLADKOR Zanima me ali je rjavi sladkor za diabetike bolj priporočljiv od belega? Zdi se mi, da ni tako sladek in bi da kdaj rada poskusila, recimo pri sladicah. V čem se oba sladkorja sploh razlikujeta? Zakaj pravijo, da je rjavi sladkor bolj zdrav?  
Odgovor: Spoštovani Rjavi sladkor je za sladkorne bolnika prava past. Občutek, da je manj sladek je varljiv in zavajujoč. Dejstvo je, da sladkor ni prepovedan, vendar, če ga sladkorni bolnik uživa, ga mora znati vračunati v svojo prehrano. Sladkor, ne glede na to, ali je bel ali rjav, je še vedno samo sladkor – to pa pomeni koncentriran vir energije in ogljikovih hidratov. Enostavno povedano: rjavi sladkor ni nič bolj zdrav kakor beli in za sladkornega bolnika NIČ bolj primeren. za ilustracijo 10 gramov (ali dve zravnani čajni žlički) belega(kristalnega) sladkorja zagotovi 167 kJ energije in 10 g ogljikovih hidratov; 10 g rjavega sladkorja tipa mascavo pa 159 kJ (zanemarljivo manj) a še vedno 10 g ogljikovih hidratov. Po poreklu ločimo pesni in trsni sladkor. Pesni sladkor je na prodaj v beli in v rjavi obliki. Med njima ni bistvene razlike, le da je rjavi neprečiščena oblika – vendar ne vsebuje nobenih koristnih snovi. Trsni sladkor tudi obstoja v rafinirani in nerafinirani obliki. Razlika je v barvi ter količini rudnin, ki jih ima nerafinirana varianta nekoliko več, a še vedno premalo, da bi bilo vredno govoriti oz, da bi se ga splačalo priporočati. Trsni sladkor je na splošno bolj prefinjenega okusa in ima celo nežno, a prijetno aromo. Od strokovnjakov nihče ne trdi, da je rjavi sladkor bolj zdrav! Zanimivo, kajne? To je zavajanje!
Jože Lavrinec (višji medicinski tehnik, dietetik, dietetik )

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4061
7.12.2007 16:10:57   
larisa
Halo pupe,

jaz sem šla danes kar na samoplačniški UZ in so mi naredili kar še 3D UZ, ker je bil včerajšnji pregled res čist čuden pri mojem g. No in sem izvedela da ima  moj user posted image  res bolj veliko glavo, ampak telo nič ne zaostaja, tako da ne gre za nobeno paniko, razen predvidenega težjega poroda user posted image . Moram reči da sem se že tako kar malo bala poroda, sedaj se ga pa še malo bolj, ampak samo da bo vse OK...ni panike. Res pa imam precej skrajšan MV in se moram zelo pazit, ker naš user posted image  lahko želi prej ven... Sva pa tudi izvedela da imava velikega bučmana z user posted image  predznakom..user posted image user posted image  Zgleda da je že zdaj čist po očiju..user posted image

Lara včeraj je bil res en čuden dan za naše user posted image  in za nas....ampak važno da je danes že vse bolje user posted image  
Čuvaj se in seveda Meti tudi ti se čuvaj in janezku skos govori naj nikar še ne poskuša kukat na svet....

Ela jaz imam preizkušen, zelo dober (po našem okusu) recept za mafine, ampak za čokoladne. Če želiš, javi....

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 4062
7.12.2007 16:18:34   
Suzi*
Marusah, hvalaaaa!!!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4063
7.12.2007 16:41:27   
Marusah
Larisa čestitke za user posted image  user posted image user posted image user posted image  Veš, sej se vse bojimo poroda. Sam kaj si moremo? Nekako jih moramo vn spravit, pa al so majhni al pa veliki... user posted image  mogoče se boš pa lepo odprla, pa ne bo težav tut če je tvoj korenjak malo večji...

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4064
7.12.2007 16:48:07   
Marusah
IZVIRNO SPOROČILO: Suzi*

Marusah, hvalaaaa!!!!! user posted image user posted image user posted image

Ni za kaj, še kdaj!!! Tako, da punce - nič sladkorja user posted image ... sej se hecam, malo lahka jeziček not pomočite user posted image

Moj oči ima kr hudo sladkorno, pa tut je pecivo, samo manj sladkano. Npr. mami naredi štrudelj, pa za očita nič ne sladka... pa pri kavicah in čajčkah kakšna žlička sladkorja manj,... drugač pa ni take panike.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4065
7.12.2007 16:48:18   
srečka nosečka
A dvomite, da ne bo Februarčice - 3. del?  user posted image
Jaz ne. Se mi zdi, da bolj ko gremo priti koncu več se dogaja in več si bomo mogle počvekat. user posted image

Larisa - čestitke za user posted image
Pa recept za mafine kar prilepi, bom jih tudi jaz poskusila speči. Že tako dolgo odlašam, da jih enkrat poskusim narediti. Sedaj, ko sem na B pa res imam zlati čas.

