violinski
|
Dober večer - še ve, tik pred spanjem. Jessy, najprej eno za Nejo, da se čimprej pozdravi, pa eno še za Gašperja , pol pa še za mamice , da bodo otroci ubogali in sprejeli antibiotik oz. tisto, kar je treba, da se pozdravijo. Pa če sem prav prebrala, je tudi Ema prehlajčkana, tako da vse skupaj ponovim še vama dvema in . Pri nas smo dobro. No, se mi vsaj zdi. V četrtek smo oddali otroka tašči, ker so nam prišli menjat vsa okna v stanovanju. To se je dogajalo dva dni in za sabo potegnilo veliko mraza, en orng glavobol (pri meni), eno dolgo dolgočasje (moj mož, ki je fante-monterje 'nadziral'), predvsem pa veliko veliko veliko čiščenja. Ko je bilo vse počiščeno je pa mož še karnise namontiral, tako da sedaj čakamo še zavese, ki jih bo iz naših iz prejšnjega stanovanja meram prilagodila moja mama. Okna so super duper lepa in pravzaprav lahko končno rečem, da je prenova stanovanja končana. Če pa se komu zdi, da še ni, naj mi posodi malo denarja, ker jaz ga nimam več. Šlus. Zdaj sva pa tudi midva že pri tašči, sva prišla okrog šestih. Naju je kar vso pot snežinkalo, ampak ni bilo hudega. Jutri menda ne bo več nič padalo. Otroka sta drugače tko tko, Lana vsakih petnajst minut najde en izgovor, da malo pojokca ali se muli, Aljoša jo izziva, da se malo pokregata, zvečer pa Lana takoj zaspi, ko pade glava na blazino, Aljoša pa kaki dve uri ni mogel zaspat. Me prav zanima, kaj ga matra. Čeprav mislim, da mu je le prevroče, ker ni navajen tako toplega kovtra, kot ga ima tukaj ampak če ga vprašam, ali mu je prevroče, pravi da ne in "pokit me!" (pokrij me). Ko se pa premetava pot kovtrom zmeče celega dol s sebe. Vedi ti, kaj mu paše in kaj ne. Sem vse prebrala, kaj ste napisale, ampak se nč več ne spomnim, bom jutri pokomentirala, ko bom šla še malo brat. Edino kar se spomnim je debata o dobrih možeh - pri nas smo se vedno obdarovali na Silvestrovo in so bila darila pod jelko. Pri otrokih smo obdržali to navado. Daril pa ne nosijo možje, ampak so novoletna darila. Od nekje pač pridejo. Za vse pravzaprav otrokom tudi povemo, kdo je kupil oz. naredil, če gre za kako doma narejeno reč. Vedno pa jim pripravimo neka drobna presenečenja, ki jih najdejo čisto tako mimogrede, ta naj bi prinesel Dedek Mraz, pri tem da mi je vseeno, če je DM oblečen v belo, rdečo ali zeleno obleko, samo da ima brado in kapo ter kraguljčke, da se na široko smeji in da pride takrat, ko je sneg - pol je že pravi . Če pa ima še kakšnega losa s sabo, je pa itak zmagal. Edino kar sem malo prevzela iz božičnega časa je decembrski koledar - ko otroka vsak večer odpreta eno vrečko s čokoladico, pesmico ali delčkom sestavljanke, ki jo ves mesec sestavljata. S tem, da je naš koledar dolg 31, ne samo 25 dni. Ampak o tem sem že pisala. Še enkrat vsem bolančkom želim "na zdravje!" Vsi skupaj pa imejte lepo nedeljo!!!
|