|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
24.11.2007 16:50:20   
janja
srečanje - jaz 7.12. ne morem, ker imam G.

Naš user posted image pa danes samo spi. Zanimivo, da je ponoči jedel ob 1h, potem pa se zbudil ob 5h, vendar ni pojedel skoraj nič, se je pa obilno pokakal. Mirno je zaspal naprej. Ob 7h se je spet zbudil. Takrat pa je bil lačen kot volk, no mlekca pa tudi dovolj, tako da se je nasitil.

O pametnih nasvetih drugih ne bom  razpredala. Jaz se ravnam po načelu: mama najbolj pozna svojega otroka in bo tako tudi vedela kaj je v danem trenutku najbolje za njenega otroka.


_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 376
   RE: Desetke007
24.11.2007 17:25:37   
valči
Nisem mogla dokončat,ker sem obisk dobila,pa na hitro.
O materinem mleku sem pisala,kako sem razlagala stari mami,da niso žejni otročki tako strašno ,kot ona govori,vendar vsakič enako,kako žejo trpi naša puncauser posted image In enostavno ignoriram take izjave.
Pa o tem se vedno spičiva.Ona meni,naj jo dam v sobo spat,ko je mir,jaz pa njej razlagam,da čez dan jo bom imela v normalnem okolju,ponoči je mir in tišina,da mi ne zamenja dan za noč.Pa ona meni VEDNO,kako boga je,da nima mira,da kako so oni delali...Ja,60 let nazaj,jaz pa tako delam in pika.Pa še poliva mi skoz,pol pa naj jo v sobo zaprem in mi bruha...Si ne bi nikoli odpustila,ker ona poliva tudi dve uri po hranjenju,iznenada..In zato jo imam ob sebi vedno.Pa ji to ne morem razloži.
Sem pa vesela,da me tašča razume in me čisto nič ne gnjaviuser posted image Res je dobra,nikoli mi pameti ne soli,mi pa zato njena tašča-stara mama.Ker jo je ona verjetno toliko presekirala,me zato pusti pri miru in taka tašča bom tudi jazuser posted image

Sedaj pa morem it,Nina se zbuja,mi je sedaj spala 3 ureuser posted image user posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 377
   RE: Desetke007
24.11.2007 17:53:55   
Klaudia
Sm se spomnla, da jst tut ne morem 7.12. ker imamo pediatra.
 
Hvala za nasvete glede bradavice. Bomo sprobal...




srečanje:
Vodafone Live BTC
3-6.12.07, pomoje bo najboljše ura okoli 11h-12h

- janja
- tave
- oktoberka
- Daschi
- Klaudia
- jasna
- kasija78

Povejte kater dan vam bolj odgovarja. Pa prijavite se, če bo še katera prišla...


_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 378
   RE: Desetke007
24.11.2007 18:58:47   
Pandica
Moja pa se mi je danes zbudila ob 1h ponoči in je bil jok do 3h zjutraj. na koncu je zaspala tako kot vedno v moji postelji na ziziki user posted image
Potem pa naju zjutraj zbudi poštar user posted image

Klaudia danes sem dobila te "čudežne" kapljice iz lekarne Deteljica. Jih je danes dobila že 2 x po 5 kapljic. Prej drugo rundo sem ji dala popoldne preden sma se šle dojit in se nič ne nakremži, ker so sladke. Sem jih še jaz probala user posted image   In glej ga zlomka, čez 5 minut se je tako sprdela in pokakala, da je bilo joj. Sem jo prav opazovala kakšne face je zraven delala, ker se je dojila in zraven kakala user posted image  Potem pa se je tako začela smejat, joj, kako je bila luškana. Tako, da upam, da nam bodo pomagale te kapljice, če ne jih pošljemo tebi user posted image   Bomo videli čez par dni kako bodo delovale, pa ti itak javim. Pa še enkrat hvala za vse informacije user posted image

Še malo pa se boma šle kopat. Kopa se zelo rada, samo, ko se je treba potem previt in oblečt nazaj je jok.

