|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
19.11.2007 19:40:08   
mama06
Jenny Anny mi imamo podobne probleme. Čez dan zaspi kot top kamorkoli ga položim oz. zaspi že med dojenjem in potem ali ga pustim spati kar na kavču ali postelji, ali pa ga dam v posteljico ali zibko. Mu je prav vseeno. Zvečer okoli 18-19. ure se prebudi , naje in potem se porihtava, najeva in začne se uspavanje nazaj, kar lahko traja tudi do 2. ure zjutraj. In potem se hoče nonstop dojiti. Zato sem včeraj zvečer dobila občutek, da nimam dovolj mleka in sem danes zjutraj letela v lekarno po dodatek. Še prej sem poklicala v P in vprašala, kaj naj kupim, pa so mi svetovali od Nestle A.H.1 - mislim, da sem si prav zapomnila. Zaenkrat še nisem uporabila, bom pa imela boljši občutek, če bo doma, v primeru, da mi res zmanjka mleka.

No sedaj sva pogruntala, da ga dava ob 20. spat kar v najino posteljo, in potem se v poltemi samo podojiva in zaspiva nazaj. Zadnji dve noči je funkcioniralo in upam, da bo z manjšimi odkloni štimalo tudi v bodoče - saj veš, upanje umre zadnjeuser posted image user posted image . Sem tudi preverila, ali je narobe, če čez noč ne podirava kupčkov in so mi na svetovalnici za dojenje dejali, da ponoči ni narobe, važno je, da jih podre čez dan.Namreč, ko ga dvignem, ga zbudim in potem je spanje zakjučeno.



(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Desetke007
19.11.2007 19:55:26   
kasija78
Klaudia sem se zatipkala pri teži, ki je prvi mesec 4800g (ne 4900 kot sem napisala). Če lahko popraviš prosim.

Jaz imam tudi nov sling user posted image . Hvala skuštrana! Tave, a je tebe tudi prijela slingmanija user posted image

JennyAnny jaz tudi zaspim, ko ga dojim ponoči. Zdaj ponavadi kar spi pri meni naprej - od takrat, ko se prvič ponoči podoji, pa do jutra. Jaz se tudi zbudim, ko je lačen, sicer pa ne, ampak se mi zdi, da ga vseeno slišim in čutim. Pravijo, da se ne more nič zgoditi, ampak mene tudi zelo skrbi. Samo nisem  sposobna ne zaspat, kljub prižgani lučki. Ampak zdaj vsaj spi in spim tudi jaz, kar prej nisem?

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: Desetke007
19.11.2007 20:46:52   
2ursae
dajte mi ve, ki dojite v postelji in potem zaspite, nekaj povedat - a vaših po podoju nič ne matrajo kupčki? jaz malega proti jutru, ko sem že sita vstajanja, vzamem v posteljo, ga podojim, pol se mi pa začne zvijat in godrnjat, pa če preveč časa čakam, polije user posted image .

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Desetke007
19.11.2007 21:50:09   
valči
Jenny Anny,sem enaka,kot ti glede nočnega spanja.Nina spi v svoji postelji do prvega podoja,pol jo vzamem k sebi in je z mano do jutra.In me je tudi strah,da jo pomečkam,čeprav takrat ležim čisto lesena in se zbudim v enakem položaju,kot sem dojila in z golo zizo iz katere po možnosti teče mlekouser posted image

2ursae podirava kupčkov ponoči več ne,le zjutraj ob sedmih jo že tako tišči,da joka.Ravno danes sva podirali in mi ni uspelo,pol pa mi je tako po mojem pojštru polila,da je bil joj.

Mama 06,jaz sem tudi razmišljala,da bi kupila dodatek,tako,kot ti pišeš,za boljši občutek in enkrat,pri ne vem katerem otroku,mi je svetovala beba ha1,tega,ko si ti vzela.Kupuje katera hipp mleko in kje?Je razlika med kupljenim v lekarni,trgovini.npr. hipermarket Merkator in DM?Namreč jaz bi vzela Hipp,tako,da bi imela doma za vsak slučaj in pri prejšnjih dveh sem od 4. meseca jemala Hipp2,ki je bil super in sem ga v Merkatorju kupovala in oba sta ga fajn prenašala.Hipp 1 ne poznam.Je razlika v trgovini ali lekarni?

Naša punca ima soor.In v petek sem začela ugotavljat v soboto pa sem skapčala,za kaj gre,sploh,ko so mi punce na rr razbistrile misli.Danes sem klicala zdravnico in je mož šel po daktarin gel v lekarno.Ji mažem in je malo bolje ima pa fejst,cel jeziček v oblogah,po nebu nekaj in notranje strani ustnic.Zelo hitro se to širi in upam,da bo kmalu bolje.Imam pa BOGE bradavice.Leva je počena in je razpoka na njej in ko user posted image potegne strašno boli,kar zvezde vidim.Desna pa je tudi zelo boga,upam,da ne počiuser posted image ,ker pol bom res boga.Si pa po vsakem dojenju umijem,popivnam in namažem z lanolinom.Kaj še lahko naredim,da ne nastane kastrofa z mojih ziz?Je morda kriv Ninin soor?Pikic nimam nič gor.

Če mi katera zna pomagat,se priporočam.

Nina trenutno na sedežni spi,jaz pa hitro v kopalnico skočim.user posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Desetke007
19.11.2007 22:23:28   
Jenny Anny
2ursae jaz ji nič več ne podiram kupčkov, ker se mi je vsakič zbudila, pa zadnje čase ji sploh ne, ker tud jaz zaspim. Podobno kot valči, ji ga podrem zjutraj.

