mml
|
Hoj srečke nosečke Jaz sem za danes končala z vajami za študente, je bilo prav zabavno, taka sproščena skupina, da smo počvekali o vse sorte stvareh, ne samo o tistih študijskih . No ob 13. me pa čaka še drugi del današnjih obveznosti. Po tem pa do konca tedna ni nič več hujšega na seznamu, ampak nikoli se ne ve...Naslednji teden pa še 2x vaje za študente. Vsega skupaj grem pa samo še 6x v službo . Po eni strani sem vesela, da bo konec, po drugi mi bo pa kar malo manjkalo...sem navajena, da se mi vseskozi kaj dogaja, da kaj počnem...in ker nisem ravno gospodinjski tip, se mi po tem zdi ,da sem doma čisto nekoristna. Sem pa malo jezna na ...poleg tega, da gre za 3 tedne študijsko v Avstrijo je šel danes še za dva dneva na Bled na strokovno srečanje in bo tam tudi prenočil...prej pa skoraj ni imel časa, ker je imel tooooooooliko za študirat in pisat...sedaj na enkrat pa ima dva cela dneva časa . Pa še včeraj sem se odpovedala telovadbi, da smo šli plačat otroško sobo in kupit še latex ležišča. tako da lahko pridejo jutri otroško sobo zmontirat bo na začetku pri nama v spalnici, verjetno bo v spalnici tudi previjalna miza...no bom videla, ko bo zmonitrana otroška soba, kako bo boljše... mala pikica super za pritis, lepo počivaj in pazi na oba . Kar se pa jutranjega vstajanja tiče, ko bodo na svetu...sploh ni nujno, da bo tako hudo. Z Manco sva spali do 9.30 brez problema in sva se morali prav potrudit, če smo bili kdaj zmenjeni pred 11... piškamiška si predstavljam, da je težko ugoditi obema korenjakoma v tvojem trebuhu...očitno se že sedaj navajata, da se je treba prilagajati in včasih malo potrpeti in počakati . Sporoči kaj naj z dežnikom? Do Kranja bo malo daleč... klepetka...bom začela še zardevati , ker jaz se počutim prav okroglo in obilno...Sicer se pa na srečo res poutim super in še lahko šibam naokrog...no ja na kakšnih stopnicah se zadiham . Sicer pa počakaj, da bom doma in bom imela čas za jamranje in stokanje lusa zaenkrat delam luknje s šestilom, moram povprašati v kakšni trgovini, če imajo kakšno šilo ali kaj podobnega, ker z iglo ali žebljem gre zelo težko, ker sta prekratka nussy kolegica je imela zadnja dva meseca pred PDP stalno otrdevanje trebuha in lažne popadke, pa je po tem rodila čisto na PDP, tako da mislim, da ni vzroka za hujšo skrb . Je pa precej počivala, ker je bilo slabše, če je hodila. sani jaz mislim, da kratek počasen 10 do 15 minutni sprehod lahko samo koristi . Kdaj se po tem dobimo na kavi? Sprašujem, da vem za kdaj se naročim k frizerju, da ne bom ravno takrat tam, ko boste ve kofetkale dojenje in prehrana obstaja ful različnih teorij kako in kaj...vendar mislim, da mora vsaka mama samo pogruntati kaj paše njej in dojenčku...vsekakor pa veljajo neka splošna priporočila...potrebno je zadosti piti, počivati in se ne obremenjevati s tem, kaj pravi okolica, ampak poslušati sebe in svoejga otroka. Definitvno prehrana ne vpliva na krče/kolike, vpliva pa na napenjanje otroka (vsaj pri Manci je bilo tako). Skratka jaz mislim, da je pametno čim manj komplicrati, ker je dojenje nekaj najbolj naravnega in večinoma steče, če je vse OK. Po drugi strani pa nima smisla na silo vztrajati, če je otrok lačen in ne napreduje. Najbolj bedasto se mi zdi obsojanje mamic, ki dojijo, da so mamice, ki ne dojijo slabe mame... No spet sem se razipsala, mojega instant Milka cappucina je zmanjkalo, kar pomeni, da bo treba spet delat