|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke - take II
4.12.2007 23:05:22   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

IZVIRNO SPOROČILO: Magi*
na žalost sem bila tako skoncentrirana, da se potem večine stvari sploh spomnila nisem in mi je moral mož razlagati. user posted image

Vidim, da sva obe utrpeli porodno amnezijouser posted image

to je dokaz, da narava resnično najbolje poskrbi za nas. user posted image  po drugi strani imam pa sedaj spet strah pred neznanim. user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 726
4.12.2007 23:11:54   
Raho

IZVIRNO SPOROČILO: Raho

na žalost sem bila tako skoncentrirana, da se potem večine stvari sploh spomnila nisem in mi je moral mož razlagati. user posted image

Vidim, da sva obe utrpeli porodno amnezijouser posted image

to je dokaz, da narava resnično najbolje poskrbi za nas. user posted image  po drugi strani imam pa sedaj spet strah pred neznanim. user posted image

Zato pa mi je nerodno vprašati, kako izgleda popadekuser posted image .

Evo, jaz sem bila v času poroda takšna kot je moj, ko telefonira - sem predihavala popadke; vse ostalo sem izbrisala iz čutnega dojemanja. Zato pa zdaj nimam pojma, kaj se je dogajalo. In občudujem ženske, ki se spomnijo vsakega detajla svojega poroda.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 727
5.12.2007 8:21:31   
pikica*
Dobro jutro!

Hm...spanje na boku ali hrbtu.....mi bomo delali tako kot prvič. user posted image  bo spal na boku. Meni se tudi zdi logično, da je to najboljše, če se zgodi, da otrok poliva. Zoja je namreč zelo veliko polivala in si ne predstavljam, da bi spala na hrbtu.
Tudi glede drugih stvari...prehrane ipd. sem ves čas delala po lastnem občutku. Na srečo nismo imeli nobenih alergij.

Je pa res, da se doktrina vsake toliko obrne. Po današnjih pravilih bi nas večina, rojenih cca. 30 let nazaj morala biti vsaj kriplastih, če ne celo pod rušo. Pa ni z nami čisto nič narobe. No, recimouser posted image .

Kar se poroda tiče.....mislim, da nas večina takrat doživi amnezijo. Sem enkrt celo gledala po tv, da se takrat sproža nek hormon (pozabila kateri), ki povzroči, da stvari pozabiš. Jp, mati narava poskrbi za vse. Se pa tudi jaz ne spomnim dobro poroda. Sploh zadnjega dela. Samo kratki prebliski, to je vse. Mi je potem mož delal obnovouser posted image .

Raho, zakaj pa ti tisti svoji prijateljici, ki je pripeljala bolnega otroka, ne poveš, kaj je zakuhala? Jaz bi ji sigurno dala vedetiuser posted image .

Danes je pa za mano ena klavrna noč. Kolki so boleli za umret, zato se nikakor nisem mogla naštelat, da bi spala. Ves čas sem se vrtela po postelji (kar je tudi skoraj misija nemogoče). V glavnem, zjutraj sem bila prv vesela, da je bilo treba vstat. Sem pa komaj hodila od bolečin. Če bo še dolgo trajalo do poroda se bom razpadlauser posted image .

Danes imam pa spet CTG. Upam, da bo boljši kot v ponedeljek. Se moram z našim gospodom sinom dogovorit, da špara moči za takrat, da bo pokazal kaj znauser posted image .

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 728
5.12.2007 8:35:47   
loncica
Jutro punce!

Pikica, dobro opravi na pregledu. Kakšno tablico čokolade prej pojejuser posted image .

Jaz sem pa danes super spala, spet devet ur in samo enkrat vmes na wc. Me pa matra spet roza izcedek, očitno je bila G malce groba včeraj na pregledu. Čeprav pri meni ni potrebno veliko, da me rani tam spodaj.

Drugače pa res glede raznih doktrin. Trenutno me najbolj jezi, ta a je treba otroka zbujat za dojenje ali ga pristaviš ko se zbudi. Že kar vidim, da bo kakšna "prijazna" sestra vpila nad mano, če ga pustiš spat.