Valči, za razliko med Mercatorjem in DM ne vem, je pa ponavadi razlika med Muellerjem, ta ima ponavadi stvari uvožene iz Nemčije in tud kvaliteta je druga.

Tiste ki dodajate mleko, oziroma, ki hranite otroke samo z adaptiranim mlekom, kolko časa je uporabna doza, po tem, ko jo enkrat odpreš. Naši sem namreč hotela dat dodatek, ker nism bila prepričana če se pri men dost naje, pa sem ga odprla, sedaj ga pa sploh ne nucava. Ampak me vseeno zanima, kolko časa je še uporaben po odprtju.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: Desetke007
19.11.2007 23:14:20   
ULLA K
Punce, vsaka vam čast - res pridno klepetate! Jaz komaj uspem prebrati sproti, kaj napišete, da bi sama kar napisala pa kar zmanjka časa.user posted image Sicer pa vidim, da se nam kar vsem dogajajo podobne dogodivščine z našimi malimi.
Tudi mi imamo težave s spanjem ponoči, predvsem med 3 - 6 uro zjutraj ne mara spati! Takrat se pač nosimo in cartamo, na koncu pa pristanemo vsi trije v najini postelji in odspimo še kakšni dve urici. Res pa da potem najin spanec ni ravno miren, saj se skozi bojim, da ga ne pognečim...
Tudi krčke imamo, seveda. Ne glede na to kaj pojem, ga po skoraj vsakem podoju čez kakih 10 min začne zvijat... včasih traja 10 min, včasih 2 uri. Takrat je jok in kričanje. Ne pomaga nič kaj dosti - vetrovne kalice zaležejo za par minut, dokler ima še sladka ustauser posted image . Še najbolj pomaga, da se jaz cel dan nalivam s čajem iz janeža, komarčka in kumine...pa trebušček masiramo z weledinim oljem...
Sicer se samo dojiva, mleka je zaenkrat očitno kar dosti, saj se pridno redi! Tudi naš včasih poje ogromno in močno cucla tudi po pol ure, včasih pa ima že po 5 minutah dovolj. Sem se že navadila,  čeprav sem se na začetku ful sekirala, češ da je lačen. Ampak očitno on že dobro ve, koliko hrane potrebuje in kdaj.user posted image   Kupčke podiramo redno, med in po vsakem podoju, tudi ponoči, sicer ga še bolj napenja kot ponavadi.
In tudi meni se zgodi, da za kakšno sekundo zaspim ob dojenju, ampak sem se vsaj do sedaj res hitro zdrznila in zbudila. Me je preveč strah, da bi zaspala.

Danes smo imeli 1. posvetovalnico in smo dobili kaplice Plivit D3 - vidim, da ste ve večinoma dobile AD3 ??? Jemati jih moramo po 4 na dan... user posted image kako pa so svetovali vam?

A, še podatki iz prve posvetovalnice: okroglih 4,500 g in 53 cm
(kot je že ena prej napisala, tudi jaz dvomim, da so ga pravilno izmerili, saj je imel še pokrčene nogice, ko je merila! Po moji meritvi ima 55 cm)

user posted image

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: Desetke007
20.11.2007 7:15:06   
janja
adaptirano mleko je po navadi uporabno do 4 tedne po odprtju.

hranjenje v postelji - mi se tudi včasih nahranimo v postelji, vendar mu moram kupčke vedno podreti, drugače se zvija da je joj (kot je napisala že 2ursae). Seveda se potem zbudi in hoče še, zato bom počasi to hranjenje kar ukinila.  Kajti potem bi za desert pa še mojo zizo za igrat. Največkrat se zato hraniva sede - tista blazina na U mi je super.






_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu ULLA K)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Desetke007
20.11.2007 7:51:47   
oktoberka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ne morm verjet!! Lih sm se dobro znebila vložkov od čišče, pa je na vrata že potrkala teta s krvavca!!!! Oh ja, morm letet v tgovino pa vložke!user posted image A je še kera tako zgodaj-po enem mesecu dobila m?

Mi smo tud dobil kaplice d3 in ne ad3, tako kot ostale pišete. Te kao ne povzročajo krčev.. Moram jih pa dat 3 na dan in to postopoma.

Grem hitr pod tuš dokler mala še spi..


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Desetke007
20.11.2007 8:19:04   
Ulaa
valči:  za tvoje bradavice bi znal bit kriv soor. 
Kopirano z dojenje.net