Danes pa samevam. user posted image  Moj je šel na službeno čago, jaz pa sem mojo izpustila, ker se mi res ne ljubi voziti v LJ.
Bom raje vam malo težila na RR. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 4066
7.12.2007 16:50:10   
Marusah
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka

Danes pa samevam. user posted image  Moj je šel na službeno čago, jaz pa sem mojo izpustila, ker se mi res ne ljubi voziti v LJ.
Bom raje vam malo težila na RR. user posted image user posted image user posted image

...pravilno si se odločila user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 4067
7.12.2007 16:58:40   
srečka nosečka
IZVIRNO SPOROČILO: Marusah

IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka

...pravilno si se odločila user posted image user posted image user posted image

Bom vse drugo leto nadoknadila, ko bo očka varuško igral user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 4068
7.12.2007 17:10:57   
MetiLu
Čav punce, počivam že cel popoldan, vmes sem tud fajn zadremala. Moj srči je že doma, sem ga kuj vpregla user posted image  je šel na pošto po varovalo za vozek pa u štacuno. Naredu je toastke, ker je kosilo že jedu in bova zrezke prišparala za jutri. Jaz imam pa za zvečer še juhico, zdele se pa bašem z karat napolitankami user posted image user posted image  
Mlavla in Suzi, sladkarije za diabetike prodajajo v Šparu, pa se kar kakšne fajn zadeve najdejo (mi jh kupujemo za mojo mamo, ki ima sladkorno). Ne vem pa še je vama to dovoljeno user posted image

Mali brcka, kadar trebuh ni trd user posted image  Sicer pa ni drugih težav. Punce, se opravičujem, če sem vas tko prestrašla, sem zdej kar malo bolj pomirjena. Bomo vidl, kaj bo čez vikend, bom skoz počivala user posted image

Res nimam želje it pred februarjem rodit. Zdej vsaj vem kaj me čaka (kako te sprejmejo), ko pridem na dan D v P user posted image  No, vsaj približn user posted image  user posted image  user posted image

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 4069
7.12.2007 17:18:52   
Suzi*
Meti, tiste sladkarije za diabetike imajo vse dodana umetna sladila, fruktoro, aspartam, tako da jaz jih ne maram kupovat.....se raj še za ta čas cukru odpovem, pa kakšen košček prave čokolade če je sila pojem.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4070
7.12.2007 17:50:30   
Februarka08
Joj, tele sladkarije... Jaz pred user posted image nisem nikdar posebno posegala po njih... Tudi do zdaj ne. Zdaj pa...user posted image skor ne morm več predala, ki pa je seveda zarad Miklavža nabito polnuser posted image . Se morm kar mal nazaj držat, dobr da me vsaj slabost pol mal na realna tla postavi...user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4071
7.12.2007 18:34:04   
dolenjka
Ojla klepetulje (čeprav mal slabe user posted image  )!

Me veseli, da sem vsaj za nekaj uporabna tu gor na RR - za red delat user posted image  user posted image  user posted image

Meti, upam, da si počas pošten zadremala user posted image

Ve, ki imate pa prepovedane sladkarije se mi pa smilte. Da se me to zgodi (in sem nekako pričakovala) se mi sname user posted image  Sem zmagovalka med sladkosnedi, vprašte Metki kako je blo, k sva šle na tortico. Še pojedla je nisem, sem se že spet po vitrini zgledvala user posted image  Če bi mi imel doma slaščičarno bi ziher propadel user posted image

Moj je že na letališču, še 3h in pol pa bo pri meni in pol se ne ločiva več, spljoh user posted image  user posted image  user posted image
Se mi pa pokat ne da user posted image  Zdajle grem ješprenovo juhico na šporget pristavit, da bo skuhana do prihoda mojega g. base user posted image  

Se še tipkamo!