Ja, meni tudi gre na živce, ko mi kdo pametuje glede MOJEGA otroka. Jaz bom delala tako, da je najboljše za mojo hči in pika.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 379
   RE: Desetke007
24.11.2007 20:02:51   
oktoberka
Js pa 4.decembra ne morem! Mam ginekologa.. Js sm za 5. al pa 6.!



_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 380
   RE: Desetke007
24.11.2007 20:18:18   
mama06
lane31, mislim, da si ti pisala, da si je potrebno iztisnit malo prvega mleka pred podojem in da to pomaga proti krčem. Jaz sem to tudi prebrala  nekje in ko smo imeli tiste dneve najhujše krče, sem si res izčrpala prvo mleko( ne vse, nekaj malega) in naslednji dan krčev več nismo imeli in od takrat moram potrkat imamo s krči zelo malo težav. Vem pa, da bodo slej kot prej spet na urnikuuser posted image user posted image

Naš princ pa je imel danes dopoldne od 9:30 do 1 ure neke finte in ni hotel ne spat ne ležat, nič - edino nosil bi se. No potem je po 13.uri zaspal in spi že celo popoldne. Tudi dojila sva se danes zelo dolgo, kar še nikoli ni tako dolgo jedel in to iz obeh dojk.Se bojim, da bova v torek, ko greva v porodnišnico na pregled. spet kregana, da se preveč rediva.

V ponedeljek pa se prvič kopamouser posted image user posted image . Sem rekla patronažni, da bo jok in stok, pa je rekla da ne, da se vsi tako radi kopajo. No, bo videla, da se nisem zmotila, ker naš ne prenese, da ga celega slečeš, kaj šele, da mu rito umivašuser posted image user posted image Se dere ko sam user posted image .

Lepo se imejte!



(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 381
   RE: Desetke007
24.11.2007 23:03:48   
Pandica
mama06  če samo dojiš ne boš v noben primeru kregana, da se preveč redita. Za izključno dojene otročke to ne velja.
Aja, pa kopajo se res po večini radi. Moja se tut začne dreti ko zverina, ko jo umivam, ko pa se kopa pa je druga pesem user posted image

Danes sma se ravno kopali. Sma se prej malo podojili, da ni bila preveč lačna, sem jo šla slačit in, ko sma še zunaj banice umivali obrazek se je drla ko zmešana, kak pa sem jo položla v bano pa je nehala in se mi začela smejati. Pa to ne moreš verjeti kako ona uživa, ko se kopa. Kar z nogicami se je odrivala v rob banice user posted image   Ko sma se zrihtali do konca, sma se šle do konca podojit in tudi meni je "visela" eno uro in pol na ziziki, da je zaspala. No, zdaj pa bomo videli kako dolgo bo spančkala.

user posted image   a vam vaši malčki bolj spijo po kopanju, če jih kopate zvečer? Ker eni pravijo, da jih kopanje kao utrudi user posted image  in, da bolj spijo.
Ker jaz jo itak vedno zvečer kopam, ker drugače ne morema čez dan ven na sprehod.

Kje pa ste danes vse?

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 382
   RE: Desetke007
24.11.2007 23:08:38   
noa1
Hvala za informacije o slingu. Najbrž ga bom pa res nabavila.

Sedaj pa imamo drug problem.  
Pri moji user posted image  sem opazila bele pikice na nebu v ustih in te enake pikice sem danes odkrila tudi na svoji bradavici. S to dojko imava tudi vedno probleme ker se pri dojenju nenehno odklaplja in jamra. Pa tudi mene ta bradavica kar boli, sploh ko prvič potegne, pa ko dojim na drugi dojaki me v tej bradavici špika.

