|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
26.11.2007 12:03:36   
oktoberka
A bi šla katera z nama z Zarjo v Štorkljo na telovadbo in trebušni ples?

_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 426
   RE: Desetke007
26.11.2007 12:20:35   
mehurčica
Se mi bo katera iz MB ali okolice jutri pridružila na Štorklji? Je srečanje podporne skupine za pomoč pri dojenju "Prednost dojenja za mater in otroka". Je pa od 17.00, do 18.30.

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 427
   RE: Desetke007
26.11.2007 12:22:05   
skuštrana
Oktoberka, jaz bi šla s teboj pa sem predaleč user posted image user posted image ...

Dojenje v javnosti, sem že Lizo dojila kjer je naneslo, na začetku je malo cudno, pol se pač navadiš...Pa kakšnih čudnih komentarjev tudiuser posted image Malo pokriješ pa je.

2ursae, a res je ok, če je otrok v lupinici? Ker naš je notri kr rad, samo me je malo strah...No, saj ne bi bil noter full dolgo, tu in tam za kake pol ure...Kadar smo sami, pa se moram it stuširat bi ga dala noter in nesla v kopalnico..

Mene je pa danes ponoči nekaj full bolelo tam spodaj...Mi je kar na bruhanje šlo od bolečinuser posted image Potem je pa kar minilo. Hvalabogu idpetek pregled pa bom malo vprašala...

Pri nas je pa danes tak lep sonček, zdejle spravim otroke pa gremo ven user posted image user posted image

Uživajte


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 428
   RE: Desetke007
26.11.2007 13:15:31   
Ulaa
lane31: kje kupujes mleko bebe1. Od katerega proizvajalca je? hvala za info.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 429
   RE: Desetke007
26.11.2007 13:30:52   
Jenny Anny
lane31, če te v spolovilu res tako boli, se mi to ne zdi normalno, predlagam ti da pokličeš ginekologinjo in povprašaš.

A ste ve s user posted image čakale do prvega pregleda, al ste šle prej v akcijo??

Oblačenje doma, jaz sem tud v eni trenerki in bombažni majčki, pa ma tud naša mozoljčke po vratu. Verjetno se res koža čisti, kot je ena omenila. Sem pa opazila, da naši user posted image  full izpadajo lasje?? Verjetno se ji menjajo??

Kar se tiče dojenja sem jaz mela tud full pozitivno izkušnjo v Lj porodnišnici. Že v porodni so mi punčko pristavili na prsi in je vlekal kot nora. No potem je cel dan bruhala, ker se je najedla plodovne vode, ampak sem jo vseeno pristavljala. No naslednji dan pa nama s pristavljanjem full ni šlo, ker imam eno bradavico zelo ploščato (?), pa sva poklicale na pomoč in so nama pomagali (pa ravno takrat ni prišla sestra ampak moški, mi je blo prav nerodno zize ven vrečt, pa da mi moški pomaga, da dojimuser posted image user posted image , ampak nam je potem šlo. No drugo noč je blo pa premalo mleka, naša punčka pa lačna ko volk in sva obe jokali, kot dež, jaz ker nisem imela mleka, ona pa ker je bila lačnauser posted image user posted image , ampak potem se mi je tako smilila, da sem ji dala glukozo, ki sonam jo prinesli zvečer, da se je potolažla, no zjutraj pa je prišel naval mleka in obe sva bili srečni.

Se pa tud sedaj samo dojiva, ob izrednih dogodkih (nenadna rast in včasih bruha v loku, ko pa men zmanjka in se res dere ko user posted image  in obe roki tlači v usta, ji pa dam dodatek, otrok vendar ne more bit lačen). Pač izberem kar se mi zdi manjše zlo za otroka. V začetku me je bilo strah, da potem ne bo hotela več pri meni, ko ji bom dala flaško, ampak še vseeno potegne, mamine zize so le zakonuser posted image user posted image

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 430
   RE: Desetke007
26.11.2007 13:33:18   
Jenny Anny
Aja pa še to, kolkpoceni državo imamo!
Ta vikend je šla kolegica v Nemčijo in sem prosila, če mi kupi Pamperske, ker je šla ravno gor, ker drugače jih kupujem v Muellerju.
Za isti paket ki pri nas stane nekaj čez 10€, je v D odštela malo manj kot 6€!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(kupila mi je identične plenice z istim številom plenic v paketu, kot pri nas!!!!)