Lp

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 729
5.12.2007 8:55:51   
NatašaC
loncnica - mene so ucili, da mora dojencek spat na boku - zaradi dihanja in nevarnosti zadusitve (ker baje na hrbtu je vecja verjetnost al neki takega). Glede hitenja s porodom, jaz sem pri prvem bila 12 dni čez rok, pa so me potem našopali z vaginaletami in nato še z umetnimi popadki in na koncu sem pristala na CR in potem so mi ugotovili, da dojenček sploh še ni star 40 tednov - torej so se zmotili v roku, tako da če gledam zdaj, bolje čim bolj počakat, da gre vse po naravni poti, če se seveda da. Razen če seveda ni kaj ok. Tako da kot ti je rekla pikica, ne prehitevaj, ampak uživaj v zadnjih dneh.
želva - ko sem šla jst prvič na pregled v porodnišnico en teden po PDP je šel moj dragi z mano, torba je bila pa v avtu, sam je nisem rabila, ker so mi povedali, naj spet pridem naslednji dan, potem sva jo pa lepo mahnila na obisk na primorsko, bila je pa to nedelja in velika noč, tako da je šel z mano tudi za to - če bi bil delovnik, dvomim, da bi šel. sicer pa torbe ne rabiš takoj - ti jo brez problemov lahko prinese potem, če bi že noter ostala. Moj je bil pri porodu in sem mu za to neskončno hvaležna. Predvsem zato, ker bi bila drugače sama - zraven je še ena rojevala in sva si delili babico. In ker se seveda z mano ni nič dogajalo, me je samo vsake tolk pršla čekirat in poviševat dozo umetnih al pa proti bolečinam. Drugače sem bila pa sama. Še dobro, da je bil moj ljubi zraven, ker 8 ur tam ležat, pa tudi če boli, je dolgočasno, če si sam in ti niti pit ne da nihče - oz. omoči ust.
loncnica - jst sem prvega pustila spat, pa mu čisto nič ne manjka. in tudi tega ne mislim niti pod razno zbujat. Meni je prvi če na začetku (recimo po 1 mesecu) spal po 5, 6 ur na noč in itak da ga nisem zbujala, ampak sva se oba naspala. Je pa res, da je bil njegov zadnji obrok Aptamil, ki ga je nasitil kot le kaj. Potem je pa zajtrkoval pri meni. Tako da dokler hoče spat, naj kar spi. Ko bo lačen, bo pa že pokazal in povedal.

lep dan vsem, mi gremo zdaj k zdravniku, ker ima moj sonček eno bulico na vratu - pod kožo, pa me skrbi, kaj je

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 730
5.12.2007 8:56:23   
Oranža
Pozdravljene decemberke, sem vas mal prišla spet pogledat. Sem uradno zadnja novemberka, k sem jo popihala v decemberuser posted image user posted image user posted image . Vse so že rodile, samo mi še čakamo, pa čakamo....mogoče ga Miklavž prinese, sam ne vem če sem dost bla pridnauser posted image . V glavnem tole se vleče da je kar hudo, vsak dan sem v porodnišnici  - če mi ne delajo amnioskopije, sem pa na ctg priklopljena- pa že več kot en teden se vse skupaj pripravlja na porod - so rekli zdravniki. No ja bo že, v glavnem upam da sem zdej končno na vrsti, da me ne bvoste še decemberke začele prehitevati po levi in po desniuser posted image . No vsem želim srečno pa držim pesti za vse k jo boste kmal popihale v Rimuser posted image .
Lp

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 731
5.12.2007 9:08:39   
ElaM
Dobro jutro.
Kako sem utrujena, ponoči me je bolela medenica za umret, se mi zdi, da kar čutim kako se širi.user posted image  Od prvič se tega res ne spomnim, pa najmanj 5x sem bila na wc-ju.user posted image
Sicer pa nobenih znakov, da bi se kaj dogajalo, razen skelet mi gre na dvoje.user posted image

Pikica*, dobro opravi.