A je to soor ali kaj drugega (upam da ne hujšega). Bi si šla v lekarno po daktarin pa imam v sredo prvič posvetovalnico in ne vem ali naj počakam do takrat? A mogoče katera ve, kako hitro se to širi in ali lahko počakam še do srede ali je bolje jutri it nabavit daktarin?
Drugače pa imamo tudi full probleme s krči, prdanjem in kakanjem. Ubogica se fejst mantra in joka zraven. Moram pa priznat, da so noči praviloma kar mirne. Se dojiva ob 3 in 6 in med 9 ali10.

Jooooj, vedno imam neke probleme pa nimam pojma o teh stvareh (tako pač je ko smo prvič mamice....bo drugič boljše).

lepo spančkajte in mirno noč.

Moja se počasi spet zbija in je najbrž lačna...letim

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 383
   RE: Desetke007
24.11.2007 23:22:32   
suzanamai
a vam vaši malčki bolj spijo po kopanju, če jih kopate zvečer? Ker eni pravijo, da jih kopanje kao utrudi in, da bolj spijo.
Ker jaz jo itak vedno zvečer kopam, ker drugače ne morema čez dan ven na sprehod.


Tudi jaz jo kopam zvečer, imava pa najmanj enourni ritual, ko toliko uživa. Po kopanju in masaži, mi ponavadi zaspi že med oblačenjem, je prav smešna, tako da jo potem le še preložim v posteljico in spi vsaj 5 ur.

Tudi jaz sem za srečanje, samo povejte kdaj.

Glede lupinice sem se obrnila še na fizioterapevtko, ki mi je zatrdila, da je v najinem primeru res ok, verjetno zaradi polivanja.

< Sporočilo je popravil suzanamai -- 24.11.2007 23:26:08 >


_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 384
   RE: Desetke007
25.11.2007 9:41:52   
oktoberka
Midve se tud kopava zvečer in se mi zdi to ful fino ker pol je ful utrujena, tok da še jest več ni zmožna, pol pa zaspi kot top. Je pa res da jo zato morem že pred kopanjem podojit in malo bolj pazit da ne bi bruhala, ker po kopanju ni nč več od nje.user posted image

No, kdaj bo srečanje? Dejte napisat kater dan vam najbolj ustreza pa bomo pol vidl za kater dan jih je največ!

Lp


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 385
   RE: Desetke007
25.11.2007 9:46:34   
kasija78
Dobro jutro! user posted image !

Vidim da je vzdušje tu nedeljsko - nas je zaspanke vrglo na 2. stran. Elian spi, moj je pa šel v trgovino po zajtrk, tako da imam res mirno nedeljsko jutro, kar ga že dolgo ni bilo.

Mene še zanima kaj je s pot? Nič se ne javi, pa na srečanje se tudi ni prijavila. A ima katera stike z njo?

Pandica jaz imam dobre občutke glede kopanja in spanja. Sicer ne zaspi takoj, bolj v smislu dojenje - pol urni počitek (sicer bruha) - kopanje - /včasih/ masaža - dojenje - zaspi. Se mi pa zdi, da bolj zaspi, če ga tudi masiram. Res pa ga tudi vedno kopam zvečer. Ko ga je patronažna kopala dopoldan, pa ni zaspal.

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 386
   RE: Desetke007
25.11.2007 9:49:28   
kasija78
user posted image  Sva dobila ad3 kapljice in poskusila eno kapljico, po kateri se je zvijal, jokal 15 minut in potem izmučen zaspal. Sprašujem, katere še lahko dobim na recept in katere so za kupit? A po kupljenih ga sigurno ne zvija, ker potem bi vzela kar te, ali je odvisno od otroka do otroka?

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 387
   RE: Desetke007
25.11.2007 10:27:42   
lane31
IZVIRNO SPOROČILO: noa1

Hvala za informacije o slingu. Najbrž ga bom pa res nabavila.

Sedaj pa imamo drug problem.  
Pri moji user posted image  sem opazila bele pikice na nebu v ustih in te enake pikice sem danes odkrila tudi na svoji bradavici. S to dojko imava tudi vedno probleme ker se pri dojenju nenehno odklaplja in jamra. Pa tudi mene ta bradavica kar boli, sploh ko prvič potegne, pa ko dojim na drugi dojaki me v tej bradavici špika.