10. ZDRAVLJENJE GLIVIČNE OKUŽBE   Glivično okužbo (kandidiazo ali soor) povzroča Candida albicans. Glivico običajno najdemo v ustih, prebavilih in nožnici, vendar pa se lahko v ustreznih razmerah razširi po vsem telesu, ob ugodnih razmerah pa se lahko pretirano razmnoži in povzroči okužbo.  Ugodne razmere so lahko poškodovana koža in vlažno, toplo okolje. Pri doječih materah to pomeni tudi dojke in bradavice.   BOLEZENSKI ZNAKI Prvi znak glivične okužbe je ponavadi bolečina. Mnoge matere jo opisujejo kot pekočo ali zbadajočo bolečino bodisi v bradavici, v dojki ali v obeh. Bolečina lahko vznikne med podojem in vztraja tudi po hranjenju. Tudi črpanje mleka je ponavadi boleče. Zaradi okužbe lahko začnejo bradavice srbeti in se luščiti, postanejo pordele ali svetleče, redko pa se na njih in na kolobarjih pojavijo tudi bele pikice. Včasih lahko na bradavici in kolobarju opazimo rdečkast ali rožnat izpuščaj z vodenimi mehurčki. Mati ima lahko obenem tudi nožnično okužbo ali pa jo je imela pred kratkim.Dojenček prav tako lahko kaže znake soora: slina je videti biserasta, v ustih pa lahko opazimo bele lise, ki so videti kot ostanki mleka, toda če jih poskusimo odstraniti, zakrvavijo. Dojenček ima lahko tudi svetlo rdeč plenični izpuščaj, ki se ga z običajnimi sredstvi ne da odpraviti. Dojenček je lahko siten, lahko ga mučijo vetrovi ali pa dojenje doživlja kot neprijetno oziroma boleče. Ko ga pristavimo, kaže nezadovoljstvo, zavrača dojko ali pa pogosto »pada« z dojke. Pomembno je vedeti, da lahko okužba pri materi in dojenčku poteka brez bolezenskih znakov. Lahko se zgodi, da je edino znamenje bolečina.   ZDRAVLJENJE   Diagnozo mora potrditi zdravnik. Zdravljenje poteka na tri temeljne načine: z zdravili na recept, z zdravili, ki se jih dobi brez recepta, ter z zeliščnimi pripravki in domačim zdravljenjem v povezavi z drugimi načini zdravljenja. Pomembno je, da zdravimo oba – dojenčka  in mamo – tudi če bolezenskih znakov ne kažeta oba. ZDRAVILA   Če so prizadete samo bradavice, vam bo zdravnik predpisal lokalno zdravilo proti glivicam (mazilo ali kremo), s katerim si namažete obolele bradavice. Predpiše naj vam tudi zdravilo za dojenčka, tudi če ta ne kaže bolezenskih znakov.   Če so prizadeti tudi mlečni vodi, zdravnik predpiše sistemska protiglivična zdravila. Mnoge matere ugotavljajo, da enojni odmerek še ne zadostuje. Včasih mora zdravljenje trajati tudi do dva tedna.   ZELIŠČA IN ALTERNATIVNO ZDRAVLJENJE   Raztopina kisa in vode (ena jedilna žlica kisa na 2,5 dl vode) je preprosto in učinkovito zdravilo za glivice, zlasti če ga spremljajo tudi drugi načini zdravljenja. Raztopino po vsakem podoju s čisto vato nanesite na bradavici in kolobarja. Pustite, da se posuši na zraku.   Pripravki z mlečno kislinskimi bakterijami (Lactobacile, npr. jogurti ali napitki LCA) vsebujejo koristne bakterije, ki pomagajo omejiti kandido v prebavilih. Najbolje je, da jih uživate še dva tedna po tem, ko bolezenski znaki izginejo.   Nekaterim ženskam zelo učinkovito pomagajo še nekateri drugi zeliščni pripravki. Kar zadeva te, vam jih lahko predpiše zdravnik ali usposobljen zeliščar.   DOMAČE ZDRAVLJENJE IN UKREPI   Vse igrače, dude, cuclje, dele prsne črpalke, prsne školjke, nastavke za bradavice ipd. je treba vsak dan prekuhati. Dude in druge tolažilne predmete iz kavčuka je treba vsak teden zamenjati z novimi. Vsi predmeti, ki se navlažijo ali pridejo v stik z dojenčkovo slino ali materinim mlekom, lahko postanejo gojišče glivic.   Prsne blazinice, nedrčke in bombažne plenice perite na 95°C. Učinkovito je tudi belilo (2,5 dl), ki ga dodamo med pranjem, ali kis (2,5 dl), ki ga dodamo pred splakovanjem. Perilo je treba posušiti bodisi v sušilnem stroju ali na soncu. Glivice na oblačilih lahko uničimo z vročim likalnikom.   Za brisanje rok lahko uporabljamo papirnate brisače, brisače iz blaga je treba po vsaki uporabi oprati. Zobne krtačke menjajte pogosto.   Proti glivicam se morajo zdraviti vsi družinski člani; bodite pozorni na nožnične okužbe, glivične okužbe med prsti ali za nohti in na plenični izpuščaj. Gojišča glivic so lahko tudi na hišnih ljubljenčkih. Širjenje glivic lahko omejimo tudi s spremembo prehrane. Zelo učinkovito je, če omejimo uživanje sladkorja, mlečnih izdelkov, hrane, ki vsebuje kvas, in alkohola. Česen lahko okrepi imunski sistem in pomaga ohraniti glivice pod nadzorom. Zdravljenje doječe matere z antibiotiki poveča nevarnost za nastanek glivičnih okužb, saj antibiotiki uničijo del običajne bakterijske flore in olajšajo razrast gliv.   Mleka, ki ga iztisnete, dokler glivična okužba še ni pozdravljena, ne zamrzujete, ker zamrzovanje ne uniči gliv oz.gobic.  Zato se lahko okužba po uživanju takega mleka ponovi. Dokler zdravljenje ni končano, je treba iztisnjeno mleko zavreči.  

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: Desetke007
20.11.2007 9:43:12   
drobižek
Dobro jutro še od mene!