Aja, a veste kaj je smešn? Da ravno zdaj, ko on spet prihaja, sem spet začela ta smrdeče spuščat user posted image  user posted image  user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 4072
7.12.2007 18:48:05   
Februarka08
No, se je pa le ena oglasilauser posted image ...
Pridna dolenjka takole za šporgetom...user posted image Vse za g.baso, kajne? user posted image Jest pa dolgčas pasem za računalnikam, moje base spet ni doma, jest pa odštevam minute, ker se dobim z babami na tortici da kakšno rečemo...user posted image Jutr bo dež, vam povem...user posted image Se dobimo vse kokle iz moje deklišne, pomoje da zadnjič, ko je moj user posted image še varno v bauhiju...
Lep večer vsem, upam da se vam ne bo pol film snel proti večeru z tipkanjem...user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 4073
7.12.2007 19:06:12   
*Naja
Danes pop. pa bolj slabo laufa tale čvek.....

Srečka nosečka
- moj je tud šel prejle na službeno feštouser posted image ...midve s tamalo si bova pa naredile "babji večer"....user posted image Vsaj tamala je zgleda neki na fešto prpravljena, kr skoz prevale dela not po bauhijuuser posted image .

Dolenjka
- danes pa bo spet potres....pa spet si mi neki na dieti...kaka juhica....ti se nam boš čist posušilauser posted image user posted image user posted image . Aja....sm pozabla, da se za klobaso šparaš...ja no, sj klobase so pa kaloričneuser posted image .

Jst sem tud srečna, da sem dobr prestala tist test za cukr, kr to bi me pa res ubilo...Sem včerej, ko so mi rekli, da morem na oddelek, se dogovorila, če lahk skočim domov za eno urco, da si grem po stvari. Kr preden jst mojmu razložim, kaj mi naj prinese....vglavnem, boljše, da jst to sama zrihtam. No in me pelje moj dragi domov in jst začnem pakirat. Pomemben je tudi podatek, da sem bila lačna ko volk, ker je bila ura že 13.00, jst sm pa jedla čokolino ob šestih zjutraj. In kaj se je znašlo med prtljago poleg kozmetike in spodnjega perila? Evo seznam:
-2 banane(to je pohvalno, ker sadje je zdravo)
-3jabolka(to je tudi ok...)
-3maslene štručke(naj bo...mi neki kruh hudo diši zadnje tedne)
-en paket "špekulatis"keksov(ja praznični december ne more minit brez njih...kaj sem pa vedla, kok dolgo bom noter)
-en paket maslenih keksov od Spara (te pa res obožujem....doma so obvezno na zalogi...pa še moj jih ne je, tak da ni straha, da bi jih popacal...so samo za mene vedno v omari)
-4 karamelne čokoladice (so bile ravno v omari...v vrečki pa še dovolj prostora)
-3 mančmelovi (če sem že načela škatlo prejšnji dan, jih pa menda ne bom pustila zdej samevat v omari...men so rekli, da bom vsaj 2 tedna noter)
-ene bombone Mentos fruit(so mi prav prišli, ker sem jih zmazala, ko sem čakala, da me odpeljejo na oddelek. Ker sem bila sprejeta prek porodne, sem kar dolgo čakala, ker je mogla ena rodit, da je potem imela babica čas za mene)
-1,5 L ledenega čaja- okus gozdni sadeži
-1 taveliko Gorenjko , s celimi lešniki ( morem povedat, da me je razočarala in da mi ni dobra)

Mislim, da je to vse....sam morete vedet, da men so rekli minimalno 10 dni...mogoče celo večuser posted image . Vglavnem, jst sem imela vse te stvari v eni veeeeeliki darilni vrečki in ko sem nesla vse te punkle čez oddelek, sem samo upala, da ne bo popustilo dno vrečke, ker če bi se men tam to vse po tleh usulo, bi se pogreznila v zemljo od sramu. Moj se je kr križal...ampak sj me pozna...da sem odvisnik od sladkarijuser posted image

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 4074
7.12.2007 19:09:13   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

Aja, a veste kaj je smešn? Da ravno zdaj, ko on spet prihaja, sem spet začela ta smrdeče spuščat user posted image  user posted image  user posted image

user posted image user posted image  mu boš kakšno ščipalko na nos dala, pa bo. user posted image  sej zameru ti pa ne bo, ko mu boš tako dobro večerjo skuhala.

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 4075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Ime za fantka
mel79

Katero ime je lepše? Lahko dodate svoje predloge.

Matevž (11%)

Tevž (8%)

Aljaž (20%)

Jaka (18%)

Jakob (18%)

Luka (26%)

Število vseh glasov: 280

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!