A je to soor ali kaj drugega (upam da ne hujšega). Bi si šla v lekarno po daktarin pa imam v sredo prvič posvetovalnico in ne vem ali naj počakam do takrat? A mogoče katera ve, kako hitro se to širi in ali lahko počakam še do srede ali je bolje jutri it nabavit daktarin?
Drugače pa imamo tudi full probleme s krči, prdanjem in kakanjem. Ubogica se fejst mantra in joka zraven. Moram pa priznat, da so noči praviloma kar mirne. Se dojiva ob 3 in 6 in med 9 ali10.

Jooooj, vedno imam neke probleme pa nimam pojma o teh stvareh (tako pač je ko smo prvič mamice....bo drugič boljše).

lepo spančkajte in mirno noč.

Moja se počasi spet zbija in je najbrž lačna...letim


Po opisu sodeč je to soor...daktarin gel bo kar pravi

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 388
   RE: Desetke007
25.11.2007 11:02:18   
Klaudia
IZVIRNO SPOROČILO: Pandica
user posted image   a vam vaši malčki bolj spijo po kopanju, če jih kopate zvečer? Ker eni pravijo, da jih kopanje kao utrudi user posted image  in, da bolj spijo.


Midve se vedno kopava zvečer. Ob 8h jo slečem, da malo pobrca jst pa medtem pripravim vse za kopanje. Potem se skopava, kjer ful uživa, se smeje brca itd.. Po kopanju masaža, po masaži pa vedno začne tulit kot nora (ona bi seveda še user posted image ) in jo pomiri šele joška. Res zaspi pa šele čez kako urco. Približno ob 10h. Sem pa tut jst ugotovila, da po maasaži bolje spi. Če jo masiram spi 4zre skupaj zagotovo, če je ne, se pa po 2urah že zbudi.

IZVIRNO SPOROČILO: kasija78
user posted image  Sva dobila ad3 kapljice in poskusila eno kapljico, po kateri se je zvijal, jokal 15 minut in potem izmučen zaspal. Sprašujem, katere še lahko dobim na recept in katere so za kupit? A po kupljenih ga sigurno ne zvija, ker potem bi vzela kar te, ali je odvisno od otroka do otroka?


Našo je isto zvijalo že po eni kapljici. Samo to kar eno uro. Pa sem malo brala po forumih, in priporočajo Oleovit D3, ki so sicer avstrijske, se jih pa dobi tudi v eni lekarni v škofji loki. Samo jih morem it še kupit, da sprobamo.

srečanje:
Vodafone Live BTC
5. ali 6.12.07, pomoje bo najboljše ura okoli 11h-12h

- janja
- tave
- oktoberka
- Daschi
- Klaudia
- jasna
- kasija78
- suzanamai

Pandica - me veseli da se je lepo sprdela user posted image , to pomeni da nekaj pa že morajo pomagat. Proti večernim krčem je pa nam začelo učinkovat nekje 4. 5. dan.

vnetje bradavice - sem včeraj cel dan mazala z bepantenom, pa je že kar bolje.user posted image Ko je, me ne boli več, sama joška je pa še kar boleča.

noa1 - jst bi tut rekla da je soor. Več ti bo pa valči povedala, ker ga je mela ravno prejšnji teden

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 389
   RE: Desetke007
25.11.2007 13:46:44   
Jenny Anny
Noa1,to je definitivno soor, pojdi po daktarin in ji dajaj gel, ter mažđi bradavice, pa ko bo izginil, maži še par dni. Naša Lana ga je tud imela v ustih, pa sem ji ga prehitro nehala dajat, pa ga je spet nazaj dobilauser posted image user posted image

No jaz sem pa par dni že čist razsuta. Že od četrtka vsako jutro bruham, mi je full slabo. In tako sem se včeraj odpravila k doktorju in nič ne najdejo, kri je vse bp, men pa še vedno full slabo. Sedaj pa še polna luna in naša ni spala, tako da sem sploh čist fertig. Sploh ne vem, kaj mi je, dehidrirana upam da nisem, saj spijem vsaj po 5L tekočine na dan, user posted image  tud nisem, ni možno ne teoretično ne praktično, tako da sploh ne vem kaj mi je. A ma katera kakšno idejokaj bi lahko bilo??
No v četrtek imam pregled pri G, moram vprašat, če bi lahko bilo kaj s hormoni???? user posted image user posted image

No lepo uživajte.

