|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
25.11.2007 19:44:18   
tave
Hoj!

Srečanje jaz sem za 6.11., ker imamo 5.11. 2 pregled pri pediatru.Res da ga imamo ob 8.50, sam nevem če bom do 11h fertig.
No pa tudi če se boste odločile za 5 se bom potrudila da prideva.

Aja glede adaptiranega mleka. Mi2  se sploh ne dojiva več in sem se že sprijaznila s tem. Glede komentarja drugih se pa sploh več ne obremenjujem. Pri tamali sem se še , zdej zgleda z leti, pa mi čisto dol visi kaj drugi pravijo. Tako da mamice  NE SE SEKIRAT!!!
Otroci bojo glih tako zrastli kot vssi ostali.


lp, tave

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 401
   RE: Desetke007
25.11.2007 20:26:17   
Klaudia
Mi smo se šli danes ponovno menit za krst. Smo mel že vse zmenjen z župnikom za 24.12., ker sva si nekako predstavljala krst na sveti večer... ampak je ta dan na ponedeljek in je gostilna zaprta. Madona sem bla jezna, ker smo moral na nedeljo prestavit. Ma sej bo to tudi vredu.

srečanje bo torej 6.12. v Vodafone Live BTC 
ura najbolje da ostane ob 11h, če pa zamudite pa nič skrbet...
to otroc delajo user posted image  

prijavljene
- janja
- tave
- oktoberka
- Daschi
- Klaudia
- jasna
- kasija78
- suzanamai
- živa


_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 402
   RE: Desetke007
25.11.2007 20:33:12   
micla







Lane31, mišk, tave.......ste me prav potolažile. vidim, da nisem edina, ki sem bila "žrtev" nesramnih sester, ki namesto da bi kej pomagale in prijazno svetovale, znajo samo govorit, kako smo mehkužne in občutljive in da zakaj pa imamo joške, če ne moremo dojit.....

Pandica....sem imela težek porod in so mi Eleno takoj ko se je rodila odnesli v pediatrično oskrbo in je dva dni dobivala kisik, pol tretji dan je bila čez dan pri meni, ponoči pa so jo imeli na opazovanju. No četrti dan pa je dobila še vročino in je bila cel dan na infuziji, tko da sploh nisva bile od začetka dost skupej in so mi jo dejansko pripeljali samo v podoj. Amapak seveda so jo vmes futrali s flašo, saj so jo premalokrat pripeljali, da bi bilo dovolj za cel dan. Torej je v svojih prvih dneh večkrat okusila flašo, kot pa moje prsi in zdej smo pač kjer smo-na umetnem mleku. Sej se ne sekiram, v bistvu sem ful vesela, ko jo vidim zadovoljno in srečno, ma mi na momente ful teži, ker bi lahko bilo drugače, če bi mi v bolnici šle sestre bolj na roko in predvsem pa če bi jst bila bolj odločna in vztrajala pri svojem. Ampak sem bila prešibka in sem seveda verjela sestram, da itak ne morem zadostno nahranit otroka, čeprav to ni bilo res. Kot sem že rekla, bom vedla za drugič.

Grem pod tuš....se beremo.

_____________________________

micla

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 403
   RE: Desetke007
25.11.2007 21:13:57   
skuštrana
Vidim, da se vnela debata o dojenju v porodnišnicah... Jah, kaj naj povem, razen to, da sem full vesela, da sem prvič rodila v Celju, ki ima Unicefov znak baby friendly hospital in jim je dojenje zelo pomembno ter ga forsirajo. Drugič, ko sem bila v Postojni, mi je bilo zelo čudno kako lahko dobiš dodatek, sploh ti ni treba prosit za njega, ga kar avtomatsko prinesejouser posted image ..Tudi meni so ga, ampak sem ga seveda odklonila. Bila sem edina na oddelku, ki je imela otroka non stop pri sebi. Hvalabogu sem jaz že imela izkušnje od prvorjenke in sem točno vedela kako in kaj, tudi ko je Arsen prišel do spodnje meje pri teži nisem pustila dat dodatek, ampak sem ga imela non stop na zizi in 48  po porodu je prišlo mlekouser posted image ,,Ampak meni je bilo ok, ker sem vse to vedela že od prej, da je normalno, da prve dni ni mleka, da ga moraš imeti non stop na zizi,...Je pa imela moja cimra probleme in kakšne nasvete je ona dobila od sester - nisem vedela naj se jočem ali smejim...Od tega, da mora dojit 20 min na eni strani pa 20 na drugi in potem mora otrok 3 ureuser posted image spat, ker če ne spi 3 ure ni dovolj mleka... No, na koncu so ji sestre že govorile, da naj rajši kar mene vpraša kot pa njihuser posted image  

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 404
   RE: Desetke007
25.11.2007 22:18:17   
2ursae
pišuka, micla, res, halo ... a da so sestre zahtevale kar 50g? Moj je dobil 30g, pa so rekle, da zame jim pa nič ne bo treba skrbet. Tkole, ko berem take zgodbe me pa res ne čudi več, kako ob podatku Zveze za dojenje, da lahko v Sloveniji polno doji 95% zdravih žensk, toliko mamic dodaja oz. sploh ne "more" dojit. Izgleda, da je veliko zavoženega že v sami porodnišnici user posted image .

