|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice '08
6.12.2007 11:09:20   
TamaraJ
N
IZVIRNO SPOROČILO: kodrana

kako je uspel miklavž? ste nastavile? pehare?
Zjutraj sem kar jaz nadomestila Miklavža in sem polnila ogromno skledo, ki jo je Timi nastavil. No, že zdaj ve, da je treba nastavit veliiiiko skledo in ne majhen peharček user posted image user posted image . Potem sem večino napolnila z mandarinami in ostalimi vitamini. Sem mu že lani rekla, da Miklavžek nosi vitaminčke. No, sej sem ga tudi s cukrom založila, da se mu ne zameri Miklavžekuser posted image

mene pa nekja zanima. namreč, jaz imam še status študenta. prejemam pokojnino po očetu. žal samo osnovo. do varstvenega dodatka nisem več upravičena, kajti smo presegli dohodke (sem preveč preko študentskega servisa delala) user posted image . pa me zanima, če imam pokojnino ali sem upravičena tudi so porodniškega nadomestila. ker nekej sem zasledila, da ne. user posted image  maja naj bi rodila, konec septembra mi poteče status,kocec s pokojnino,..a od takrat naprej bom dobivala pa porodniško nadomestilo.user posted image  se katera bolj spozna na te zadeve?

Najbolje je, da vprašaš na CSD, občini... nekje bodo že znali kaj pametnega povedat, čeprav je kar enega letanja sem ter tja, da dobiš kakšno informacijo, ki jo potrebuješ. jaz nimam izkušenj s tem. Sem bila absolventka od oktobra 2002 in sem absolventa zaključila z marcem 2003, saj sem se zaposlila pri domači firmi, da sem dobila sploh kaj porodniške. Je bila nizka ampak še vedno višja od študentske pomoči. Upam, da ti pripada kar največ. Potem pa kakšna socialna, itd... Ena brošura obstaja, ki jo imam doma. Bom pogledala in sporočim zvečer ali jutri. O pravicah nosečnic, dohodkih...

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
6.12.2007 11:39:39   
kodrana
tamara hvala.

sem tuk jezna zdajle.. da bi kar..
ja, če imam pokojnino, nisem upravičena do porodniškega nadomestila. halo!? če bi imela pa štipendij, pol pa ja. zdaj imam tisto pokojnino bogo, ki je znaša popolnoma isto, kot porodniško nadomestilo. ne razumem. no, ali se potem pokojnina smatra isto, kot plača. ja, očitno. brrr.. sm se res zafrknila. bi blo bolj, da bi bla že prej noseča, da bi iemla še štipendijo..

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
6.12.2007 12:42:59   
Estrella*
Ninula: Glede PDP ja se res ne obremenjuj. user posted image  se odloči itak po svoje. Računaj po zadnji M +- 14 dni, to je najverjetnejši PDPuser posted image . Jaz mam skoz isti PDP, pa tudi ne vem kdaj bom dejansko rodila.

Kodrana: Verjetno pokojnine in porodniške res ne boš mogla dobivat skupaj. To bi bilo isto, kot, da bi dobivala plačo in porodniško. Naj ti preračunajo kaj se ti bolj splača.

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
6.12.2007 13:32:13   
kodrana
teodoral.. ja, sam men je to tko mal mim.. ne vem. če bi imela pa samo štipendijo, bi dobivala pa tud porodniško.
pokojnino imam isto, kot bi imela porodniške.. 42.000sit. splača se mi ne eno ne drugo. en user posted image .
sam jst penzijo dobivam, k mi je oče umrl. in ne vem, kako se lahko to šteje, kot pokojnina, kot plača... to je eno nadomestilo, ker nimaš očeta.. ja, mal me razžalosti.
mal sm se mogla olajšat, da ne bo ktera kej narobe razumela.
čudm se, da mi za porodniško pol ne dajo sam 80 al 70% pokojnine..
pa glih pogovarjal smo se kaki kuser posted image  so, k računajo povsod sam bruto, k greš pa v penzijo, pa vse netouser posted image .
ah, brez veze.. škoda, da si pritisk dvigujem. sam sama seb škodm.
hvala, da ste me brale..

sanje so se uresničile..

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
6.12.2007 13:36:56   
Čmrlika
Jaz sem pa preveč napisala,a? Pa me nobena ne bere? user posted image user posted image user posted image

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
6.12.2007 13:47:39   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika

Jaz sem pa preveč napisala,a? Pa me nobena ne bere? user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  Ne, danes imam toliko dela... Pa sem že en dolg post prej napisala tudi na tvojo temo, pa sem uspela z nogo resetirat comp. Ko, ko, ko dak user posted image .