Za srečanje pa še nič ne vem, če bom utegnila, se pridružim, kadar pač bo.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 390
   RE: Desetke007
25.11.2007 14:13:14   
suzanamai
Naša princeska pa danes samo počiva in smrka, izgleda da se je nalezla od starejšega, ki je imel včeraj vročino, bruhal in driskal, danes pa je že skoraj dober. Izgleda že spet neka enodnevna varianta. Vročine sicer nima, se mi pa zdi malo švohcana, upam da ne bo nič hujšega. Zjutraj je bil nosek čisto poln, sva očistili s fiziološko, pumpico in vatkami, potem pa sem še izparila malo borovega eteričnega olja in se mi zdi veliko bolje. Full pomaga, drugače ga vsak večer malo nakapam na mokro brisačo in na radiator, se mi zdi, da potem vsi bolje spimo.

Ker imam malo časa, bom sedaj objavila v albumu še nekaj slikic princeske.

Sedaj bo stara 8 tednom in me malo zanima za primerjavo, kaj vaši že počnejo.
Naša se že full nasmiha, ugotovila je včeraj da zna kašljat, pa je potem pokašljevala ene pol ure pa se režala zraven. Igračke že malo otipava in full opazuje. Če je na boku, se že prevali na trebuh ali porita na hrbet. Na trebuhu dvigne glavo in jo obrača... kaj pa vaši..

No toliko za danes, moram še spravit slikce v album.


_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 391
   RE: Desetke007
25.11.2007 14:20:09   
micla








Deževen pozdravček vsem.

Punce hvala za spodbudo in prijazno besedo. Sej sama vem, da se moram obračat le na sebe in pazit, da sva z mojo princesko obe zadovoljne, ostale pripombe nepomembnežev pa kar preslišat.
Jasna....mislim, da imaš kar prav, da se res še nisem povsem sprijaznila s tem, da ni dojenja in ko bom pri sebi našla popolen mir, me sam user posted image  ne bo mogel prepričat v nasprotno. Mislim, da sem še vedno pod vplivom hormonov in zato na vse tako občutljiva, čeprav sem imela že občutek, da so hormoni popustili in je bilo že boljše, ampak vidim, da je kakšen dan spet tak, da se mi vse na glavo postavi in spet kar neki cmerim za brezveze. Pol me pa razumeš, da me v takih trenutkih zaboli pri srcu "vsakršno dobronamerno svetovanje" in glede dojenja in vsega ostalega.