Mi smo fajn, podnevi mi Bor kar precej spi, čeprav pride včasih dan, ko je večino časa buden, včesih pa večino prespi ... ne glede na to, kakšen je dnevni tempo, je pa nočni vedno isti - spanje in dojenje na cca 2 uri. Najbolj me pa zajuser posted image  kupčki, k se mi jih ponoči fuuul ne ljubi podirat, sam kaj ko pa sicer polije user posted image .

Na pregledu je bilo tud vse ok, sva pa dobila napotnico za v RA - sicer na mojo željo, ker je že Anže imel težave, ampak boljš otročka čim prej pripeljat, ker se tako lahko prepreči veliko slabega. Aha, ena je enkrat spraševala, če je ok imet otročka doma v lupinci: nam je zdravnica v RA pri Anžetu odsvetovala ležalniček in priporočila raje lupinco, seveda primerno podloženo, tko da naš Borči preživlja svoj čas kar v lupinci, ležalnik pa nabira prah v kleti.

me pa zanima: a kaj mirkate, kaj imate doma oblečene ve? Borči ima neke rdeče mozoljčke po ličku, pa se zdaj sprašujem, če je morda kaj reagiral na mojo trenirko, ki ima v sebi 20% poliestra ...

nočko, grem še mal pobrskat po Neckermannu, imajo do srede nek blazen popust user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 405
   RE: Desetke007
25.11.2007 22:30:25   
janja
Dojenje v P - jaz sem imela tokrat kar srečo. Z Urbanom se dojiva od začetka in kakih večjih težav kot vnete bradavice nisem imela. Prve dneve ponoči sicer ni bil pri meni, ker sem bila v IT. Potem, ko je bil pa enkrat že 24 ur pri meni, pa sva se dojila nonstop. Mali ima zelo dobro razvit sesalni refleks, tako da sem 3. dan že dobila mleko. Res pa sem morala na začetku ene 2x prositi za dodatek, ker za našega korenjaka ni bilo dovolj mleka. Pa so mi ga sestre prinesle brez problemov. Tudi če smo klicale za pomoč pri pristavljanju ali dojenju, so hitro prišle. Izjema je bila ena - zelo pametna - pa smo se je nato vse izogibale. To je bilo na oddelku A Ljubljanske porodnišnice.

Prvič, ko sem rodila, pa sem bila na oddelku D in je bila situacija malo drugačna. Nihče mi ni povedal, da pride 3. dan naval mleka. Jaz seveda vsa vesela ponudim malemu bradavico, pa je tako grabil (in revež ni mogel zagrabiti, ker je bila joška preveč napeta), da mi je eno bradavico poškodoval do krvi. Seveda mu takega mleka nisem mogla ponuditi. Tako sem si skoraj 2 meseca mleko črpala in mu ga dajala po flaški. Na ta način sem ohranila mleko tudi v poškodovani joški. Po dveh mesecih sva se začela spet dojiti, a je trajalo le dober mesec, ker je mali postal len. Seveda po flaški je kar teklo in mu ni bilo treba sesati. Tako sva potem kmalu zaključila z dojenjem in prešla na žličko.

noa1 - vidim, da si že nabavila Daktarin za soor. Drugače pa ti lahko povem, da se soor lahko prenese tudi na črevesje - to opaziš kot vnetje ritke pri dojenčku. Mi smo ga imeli pri prvem, zato user posted image pridno dajaj kremico ter si maži tudi bradavice.


_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 406
   RE: Desetke007
25.11.2007 22:35:43   
janja
Jaz imam doma oblečeno trenirko, zgoraj pa ponavadi kar T-shirt (ker je pri nas zelo vroče v stanovanju). Pa tudi pri prvem sem oblačila stvari, ki jih ni škoda, ker naš zelo rad poliva. 2ursae - naš Urban ima po obrazu tudi rdeče mozoljčke, pa ne vem, če je to ravno od tkanine. Se pa situacija spreminja, enkrat jih je več, drugič manj. Bom vprašala pediatrinjo na naslednjem pregledu.

_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 407
   RE: Desetke007
25.11.2007 22:38:42   
mama06
Kar se tiče dojenja in porodnišnice.
midva sva imela naporen porod in user posted image se je napil plodovnice. Rodila sem ob 16ih in ob približno 16:45 sem že imela otroka na prsih in babica mi je pomagala, da je mali prijel bradavico. To ni trajalo dolgo in tudi podoj je bil nekje dolg 10 - 15 min. Nato sva šla iz porodne sobe v sobo, kjer sva bila nonstop skupaj in sestra mi ga je dala na mojo željo v posteljo, kjer sva skupaj prespala celo noč in se poskušala dojit, kar pa ni nikakor šlo, zato sem vsake toliko klicala sestre za pomoč. kapo dol, vse so res pomagale, samo problem je bil, ker je vsaka gonila svojo teorijo o načinu dojenja in koliko bi naj otrok pojedel. In ker se je mali napil plodovnice, je bila prva noč katastrofa, ker je nonstop nekaj bruhal in to rjavkasto sluz. No zjutraj se je dokončno zbruhal in potem od utrujenosti samo spal. Popoldne pa pride sestra in reče, da je že 24 ur, kaj ni nič jedel in da mu bo dala dodatek. S težavo sem se strinjala in kaj se je zgodilo: mali ni hotel jesti. res pa je, da ga ni hranila na flaško, ampak z brizgalko. no potem sva se počasi začela spet dojit, samo sem morala biti zelo pozorna, kdaj se je zbudil. Ko so ponovno hotele dati dodatek, sem se naredila bogo in nebogljeno ter dejala, da je, samo na eno uro in to po 5-10 min. Pa je sestra predlagala, da se stehtava pred in po dojenju, da vidiva, koliko poje. Morala sem ji samo obljubit, da ne bom ničesar omenila zdravniciuser posted image . Ko sva ga stehtali, sva videli, da poje 15ml in da je to za začetek, če ga bom dojila na eno uro, čisto dovolj. In tako sva se izmuznila dodatkom, ter nadaljevala z dojenjem, ki je v popolnosti steklo šele  doma. in tako sva v enem tednu doma pridelala 300g in bila na pregledu kregana, češ da je to pa sedaj prvečuser posted image . Samo se ne sekiram več, ko hoče jest, mu dam in sedaj ima že prava okrogla ličkauser posted image user posted image .