NatašaC, tudi vi. Bulica je verjetno kakšna zamašena lojnica.
Vanjav, a tvoj pikec se pa ne da. On že ve, da je december bolj fajn od novembra.user posted image

Loncica, ti dve patronažni, ki sta v Ž. ne komplicirata kar se bujenja tiče. Jaz temu nasprotujem in sem ji tudi rekla, da tamale pod razno ne bom budila, če spi po 5-6 ur v kosu, pa je rekla, da se čisto strinja. Drugače je, če ima otrok npr. zlatenico, tiste je potrebno budit za jest, če je pa vse ok pa ne vidim razloga.

Sem pa tudi sama zrasla gor ob kravjem mleku, pa mislim (vsaj upamuser posted image ), da sem kolikortoliko normalna, tudi ledvice mi ok funkcionirajo. T. je pa bila na adaprtiranem do cca. 10 mes, potem ga je pa kenslala in smo brez problema prešli na navadno kravje.

Lepo bodite, se še kaj javim.

:)

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 732
5.12.2007 9:12:44   
hokejistka
vanja.v  dobrodošla pri decembrkah user posted image ! Upam, da jo čimprej popihaš v Rim, do takrat pa z nami malo poklepetaj.

Meni se zdi, da se mi je počasi začel luščiti čep user posted image . Saj vem, da to še nič ne pomeni, ampak vseeno me je malo stisnilo. Lahko me pa samo mati narava opozarja naj končno pripravim svojo potovalko za v porodnišnico in kupim še zadnje stvari za user posted image - revček nima še banjice in termometra, pa očka nima pojma kako zmontirati lupinico v avto.

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 733
5.12.2007 9:16:04   
ElaM
Še to, sem šla nazaj brat, kako se spomnite poroda. No, še ena, se javlja, ki ima samo bežne prebliske. Očitno res narava za vse poskrbi, ker dvomim da bi se tukaj zbrale same z luknjami v spominu.user posted image
Mojemu sem še dolgo težila, da mi je opisoval, kako je to zgledalo. In res po njegovih opisih, se ni slišalo grozno.user posted image

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 734
5.12.2007 9:18:46   
pikica*
hokejistka, a jo boš zdaj kar predčasno popihala v Rimuser posted image ?

Tole glede montiranaj luipinice mi je pa znanouser posted image . Pri nas je bilo tako, da prej sploh ni poskusil, potem, ko je šel po naju v P pa nikakor ni šlo. Končalo se je tako, da je bila lupinica samo položena na sedežuser posted image . Še sreča, da je P res čisto blizu doma.

Neposredna povezava do sporočila: 735
5.12.2007 9:20:02   
Mat3ja22
Dobro jutro vsem user posted image

Danes je pa moj PDP, moram iti v P na pregled in CTG. Pa se mi ne da user posted image . sem rekla, da bom še malo počakala do kakih 11-ih. pa poštarja moram počakat, mi prinese darilo za user posted image , k ma jutri r.dan, za vsak slučaj, če me notri obdržijo, da mam vseeno nekaj za njega pripravljeno user posted image . Miklavž pa bo pri nama prinesel samo kako čokolado pa čokolandnega hudiča, ker tko priden, da bi si zalužil Miklavža pa ni bil user posted image user posted image .

Se vam javim ko pridem domu, ker dvomim, da me bodo obdržali notri, ker se zaenkrat počutim kar dobro, oz kaj dobro odlično user posted image , to pa glih ni znak, da bi se kaj dogajalo.user posted image

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 736
5.12.2007 9:20:35   
t*e*j*k*a
Dobro jutro!!

hokejistka naš ata tud nima pojma kako lupinico v avto namontiratuser posted image . Še sreča da v P pride z ono k jo zna namontirat. Kasneje bomo pa drugo uporabljali in bo itak skoz v avtu, tako da je ne bo treba  vn pa not dajat.

Men je pa zdej zadnji mesec začelo trebuh narazn vlečtuser posted image . Obseg se je povečal na 102cm, kg na +11,5  smo pa v 36t in 5d.

Kje je Foxina da mal seznamček updajta??
Glede spanja na boku, mi bomo to prakticirali, bom kr z brisačko založla pa bo. Drugače pa so nam v MŠ rekli da se user posted image ne zaduši tudi če poliva ko leži na hrbtu, kr baje nagonsko nagne glavico na eno stran.