Smo res država prijazna otrokom, al ne???????

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 431
   RE: Desetke007
26.11.2007 14:49:59   
noa1
Glede Pampersk. Sem bila v soboto v A v Merkurju in so imeli akcijo 64 kom. pleničk v paketu za 13€, če si kupil najmanj dva paketa. V Mullerju stane 48kom. 10€. Pa najbrž jih imajo v Metroju še ceneje, samo se nam je mudijo domov k naši pupi, pa sem kar v prvi šracuni kupila...pa še vedno ceneje kot pri nas.

Glede dojenja pa so bili pri nama v MB full OK. Nama na začetku ni steklo, ker sem imela CR in mi je ena sestra rekla, da imam prevelike bradavice in da ne more zgrabit (ja pa ja ..jaz mlekarica). Pol mi je pa ena druga sestra prinesla silikonski nastavek in nama je steklo.... tekla pa je tudi meni kri iz bradavic, ker je bila mala non stop na zizikah. No, nekako nama je potem steklo, sem dala nastavek gor za nekaj potegov, pol pa je šlo tudi brez. Doma pa sva se začeli dojiti čisto brez.


(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 432
   RE: Desetke007
26.11.2007 15:03:59   
tave
Hoj!

Jaz sem pa imela 1 pregled pri G. Bilo je grozno. Dokler me je pegledala, sem čist zašvicala. Ful me je bolel ko mi je šla not z tisto račko da mi je lahko vzela bris. GROZA. Na koncu sva ugotovile da me boli sečnica, ne pa nožnica. Zanimivo pa je da nimam nobenih problemov z mehurjem, ali z uhajanjem urina ali kaj podobnega. Pol me pa še upraša če smo že user posted image . Ma zaenkrat mi ne pride na pamet da tudi probam ko je tako, si pa ful želim. Vidim da nisem edina. Ampak me je kar strah. Bomo še mal počakal.

Drugač pa naš Tejči kar naprej neki joka ( te njegovi krčiuser posted image ), kadar jih pa nima je pa kot user posted image . Pa sej ne že bo .

No pol se vidimo 6.11., do takrat se pa tipkamo.


lp,tave

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 433
   RE: Desetke007
26.11.2007 15:50:50   
majoli
Pregled pri ginekologinji je za mano. Spet so me tehtali in vzeli kri, pa urin bi mi tudi pregledali, če ne bi še vedno imela čišče. Rekla mi je, da sem bila precej rezana in naj si brazgotino mažem z ribjo mastjo. Prosila sem jo tudi za Syntocinon, ker se mi proti večeru količina mleka vedno zmanjša. Bomo videli, če deluje.
Moj lubček danes cel dan samo spi. Samo popapca in je že koma. Ponoči ga je pa sračkal, ni spal od 1 do 3.
Po vsej verjetnosti pridem na srečanje. Tudi meni je zoprno dojiti v javnosti, zaenkrat sploh še nisem, ampak enkrat je treba začet. In ko boste vse ve mamice zraven, mi bo lažje - upam.

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 434
   RE: Desetke007
26.11.2007 16:17:08   
Klaudia
srečanje bo 6.12. v Vodafone Live BTC
ura najbolje da ostane ob 11h, če pa zamudite pa nič skrbet...
to otroc delajo

prijavljene
- janja
- tave
- oktoberka
- Daschi
- Klaudia
- jasna
- kasija78
- suzanamai
- živa

- pingi
- majoli




oktoberka - naša to zvečer dela. Ko ji oblačim pižamco ponavadi tuli kot nora in neha pri zadnjih dveh gumbih user posted image  Kr sluti da sledi joška

user posted image  - midva sva čakala do pregleda. Sicer pa pred pregledom tut pomislila nisem na to. Ni blo časa. Potem se je malo normaliziralo.

