Azzurra
|
Glede hrane, medica, se pomenita z dragim, povej mu to, kar si povedala nam. sklenita dogovor do konca nosečnosti in bosta oba bolj mirna. jaz sem recimo toksoplazmozo prebolela in se za določene stvari lahko tudi ne sekiram več, določene stvari bom pač jedla po porodu, je pa res, da tej naši možeki imajo vedno kaj na zalogi za pripomnit. Moj recimo je suh in se ga nobena hrana ne prime, čeprav ne poje glih malo, jaz pa se logično pazim. že tako sem zanosila relativno hitro po prvi nosečnosti, od katere mi je ostala kakšna kilca, zdaj pa sem se zredila v 26 tednih 4 kg. Moj se jezi name, češ da stradam otroka Pa ja, kaj še.... In potem me zvečer "muči" in mi prinaša razne Bountyje in kekse in mi jih daje k ustom kot otroku, jaz pa se upiram in včasih res malo manjka, da zgubim živce. In kako se jezi, ko nočem jest kakšnega mesa!!! Jaz nisem preveč za meso, on pa me gleda kot marsovca. Dinki, jaz bom kar po pravici povedala, čeprav so okoli tega še vedno predsodki. Prvič sem rodila z epiduralno in mi je bila super izkušnja. Saj to je naraven porod, le boli ne. Tekočina (anestetik), ki ga prejmeš v kateter, vstavljen v hrbet, ti izteka v ta kanalček, kjer so živci, in ne v kri, torej do otroka ne pride. Moj Liam je imel apgar 10 10 10. Jaz sem si takrat rekla, če bo šlo brez, bom rodila brez. No, pa ni bilo tako enostavno, porod so mi sprožili, takrat sem bila že 2 cm odprta. Ko sem dobila redne popadke na 1 minuto in sem jih cca 5 ur predihavala in je že kar precej bolelo, sem bila prepričana, da ko me bo babica pregledala, da bo rekla "zdej bomo pa rodili"....ja, je prišla babica in mi je rekla "odprti ste 3 cm"....no, takrat sem rekla, da naj pokličejo tistega strica z injekcijo... Potem pa sem se odpirala kot rožica, bolelo me ni prav nič, popadke sem lepo čutila. Te tudi preveri babica, ti reče, da povej kdaj prihaja popadek in tako sem napovedovala kdaj prihaja popadek, kdaj je vrhunec in kdaj popadek popušča. Jaz sem zelo lepo čutila vse. Na koncu ti pa itak izklopijo epiduralno, ker takrat ko pritiskaš jo v bistvu ne rabiš več. Tako, to je moja izkušnja, za tiste, ki razmišljajo o epiduralni. Jaz bom tudi tokrat podpisala izjavo in če ne bo šlo nič hitreje, bom tudi tokrat prosila zanjo.
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|