Vidim, da je glavna tema spanje user posted image . Pri nas nimamo kakih težav s tem. Pupa je zelo pridna. Jemo na vsake 3-4 ure in to je to. Vmes spimo, kdaj pa tudi ne. Je pa ponoči hvalabogu zaenkrat še tako, ko se najeva, jo dam kar v njeno posteljico, pa zaspi. Razen, če imamo krčke. Pa še takrat jo vidim, da se zvija in postane cela rdeča v obraz, pa do zadnjega ne spusti kakšnega glasu. Krčke blažimo s čajem in s Koroškimi kapljicami. Koliko pomagajo, težko rečem...dam ji, ker so na naravni osnovi in v želji, da bi kaj pomagalo. Res je pridna!user posted image Vstajam več ali manj samo zaradi hranjenja.

AD 3 - tudi mi smo dobili na prvi posvetovalnici AD3 kapljice. Dajemo jih pa prvi teden 1 kapljico, drugi teden 2 kapljici, 3. teden 3 kapljice, 4. teden 4 kapljice itd...da se navadi!

Kupčke je pa res fajn podirat, ker jih potem še zaradi tega še bolj tišči in muči. Midve med hranjenjem tudi dvakrat ali trikrat podreva kupčka - tudi zato, ker se mi zdi, da zelo hitro je in da ima vmes vsaj malo pavze...

oktoberka - ti si pa res hitra s teto iz Krvavca! Ja kaj čemo, tudi to nas vse po vrsti kmalu čaka, a ne?user posted image


Valči - Hipp mleka ne poznam. Imamo Novalac, ki so mi ga priporočili v porodnišnici. Mi smo izključno samo na adaptiranem mleku, ker svojega žal nimam...user posted image Dojila sem kakšen teden, potem mi ga je pa sredi noči zmanjkalo in ga je šel user posted image  iskat. Je kar fajn imet kakšno rezervo doma v primeru, da zmanjka.

user posted image A ste že vse dobile rojstne liste? Danes je točno 4 tedne po rojstvu pa ne duha ne sluha o kakršnemkoli rojstnem listu. Ne morem nič urejat. Očitno bo treba malo poklicat. Kdaj ste jih dobile ve?

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: Desetke007
20.11.2007 9:53:17   
jasna
Mere pri 1. posvetovalnici: 55cm, 4980g. In tudi meni se zdi, da jo je praktikantka merila malo pokrčeno.

Jok dojenčka. Meni ni problem pustiti 1letnika tulit, tako miceno detece pa niti pod razno. V razvajenost zaradi preveč ljubkovanja pa ne verjamem.

Pleničke. Mullerjeve so mi super, pa Lumpijeve tudi čisto OK. Manjka jim pa elastika in pri hrbtu rade spustijo.

Oktoberka, ne se bat, da boš celo zimo domauser posted image . Četudi sneži, toplo zavij dete, na voziček namesti pokrivalo za dež in ven. Odkar imam deco skoraj ne uporabljam dežnika. Nepremočljiva jakna in kapuca sta zakonuser posted image .

Ditta, moj prvi sin je kakal ob vsakem podoju, dojil pa se je na 1,5 h. Drugi je kakal na 4-5 dni in ga ni nič motilo. Neli zaenkrat nekje 2-3x/dan.

Lina, mi se kopamo tudi takoj po dojenju, če tako nanese. Edino malo bolj pazim, da je ne premetavam preveč.

Jenny Anny, ne sekiraj se če prespiš Lanino jamranje. Vsaj spišuser posted image .

Kupčki ponoči. Neli mora podreti kupček, sicer jo začne zvijati in sva dobri vsaj za kakšno uro reševanja situacije, preden zaspi nazaj. Jaz si jo položim preko trebuha, tako da so nogice na postelji, glavica nekje pri popku. Pa tudi zaspim zraven in se zbudim z razgaljeno dojko in spečim dojenčkom na trebuhuuser posted image .

Valči, soor se z Daktarinom kar hitro pozdravi. Če imata dudo, lahko gel namažeš kar na dudo in to v usta. Obvezno maži tudi bradavice. Pomembno pa je, da ko znaki prenehajo mažeš še par dni naprej, sicer se bo takoj ponovilo.

Moji fantje so nazaj. Obisk pri babici sta potegnila še v ponedeljek, meni pa dolgčasuser posted image . Sicer je bila pa Neli zadnje 2 dni strašno nezadovoljen dojenček in sem bila zvečer čisto sesuta od cartanja dečve čez cel dan. Ji je očitno manjkal kažin bratcevuser posted image .
LP

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: Desetke007
20.11.2007 10:17:51   
jasna
Me je Ulaa spomnila na stran dojenje.net. Če katero zanima sta tam 2 moji slikiciuser posted image . Na vprašanja pod Čustvene prednosti dojenja za mater sem v rdečem krilu s prvim sinčkom in na članki v beli majici z drugim sinčkomuser posted image .

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: Desetke007
20.11.2007 10:43:17   
lane31
Včeraj smo pa bili v mestu user posted image user posted image ....malecka je 4h nenehno spala
v avtu in zunaj....joj je pridna....jaz jo tud vsak dan hvalim user posted image
Danes pa smo 3 tedne stari user posted image ...ati je nesel torto v služb,ker še ni počastil sodelavcev user posted image ....ahhhh kak žalostno,da je še samo jutri z nama doma,pol pa konec z očetovskim dopustom
Če bi vedela, da bo prve tedne tako enostavno....bi mu raje da bi začel dopust nekje okrog njenega dva meseca starosti,ko že lahko
tudi dlje od doma greš in nisi le doma kot prva dva tedna.
Škoda res user posted image
Pa kdo bi vedel kako bo po porodu....tako pa mene ni preveč
bolelo in pikica veliko prespi,pa sem vse še zraven zmogla .