Zdaj počasi letim na pregled in se vam javim zvečer (če bo frej comp seveda) ali pa jutri.

No mamice, have a nice dayuser posted image

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
6.12.2007 13:47:49   
kodrana
Čmrlika oprosti. jaz sem itak sama s seboj tuk zaposlena trenutno.
drugače pa vem za primere teh lažnih popadkov in naj bi bili normalni. če le niso prehudi in redni.
magnezij. jst piejm donat, pa še elevit jem, tko da upam, da bo.. ali pa si kupi magnesol.
z vnetji pa jaz nimam težav, razen če jem kak antibiotik (zelo redko), potem pa kar fašem vaginalne glivice.
baje pomaga tudi tampon namočen v lca jogurt.

sanje so se uresničile..

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
6.12.2007 13:49:15   
natasa34
Čmrlika, smo te prebrale user posted image .
Zdaj si tudi pri nas prebrala, da so vsa ta zategovanja, pa špikanja pa ... normalna, brez panike. Z vnetji imam jaz iste problem, vsake tolko časa se ponovi ...
Drugače ti pa predlagam, da uživaj nosečnost in ne beri vsega na forumih in drugih straneh.
Sem bila noseča prvič 12 let nazaj, nisem imela ne doma, pa ne v službi interneta. Par knjig sem prebrala in to je bilo vse, pa info od G. Ti povem, da sem imela blaženo nosečnost.
Zdaj sem pa že tudi jaz parkrat paniko zagnala, pa preveč brala, pa na AS nisem našla srčka pa tko naprej ... Včasih je bolje manj brati ...
Uživaj nosečnost!

Lp

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
6.12.2007 14:05:40   
aurora28
Kodrana na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve je takole napisano:

Starševsko nadomestilo je nadomestilo plače oziroma osebni prejemek, ki izhaja iz zavarovanja za starševsko varstvo.   Vrste starševskega nadomestila so:
  1. porodniško nadomestilo
  2. očetovsko nadomestilo
  3. nadomestilo za nego in varstvo otroka
  4. posvojiteljsko nadomestilo.
Pravico do starševskega nadomestila imajo:
  • tiste osebe, ki imajo pravico do starševskega dopusta in so bile zavarovane po tem zakonu pred dnevom nastopa posamezne vrste starševskega dopusta
  • osebe, ki nimajo pravice do starševskega dopusta, če so bile zavarovane po tem zakonu najmanj 12 mesecev v zadnjih treh letih pred nastopom posamezne vrste starševskega dopusta.
  Upravičenci do starševskega nadomestila, ki nimajo pravice do starševskega dopusta, so v času prejemanja starševskega nadomestila obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovani, zavarovani za primer brezposelnosti in za starševsko varstvo. Upravičenci so tudi zdravstveno zavarovani za primer bolezni in poškodbe zunaj dela, in sicer za plačilo zdravstvenih storitev, za povračilo potnih stroškov, pogrebnino in posmrtnino.   Tudi upravičenci do starševskega nadomestila, ki jim je prenehalo delovno razmerje v času trajanja starševskega dopusta, so obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovani, obvezno zdravstveno zavarovani ter zavarovani za primer brezposelnosti in za starševsko varstvo.   Pravica do starševskega nadomestila izključuje prejemanje drugih nadomestil po predpisih, ki urejajo zdravstveno zavarovanje in zavarovanje za primer brezposelnosti ter plačilo prispevkov za socialno varnost zaradi dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva in prejemanje delnega plačila za izgubljeni dohodek po Zakonu o starševskem varstvu in družinskih prejemkih.   Če zavarovanec izpolnjuje z zakonom  naštete pogoje, mu pripada:
  1. v času porodniškega dopusta - pravica do porodniškega nadomestila
  2. v času očetovskega dopusta - pravica do očetovskega nadomestila, in sicer za prvih 15 dni, ki jih mora izrabiti v času porodniškega dopusta matere, za ostalih 75 dni pa očetu Republika Slovenija zagotavlja plačilo prispevkov za socialno varnost od minimalne plače
  3. v času dopusta za nego in varstvo otroka - pravica do nadomestila za nego in varstvo otroka
  4. v času posvojiteljskega dopusta - pravica do posvojiteljskega nadomestila.
Starševsko nadomestilo pripada za delovne dneve oziroma delovne ure, ko je zavarovanec na starševskem dopustu, kot tudi za praznične in druge proste dni, določene z zakonom.   Če se posamezna vrsta starševskega dopusta izrabi v obliki delne odsotnosti z dela, zavarovancu pripada pravica do starševskega nadomestila za toliko časa, kot traja delna odsotnost z dela.   Višina starševskega nadomestila   Osnova za izračun posamezne vrste starševskega nadomestila je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12 mesecih pred mesecem vložitve prve vloge za eno od vrst starševskega dopusta, kar je na primer: plača, nadomestilo plače kot na primer bolniško nadomestilo, nadomestilo za nego otroka oziroma družinskega člana, starševsko nadomestilo, nadomestilo za brezposelnost, denarna pomoč v času brezposelnosti.

