|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
20.11.2007 17:17:45   
skuštrana
Še toleuser posted image
Končno sem našla način kako Arsena zaposlit kakšne 3 krat na dan za vsaj pol ure - razvijem ga in ga pustim na previjalni mizi (imam takšno, da zaenkrat še ne more past dol) in on je full vesel...Imam mir vsaj pol ure, ker full brca in je full vesel.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 251
   RE: Desetke007
20.11.2007 17:53:12   
živa
Evo, mali je zaspal, mož nekaj čara v kleti, moja mama pa se igra s starejšim, tako da imam pet minut zase in za RR.

Valči, res sočustvujem s tabo zaradi bradavic; pri meni je bilo tokrat po dveh tednih v redu, prvič pa, se mi zdi, me je bolelo kar ene dva meseca. Če imaš razpokane in hrastice na bradavicah, bi si jih jaz mazala - poleg z lanolinom - tudi z bepantenom plus, ker suši hraste in rane. Meni je - po mojem - pomagalo, da so hrastice hitreje odpadle in so se ranice zacelile.

Sprehodi: na začetku smo šli ven za pribl. pol ure, zdaj pa kakor je, včeraj smo se sprehajali uro in pol - se mi je pa malček polulal v hlače, jaz sem pa pozabila rezervne obleke user posted image , tako da smo šibali domov, revež ubogi je bil moker v tistem mrazu - dobro, da smo bili s triciklom, ker če bi bil peš, bi bila sploh kriza. Dojenček je pa tako ali tako zabunkan v vozičku in oblečen kot medvedek, tako da je vedno topel, ko pridemo domov, celo roke ima tople.   

Krči: danes sem dobila tržiške kapljice; bom poročala, če bodo pomagale.

Spanje: ne bi več o tem, danes sem ga začela ob 2h dojit, v svoji potelji je zaspal ob 5h.

Luna: moje tri fante je včeraj pošteno trkala. user posted image  A je bilo še pri kateri tako?

Utrujenost: jaz sem zaradi nočnih kalvarij čisto izmozgana. Čez dan je pa starejši non-stop v pogonu. Potem se pa še z dragim pregovarjava (po možnosti sredi noči user posted image ), kako najbolje ravnati, kadar dojenček tuli, in me še to čisto psihično podre. On seveda pravi, da je mali pogruntal, kako je v naročju prijetno, in da sva ga razvadila, jaz pa ga, seveda, ne morem pustiti jokati. Je pa res, da me včasih prime ...

Skratka, tele vzgojne dileme z mojim dragim so mi sploh naporne.
user posted image  A ve se s svojimi dragimi strinjate glede vzgojnih vprašanj (npr. tolažba dojenčka, kje bo spal ipd. - v tej starosti)?

Grem se igrat s starejšim, dokler mlajši spi; se še kaj javim. Klaudia, prvo posvetovalnico imamo pa 29., pa potem sporočim mere.

Lp,

živa



(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 252
   RE: Desetke007
20.11.2007 18:09:58   
2ursae
živa, glede nočenga spanja je bil Anže isti - ni in ni hotel zaspat v posteljici: ti bim tule prilepila odgovor, ki sem ga pred časom napisala svoji kolegici z RR:

nismo šli točno po Pantleyevi metodi, ampak sva upoštevala navedbe v članku "Spalne navade dojenčka in malčka" v reviji Novorojenček (če nimaš in te zanima, ti lahko poskeniram in pošljem po mailu), ki se tudi naslanja na to metodo. Bistvo je, da ima otrok ritual pred spanjem in pa da zaspi v posteljici. Tako kot odrasli, se tudi doječek med spanjem zbuja in takrat se v svojem polsnu ne sme zbuditi v drugačnem okolju, od tistega, v katerem je zaspal (npr. na zizi, v naročju, ...). Če vidi, da je drugje, kot se spomni, se ustraši, zbudi in zajoče.
Midva sva tamalega skopala, podojila in dala v posteljico. Začel je jokati in sva ga tako pustila maksimalno 3 minute (lahko bi tudi več, sam nisva zdržala) in če ni nehal je eden od naju šel k njegovi posteljici. Pomembno tukaj je, da ga nisva dvigovala, ampak sva ga pobožala, prijela za rokico, pač karkoli je pomagalo, da se je pomiril, potem pa stala ob posteljici in mu pripovedovala od tega kaj dogaja, kaj sva počela, ko ga še ni bilo pa do Gospodarja prstanov . In tako, dokler ni zaspal, če je bilo treba, tudi po eno uro.
Imela sva kar srečo, da se ga je hitro prijelo. Po mojem je zato uspelo v dveh dneh, ker je bil mali star cca. dva tedna in mu je bilo lažje privzgojiti nek nov režim, kot pa zdaj tebi, ko je že skoraj tri mesece navajen drugače. Pa po mojem tudi malo sreče.
To je bil le prvi korak, pri uspavanju se strogo drživa še dveh elementov, brez katerih bi cel sistem najbrž propadel, in sicer:
* Po kopanju oziroma negi se pride dojit k meni v spalnico, v kateri so pogasnjene vse luči. Medla svetlobba prihaja le skozi priprta vrata sosednje kopalnice, kjer je celo noč prižgana luč. Svetlobe je ravno toliko, da vidim malega vzeti iz posteljice in podojiti. Luči ne prižigam za noben dnar.
* Vedno pride v toplo posteljico. Preden ga podojim, dam v njegovo posteljico grelno blazino, ki jo odstranim, tik preden ga dam nazaj. Tko da pride od tople mamice v toplo posteljico . Preden sva kupila grelno blazinco, sva ta sistem preizkusila kar s plastenko vroče vode, ki tudi dobro ogreje.

tko, priporočala bi ti pa tudi knjigo od E. Pantley: Otroško spanje brez joka v sanje user posted image user posted image , kjer avtorica opisuje metode, kako otročka navadit na samostojno spanje in uspavanje brez joka. Men je ful pomagala.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 253
   RE: Desetke007
20.11.2007 18:13:54   
2ursae
še nekaj glede slinga: jaz sem enkrat poskusila, pa sem tolk štorasta, da mi je navdušenje kar malo splahnelo ... moram naslednjič probat, ko bo tud mož zraven, pa morda on kaj pametnega odkrije user posted image . Bi pa vprašala: a otročka daš not tko, da ga daš v bistvu not od spodaj, se pravi ga daš k svojemu trebuhu in potem od spodaj not v sling? Jaz sem tko naredila in lepo oba zapletla v tkanino user posted image ... ma, sem bolj ta pri štorastih. Pa kje ima mali glavo: pri obročih al ima tam nogice? Pa še: desničarke, a imate obroče na desni ali na levi rami? Tko, če vse to izvem, pa mi bo morda uspelo user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 254
   RE: Desetke007
20.11.2007 18:15:11   
mehurčica
Oktoberka, moje mišljenje je da še nimaš menstruacije, ampak čiščo..Saj se lahko že čisto neha pa potem spet pride po parih dneh. Za menstruacijo se mi zdi, da je še malo prehitro. A dojiš?
Skuštrana, komot je lahko M. Jaz sem jo dobila po 5.tednih pri Davidu, kljub POLNEMU in POGOSTEMU dojenju.user posted image Upam, da je tokrat še ne bo, ker je Davida prav motilo vsak mesec 2 dni preden se je vlila. Se je očitno poznalo na mleku al kaj.

Nič kaj več ne morem napisat, ker sem danes po sprehodu dobila vročino.user posted image Še zdaj sem čisto boga. Si morem tiste vitaminske tablete kupit: od A do Ž. Očitno mi je imunski sistem popustil, ker nimam časa zvečer jest. Grem ponavadi kar lačna spat.

Posvetovalnico pa imamo jutri - a mislite, da jaz nebi smela it? Sej nisem tak bolana, da bi lahko koga okužila...menda. Zaenkrat imam samo vročino.

Rojstni list
- mi smo ga dobili že po kakih 2 tednih.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 255
   RE: Desetke007
20.11.2007 19:02:25   
mišk
Rojstni list: Jst sem ga dobila takoj naslednji dan, ko sem šla iz porodnišnice, ampak sem ga morala it iskat na upravno enoto.