Aha da ne pozabim....v mesto smo šli zaradi plenic v trgovino muller....in
pogledam tam še za mleko adaptirano Bebe1.....in glej ga vraga
,ga imajo....cena 9,76eu!!!!!!!!!!!user posted image
Cena tega mleka v lekarni.....14,50
v mercatorju......12,80
v šparu.......13

Mislim ej.........ne moreš verjet.....user posted image user posted image user posted image
Plenice pa še 6 eu niso......pa robčki za rito- 4 paketi skupaj nekaj pod 5 eu

Kam smo mi prišliuser posted image user posted image user posted image , da bomo res mogli šibat od trgovine do trgovine
da  še lekarne tolk služijo na naših otrocih....sramotauser posted image

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: Desetke007
20.11.2007 11:20:13   
Jenny Anny
mama06 hvala za nasvet, za spanje. Vreden je zlata, vsaj včeraj je bil, pa upam, da bo tud za naprejuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Zvečer sva jo skopala, je pojedla in zaspala na najini postelji, kjer sva se dojili. Jaz sem šla potem še nekaj pospravljat, ona pa se je čez 2 ure zbudila, sem jo šla podojit, je zaspala naprej, jaz pod tuš, potem sem prišla nazaj, jo prestavila v njeno posteljico in to je bilo to. Jedli sva še 2x do jutra, sedaj pa je 11 in še vedno spiuser posted image , jaz pa surfam po netuuser posted image .
Skratka mama06  1000x hvala (sem se naspala tudi jaz, kot že dooooooolgo ne).

Plenice a ve katera katere plenice imajo mrežico kot New born? No sicer sem pa ugotovila, da Poljske imajo New born št samo 1 in 2, nemške iz Muellerja pa se mi zdi imajo New born tudi št 3.user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: Desetke007
20.11.2007 13:15:21   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

dajte mi ve, ki dojite v postelji in potem zaspite, nekaj povedat - a vaših po podoju nič ne matrajo kupčki? jaz malega proti jutru, ko sem že sita vstajanja, vzamem v posteljo, ga podojim, pol se mi pa začne zvijat in godrnjat, pa če preveč časa čakam, polije user posted image .


Naš bruha, tudi če mu petkrat podrem kupček, je pa res, da kar hlasta, ko je. In ponoči imamo s tem velike probleme.

Pa še en problem imamo, tudi predvsem ponoči: mali noče spati sam! Jaz zelo slabo spim, če je pri meni na roki (kot med dojenjem), v sede tudi ne spim, ko hoče biti v naročju, ko ga dam v posteljo, se pa v minuti zbudi in tuli. Duda ne deluje.  Nujno prosim za kak nasvet!
 
Možek mora poštimat računalnik, tako da pozneje še kaj napišem.
 
Lp,
 
živa
 

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: Desetke007
20.11.2007 13:34:08   
Spark
Sej sploh nimam časa da vas redno berem, ali pa da sama kaj napišem. Zato bom zelo kratka. Koliko časa ste zunaj z dojenčki. Moja je stara 3 tedne, pa nevem, koliko časa smo lahko zunaj. In kdaj naj bi šli notri? Prosim za odgovore. 

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: Desetke007
20.11.2007 13:36:18   
kmarija
Pri nas smo imeli (oz imamo še) kr težav s spanjem. Kokr pri ostalih - čez dan ponavad ni problema zaspi po hranjenju ali med. Ima pa tm enkrat dopoldne in enkrat popoldne med dvema hranjenja budno fazo. No po 20. uri je pa budnost + jok+ krčki  tm do polnoči, enih potem ko zaspi mi pa spi do recimo 5 - 6 ure zjutraj. Pa poje pa spet zaspi do 9. ure,,, in tko se ponavlja...

Sem pa ugotovila, da ko jo dava spat, mora imet okrog sebe igrače user posted image  (ima enga chiccotovega medveda z uspavanko, pa enga kužata z zvoki iz maternice), ki skos špilajo, pa tišat se mora k kaki igrači (čutit dotik) pa dudo mora imet fiksirano v ustih dokler ne zaspi trdno (nasloniva kako nogo od medvedka na dudo).
A sem full zakomlicirala user posted image . Sam pri nas, če je  vse tko uštimano spi user posted image

Pa ti krčki user posted image . Sem učer spila full čaja od kumine, janeža in kamilc......pa full bl prdi, pa smrdi k 100 user posted image , sam pa mal manj jokauser posted image
Ne vem a to zato k se bolj sprdka user posted image . Danes ga ne bom nič spila, pa bom vidla

Pa pri nas mamo tud D3 kaplije, pa sva dajala prvi teden 1, drugi 2, ko bo pa tretji pa 3. Se pa full kremži k jih spije. Pa veste, da jih morte obvezno dajat z mlekom? Sam tko v opozorilo (naju je v lekarni opozorila user posted image )

A vaš kej jokajo v vozičku?
Pr ns je ponavad dokler se vozimo kr uredu, pol pa npr prideš v trgovino pa čakaš v vrsti - pa histeričen jokuser posted image  in pol te vsi tm gledajo k ne znaš otroka pomirit (pa nč ne pomaga, ne duda, jo morš ven uzet pa ujčkat al pa vozit po makadamu - da fajn trese). Mi je pa grozn sred vrste otroka vn vlečt, na blagajni te pa vsi čakajo user posted image