Čmrlika še tebi da odgovorim, veš mene tudi nekaj tišči, včasih se mi zdi kot da bi bila majhni krči in da mi malo trebuh otrdi, to se pojavi 2 krat dnevno ampak ne vsak dan. Slišala sem, da je to normalno, ampak sem si sama šla včeraj v lekarno kupiti Magnesol, ki pomaga pri preprečevanju otrdevanja trebuha in krčem. Probaj tudi ti, bom pa sama definitivno G v petek vprašala. user posted image

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu natasa34)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
6.12.2007 14:09:26   
Naty*
Čmrlika js mam tak smotan filing vedno, ko malo več hodim ali stojim. Včasih se mi zdi ko da mi bo kej ven padlo user posted image . Ampak to so baje vse normalne stvari v nosečnosti. Js si že dolgo dopovedujem, da dokler ni krčev in krvavitev ni za paničarit. Tko vsaj pravjo ginekologi. Če pa že čutiš dojenčka pa sploh ni problema! Si vsekakor na boljšem kot večina nas, ki (če govorim za sebe) nismo sigurne, če so tisto res že brcike user posted image . Ne sekiraj se...dojenček brca...pol je vredu.

kodrana glede na to, da že od lani promovirajo "državljanom prijazno javno upravo" in "e-upravo" sem sigurna, da lahko najdeš na internetu kak e-naslov za vprašanja. Občine in upravne enote vem da imajo, verjetno CSD tud. Malo pobrskaj, pošlji vprašanje na več naslovov in ti bojo sigurno nekje znali odgovoriti. Zakaj bi skakala okrog, če so nam vse približali preko interneta?user posted image
Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve (verjetno je to pristojno ane) ima 100% naslov za vprašanja, če niso pristojni ti bodo pa odgovorili kdo je pristojen.

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu natasa34)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
6.12.2007 14:14:46   
kodrana
hvala aurora. saj vem, da mi ne pripada porodniško nadomestilo. očetovski dopust pa vseeno pripada mojemu. on ne prejma pokojnine. tako to gre, a ne!?

mene tudi tišči spodaj. pa sem v 15T. user posted image  sedaj dva dni čutim pritisk. t je verjetno normalno, kaj ne?!

sanje so se uresničile..

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
6.12.2007 14:19:31   
kodrana
Naty* saj sem že izvedela vse, kar sme rabila vedet. hvala. tudi predvčerajšnjem sem šl ana zavod za pokojninsko in socijalno zavarovanje in sme vprašala za varstveni dodatek. ga bom težko dobila. nosečnost in to, da letos nimam štipendije se itak en upošteva. upoštevajo se dohodki iz lanskega leta. pač tako je. potem, če bi letos bili vsi brezposelni, brez pravih dohodkov, se itak en bi štelo.. bi šteli lanke dohodkeuser posted image .
bom probala maja oddat vlogo za varstveni dodatek, ki je pri pokojnini.. ko si bom spremenila stalno prebivališče. upam,da se splača!? in bomo jaz in moj, pa otrok.

sanje so se uresničile..

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
6.12.2007 14:23:24   
aurora28
Tako kot je rekla Naty, dokler se počutimo ok in nimamo večjih težav potem je vse v redu. Mene ko panika zagrabi si vedno rečem: Poglej v tebi raste novo življenje, telo se pripravlja nanj, otroček raste , ja potem pa valda da moraš nekaj čutiti. user posted image user posted image user posted image Če pa ne bi nič čutile, bi se pa spet sekirale....ojoj kdo bi nas ženske razumel. user posted image user posted image user posted image

A katera ve, kako lahko na forum nalepim kakšno sliko?