Glede slinga in štorkelj: Ali je dobro otroke z ohlapnim mišičnim tonusom prenašat notri? Mislim, da mu s tem ne škodiš? Sicer je pediatrinja na zadnjem pregledu rekla, da je z mišičnim tonusom Done vse O.K, ampak vseeno.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 256
   RE: Desetke007
20.11.2007 19:06:05   
mišk
2ursae, jst dam user posted image  v štorkljo tako, da štorkljo razgrnem na previjalni mizici, potem gor položim user posted image ,  se "splazim" v "odprtino" in to je to. Mal mi je smotan jo devat noter, ko imam štorkljo že na sebi. Se mi pa zdi, kot da ima user posted image  ko je enkrat notri ful v eno stran zapotegnjeno glavico. Sej je to normalno, ne?
Obroče imam jst na desni strani. Sem desničarka.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 257
   RE: Desetke007
20.11.2007 19:56:58   
mama06
valči jaz sem imela podobne težave čisto na začetku z desno dojko, levo zelo malo. Sem si mazala z roza bepanthenom cel dan, zvečer, ko sem se stuširala, se je koža lepo namehčala, sem si krastice lepo odstranila in dobro namazala z bepanthenom. Tisti cel dan in celo noč ter še dopoldne, nisem dojila na desni strani, ampak sem si mleko črpala. Dojila sem vse na levi strani in mleka je bilo vedno dovolj. Stvar se je zelo lepo pozdravila in od takrat imam mir in zdrave bradavice. Je pa res, da sem levo tudi mazala, vendar pred vsakim podojem dobro umila in osušila. Ko sva se najedla, sem ponovno umila dojko in namazala z Bepanthenom. Če se boš odločila poskusit, ne pozabi črpat mleka iz dojke.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 258
   RE: Desetke007
20.11.2007 20:10:23   
živa
mišk, jaz sem imela ista vprašanja, ko je bil prvi v traku v položaju zibelke, pa sem vprašala fizioterapevtko, če je to v redu, in mi je rekla, da ne, da je preveč postrani zvit. Tako sem potem za vsak slučaj (zaradi hrbtenice) čakala do 3. meseca in ga šele potem nosila v traku, in to pokonci (trebušček ob trebušček).

user posted image  Kako pa vaši izgledajo v slingu, v položaju zibke - skuštrana, morda ti lahko največ poveš o tem?

Lp,

živa

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 259
   RE: Desetke007
20.11.2007 21:09:20   
lane31
Madoniš ta naša pupa ....danes je bla budna le tolko da sem jo
previla in nahranila....pa enkrat 1h po hranjenju user posted image
Kolko to dete prespi....ko pa se zbudi pa bi mogla plenica že čista
biti na njeni ritki in hrana že v želodčku user posted image
Saj se ne pritožujem....samo včasih me kar nekaj zaskrbi,če je vse
dobro z njo user posted image
Od dneva ko sva prišli iz P. spi po večernem umivanju od 23h in
točno do 4h ,ko jo moram na drugi bok obrnit,pol se oglasi ob 5h
da dobi dudico in ob 6h oring šraj za papico user posted image ,sledi spanje točno
3h in spet čim hitreje previt in nahranit,pa spet spi 3h in vse od
začetka.....budna je le popoldan tam okrog 17 ali 18h za kako urco
Mislim......jaz bi lahko še kako obrt zraven nje začela user posted image

Spi pa od prvega dne v kinderpetu,ki je v sosednji sobi....sobi sta povezani z
oknom tako da jo takoj slišim....za vsak slučaj pa imam še vrata odprta user posted image

Čez dan spi na kavču, ležalniku,pa tui v postelji....ko leži na sedežni in spi
lahko delam vse tudi sedežno posesam pa nič,ko top user posted image
 
Bomo vidli kako bo kasneje,ko se bo malo začela zavedat sveta okoli sebe,
 Me prav zanima,če bo obdržala ta ritem,ki si ga je naredila

VALČI ....nič ne bo škodilo če si bradavičke tudi namažeš z daktarinom

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 260
   RE: Desetke007
20.11.2007 21:09:39   
skuštrana
2ursae, otroka daš v sling od zgoraj navzdol in ne od spodaj not. Bora drži v ležečem položaju ter ga spusti v sling tako, da najprej spustiš rito potem pa glavico, ker moraš glavico cel čas podpirat.Glavo lahko daš tam kjer so obroči ali obratno - po želji. Ko ga imaš notri z eno roko zateguj zibko ( rep slinga) medtem pa drugo roko, ki jo imaš pod otrokom počasi izvlači ven. Ko roko izvlečeš ven zategni najprej sredino slinga  ( rep potegni najprej na sredini) potem pa še vsak kraj posebej. Če misliš, da je Bor noter pregloboko mu lahko podložiš kako dekico ali kaj takšnega.