Uf sem se razpisala, samo tako je bilo. v nosečnosti sem se trdno odločila, da bom dojila in prebrala marsikaj  o dojenju, zato se nisem dala in tudi sestre so bile v veliko pomoč.



(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 408
   RE: Desetke007
25.11.2007 22:42:17   
mama06
oblačila- imam spodnji del trenerke, zgoraj pa bombažno majico

Tudi naš je dobil po ličkih rdeče pikice in to je nekaj normalnega, saj gre za "čiščenje kože". Eni imajo to bolj, drugi pa manj izrazito.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 409
   RE: Desetke007
25.11.2007 22:58:00   
skuštrana
2ursae, mozoljčki so normalni.Jaz sem se tudi malo sekirala ko jih je dobil Arsen sem takoj pomislila na alergije...Pa so minili... Doma imam pa jaz kar treneirko in pa kakšno majco...Ne pazim preveč na sestavo blaga.

Jaz svojih otrok nisem nikoli tehtala, razen v porodnišnici, ko jih tehtajo sestre - zjutraj in pa Lizo je enkrat stehtala patronažna. Sedaj pa patronažne sploh nisem imela, tako da tudi tehtanja ni bilo..Osebno se mi zdi tole tehtanje malo brezveze, samo sekiraš se...Če otrok dobro napreduje, moči plenice, kaka,...spi,..potem je že vse v redu.

Pri nas pa zadnje dni samo spimo in jemouser posted image ..Dobesedno, non stop bi jedel...Pa kopal bi se, ko ga dam v čeber je čist nor, se že kar z nogicami odriva da bo kao vstal...Pa z rokami maha kot da je navit...In se full smeji in gruli zraven.
In danes ponoči se je zbudil samo enkrat user posted image user posted image ..

Mene tokrat na srečanje ne bo, ker z obema otrokoma kam it je že podviguser posted image , po novem letu pa gre Liza v vrtec in potem bom imela malo več fraj, potem pa pridem.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 410
   RE: Desetke007
25.11.2007 23:01:46   
lane31
Jaz sem imela otroka 24h zraven sebe in so mi tudi bile vse sestre zlo prijazne
mi pomagale pristavljat na bradavico in me poučile kolikor je pač šlo na hitro
A ravno tisto noč,ko sem imela problem,ker ni bilo mleka in je bila lačna-
2 nočitev v bolnici- sem imela smolo in naletela na pač eno tako
Bila sem utrujena kot ne vem kaj-porod precej težak,z ogromno šivi... otrok pa
se je dojil že 7h skupaj,ko sem omagala in prosila pomoč.
Res pa je bila ta edina neprijazna oseba na oddelku,ki sem jo uspela spoznat
Za vse ostale lahko rečem le kapo dol-tako na oddelku kot doli v porodnih sobah
Žal pa lahko že ena oseba naredi veliko škode in pusti grenak občutek

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 411
   RE: Desetke007
25.11.2007 23:02:30   
skuštrana
Če je na boku, se že prevali na trebuh ali porita na hrbet. Na trebuhu dvigne glavo in jo obrača... kaj pa vaši..


