Magi*
|
dobro jutro vsem! najprej vesela novica: danes zjutraj ob 3:46 je na svet povila punčko Ajdo (3630g, 51cm) naša DANVARI! Čestitke mamici, atiju in sestrici!!! Zgleda, da je bilo res ekspresno! zdaj pa lepo po vrsti: vanja.v, ti se nam kar pridruži v čveku, čeprav ti iz srca želim, da gre čim prej v Rim. pikica*, držim pesti za današnji pregled. loncica, glede spanja in hranjenja je najbolje, da se ravnaš po lastni presoji. ko se je Zarja rodila, sem bila 100% prepričana, da delam prav, potem pa me je začela prepričevati patronažna, da jo moram zbujati na 3 ure, ker da sigurno imam premalo mleka in zato spi in sem nekaj dni jo in sem si v zvezek zapisovala kdaj je spala, kdaj je jedla, koliko je lulala in kakala - te neumnosti ne ponovim nikoli več! pa tako lepo nama je šlo od začetka. dojenje nama je steklo zadnji dan v P in mičkena je jedla in spala po 4 do 6 ur v kosu. seveda, če bi imela majhno porodno težo ali kake druge težave, bi jo morala zbujati. tako pa je mala privekala na svet kot ornk buhtelj (3750g) in nikakor ni rabila "filanja" na 3 ure. že itak so me zaredi mojih malih jošk presekirali, da ne bom imela dovolj mleka, pa sem ga imela za izvoz. nadalje, Zaki je veliko polivala in so me spet prestrašili, da preveč mojega mleka izbljuva. pa sem jo še več dojila - pa je še več polivala. ah, še danes sem jezna nase, kako nisem poslušala svojih instinktov. no, saj bom kmalu imela popravni izpit. še update mojega počutja: kožo na trebuhu imam popolnoma omrtvičeno, ko ležim v postelji pa me prav boli in peče, ko se mali upre v trebušno steno. mislim, da je čas za rodit. no, itak, saj zdaj je pa le še 14 dni do PDP. še vedno me tu in tam zašraufa, še vedno imam tak sluzast izcedek iz nožnice - sam ni nič rdeč ali rjav, vsake tolko me štihne v nožnici, da vidim zvezde (ampak to mislim, da je bolj odvisno od tega kako se mali postavi na kak živec ). aja, pa vsako jutro se zbudim malo bolj natečena. ni sicer kaj zelo hudega, ampak pogrešam svoje šlank gležnje. in za nameček so nam zdaj prišli optiko po hiši vlečt in seveda sem od vseh sosedov spet samo jaz doma.