Imamo pa po novem dvakrat tedensko fizioterapijo v razvojni ambulanti user posted image . Me je kr strah, ko bom morala sama it, k preden jst vse napokam, otroka oblečem, sebe urihtam (počešem) pol pa v center lj pa tm parkirat......user posted image

Se še kej tipkamo, ko bo naša spala user posted image



(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: Desetke007
20.11.2007 13:39:50   
kmarija
Spark _ mi smo šli prvič vn pri 10 dnevih za par minut pol sva pa podaljševala, tko da pri 3 tednih sva bla že dobre pol ure zunej. Je pa odvisn od vremena, pa od otroka, če mu paše  zakaj pa ne. Naša je tud po dobro uro zunej, če je pridna, če pa jokca pa kr hitr popokamo domov user posted image . Če je lepo vreme kr izkoristi user posted image
Upam, da ti kej koristi.

(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: Desetke007
20.11.2007 13:45:40   
kmarija
Naša še spi -
a otroški dodatek ste že zrihtale?
Midva sva včeraj oddala obrazec, pa za preživnino morva na sodišče nest en obrazec user posted image

Pa prošnje za vrtec sem danes odposlala, čeprav nimava prov velikih šans, da kje dobiva mest user posted image

Morš skos neki okrog hodit pa ene papirje rihtat user posted image


(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: Desetke007
20.11.2007 15:08:33   
Pandica
Zdravo mamice user posted image

Oktoberka imava enake probleme. Men se bo tut zmešalo, ker moja čez dan nič ne spi, razen, če oz. ko je na rokah in se jo pestuje. Jaz tut ne vem več kaj naj naredim, ker se čez dan nič ne spočijem, ponoči pa tut imava "akcijo" user posted image
Še malo tako naprej pa se bom sesula...user posted image  user posted image  

Dojenje ponoči jaz tudi zaspim zraven tako kot večina nas user posted image  pa kupčkov ne podirava. Jih pa vedno čez dan.

Živa žal ti ne morem dati nasveta, ker imam sama enak problem. Moja tut noče spati sama v njeni posteljici in spi pri meni.
Boma videle, če nama bodo kaj napisale.

Kmarija moja spi v vozičku kot top dokler se premikamo in ji trosi ritko. Kak pa se to neha pa se začne kremžiti in prebujati.

(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: Desetke007
20.11.2007 15:40:53   
Klaudia
Danes ste se pa načvekale... lepo to! user posted image

kupčki ponoči - jih ne podirava. In je ne moti. Ponoči tudi poliva nič ne, medtem ko podnevi ja. Se vidi, da ponoči bolj umirjeno je in ne poje toliko zraka kot ga podnevi, ko kar hlasta...

krči - nam res pomagajo kapljice lekarne Deteljica iz Tržiča. Jih je pa treba dajat 3x na dan po 15-20 kapljic pred hranjenjem. Odkar smo prišli na 5 kapljic (je treba z eno začet user posted image ), krčev ni več in tudi sprdi se lažje.

spark - naša je bila stara 5dni ko smo bili zunaj pol ure. čez par dni pa že 3ure. Res je da je bilo takrat topleje, ampak mislim da ne bo nič narobe. Dobro jo zadekaj in namaži obrazek z kremco pa bo.

vožnja z vozičkom - takoj zaspi, ko je noter. Če je treba počakat npr. za blagajno, se prebudi, ampak redko začne tečnarit. To je samo če jo kaj v plenici žuli, al pa če je lačna. Je pa res dobra. Sm jo dans dala v jajček k smo šli v LJ, pa se je kr smejat začela, tako rada se vozi... user posted image

sling - danes smo sprobal za dolgo časa. Sem si jo namontirala, pa smo šli po trgovinah. Sm ji samo kapco dala gor, pa bundo čez in je skos spala... roke sm mela frej... hrbet ni nič bolel... pa še spala je cel čas. K sm jo pa dala vn, pa v jajček... JOK!! Ona hoče bit v slingu. user posted image

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: Desetke007
20.11.2007 15:45:08   
Klaudia
user posted image                  

61 user posted image      34 user posted image          29 user posted image
5  user posted image  ( rodila na svoj PDP)
______________________________________________
(RD, nick (letnica rojstva), (PDP) ime (teža, velikost)) 

31.08. pikceva ('78), (23.10.) METKA ( 1770g )
                                                MANCA ( 1660g )
06.09. inja2 ('84), (04.10.) DAVID ( 2920g, 52cm )
13.09. tinki_winkica ('82), (09.10.) BOR ( 2600g, 47cm )