Ja, tole naš tudi počne. Pa gruli in se smeji. Pa mehurčke full dela z usti user posted image Pa ko je na trebuhu se naprej vleče, da bi kao plazil..Bogi revež, nima pojma da ima do plazenja še zelo dolgo potuser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 412
   RE: Desetke007
26.11.2007 7:30:35   
lane31
Jutro! user posted image Očitno sem spet prva na netu,že pijem kavico user posted image
Moje dete je spančkalo do pol šestih,sva se podojile in previle,
-koliko drekeca je v teh malih ritkah user posted image - in potem bi se ona
pogovarjala...je najbolj živahna ravno zjutraj ...prav hecna je
ko odpira usteca kot kaka ribica user posted image ....no dojenje ji je zadostovalo za pol urce,pol pa dodatek in še zdaj ne pančka
kot da se je preveč najedla.
Mene pa je itak čisto predramila.... user posted image
So vedno bolj zanimivi ti otročki user posted image
Danes je možek fraj...pa držim pesti,da ne bo dežja...bi lahko šli
kam na potep user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 413
   RE: Desetke007
26.11.2007 7:56:43   
sanosan
Dojenje in porodnišnice - kar se tega tiče sem jaz imela pri Blažu veliko srečo, da sem rodila na Ptuju.
Najina zgodba se začne že v porodni sobi. Ko sem prišla na PDP na pregled v porodnišnico in so ugotovili, da sem odprta za 4 cm brez svojih popadkov, so me sprejeli in mi dali umetne popadke. Po kakšni urci umetnih popadkov, pa se je babica odločila, da mi da še nekaj proti bolečinam, kljub temu, da nisem ničesar zahtevala (tu se pojavi verjetnost, da je sredstvo proti bolečinam vplivalo na otroka). Rodila sem brez zapletov, tudi porod ni bil težek, le Blaž ni imel sesalnega refleksa. Tako nisma prvi dan jedla nič in tudi naslednji dan je šlo vse bolj ali manj slabo. Drugi večer mi je sestra prinesla nastavek, ker je videla, da Blaž sploh noče potegnit. Ta nastavek pa je bil steriliziran in ne samo prekuhan in tako je Blaž dobil vnetje celotne ustne votline, ustnic in okrog ust, tako da je zgledal kot klovn. Seveda panika, kaj se je to zgodilo, otroka so mi odpeljali na infuzijo glukoze in antibiotika, jaz pa sem si morala mleko črpati. Tukaj pa nastopi srečno naključje, da je to ravno porodnišnica z nazivom "novorojenčkom prijazna", kajti moje načrpano mleko so mu dajali po brizgalki. Rutina črpanja na 2 uri in odnašanje mleka k otroku je trajala en teden. Vmes smo poskušali s pristavljanjem, ki je bilo takrat prava preizkušnja živcev in sicer otrok kričal na vse grlo, jaz pa vztrajala pri tem, da se boma dojila. Ko so po tednu dni naredili teste, da so se prepričali, da ni alergija, sma dobila tudi zeleno luč za silikonske nastavke in tako sma se deveti dan končno zečela dojiti. Z nastavki je dojenje steklo kot da se vmes ni nič zgodilo in po mesecu dni sma tudi nastavke opustila in se dojila do 15 meseca Blaževe starosti.
Zdaj ko sem bila v porodnišnici z Brino in sem se pogovarjala s sestro, ki mi je pri Blažu pomagala, mi je tudi ona pritrdila, da če bi se mi to zgodilo v katerikoli drugi porodnišnici, se z Blažem ne bi dojila. Tudi njihove kolegice iz drugih porodnišnic jim pravijo, da se za tako mali denar preveč ženejo kar se tega tiče. Jaz pa sem jim hvaležna za ves trud in pomoč, ker sem le tako lahko svojega otroka dojila. Če bi ga namreč tam hranili na flašo in z dodatkom, bi jaz lahko imela še tako močno željo po dojenju, pa ne bi bilo iz tega nič.
Mislim pa da tudi ni vse odvisno od naziva "novorojenčkom prijazna" porodnišnica, dosti je odvisno tudi od osebja, ki je tam zaposleno. Na Ptuju lahko rečem, da so vse sestre na oddelku porodnišnice vedno in brez problema pripravljene pomagati pri dojenju.

Vse mamice, ki vam dojenje ni steklo, ne se sekirat! Imele ste željo, na žalost pa ne strokovne podpore osebja, ki je za to plačano. Dobile pa ste dragoceno izkušnjo za naslednjega otroka. In pri drugem otroku boste že vedele kako in kaj in se tudi ne boste dale zlahka prepričat, da vaše mleko in dovolj. Na podlagi lastnih izkušenj lahko trdim, da niste same krive za nastalo situacijo.

lp

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 414
   RE: Desetke007
26.11.2007 9:31:37   
lane31
Mene pa zanima kdaj se bodo nehale bolečine v spolovilu????
Včeraj sem spet mogla vzeti lekadol.
Posebej od popoldneva naprej je hudo,tak občutek ,kot da imam
10 tamponov not,pa ko moram lulat in ko se obrišem čutim taki
pritisk-pa ne tam kjer so šivi ampak višje gor-na klitorisu...tako da
se še obrišem težko z toaletnim papirjem.
Je to normalno???Čišča pa še traja je gnojne barve in smrdeča user posted image
Aja sem 4 tedne od poroda

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 415
   RE: Desetke007
26.11.2007 10:25:55   
mehurčica
Dobro jutro!

No, včeraj zvečer pa je tudi moja Eni lepo zaspala. Predvčerajšnjim smo še vedno telovadili do 1:40 in verjetno še bomo.  Ampak tak fajn je bilo včeraj, ko je takoj zaspala. Ob 19h kopanje, ob 19:40 dojenje, sem jo preložila v posteljico in je spala ene 15-20min. Sem mislila, da se je spet začel naš disco(je tud čez dan samo spala), jo vzela tako kot vedno nazaj, sva se spet dojili, potem je imela krčke, sem ji dala kapljice in jo vzela v naročje, da sva se pocartale- cca.20-30min. Malo je zadremala in sem jo položila v posteljico. Začela je jamrat, tako kot ponavadi. Dala sem ji dudico, jo pobožala in ji prižgala vrtiljakec, spet tako, kot vsak dan in je zaprla očke in ZASPALA! Aleluja! Jaz pa sem se spet vlegla, ker sem bila 100%, da bo spet čez 15 min isto kot vsak dan. In se je zbudila komaj ob 1h prvič za dojenje.

Je pa ponoči spala tudi že 6,5 ur skupaj!

Danes pa sem jaz bila že 3. na orbitreku. Prvi dan 15min, včeraj 20min, danes pa 25min. Tak da sem že stuširana, zajtrk sem pojedla, zdaj pa grem malo zaspanko zbudit počasi - ji roleto dvihnem, pa se začne počasi prebujat.