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 435
   RE: Desetke007
26.11.2007 16:22:43   
Jenny Anny
Kar se tiče dojenja v javnosti, sem se že čist navadla. Smo bili v nedeljo na zabavi (na kosilu) in je bila naša tamala lačna in kaj sem hotela, spravla sem se v en kot in ji dala jesti, pa mal s pleničko pokriješ, pa je.
Kdor te bulji direkt v zize, ko dojiš pa itak nima tri čiste, saj je to isto, kot bi enmu direkt v krožnik full gledal, saj to tud ne gre.
No če bi se kakšen tak našel, se ga pa lahko vpraša, če je on tud tako lačen kot tvoj user posted image , da bi jeduuser posted image user posted image , pa mu bo ziher bolj nerodno kot nam (kaj čmo če so otroc lačni, pač so)user posted image

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 436
   RE: Desetke007
26.11.2007 17:06:42   
mama06
noa1 tudi meni je ena sestra prinesla silikonski nastavek in takrat je dojenje ful lepo steklo. Sva doma nadaljevala z nastavkom še par dni, nato sem poskusila brez in sploh ni bilo problema. Od takrat se dojiva čisto normalno.

lane31, če ti smrdi čišča, pojdi v porodnišnico v PDC in povej za težavo. To se je meni zgodilo isto in ko sem šla s tamalim na kontrolo pri enem tednu starosti, sem za hec vprašala še za sebe in so me takoj pogledali. Dobila sem antibiotik, ki sem ga kljub dojenju lahko jedla in dojila in je v enem dnevu pomagalo. Sem dala še kri in urin ter bris. Namreč med porodom sem fasala neko bakterijo zaradi slabega imunskega sistema in slabokrvnosti. Sedaj je čišča OK, tudi h koncu gre po 26 dneh po porodu. Me pa enako boli kot tebe, samo da mi pa tu ni znal nihče pomagatuser posted image . Sem dala še urin pregledat za Sanford, pa še čakam na izvide.

Danes smo se pa prvič kopali. Kako je užival!Pa patronažno sestro je spet polulaluser posted image user posted image
Pandica - danes ga je patronažna tehtala in ima 4180g. Pred 13 dnevi pa jih je imel 3453guser posted image user posted image . Ti jutri povem, kaj mi bodo rekli, ker je to absolutno več kot 20g na danuser posted image user posted image .Ja ni kaj, je pravi ded, ki rad jeuser posted image

Lep pozdrav vsem in uživajte!

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 437
   RE: Desetke007
26.11.2007 17:16:55   
mišk
user posted image - Midva sva predvčerajšnjem prvič, prvi pregled pri ginekologu pa imam v petek. Jst sem se sicer sposobno počutila že vsaj 14 dni, ampak sem raje še mal počakala. Do prvega pregleda torej nisem zdržala.user posted image  Je šlo čist lepo, čeprav priznam, da nisem bla glih čist sproščena. Tudi možek ni občutil kake razlike- prej/potem.
Joj, jst priznam, da sem včasih kar zadovoljna ker ne dojim, ker sem tako neodvisna.user posted image  Res moram povsoda kamor grem vlačit s sabo eno tono opreme za hranjenje, je pa vse hitro, ne spravlja me v zadrego, pa še z lahkoto Dono za kakšno urco komu prepustim v varstvo. Naprimer, v soboto sva šla z mojim ven. V kino gledat Žago 4. Sem se mal presrala.user posted image

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 438
   RE: Desetke007
26.11.2007 17:20:49   
mišk
No ja, ko sem prebrala svoj zgornji post sem se zavedla, da sem zvenela zelo sebično. Glede dojenja mislim.
Da ne bo nesporazumov. Seveda sem si želela dojiti in sem se trudila, a ker kljub vsemu nišlo pač iščem v vsem tem še kako pozitivno plat, ki pa je res pozitivna samo zame, za Dono žal mogoče res ne. Čeprav je baje tisto mleko, ki ga otrok dobi od mame prve dni življenja najboljša popotnica za naprej. Jst sem pa prve deset dni izključno dojila (razen seveda porodnišnične glukoze ponoči).

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 439
   RE: Desetke007
26.11.2007 17:22:03   
mišk
U madonca bluzim...user posted image user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 440
   RE: Desetke007
26.11.2007 17:39:41   
lane31
IZVIRNO SPOROČILO: Ulaa

lane31: kje kupujes mleko bebe1. Od katerega proizvajalca je? hvala za info.