Lane 31.....mislim, da imava midve zelo podobno zgodbo, samo da so mene napsihirale že sestre v porodnišnici, ko so mi jo tehtale vsake pol ure in težile, da poje premalo, ko je npr. pojedla 20 in da jo moram spodbujat.... Po njihivi logiki naj bi tri dni star otrok pojedel 50 user posted image . Ja, sej se strinjam, če pol 3 ure    spi, ma Elena je bla bolj lene sorte in je vlekla 5-10 minut in pol zaspala in čez eno urco je že spet hotela jest. Seveda ker je pojedla samo 20 al pa največ 30. Bog pomagej niso vsi otroci po knjigi in moja bi pač raje večkrat po malo, ampak sestre za to niso imele posluha. Kaj nej pa pol danes rečem, ko je stara 1,5 mesca in poje 80-90, pa še to ne vsakič,a mpak tudi manj. user posted image V bistvu je hranjenje potekalo tako, da so mi jo prinesele za podojit, pol so jo šle stehtat in ker ni pojedla dovolj za njihove statistike, so ji pač dale dodatek po flaški. Seveda je to še bolj pripomoglo, da mi prsi ni hotela vlečt oz. se ji ni dalo, saj je lepo okusila flaško ko teče, pri meni pa je potrebno delo.
Zanimivo pa je, da sploh ni dosti zgubljala na teži. Skratka, skor so me nrdile neumno in sem mojemu rekla, da če bom še par dni v bolnici, da me lahko samo še v Idrijo pelje.
In zato si še tolko bolj očitam to dojenje. Ker s pravimi nasveti in razumevanjem s strani sester, bi se vse poštimalo in ne bi prišlo do takega vnetja in razpok, da je bilo trebba prekinit in pozdravit vse skupej, mleko pa je v tem času šlo, čeprav ga je bilo povsem dovolj. Vem, da sem jst mama in je na meni vse, ampak kako naj bi vse te stvari vedela če je to moj prvi otrok. Sej zato pa so postavljene tam, da pomagajo in svetujejo, ne pa da mi en teden pravijo da sem mehkužna in občutljiva, ko pa jočem od bolečin.
Kaj čem, šola za drugič......in predvsem bom poslušala le sebe in svojega otroka in delala po svoji glavi.
Sedaj lahko rečem le .......ELENA oprosti. Rada te imam.


sori, ker sem vam naložila, ma danes je tak turoben dan in mi gre kar na jok.

Hvala, da ste me brale.

Grem, ker me že kliče. Se beremo kasneje. 


_____________________________

micla

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 392
   RE: Desetke007
25.11.2007 14:41:25   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: Klaudia

srečanje:
Vodafone Live BTC
5. ali 6.12.07, pomoje bo najboljše ura okoli 11h-12h

- janja
- tave
- oktoberka
- Daschi
- Klaudia
- jasna
- kasija78
- suzanamai
- živa



Odgovarjata mi oba datuma, ura je ok. A je to nasproti Koloseja? Kje je pa vhod?

Štiri dni nazaj je zbolel tavečji z 39 stopinj vročine, dva dni nazaj sem zbolela še jaz, počutim se, kot bi šel valjar čez mene, pa bom kaj več napisala, ko pridem k sebi.

Lp,

živa

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 393
   RE: Desetke007
25.11.2007 15:14:34   
noa1
Da se spet javim. Hvala za nasvete, Moj je že šel po Daktarin in bomo danes kar začeli mazat, ta mali na dudo, meni pa tudi malo na bradavice.  Upam, da se bomo tegobe hitro rešili.
Naša user posted image  vedno manj spi, ampak ko ne spi pa samo jamra....sicer jo najbrž zvija ampak si je sploh ne znam predstavljat da bi bedela in bi bila na miru. Se hoče kar takoj nosit, pol pa je boljše.
V A sva kupila še olje za masirat trbušček proti krčem in lažjo prebavo od Wellede in se mi zdi da pomaga, pa full ji paše. Ob vsakem previjanju jo še malo zmasiram z dvema kapljicama tega olja. Se že kar raztegne ko ve, da sledi masaža.
Drugače pa se tudi naša že full nasmiha in glavo tudi vedno drži gor. Se mi je zadnjič na previjalni kar sama obrnila na bok, pol pa na trbušček. Pa na trebuhu tud glavico dviguje in obrača. Ko podiramo kupčke pa se na rami kar z rokami gor drži in full okoli gleda.