Lane31, ne vem kaj bi te to bolelo. Mene tudi v notranjosti še včasih zaboli - ampak bolj notri, ne pri klitorisu. Čiščo imam še vedno- malo rumenkasto, sem pa 5 tednov po porodu. Po prvem porodu je že po 3 tednih nisem imela več. Se mi user posted image že tak lušta.user posted image


(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 416
   RE: Desetke007
26.11.2007 10:28:23   
noa1
Midve sva pa danes prvič same. Je moral it user posted image  v službo user posted image . je bilo prav fajn tako, ko smo bili vsi doma. Vas prav občudujem tiste, ki imate doma dva ali pa še več in je eden na rokh drugipa bi se igral.
Danes spali sva do 9.00 ko je spet nastopila velika lakota in jok, ker zizike ni bilo takoj pred usti.
Bi pa moja rada jedla vedno bolj pogosto. A je to normalno? Na začetku je jedla na 5 ali 4 ure, potem smo nekaj časa prakticirali na tri, sedaj pa smo že skoraj na dve uri.
Zanima me tudi, kdaj veste da je otrok lačen? Ko že joka ali že prej, ko še samo malo jamra in stoka. Nekaj strani nazaj je bila tema o joku. Moja skoraj nič ne joka (razen ko jo že vzamem v roke pa ni takoj hrane ali ko jo fejst zvija), ker sem zraven že ko začne spuščati glasove ali hrskat.
A bi morala počakat, da začne jokat?

Jaz sem še zmeraj malo zmedena, ker več ne vem ali jo dajejo krči ali je to od soora ali je samo lačna?  Kaka pa po novem samo enkrat na dan... to je najbrž tudi od krčev. Včasih znam full zakomplicirat.


(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 417
   RE: Desetke007
26.11.2007 10:35:50   
oktoberka
No, za srečanje pol velja. Me pa neki zanima. Tiste ki dojite in boste prišle na srečanje, kaj boste nrdile če bo otrok postal lačen? A boste mele mleko načrpano s sabo, al kako to mislite izvest? Mogoče mal komliciram, sam ne vem, js lih neb sred lokala dala joške ven pa začela dojituser posted image

Js sm mela pa čist kul izkušnjo z dojenjem v ljubljanski p! So mi lepo pomaga. Pa nobenih dodatkov niso dajal, tud če se je otrok ful jokal al pa če je zbubljal na teži.. Tko da js mam lepo izkušnjo iz p in vsi na d oddelku so bli super prijazni in ustrežljivi!


zanima me če je katera zainteresirana za orbitrek?

_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 418
   RE: Desetke007
26.11.2007 10:50:11   
pingi

Živjo!
Ja, o dojenju v P ima pa res vsaka svojo izkušnjo.
Sploh, ko prvič postaneš mamica, bi potrebovala nekaj več strokovne pomoči.
Najin Jaka se je pa rodil malo prej in je bil posledično precej švoh, pa dosti
je spal in bolj malo vlekel. In je izgubil na teži več kot 10%, zato sva tudi
midva imela vse procedure s tehtanjem pred in po dojenju. Ker je bilo premalo,
so sestre prinesle dodatek in ga dobesedno zlivale vanj, meni je bilo pa blazno
hudo, ker sem si res vedno želela, da bi dojila. Potem pa mi je ena sestra
predlagala, da si poskusim spumpat mleko, da vidimo, koliko ga sploh je. In prvič
se je nabralo samo 5 ml :-( Ampak sem vztrajala in si izčrpavala ter mu potem
dajala po flaši, da se je malo okrepil in začel bolj vlečt. Pa še tiste tablete
Tametil so mi dali, čeprav sem čutila, da prihaja mleko in sem imela potem take
joške kot kamnene bombe. No, doma se je situacija popravila in Jaka je postal pravi
požerušček. V prvem mesecu se je zredil za kilo in pol, v drugem pa za 900g.
Ja, ne vem kaj bi bilo, če ne bi vztrajala pri izčrpavanju?
No, v vsakem primeru je važno le to, da otročki rastejo in so zdravi, pa ni važno
kako dobivajo mleko.
Drugače bi se pa tudi jaz udeležila srečanja, čeprav sem po spletu okoliščin
postala septembrka.

Aja, Klaudia, če še delaš seznam, posredujem podatke od našega Jakata:
1. mesec: 54 cm, 4210g
2. mesec: 59 cm, 5110g

Drugače pa uživajte v lepih dneh, ki prihajajo in upam, da se vidimo in malo
izmenjamo izkušnje.

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 419
   RE: Desetke007
26.11.2007 11:07:07   
kasija78
noa1 ko je lačen moj jamra, ne  joka. pogosto odpira usta, kot bi hotel prijeti bradavico in si tišči pest v usta. tako se vede, če je že kar lačen, recimo ko se zbudi po dolgem spancu. če samo jamra, mu dam prst blizu ust in če ga hoče zagrabit in odpre usta, potem sklepam, da je lačen. včasih pa, če ga imam v naročju, začne kar iskat bradavico po meni in najbolj smešno je, da jo včasih še tudi najde kar čez majčko user posted image .  Prav prebrisan je.

oktoberka meni je tudi zoprno dojit in te čisto razumem. kljub temu bom jaz pač dojila tam, če bo nujno. se pokrijem z ruto ali slingom, da mi je manj zoprno.  se skušam na vsak način tega navadit, da bi bila bolj mobilna.
user posted image  A ostale dojite v javnosti in ali vam je neprijetno ob tem?