Mleko proizvaja Nestle,prodaja se v lekarni,mercatorju,šparu....najcenejši v mullerju 9,76eu
Je pa full fajn ,v MB porodnišnici ga dajejo otročkom

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 441
   RE: Desetke007
26.11.2007 23:12:42   
Pandica
Mehurčica  kje pa je to srečanje? A to prideš brez otročka, ne? Kaj to je samo ju3 al še boste imeli kakšno drugo srečanje?

Dojenje v javnosti nisem še nikjer v javnosti dojila. Moram pa reči, da bo verjetno tut meni prvič malo neprijetno, sploh, ko nekateri bulijo v tebe kot, da so nori.

Aja, na to dojenje v javnosti vam lahko nekaj povem. Zadnič je prišla k meni prijateljica, ki je bila pred tem v Europarku. Za vse tiste, ki niste iz MB Europark je full velik nakupovalni center. No, in videla je eno mamico, ki je bila zrihtana v nulo, z petkami, minico in hodila po nakupovalnem centru in zraven kar dojila! Mislim halo!!! To pa se ne spodobi, kajne? Kaj pravite ve na to? S tem, da imamo previjalnico in vse tam noter za naše malčke. Saj ne rečem, če bi se mi moja fejst drla, če bi bila lačna bi jo tut šla podojit samo nebi zraven hodila in se razkazovala. To bi res naredila bolj diskretno.

Tave  jaz sem tut danes imela prvi pregled in porodu in me sploh ni nič bolelo user posted image   Je pa res, da je bil moj G full nežen in me je lepo pregledal. No, vse je vredu in zdaj sem še tega rešena. Hvala bogu.

Mama06  bravo, da tako lepo napredujeta in pridno papata user posted image   Kar tako naprej

Zdaj pa še počakam, da mi pralni stroj opere do konca, da obesim, pol pa se spravim po hitrem postopku v posteljo, ker nikoli ne vem kdaj bo ponoči "budnica" user posted image

Lahko noč mamice user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 442
   RE: Desetke007
26.11.2007 23:42:40   
Klaudia
Joj punce... naša Lia je pa zbolela user posted image

Zjutraj je mela drekec čist voden, rumene barve. Zele zvečer je bla pa že rumena sluz in to ful gosta. Skos mi neko vodo ven bruha, pa še vročine ma 37,6. Sem klicala dežurno ambulanto, pa so rekli naj ji dajem čaj na 15minut (če spi ne), jutri pa takoj k pediatrinji.
Zgleda je fasala lih tist kar sem se bala - rotavirus. Držte pesti da ni to. Zj sm pa res zihr da jo dam cepit proti temu sranju, čeprav je 150€ za plačat.

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 443
   RE: Desetke007
27.11.2007 7:37:27   
lane31
IZVIRNO SPOROČILO: Klaudia

Joj punce... naša Lia je pa zbolela user posted image

Zjutraj je mela drekec čist voden, rumene barve. Zele zvečer je bla pa že rumena sluz in to ful gosta. Skos mi neko vodo ven bruha, pa še vročine ma 37,6. Sem klicala dežurno ambulanto, pa so rekli naj ji dajem čaj na 15minut (če spi ne), jutri pa takoj k pediatrinji.
Zgleda je fasala lih tist kar sem se bala - rotavirus. Držte pesti da ni to. Zj sm pa res zihr da jo dam cepit proti temu sranju, čeprav je 150€ za plačat.


Ja bogi tvoj sonček...kje pa bi rotavirus staknili? user posted image Držim pesti,da le ni to in ,da se čimprej pozdravita

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 444
   RE: Desetke007
27.11.2007 9:05:05   
oktoberka
Boga Lia!! Revček mali. A sta kej po trgovinah hodili al pa so bli kšni otroci na obisku pri vas? Ja, zdej ful rota virus razsaja. Otroci pr nas v vrtcu so že skor vsi bruhal in mel drisko...