13.09. sanwebdra ('79), (09.10.) JULIJA ( 2540g, 45cm )
17.09. mamica80, (14.10.) ŽAN ( 3060g, 50cm )
18.09. pingi ('79), (04.10.) JAKA ( 2980g, 51cm )
21.09. bambi ('73), (01.10.) HEIDI ( 3200g, 46cm )
21.09. Ursikazala ('70), (05.10.) NIKA ( 3520g, 51cm ) 
24.09. orka** , (31.10.) ANEJ ( 2530g, 47cm ) 
26.09. Solero ('78), (04.10.) RUDI
27.09. MissLady, (02.10.) ERAZEM ( 3650g, 52cm )
27.09. bonci ('77), (15.10.) KLEMEN ( 2780g, 49cm )
                                           KARMEN ( 2460g, 48cm ) 
29.09. Zoja*** ('76), (03.10.) MAKS
29.09. picola1 ('80), (01.10.) DORIS ( 3200g, 50cm )
30.09. pony ('74), (05.10.) SARA
03.10. Klaudia ('86), (10.10.) LIA ( 4030g, 53cm )
                                          1.mesec:  5100g, 57cm 
03.10. suzanamai ('73), (20.10.) ZOJA ( 2510g, 49cm )
03.10. tave ('74), (10.10.) TEJ ( 3360g, 52cm )
                                     1.mesec:  4760g, 56cm 
04.10. Lillylilly ('79), (11.10.) ŽAN ( 4520g, 55cm )
04.10. AnaB. ('79), (13.10.) VID 
06.10. Micla ('77), (11.10.) ELENA ( 3600g, 52cm )
10.10. pajcevina ('83), (01.10.) EVA ( 3670g, 53cm ) 
10.10. bušbuš, (05.10.) KATJUŠA ( 3490g, 51cm )
11.10. skuštrana ('77), (14.10.) ARSEN ( 3740g, 55cm )
                                                      1.mesec: 4840g, 58cm 
11.10. Kasija 78 ('78), (01.10.) ELIAN ( 3840g, 54cm )
                                                   1.mesec:  4800g, 57cm
11.10. kmarija, (12.10.) NINA ( 2990g, 50cm )
                                      1.mesec:  3720g, 52,5cm 
13.10. oktoberka ('85), (13.10.) ZARJA ( 2890g, 50cm ) user posted image
                                                     1.mesec:  3600g, 54cm
13.10. Jasna ('76), (13.10.) NELI ( 3950g, 54cm ) user posted image
                                          1.mesec:  4980g, 55cm 
14.10. metkica1 ('80), (24.10.) LUNA ( 3070g, 50cm )
                                                 1.mesec:  3860g, 55cm 
14.10. Pandica ('79), (02.10.) ZALA ( 3900g, 52cm )
14.10. majoli ('75), (18.10.) MAKS ( 3880g, 53cm )
15.10. janja ('73), (09.10.) URBAN ( 3950g, 54cm )
                                             1.mesec:  4700g, 57cm
15.10. mišk ('82), (06.10.) DONA ( 3300g, 51cm )
                                          1.mesec:  4020g, 54cm 
16.10. Ulaa ('74), (30.10.) NIK ( 2720g, 48cm )
                                      1.mesec:  3550g, 52cm 
17.10. *Lana* ('78), (25.10.) TEVŽ ( 3050g, 48cm )
                                              1.mesec:  4500g, 52cm
17.10. kopriva, (28.10.) DAVID ( 2470g, 50cm )
17.10. noa1 ('75), (28.10.) AJŠA ( 3590g, 48cm )
18.10. JennyAnny ('79), (16.10.) LANA ( 3240g, 51cm )
18.10. Panda., (24.10.) ANA LUCIJA ( 4020g, 54cm )
19.10. mehurčica ('78), (28.10.) ENI ( 3340g, 50,5cm )
19.10. ULLA K. ('77), (16.10.) FILIP ( 3570g, 51cm )
                                                 1.mesec:  4500g, 53cm 
20.10. suzymami ('81), (24.10.) IZAK ( 3250g, 52cm ) 
21.10. inibini, (21.10.) NIK ( 4520g, 54cm ) user posted image
22.10. valči ('79), (20.10.) NINA ( 3450g, 50cm )
22.10. 2ursae ('77), (11.10.) BOR ( 3750g, 53cm )
22.10. Blejka26, (19.10.) TJAŠA ( 4050g, 53cm) 
23.10. Natasa-6 ('74), (24.10.) DEJAN 
23.10. drobižek, (15.10.) ŽIVA ( 3140g, 54cm )
                                      1.mesec:  3680g, 54cm 
24.10. Daschi ('76), (21.10.) ZAIRA ( 4080g, 53cm )  
25.10. ditta ('74), (30.10.) ZOJA AIKEN ( 3100g, 48cm ) 
26.10. miska1, (31.10.) MARTIN ( 3210g, 52cm )
26.10. sanosan, (26.10.) BRINA ( 3220g, 49cm ) user posted image
26.10. soraja ('83), (30.10.) TAJA
28.10. Spark ('77), (21.10.) ALINA ( 3670g, 51cm )
28.10. mojca235, (26.10.) AJDA ( 3600g, 51cm )
29.10. pot, (25.10.) OSKAR 
29.10. živa ('77), (31.10.) ANŽE ( 3810g, 52cm )
30.10. lane31 ('76), (30.10.) ANETA ( 3650g, 50,5cm ) user posted image
30.10. Hohenn ('76), (26.10.) JURE ( 3550g, 52cm )  
03.11. mama06, (26.10.) JERNEJ ( 3400g, 49cm )
04.11. ninka 80 ('80), (30.10.) KLEMEN
05.11. zivepo ('86), (29.10.) PIA ( 4055g, 51cm ) 

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: Desetke007
20.11.2007 16:35:29   
kasija78
Spark jaz grem ven tudi po 3 ure v kosu. Moj v vozičku spi in pravzaprav samo tam spi. To sva začela prakticirat od meseca dni starosti. Sem poskusila in mu očitno paše, ker spi in je videt srečen, ko se zbudi.

Jaz sem tudi dala prvič svojega v sling. Mu je bilo všeč, mene hrbet manj boli kot sicer in vse super ... razen da je elian veselo ugotovil, da se nahaja v bližini mleka in ves čas išče prehod do joške user posted image . Se bo moral še navadit, da je sling za nošenje.