se beremo

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 394
   RE: Desetke007
25.11.2007 15:16:35   
mama06
Pandica, imaš prav, da se pri dojenih otrocih ne gleda na to, koliko pojejo. Vendar sva imela en teden po odpustu iz porodnišnice pregled prav zaradi teže. In ker se je v enem tednu poredil za 292g, naju je pediatrinja skregala, da ga preveč hranim in da naj uporabljam dudo kot nadomestilo za zizouser posted image user posted image . In sedaj imava v torek spet pregled zaradi teže in če bo v P ista zdravnica, z istimi komentarji, bom puser posted image , saj so naju po porodu že hoteli dati na umetno hrano, pa se nisem pustila. Sva s sestro tehtali malega pred in po podoju in je pojedel 15 ml in je rekla, da je za 10 min dojenja to čisto OK, samo da ga moram pristavljat na eno uro. Nisem se dala in sem vztrajala na dojenju. Zato lane31 in ostale, ki so vas "zasrali", vas čisto razumem, kako se počutite, ko na začetku ne veš, kako in kaj je prav, potem, kasneje, pa vidiš, da si delal čisto prav.  

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 395
   RE: Desetke007
25.11.2007 15:38:38   
Pandica
Klaudia  no, upam, da bodo tudi pri nas delovale kapljice za večerne krče. Ker včeraj mi po kopanju ni in ni hotela zaspati, sem jo imela uro in pol na ziziki, da je končno potem zaspala. Je pa res, da jo je tut malo zašravfalo in takrat se ona potolaži le na moji ziziki user posted image

Micla  moja je tut zaspane sorte, zato mi je v P shujšala za več kot 10% porodne teže, ker ni vlekla dovolj dolgo na ziziki, ampak se je samo cartala. In so ji tut vsega skupaj dali 3 x dodatek, več na pisem pustila, ker sem rekla, da si jo bom vedno pristavila. Sem pa jo imela zato 24 ur na intenzivni negi na infuziji ( da se je poredila ) ampak, ko se je mala zbudila so me pa VEDNO poklicali za dojenje user posted image   Podnevi in ponoči user posted image   Sem vztrajala in se samo polno dojima. Tako, da je res verjetno odvisno kakšne sestre so v P. Pri nam v Mb so ene super, res vsaka jim čast, ene pa nemogoče. Pa še full starejšo cimro sem imela, ki je rodila že drugič in mi je dala veliko pametnih nasvetov.
A ti nisi imela male skozi 24 ur na dan ob sebi, da si napisala, da so ti jo vozili za dojenje?

Mama06  eh, ti se nea sekiraj zarad one smotane pediatrinje. Mamice že vemo kaj je najboljše za naše male user posted image  
Kaj pa pametuje, da se je preveč poredil? Joj, je smotana user posted image

Danes je res mrzlo, ko pes zunaj. Ampak mi2 sma vseeno bili za dobro urco na sprehodu user posted image pred kosilom. Saj pa je itak toplo oblečena in v vozičku ji mraz ne pride do živega. Je mamico bolj zeblo kot Zalo user posted image

Kje pa ste vse ostale mamice danes?




(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 396
   RE: Desetke007
25.11.2007 16:12:47   
Klaudia
Vodafone Live BTC
5. ali 6.12.07, pomoje bo najboljše ura okoli 11h-12h

- janja
- tave
- oktoberka
- Daschi
- Klaudia
- jasna
- kasija78
- suzanamai
- živa


živa - To je nasproti koloseja, tam je tudi vhod. Ko vstopite noter greste malo naprej in desno, tam je slaščičarna.

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 397
   RE: Desetke007
25.11.2007 17:34:49   
lane31
Ja Micla....čist podobna zgodba.....sam da pri meni v porodnišnici res ni bilo
mleka in je otrok jokal in jokal....po 7h NEPREKINJENEGA dojenja sem ob 4h
zjutraj obupala in prosila za dodatek....pa mi je sestra zabrusila da ne, da
kako si jaz mislim, da ni lačna da je le tako navajena iz maternice....Sem se
počutila kot najslabša mati pod vsem soncem,ker kot da NOČEM potolažit
svojega otroka,čeravno sem jo 7h nenehno dojila,da bi se le umirila
Pustla me
je lepo do jutranje vizite ob 10h,ko je pupa bila že čisto izčrpana od sesanja in lakote....takrat je pediater dodelil dodatek....Sem jokala kot dež ko sem videla kolko je bila lačna moja deklica user posted image user posted image user posted image ...Po 20 ml dodatka je spala 4h neprekinjeno user posted image
Pol pa mi je jutranja sestra full pomagala z nasveti in tolažbo ....mi je tudi stehtala deklico da bi videle kako in kaj....pa je res bilo le 5 ml
Doma pa mleko dobim, pa gre zgodba v drugo stranuser posted image

