Freycha
|
mi smo že doma Dali smo samo najbolj nujne preiskave čez, ker imajo na pediatriji noro stanje, en cel oddelek poln obolelih z rota virusom in bi bilo preveč nevarno, da kaj faše, če ostane tam. Naredili so ji ultrazvok in po opazovanju ugotovili, da nima refluksa. Samo upam, da se ni nič videlo, ker je pojedla komaj polovico flaše, potem je pa od utrujenosti zaspala. So pa takoj potrdili atopični dermatitis in očitno to polivanje zaradi alergij. So ji vzeli kri in bodo pogledali. Drug teden moramo poklicati še za datum za 24urni PH test, da bodo spremljali kako je z njeno kislino, to je pa menda tudi vse. Aha, še blato moramo prinesti. Jo moram pa pohvaliti, da je bila ORTO PRIDNA!! Že noč je celo prespala, brez zbujanja, kar nismo pri njej več navajeni, zbudila se je glih prav, da sva jo oblekla in odpeljala. Nazadnje je jedla ob pol štirih in ob deveti, ko je navadno njena ura za hrano ni popolnoma nič sitnarila. Potem so jo pregledali, nič jokala, naredili prvi UZ, nič jokala, potem je pa ob cca 10h dobila končno flašo. No, pa še to je samo pol spila in zaspala. Med drugim UZ-jem je kar spala, edino, da je ornk kričala je bilo, ko so ji vzeli kri, ampak samo da so mi jo pripeljali nazaj v naročje se me je fejst stisnila in nehala jokat. Sploh ne morem verjeti, da je bila tako pridna. No in končno se je pokazalo, da je ta njena firbčnost dobra lastnost, ker se je z gledanjem naokoli tako zamotila, da je pozabila na to, da je lačna. Me je pa en dogodek tako pretresel v bolnici, da sva se z Dito še bolj povezali in kar naenkrat sem eno tako močno ljubezen do nje čutila, da sem skoraj jokat začela. Namreč v sosednji sobici je bil en otroček (spola ne vem), ki je imel pljučnico in mu je voda zalila pljučka in so ga oživljali. Ker pa imajo sobice med sabo okna, sem lahko vse opazovala in sem kar cmok dobivala v grlu (no, pa jaz sem tut tak firbec, pa sem mogla gledat, čeprav mi je kar slabo postajalo). No, tisti otroček je šel iz približno normalne barve kože na čisto pepelnato in potem nazaj na neko bledo. Se mi je pa totalno zasmilil, ko se je cel regiment sester in zdravnikov končno malo umaknili od njega, pa sem videla, da je imel celo telo prepikano, ker so mu dajali injekcije, infuzije, kaj vem kakega boga še...... Zunaj so pa stali starši in babica čisto zeleni v obraz. Ej tega nobenemu ne privoščim videti, kaj šele doživljati. Jebeš refluks, pa polivanje, pa vneto kožo, pa alergijo, pa tečnobo, pa nespanje itd..... Naši otročki so zdravi in srečni. Samo to je važno Zdej je pa mala končno zaspala in še kar v jajčki spi, pa naj spi... danes je bil to naporen dan zanjo, no zame pa tudi. Sem zmatrana, kot bi ne vem kake ovire premagovala. Rumba upam, da je s Hano vse ok in da je njeno počutje kar se da ok, za jutri bom pa držala pesti
|