Mi bi naj bili v petek donošeni ampak dvomim da v resnici bomo, zaradi majhnega ploda in se bojim da se bo na koncu zgodilo isto kot pri NatašiC ko plod sploh še ni bil star 40 tednov 12dni čez rok.

No, naklofajte še kaj zanimivega in se beremo!!

Neposredna povezava do sporočila: 737
5.12.2007 9:22:27   
Magi*
dobro jutro vsem!
najprej vesela novica: danes zjutraj ob 3:46 je na svet povila punčko Ajdo (3630g, 51cm) naša DANVARI!

Čestitke mamici, atiju in sestrici!!! Zgleda, da je bilo res ekspresno!

user posted image

zdaj pa lepo po vrsti:

vanja.v, ti se nam kar pridruži v čveku, čeprav ti iz srca želim, da gre čim prej v Rim. user posted image

pikica*, držim pesti za današnji pregled. user posted image

loncica, glede spanja in hranjenja je najbolje, da se ravnaš po lastni presoji. ko se je Zarja rodila, sem bila 100% prepričana, da delam prav, potem pa me je začela prepričevati patronažna, da jo moram zbujati na 3 ure, ker da sigurno imam premalo mleka in zato spi user posted image in sem nekaj dni jo in sem si v zvezek zapisovala kdaj je spala, kdaj je jedla, koliko je lulala in kakala - te neumnosti ne ponovim nikoli več! pa tako lepo nama je šlo od začetka. dojenje nama je steklo zadnji dan v P in mičkena je jedla in spala po 4 do 6 ur v kosu. seveda, če bi imela majhno porodno težo ali kake druge težave, bi jo morala zbujati. tako pa je mala privekala na svet kot ornk buhtelj (3750g) in nikakor ni rabila "filanja" na 3 ure. že itak so me zaredi mojih malih jošk presekirali, da ne bom imela dovolj mleka, pa sem ga imela za izvoz. nadalje, Zaki je veliko polivala in so me spet prestrašili, da preveč mojega mleka izbljuva. pa sem jo še več dojila - pa je še več polivala. ah, še danes sem jezna nase, kako nisem poslušala svojih instinktov. no, saj bom kmalu imela popravni izpit. user posted image

še update mojega počutja: kožo na trebuhu imam popolnoma omrtvičeno, ko ležim v postelji pa me prav boli in peče, ko se mali upre v trebušno steno. mislim, da je čas za rodit. no, itak, saj zdaj je pa le še 14 dni do PDP. user posted image  še vedno me tu in tam zašraufa, še vedno imam tak sluzast izcedek iz nožnice - sam ni nič rdeč ali rjav, vsake tolko me štihne v nožnici, da vidim zvezde (ampak to mislim, da je bolj odvisno od tega kako se mali postavi na kak živec user posted image ). aja, pa vsako jutro se zbudim malo bolj natečena. ni sicer kaj zelo hudega, ampak pogrešam svoje šlank gležnje. user posted image

in za nameček so nam zdaj prišli optiko po hiši vlečt in seveda sem od vseh sosedov spet samo jaz doma. user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 738
5.12.2007 9:23:37   
Mat3ja22
no še to glede spanja user posted image - jaz ga bom dajala spat na bok, zaradi polivanja, tako so tudi rekli v MŠ. pa spati ga bom tudi pustila, dokler bo pač spal, ker otrok naj bi se sam zbudil ko je lačen. moji kolegici je user posted image prespal po 2 obroka in ko je vpr zdravnika in patronažno sta rekla, da je user posted image pač v tistem obdobju, ko mu spanje pomeni dosti več kot hrana in da naj ne skrbi, saj ko bo lačen se bo zbudil in to tudi povedal (z jokom seveda user posted image ).