Dojenje v ljubljanski porodnišnici je super, če nimaš težav. dodatkov ti ne vsiljujejo, naju niso niti enkrat stehtali in sploh te pustijo pri miru. po drugi strani pa te tudi ne usmerjajo. jaz nisem mogla takoj pristavit otroka, pa me ni opozorila, da je to lahko problem in je sesealni refleks takrat najmočnejši. to sem vedela iz knjig. je moral it moj jo iskat takoj, ko sem bila pri sebi. sem imela - ne vem zakaj - strah med nosečnostjo, da ne bom mogla dojit, da ne bom znala in sem zato vse živo prebrala, da bi le šlo. če bi bila odvisna od njih, bi se mi slabo pisalo. cimro so mrcvarile tri dni, da sem bila že jaz jezna. pa ji je več pomagala tretja cimra kot sestre. glavni stavek sester je bil "treba je vztrajat" iz česar bi bilo sklepati, da so tiste, ki jim ne gre premalo vztrajne in ne mamice v težavah, ki rabijo pomoč?! Ene sestre so res za  user posted image . Jaz sem vsem prijateljicam in znankam in sploh vsaki svetovala, naj se sama pozanima prej, da je ne bi peljale žejno čez vodo.
Prvič je pač tako, da te lahko. Punce, ki ne dojite, ne se sekirat,. Glavno, da so user posted image  zdravi in rastejo. Jezi pa me, da vam osebje ni stalo ob strani, ko bi po moje morali.

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 420
   RE: Desetke007
26.11.2007 11:24:00   
Klaudia
             user posted image     

62 user posted image      34 user posted image         30 user posted image

31.08. pikceva ('78), METKA
           rojstvo: 1770g 
                                  MANCA
           rojstvo: 1660g

06.09. inja2 ('84), DAVID
           rojstvo: 2920g, 52cm

13.09. tinki_winkica ('82), BOR

           rojstvo: 2600g, 47cm
 
13.09. sanwebdra ('79), JULIJA
           rojstvo: 2540g, 45cm

17.09. mamica80, ŽAN
           rojstvo: 3060g, 50cm
 
18.09. pingi ('79), JAKA
           rojstvo: 2980g, 51cm
           1.mesec: 4210g, 54cm
           2.mesec: 5110g, 59cm
 
21.09. bambi ('73), HEIDI
           rojstvo: 3200g, 46cm

21.09. Ursikazala ('70), NIKA
           rojstvo: 3520g, 51cm
 
24.09. orka** , ANEJ
           rojstvo: 2530g, 47cm
           1.mesec: 3100g, 51cm
           2.mesec: 4500g, 55cm

26.09. Solero ('78), RUDI
           rojstvo: ?

27.09. MissLady, ERAZEM
           rojstvo: 3650g, 52cm

27.09. bonci ('77), KLEMEN
           rojstvo: 2780g, 49cm 
                              KARMEN
           rojstvo: 2460g, 48cm
 
29.09. Zoja*** ('76), MAKS
           rojstvo: ?

29.09. picola1 ('80), DORIS
           rojstvo: 3200g, 50cm

30.09. pony ('74), SARA
           rojstvo: 3650g, 53cm
           1.mesec: 4180g, 54cm

03.10. Klaudia ('86), LIA
           rojstvo: 4030g, 53cm
           1.mesec: 5100g, 57cm 

03.10. suzanamai ('73), ZOJA
           rojstvo: 2510g, 49cm
           1.mesec: 4320g, 52cm 

03.10. tave ('74), TEJ
           rojstvo: 3360g, 52cm
           1.mesec: 4760g, 56cm 

04.10. Lillylilly ('79), ŽAN
           rojstvo: 4520g, 55cm

04.10. AnaB. ('79), VID 
           rojstvo: ?

06.10. Micla ('77), ELENA
           rojstvo: 3600g, 52cm
           1.mesec: 4535g, 55cm

10.10. pajcevina ('83), EVA
           rojstvo: 3670g, 53cm

10.10. bušbuš, KATJUŠA
           rojstvo: 3490g, 51cm
 
11.10. skuštrana ('77), ARSEN
           rojstvo: 3740g, 55cm
           1.mesec: 4840g, 58cm 

11.10. Kasija 78 ('78), ELIAN
           rojstvo: 3840g, 54cm
           1.mesec: 4800g, 57cm

11.10. kmarijaNINA
           rojstvo: 2990g, 50cm
           1.mesec: 3720g, 52,5cm 

13.10. oktoberka ('85), ZARJA
           rojstvo: 2890g, 50cm
           1.mesec: 3600g, 54cm

13.10. Jasna ('76), NELI
           rojstvo: 3950g, 54cm
           1.mesec:  4980g, 55cm 

14.10. metkica1 ('80), LUNA
           rojstvo: 3070g, 50cm
           1.mesec:  3860g, 55cm 

14.10. Pandica ('79), ZALA
           rojstvo: 3900g, 52cm
           1.mesec: 4370g, 55cm 

14.10. majoli ('75), MAKS
           rojstvo: 3880g, 53cm
           1.mesec: 5200g, 57cm

15.10. janja ('73), URBAN
           rojstvo: 3950g, 54cm
           1.mesec: 4700g, 57cm

15.10. mišk ('82), DONA
           rojstvo: 3300g, 51cm
           1.mesec: 4020g, 54cm 

16.10. Ulaa ('74), NIK
           rojstvo: 2720g, 48cm
           1.mesec: 3550g, 52cm 

17.10. *Lana* ('78), TEVŽ
           rojstvo: 3050g, 48cm
           1.mesec: 4500g, 52cm