Brezveze Micla a se sekirava ker otroci dobro občutijo vse.....dajva jima srečno mamico,pa bosta najbolj zadovoljna user posted image

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 398
   RE: Desetke007
25.11.2007 17:41:19   
lane31
IZVIRNO SPOROČILO: micla










Deževen pozdravček vsem.

Punce hvala za spodbudo in prijazno besedo. Sej sama vem, da se moram obračat le na sebe in pazit, da sva z mojo princesko obe zadovoljne, ostale pripombe nepomembnežev pa kar preslišat.
Jasna....mislim, da imaš kar prav, da se res še nisem povsem sprijaznila s tem, da ni dojenja in ko bom pri sebi našla popolen mir, me sam user posted image  ne bo mogel prepričat v nasprotno. Mislim, da sem še vedno pod vplivom hormonov in zato na vse tako občutljiva, čeprav sem imela že občutek, da so hormoni popustili in je bilo že boljše, ampak vidim, da je kakšen dan spet tak, da se mi vse na glavo postavi in spet kar neki cmerim za brezveze. Pol me pa razumeš, da me v takih trenutkih zaboli pri srcu "vsakršno dobronamerno svetovanje" in glede dojenja in vsega ostalega.

Lane 31.....mislim, da imava midve zelo podobno zgodbo, samo da so mene napsihirale že sestre v porodnišnici, ko so mi jo tehtale vsake pol ure in težile, da poje premalo, ko je npr. pojedla 20 in da jo moram spodbujat.... Po njihivi logiki naj bi tri dni star otrok pojedel 50 user posted image .





Bože mili pa kje so se te to naučile?????????????
Sama sem sestra po poklicu....pa se lahko včasih samo še križaš
Res si imela več kot dovolj mleka.....še meni je sestra v porodnišnici rekla
da je super če je po dojenju 15 gramov težja.....tvoj pa je bil celo 20g težji

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 399
   RE: Desetke007
25.11.2007 19:40:21   
mišk
Lane 31 in Micla, tudi meni se je zelo podobno dogajalo v porodnišnico. Kadar so jo prinesli ,da bi jo podojila se je začela dret kot jesihar in nikakor je nisi mogel pomiriti. Bila je lačna, ni pa hotela vleči, ker so jih ponoči ravno tako fotrali na flaško z glukozo in je bla od tega čist zmešana. Pol me je ena sestra ful nazjala, da je nočem dojit, ker sem preobčutljiva (user posted image ), pa da je ne znam potolažit,... Ampak, ker sem bila že takrat prepričana, da sem dobra mama in da se resnično trudim, me to ni prizadelo, bila pa sem tako jezna, da bi jo tud na gobec. Resnično. Moje grde komentarje je po mojem slišala in prav je tako! Jst že vem za sebe. Če pa oni že v porodnišnici navajajo user posted image  na flaške in dude naj ne obsojajo mamic, če user posted image  nočejo jesti pri njih. Ene flaška zmede prej, druge mogoče sploh ne... Dono očitno pač je.user posted image  Za ostale sestre moram rečt, da so se zelo trudile z nama, kolikor jim je pač čas dopuščal, ker je bila v tistem času porodnišnica nabito polna.
Na splošno sem bila v Brežicah ful zadovoljna in naslednjič bom definitivno rodila spet tam, vem pa, da bom takrat zahtevala, da user posted image  tudi ponoči prinesejo, da ga podojim.
Glede tiste skrajno nesramno sestre pa lahko samo rečem, da me ne čudi, če je toliko poporodnih depresij, če mamice obdaja tako osebje!

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.