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 739
5.12.2007 9:33:59   
ElaM
Čestitke Danvari, še tukaj, za hčerko Ajdo.user posted image
user posted image

Danvari tudi sporoča, da je rodila v eni uri, da jo še babica ni dohajala.user posted image  Tako se dela, mami.user posted image

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 740
5.12.2007 9:37:17   
klarisima
Iskrene čestitke Danvari & celi družini user posted image user posted image user posted image
Zgleda, da decembrčicam dobro gre pri porodihuser posted image user posted image user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 741
5.12.2007 9:39:42   
t*e*j*k*a
Čestitke Danvari za ekspresen porod. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zgleda da bomo decembrke vse bol na izi user posted image vn spravleuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 742
5.12.2007 9:40:31   
t*e*j*k*a
Klarisma si me mal prehitela!

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 743
5.12.2007 9:41:16   
hokejistka
Danvari to pa je bil ekspresen porod. Čestitke za malo princesko!user posted image

Mat3ja22 in Pikica* dobro opravita danes na CTG. Ne pozabit kaj sladkega pojest.

Jaz še nimam namena rodit, ker moram še eno seminarsko dokončat user posted image . Pa še mož si zdaj težko dopust vzame v službi, pa še obiske dobiva čez vikend, pa moj brat praznuje RD. Ta teden ni šans. Bom kar na pikico počakala, da bom imela v P družbo pa še mamico z izkušnjami user posted image .
Zdaj grem pa v Lecrerc malo v šoping za darila.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 744
5.12.2007 9:50:28   
SuzanaKK
Dobro jutro drage decembrke! Imam eno prijetno nalogo, zato sem se malo oglasila pri vas. Sicer ne vem, kako aktivna klepetulja je bila zadnje čase MojcaG, ker sem jo jaz ponavadi še za telefonski čvek lovila po cele dneve, pa vseeno vam sporočam, da nestrpno pričakujem, da se mi danes javi, ker bo drugič postala mamica. Ker je imela prvič urgentni CR, sedaj pa se spet ni nič odpirala, verjetno prav zdaj poteka rojstvo male Hane. Preden se bo mamica zbudila iz narkoze (ponovni CR) in začela pošiljati sms-e, bo verjetno še trajalo, ampak vam javim, takoj ko kaj zvem. LP od januarke Suzane

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

Neposredna povezava do sporočila: 745
5.12.2007 9:55:24   
Magi*
suzana, hvala za informacijo! decembrke, spet nam je zalaufalouser posted image držimo pesti, da bo MojacG kmalu drugič pestvala. user posted image

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 746
5.12.2007 10:15:51   
Mat3ja22
DANVARI - iskrene čestitke ob rojstvu hčerke Ajde

MojcaG
- tebi pa čimprejšnji porod in hitro okrevanje.

nič punce pridne bosite letim sejaz pokazat v P.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 747
5.12.2007 10:32:56   
lana38
DANVARI, čestitam za hčerko Ajdo!user posted image user posted image user posted image

Pri nas nič novega. Spala kot polh ponoči in še zjutraj. Sem se komaj predramila, ko sem se zbudila. Verjetno se ne bi še niti zbudila, če me ne bi prav pošteno tiščalo na WC.
Še malo pogledam po RR, potem grem pa na sonček. Tako lepo je, ko ga gledam skozi okno. Danes pa hodi Miklavž. Blaž se je že včeraj veselil. Sicer ni več tisti mali, ki prav verjame v to, ampak še vedno ima tisto otroško veselje. Pa še vedno mu nastavim darilo, tako da ga najde naslednje jutro. Se mi zdi to nekaj posebnega.
LP

lana38

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 748
5.12.2007 10:45:50   
t*e*j*k*a
MojcaG upamo da boš čimprej mamica!!!!

Pa res, danes miklavž hodi. Verjetno sem bila spet premalo pridna, da bi mi kaj prineseluser posted image .

Lana38 jaz tudi nimam posebnih težav s spanjem, razen včasih se za par uric ponoči zbudim in ne morem več zaspati, ampak ni panike. Večino noči pa prespim kot polh.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 749
5.12.2007 10:47:12   
klarisima
Jaz pa grem naredit to kar je Danvari počela nazadnje, kupovat darila za Miklavžauser posted image
Mogoče bom naslednja...user posted image user posted image user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kako naj poimenujem svojga še nerojenega sinka?
Rosana29

Vid (22%)

Gal (23%)

David (27%)

Mark (28%)

Število vseh glasov: 337

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!