17.10. kopriva, DAVID
           rojstvo: 2470g, 50cm

17.10. noa1 ('75), AJŠA
           rojstvo: 3590g, 48cm

18.10. JennyAnny ('79), LANA
           rojstvo: 3240g, 51cm

18.10. Panda., ANA LUCIJA
           rojstvo: 4020g, 54cm

19.10. mehurčica ('78), ENI
           rojstvo: 3340g, 50,5cm
           1.mesec: 4500g, 54cm

19.10. ULLA K. ('77), FILIP
           rojstvo: 3570g, 51cm
           1.mesec: 4500g, 53cm 

20.10. mala ('83), GAŠPER
           rojstvo: 3870g, 52cm
 
20.10. suzymami ('81), IZAK
           rojstvo: 3250g, 52cm

21.10. inibiniNIK
           rojstvo: 4520g, 54cm

22.10. valči ('79), NINA
           rojstvo: 3450g, 50cm

22.10. 2ursae ('77), BOR
           rojstvo: 3750g, 53cm
           1.mesec: 4700g, 57cm

22.10. Blejka26, TJAŠA
           rojstvo: 4050g, 53cm

23.10. Natasa-6 ('74), DEJAN 
           rojstvo: ?

23.10. drobižekŽIVA
           rojstvo: 3140g, 54cm
           1.mesec: 3680g, 54cm 

24.10. Daschi ('76), ZAIRA
           rojstvo: 4080g, 53cm
  
25.10. ditta ('74), ZOJA AIKEN
           rojstvo: 3100g, 48cm
 
26.10. miska1, MARTIN
           rojstvo: 3210g, 52cm

26.10. sanosan, BRINA
           rojstvo: 3220g, 49cm
           1.mesec: 3780g, 55cm

26.10. soraja ('83), TAJA
          rojstvo: ?

28.10. Spark ('77), ALINA
           rojstvo: 3670g, 51cm

28.10. mojca235, AJDA
           rojstvo: 3600g, 51cm

29.10. potOSKAR 
           rojstvo: ?

29.10. živa ('77), ANŽE
           rojstvo: 3810g, 52cm

30.10. lane31 ('76), ANETA
           rojstvo: 3650g, 50,5cm

30.10. Hohenn ('76), JURE
           rojstvo: 3550g, 52cm
  
03.11. mama06, JERNEJ
           rojstvo: 3400g, 49cm

04.11. ninka 80 ('80), KLEMEN
           rojstvo: ?

05.11. zivepo ('86), PIA
           rojstvo: 4055g, 51cm 

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 421
   RE: Desetke007
26.11.2007 11:31:15   
Klaudia
srečanje bo torej 6.12. v Vodafone Live BTC
ura najbolje da ostane ob 11h, če pa zamudite pa nič skrbet...
to otroc delajo

prijavljene
- janja
- tave
- oktoberka
- Daschi
- Klaudia
- jasna
- kasija78
- suzanamai
- živa

- pingi
 




dojenje v porodnišnici - meni ni delal problemov hvalabogu. Čeprav je mala drugo noč celo prejokala ker je bila lačna sem vstrajala pri joški in se je obrestovalo. Mi je pa tudi 1x kasneje začelo proti večeru zmanjkovati mleka in je bila še vedno lačna. Pa sem si začela kuhat polento na mleku. Po parih dneh jebilo mleka dovolj. Zdaj si jo skuham nekje 1x-2x na teden za vsak slučaj user posted image
 
oblečeno doma - jst imam oblečeno trenirko pa navadno t-shirt. Itak sem takoj pobruhana user posted image
 
noa1 - naša res joka samo kadar jo oblačim ali ima krče. Drugače pa tudi ko je lačna samo malo pojambra.
 
dojenje v javnosti - zaenkrat sem vedno ko smo kje bili dojila v previjalnici. Pred kolegicami in sorodniki itd. se pa ponavadi ne skrivam. Smo pa dali sedaj temnit stekla v avtomobilu in bo tudi za to prav prišlo user posted image
 
pingi - ti kar pridi na srečanje. SI že na seznamu

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 422
   RE: Desetke007
26.11.2007 11:41:41   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: Klaudia


noa1 - naša res joka samo kadar jo oblačim ali ima krče. Drugače pa tudi ko je lačna samo malo pojambra.
 
dojenje v javnosti - zaenkrat sem vedno ko smo kje bili dojila v previjalnici. Pred kolegicami in sorodniki itd. se pa ponavadi ne skrivam. Smo pa dali sedaj temnit stekla v avtomobilu in bo tudi za to prav prišlo user posted image

Naša tudi jamra, ko je lačna. Če je v spalnici in jaz v dnevni in je ne slišim takoj, pač bolj na glas "pokliče", ampak tudi še ne joka. Joka tudi samo zvečer, ko ne more spati ali ima krčke in zvečer pri previjanju - po kopanju, ko ve, da bo pred spanjem še dobila ziziko...in se valda mudi.user posted image

Dojenje v javnosti: do zdaj sem dojila v Mac Donaldsu in v avtu(imamo zatemnjene šipe, ampak tud drugače mi ni problem). V Macu sem si dala pleničko čez, čeprav se itak nič ni videlo, ker sem imela jakno in mikico na zadrgo. Pri prvem sem dojila pač kjer je postal lačen in sedaj bom tudi. Ne mislim komplicirat z načrpanim mlekom(kar mi sploh ne gre-zadnjič sem zjutraj v 10min načrpala toliko, da je pokrilo dno, kljub Syntocinonu), tudi rezerv ne mislim kupovat, in skrivat na WCjih tud ne in tudi ne mislim doma ždet dokler bom polno dojila. Davida sem tudi potem dojila v javnosti, ko je jedel gosto hrano. 