Fajn vas je brat, zdaj ko že kaj več spravimo skupaj!

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: Desetke007
20.11.2007 17:05:02   
mama06
Jenny Anny ni za kaj. Pri nas se je sistem obnesel že tretjo noč. Upam, da bo šlo tudi v bodoče. Danes nam je odpadel popek in drug teden se bomo že lahko kopali in takrat nameravam spremenit uro za spanje med 9 in 10 zvečer. Je pa res, da ga previjam zvečer kar v postelji in ga ne nosim okoli do njegove sobe in na previjalno- za slučaj, da se ne zbudi preveč.


živa - mi smo na začetku mislili, da bo spal v zibelki, pa ni šlo. Sedaj spi med nama in jaz sem se navadila spati z njim že v porodnišnici, moj pa drugi dan, ko je bil mali doma. Sedaj spimo vsi 3 skupaj in ko ga zvečer dojim, ga sploh ne dvigujem, ampak samo vsake 2 ali 3 ure obrnem na drugi bok, dam drugo dojko za nahranit in potem se vrnem spat na svojo polovico. In četudi zaspim med dojenjem, ni sile, saj mu ne morem nič narediti. On pa dojko spusti in lepo spiva dalje. Sva pa nabavila varčne žarnice in tako nama včasih za kakšno urico lepo sveti lučka in če se vmes zbudim, jo ugasnem, če ne pač gori do naslednjega dojenjauser posted image Če bi ga dala v zibelko, bi se zbudil in potem je konec s spanjem. Poskusi ga dojit leže in ko se naje, naš zaspi kar priklopljen na mene in potem mu počasi  potegnem iz ust bradavico ter spi dalje.

Mi smo stari 17 dni in smo zunaj okoli 30-40 min. Je pa res, da naš ne komplicira z jokom, razen če je polulan oz pokakan ali lačen. Zato ga vedno previjem, nahranim in gremo ven. Žal pa pri nas ne morem z njim v trgovino, ker je tako ozko, da z vozičkom ne pridem mimo blagajne. Smo na podeželju in nimam kaj veliko izbire. Tako da shopingira večinoma ati.






(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: Desetke007
20.11.2007 17:12:40   
skuštrana
Hej...

Naš Arsen je pa imel danes cepljenje, dobil je dve pikici - eno v nogo in drugo v roko user posted image Mi je bil kar malo bogi, se je tako milo jokal.

Pišete, da se full dojijo zvečer - pri nas je isto. Zvečer je po 3 ure na zizi, pa vmes podreva kupček, pa izbruha full mleka ampak zizo pa če kar hoče met. Verjetno se malo cartajo.

Dojenje ponoči  - jaz sem pa full navajena, da spi pri meni in me ni kaj preveč strah, da bi ga pomučkala. Se zbudim za vsak stokec, tako da...Imam pa zadnji teden full neki naval mleka, ne vem od koduser posted image Ponoči se zbudim in sva oba čist mokra, da o postelji ne govorimuser posted image Si dam sedaj zvečer eno plenico v na vsako joško, da mi kaj zadrži, samo moram potem ponoči itak menjat še ene parkrat. Kupčkov pa tudi ne podirava in je potem zjutraj en velik kup. Ampak resnično, zjutraj se začne jokat in morama vstat potem pa podre en kupuser posted image

PlivitD - mi imamo tudi te, samo jih še nisem začela dajat, moram it v lekarno po njih. Je pa tu praksa, da se dajejo do 3 letuser posted image , ampak jaz jih verjetno poleti ne bom dajala, glede na to da bomo non stop ob morju in na soncu...

Pumpica za nosek -user posted image user posted image user posted image user posted image ,super stvar..Jaz sploh ne vem kako sem preživela pri ta prvem otroku brez tegauser posted image

Sling- no, me veseli, da je večini full všeč in da ste zadovoljneuser posted image . Sem vam obljubila slike , jih dobite samo tele dni smo full mobilni in nismo nič kaj doma oz. na miru. Bi vas pa vse prosila, da mi tudi pošljete kako slikco vašega bebača v slingu  in pa kakšne komentarje, da bojo za mojo web stran ( ki je v pripravi).

Kasija78, škoda da včeraj nisem imela več časa. Te je bilo fajn spoznat in malo počvekat. Sem te pozabila vprašat, glede na to, da sva rodili na isti dan, a še imaš kaj čišče? Meni še malo kapljauser posted image user posted image
Pa v slingu lahko full fajn dojiš, samo jaz ne morem (in sem jezna zato), ker imam premajhne joške in jih mali ne dosežeuser posted image Ampak, če je treba se tudi znajdevauser posted image

Oktoberka, moje mišljenje je da še nimaš menstruacije, ampak čiščo..Saj se lahko že čisto neha pa potem spet pride po parih dneh. Za menstruacijo se mi zdi, da je še malo prehitro. A dojiš?

Valči, ne bi ti bila v koži, s temi tvojimi bradavicami. Držim pesti, da jih hitro pozdravišuser posted image Pa Ninin soor tudi. Liza ge je tudi imela in smo ga z Daktarinom kar hitro pocartali.

Vožnja z vozičkom - zadnje čase je pri nas bolj kot ne kar doma parkiran..Mož me že zeza, da smo dali tok dinarčkov za ničuser posted image , ker jaz svojega otroka itak samo v tej krpi okoli prenašamuser posted image

O, madona sem se razpisala, upam, da se vam bo dalo vse prebrat...





_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.