Rubin.
|
Ja zadnje čase zelo hvalijo MB porodnišnico. Zgleda, da se je osebje malo popravilo, al pa so vse na prijazno smeno pršle rodit No jaz lahko povem, za dve leti in pol nazaj: V porodnih sobah so bile res enkratne babice, nimam kaj rečt. Čez celi porod me je vodila zelo dobro, tako da nisem imela niti enega šiva in tamala je bila res hitro v mojem naročju, samo poslušala sem jo in sledila njenim navodilom in je bilo o.k. Ko pa sva prišli na odd., pa druga zgodba. Ležim nekje pol ure in živi bog me ne pride pogledat, žejna pa tako da bi se najraje vstala in si sama natočila vodo, a kaj ko se ne smeš vstati. No pokličem sestro po domofonu (ali kako se temu reče) in ona meni: Kaj bi radi? Mislim halo, malo kulture ne škodi. Jaz izredno vljudno: žejna sem, nekaj bi pila. Ona: čaj imamo, drugega ni. No, sej nisem mislila šampanjca. In mi potem s težkim srcem prinese tisti čaj, čeprav bi mi ga morala, takoj, ko sem prišla iz porodne sobe. No, kasneje sem slišala, da je ta ženska skoz sitna in ji je ful muka delati v porodnišnici, ker ji gredo dojenčki ful na živce, porodnice pa se kao obnašajo kot da so v hotelu. (To je razlagala mojemu možu, ko je kot obrtnik opravljal neko delo zanjo in seveda ni vedela, da se je jaz dobro spomnim). Ostale dnevne sestre so bile o.k. V nočni izmeni pa tudi nimajo radi, da jih motiš. Imela sem namreč nekaj težav s pristavljanjem tamale in sem jih "zmotla" okoli druge ure zjutraj, naj mi pokažejo kako jo naj pristavim. Sej verjamem, da je njim to rutina in tudi jaz se lahko sedaj smejem, na ta račun, da je nisem zanala pristavit, ampak, ko si tak začetnik, je kriza, ko bi otrok rad jedel, ti pa ga želiš nahranit, pa ne gre. Možno pa je, da so sedaj delali kakšno rušado ali pa so se sestre spremenile, čeprav dvomim. No vam poročam julija .
|