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 423
   RE: Desetke007
26.11.2007 11:45:07   
drobižek
Dober dan!

Micla, miška, lane31 - se pridružujem v klubu. Tudi sama sem imela velike težave z dojenjem. Ampak jaz imam obratno zgodbo - mani pa niso hotele v porodnišnici dati adaptiranega mlekauser posted image

Midve sva imeli težave s tem, da se ni hotela prav nastavit in potegnit. Sploh ni zagrabila bradavice, ampak se je samo malo cartala...probavala sem na vse možne načine in nikakor ni šlo. Lakota je postajala vedno večja in s tem tudi moja  user posted image  vedno bolj živčna, histerično je jokala, z rokicami praskala po meni...skratka hudo je bilo. In ko sem vidla, da nama ne bo nikakor uspelo, sem poklicala sestre. Te so mi pomagale, ampak mene je vse tako bolelo, kri mi je tekla iz bradavic, user posted image  pa ni hotla zagrabit - strašne borbe smo imeli...vsakič, ko je prišel čas hranjenja, sem vedela kaj me čakauser posted image

Včasih nam je uspelo, včasih ne in se je samo malo cartala...seveda je posledično bil potem problem v teži - v dveh dneh je shujšala več kot 10% in potem že te besede, če ne bo pridobivala na teži, ne bosta šli peti dan domov. Potem smo tehtali pred in po dojenju in je bilo 15 g ali pa še to ne več...ampak niso hotele dati umetnega mleka - jaz pa tudi nisem nič rekla...Potem je pa prišel čas odhoda iz porodnišnice in me je čist potrlo - kako bom jaz sama doma dojila, če nem še tu v porodnišnici ne uspeva??? A si predstavljate?

No in kao za nagrado, ker gremo domov ji je dala dodatek in rekla, da bo kreganauser posted image

Posodili so mi pumpico in sem si doma začela črpati mleko. Bilo ga je zelo malo. Max 50 ml sem si ga izčrpala..včasih samo 30, včasih 20...in to je trajalo tri dni, ko mi je pa sredi noči popolnoma zmanjkalo mleka. Klicala sem v porodnišnico kaj oni tam dajejo in user posted image  nama je sredi noči šel v lekarno iskat in še ona mu skoraj ni hotela dati mleka, kot da ne mormo prit podnevi iskatuser posted image user posted image user posted image (valjda da ne, saj ne računaš na to, da ti bo sploh zmanjkalo)

Potem sem kombinirala,malo svojega , malo sem dodajala dokler sem lepega dne načrpala čez cel dan samo 30 ml.user posted image .. zdaj smo samo na adaptiranem mleku Novalac 1, in je imela na prvi posvetovalnici 3680 g, ko sva šli iz porodnišnice pa 2900g.user posted image

Še vedno imam kak slab dan, ko si mislim, da sem si želela dojiti, pa ne gre...pa se potem postavim na realna tla in si rečem - če ni mleka, ga pač ni, in hvalabogu da obstaja umetno mleko za takšne primere...

Pa kdaj nanese tako, da kdo vpraša - saj dojite, a ne? Pa vsi čudno pogledajo, pa si mislim - jaz že vem zakaj in se mi ne ljubi tudi razlagat ne več...naj se brigajo za sebe!!!Nisem zaradi tega slaba mama - vse bom naredila za mojega user posted image !!!!!


To je moja zgodba. Žalostna, a resnična. Sprijaznila sem se s tem in se počutim čist ok, moja user posted image  pa tudi lepo napreduje, kar mi največ pomeni!

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 424
   RE: Desetke007
26.11.2007 12:00:53   
oktoberka
user posted image Kasija men je tud kar neprijetno da bi v javnosti dojila. Ne vem za kaj, ampak mam pač tak neprijeten občutek da me vsi bulijo. Očitno se bom mogla počas navadt in sprjaznt s tem da ko je otrok lačen da ga je treba nafutrat, ne da skoz flaške napumpanega s sabo nosm.user posted image

A tis i flikneš čez kar tetra plenico? Tud čez otroka pokriješ? Sej to se mi zdi pa pametna ideja. Bom poskusla. Če ne prej pa v Areni...user posted image  Pa če ne bom vedla kako mi boš pa pomagala in pokazala.user posted image

Me skrbi da bo moja takrat res lačna, ker ima zgleda prou en refleks da takoj ko se slečemo začne jokat ker je kao lačna al pa ko zamenjamo pleničko, sam da smo pri obuvanju nogavič, že ve kaj sledi-joška!user posted image  In to vedno! Tko da ma prou naštudiran kdaj se bližamo koncu rihtanja. A so vaši tud taki?

Ja dojilnice pa v Areni ni, a ne? Joj kok bo hecno ko bo cel kup enih mamic na enkrat joško ven vrglo in začelo dojit...user posted image user posted image  Po mojem bomo ful atrakcija. Mormo pazt da nas paparaci ne ujamejo!user posted image

_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kravje mleko nima dovolj hranil za zdrav r...
Pravilna prehrana malčkov po 1. letu je ključna za zdrav razvoj. Mlečne formule, kot sta Aptamil 1+ in 2+, zagotavljajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.