No, mi smo pa spal od 20.15 pa do 23.45, pol sem pa js tako drisko fasala, da sem celo noč hodila na wc.user posted image Proti jutru je ponehal, ampak celo noč nism spala, pa še takrt k bi loh mal, je Zarja jamrala, pa vzdihvala, pa prdela... Skratka neki jo je celo noč napenjal pa zvijal v spanju, tko da pol sm še to poslušala in sm zdej čist povožena. Zdej sm pa šla kr k mami mal, da bom js vsaj mal loh zaspala, pa da bo on na Zarjo mal pogledala.

Lp


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 445
   RE: Desetke007
27.11.2007 9:06:55   
oktoberka
Klaudia a take mala čurimurčke se tud loh proti rota virusu cepi? Kje pa se jih lahko? A pr njihovih pediatrih? A 150eur je za plačat la kaj? Uf, kar veliko, al pa malo, če imaš zato zdravega otroka!user posted image

_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 446
   RE: Desetke007
27.11.2007 9:20:09   
oktoberka
 A res nobena ni zainteresirana nad telovadbo z našimi user posted image in trebušnim plesom? user posted image user posted image

_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 447
   RE: Desetke007
27.11.2007 9:20:26   
jasna
Joj klaudia, nalivaj jo s tekočino. Taki pikci tako hitro dehidrirajouser posted image . Sicer sta se pa verjetno že odpravili k pediatru.

Pomoč pri dojenju. Žal se dogaja, da se strokovno osebje dodatno ne izobražuje dovolj. in potem mamice dobimo tako nasprotujoče informacije in smo čisto zmedeneuser posted image . Sicer pa drage moje, vse ste dojile. Ali je bilo to en teden, en mesec ali leto to ni pomembno. Tudi ve, ki ste že prenehale ste dale svojim otročičem najboljšo popotnico za življenje. Slab občutek pa stran, saj veste, da delate po svojih najboljših močeh! Sicer pa mišk, te čisto razumemuser posted image , tudi prednosti stekleničke obstajajouser posted image .

Iane 31, takoj  k G na pregled! Čišča ne sme smrdeti! Če je ostal notri kakšen košček posteljice in je prišlo do vnetja je lahko to zelo nevarno. Raje preveri.

Dojenje v javnosti meni ne predstavlja nobenih problemov. Ker je to nekaj popolnoma naravnega se pa res ne mislim skrivat na straniščih ali zmrzovati v avtu. Zadnje dni z dečvo pospešeno nakupujeva novoletna darila, saj so trgovine dopoldan praktično prazne. Če je ravno lakota se lepo vsedeva v lokalček v kot, obrnem se stran in ona pomalica, jaz se pa vmes pocartam s kofetkom in kakšnim rogljičkom. Vam povem, da ni čudnih pogledov. S tem občutkom sem že davno opravila. Zelo pa pridejo prav majice za dojenje, ki jih imam še par od prejšnjega sinčka. Omogočajo zelo diskretno dojenje. Mi pa tudi ni nič nerodno, če kakšen hlačman priraca in od blizu opazuje vse skupaj. Tako da mamice, samozavest v rokeuser posted image .

LP

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 448
   RE: Desetke007
27.11.2007 9:23:55   
sanosan
Oktoberka, meni je pediatrinja na prvem pregledu dala brošurico, v kateri je napisano o rotavirosu in o cepljenju proti rotavirosu. Cepi pa se verjetno kar pri njej, ker je rekla, da moramo pri dveh mesecih povedat ali se bomo ali ne. V knjižici pa piše, da se lahko cepijo dojenčki od 6. tedna starosti dalje.

Klavdija upam, da sta imele samo malo hujše prebavne motnje in ne rotavirusa.

lp

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 449
   RE: Desetke007
27.11.2007 9:31:34   
jasna
še tole sem hotla rečt. Večina predsodkov je v naših glavah. Meni je npr. pogled na doječo mamico zelo lep in tudi veliko ljudi, ki te pogleda, pogleda pač z zanimanjem in ne z zgražanjem. Takšnih, ki bi z zgražanjem buljili v dojko, obenem pa se ne zmenili za plakate nagih bab, je verjemite zelo zelo malo. In nesprejemanje dojenja v javnosti je čisto njihov problem, ne naš. Edino prav je, da nahraniš svojega dojenčka takrat, ko je lačenuser posted image .

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.