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
6.12.2007 14:32:16   
aurora28
Kodrana pozanimaj se prej koliko bi dobila, če s svojim ne bosta imela skupno gospodinjstvo in boš ti kot ˝mati samohranilka˝ in koliko dobiš če imata skupno gospodinjstvo? nevem kaj se ti bolj splača. Jaz edino to vem, da bodo nas poročene dobro po žepu udarili s plačilom vrtca. user posted image user posted image

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
6.12.2007 14:33:55   
aurora28
user posted image user posted image user posted image A ve katera kaj moram storiti, da prilepim sliko na forum????

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
6.12.2007 14:37:56   
kodrana
če bom pa še vedno doma prijavljena se bosta štela pa še starša zraven. kaj pa polsestra? hodi še v oš? verjetno tudi. ne ne bi se želela prijavit kot samohranilka. pa ni nekaj po novem, če oče podpiše očetovsto nisi več samohranilka? to sem nekje pobralauser posted image .
mi imamo tukaj eno gospo, ki ima v varstvu 3-4 otroke. mogoče bi se bolj splačalo dati njej otroka v varstvo. bomo videli.

sanje so se uresničile..

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
6.12.2007 14:41:16   
Čmrlika
Hvala vam babike! Uf, je fajn, ko malo zajamraš, pa se nardiš ful žalostnega, ker ti doben ne odgovori...user posted image  Saj vem, je tega ful tu gor, in tudi jaz vsem ne morem odgovorit na vse, tako da...Da mi ne bi slučajno katera zamerila, ker sem se tak užaljeno nardila prej, da mene pa ne berete...Prosim, izpadlo je bolj čudno, pa ni bilo tak mišljeno!user posted image . Sej se res prepričujem, da je to že nekaj normalnega in tudi jaz si mislim, dokler ni bolečin in krvi? je že menda vredu? Upamuser posted image , za vse nas!user posted image user posted image - VSEM!!!
V petek naslednji teden pa tako imam morfo, če pa do takrat ne bo mira in bo huje, pa ziher grem malo G prej pogledat...Pa pustla se bom cartat pa ful bom počivala,takrat me najmanj muči.! VSE za zdravega user posted image

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
6.12.2007 14:50:10   
natasa34
Ja, Čmrlika, se bomo morale vse navaditi, da nas nekaj zateguje pa špika, kaj čmo. Važno, da bodo user posted image  zdravi.
Ti se lepo pusti razvajati in uživaj user posted image

Aurora, sem ravno zdaj gledala za slike - pojma nimam. Ponavadi moraš imeti slike na strani npr. mojalbum, potem imaš pa pri odgovoru možnost, da jo prilepiš, samo tu pa nikjer ne najdem možnosti za dodati sliko.user posted image

Lp

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
6.12.2007 15:01:05   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: aurora28

user posted image user posted image user posted image A ve katera kaj moram storiti, da prilepim sliko na forum????

Jaz se postavim na primerno pomanjšano sliko in kliknem copy, potem pa v svoje sporočilo, ki ga tipkam in kliknem paste. Vsaj malo nazaj je tako delalo user posted image

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
6.12.2007 15:25:44   
špelin@
Evo, da poskusim, če dela - ena luštna slikica:

user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
6.12.2007 15:30:02   
špelin@
Čmrlika, tudi mene v trebuh tako razteguje, da me na momente prav boli oz. zateguje user posted image  To je čisto normalno, čeprav je nek nov, rahlo neprijeten občutek - naj te "potolažim": še huje bo user posted image  Vse s kožo vred se razteza in nekako moramo čutiti to user posted image  Saj zato smo zanosile, da zdaj gremo skozi to user posted image

Glivice, ja... user posted image  Mene tudi močno mučijo, ta salamenski Canesten pa en druser posted image  pomaga user posted image

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
6.12.2007 15:42:52   
aurora28
Da še jaz probam, Špelin@ pa ne gre mi user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
6.12.2007 15:49:14   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: aurora28
Da še jaz probam, Špelin@ pa ne gre mi user posted image

Sem šla tudi jaz še nekaj poskusit - očitno se da skopirat samo slikce z neta, tiste, ki jih imaš recimo shranjene na računalniku, pa ne user posted image

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 3148
6.12.2007 16:42:29   
natasa34
user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
6.12.2007 16:43:42   
natasa34
Ups, mal prevelika user posted image
Ja, iz neta dela, samo iz računalnika pa ne.

(odgovor članu natasa34)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?