Glede razvojne jaz niti ne vem, ker nismo imeli problemov, so pa tule ženske pisale o tem http://www.ringaraja.net/forum/tt.asp?forumid=232


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 261
   RE: Desetke007
20.11.2007 21:29:15   
kasija78
skuštrana jaz nimam več čišče par dni.  Vsaj upam, da je to to in me ne bo ponovno obiskala. Zelo fino je bilo na kavici, toplo vabljena še kdaj! user posted image

2ursae jaz sem desničarka in imam obtrče pod desno ramo. Ampak po moje lahko poskusiš obe strani? Jaz sem in mi na desni bolj paše. Danes sva bila v slingu v trgovini in se mi zdi, da so kar malo bulili v naju. Ampak sva bila čisto komot, ker z vozičkom je res težko priti med vsemi policami.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 262
   RE: Desetke007
20.11.2007 22:24:26   
Pandica
Mi2 z Zalo pa sma danes imeli prvo posvetovalnico. Naša punčka lepo napreduje. Porodno težo je imela 3900 g , ob odhodu domov iz P je imela 3700 g , danes pa je imela 4370 g, kar pomeni, da se je zredila 670 g user posted image  user posted image  user posted image    Zrastla pa je za 3 cm. Bravo Zala, mami pa je bila pohvaljena, ker se samo dojima user posted image

Klaudia 1 mesec 4370 g in 55 cm

Lane31  ti pa res imaš super pridnega otročka user posted image  Bodi srečna in ne kliči hudiča, ker boš boš pa stokala tako kot me, ki nam ne spijo.
Evo, moja je že gor, ko sem ji pobegnila vstran, ko mi je na ziziki zaspala. Tako, da mislim, da bom morala iti kmalu nazaj, ker bo drugače jok.
Pa še pridem nazaj, če bom uspela user posted image

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 263
   RE: Desetke007
20.11.2007 23:18:58   
lane31
Pandica......saj mi  nihče ne verjame da je res tako user posted image  Ko naju z možem sprašujejo kako sva se navadila na neprespane noči... itd user posted image
Jaz jo kličem kar luksuz baby user posted image
Grem ajat zdaj.....nočko vsem user posted image .....pa mirno kot pri nas user posted image

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 264
   RE: Desetke007
20.11.2007 23:29:54   
Pandica
Sem se ji spet izmuznila in še gospodična ni ugotovila, ker je še mir in spi. Ker ona bi spala tako, da ima mojo ziziko v ustih user posted image

Lane31  to pa je res pravi luksuz baby user posted image  Ko bi bila moja vsaj za polovico tako pridna. A krčkov pa nimate nič?

Mi2 sma danes dobili na posvetovalnici D3 kapljice. A jih res po teh še bolj šravfa revčke? Ker me je kr strah, ko jih bo prvič dobila kako bo user posted image  

Klaudia kaj tvoja Lia je imela full krče, da ji zdaj te kapljice pomagajo, ko jih imata? Ker pol bi še te probala, samo po drugi strani pa imam že doma kup kapljic pa itak nobene naši revici ne pomagajo user posted image
Naj se že nehajo ti krči.

Upam, da bo ju3 lepo vreme, da se boma lahko šli malo potepat, ker v vozičku pa mala uživa in lepa spančka user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 265
   RE: Desetke007
21.11.2007 9:04:27   
lane31
....Eto,sem prehitro pohvalila našo pupo.... user posted image
....Zbudila se je ob 2h-čist na kratko,in pol že ob 3h in30 kričanje
za hrano,pol pa ne spat....in je stokala in mrckala do 5h pa za silo
spala do 7h in opet previt in jest....pa nikak,da zaspi danes user posted image
Nekaj jo mantra.....pa pojma nimam kaj.... user posted image
Pa sem dobila prvo izkušnjo slabe noči ,pa deklica tudi

Ne krčkov nima.....malo mrcka ob odvajanju...to pa itak ne gre drugače user posted image

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 266
   RE: Desetke007
21.11.2007 9:44:47   
Spark
Živjo Desetke!
Vidim, da ste kar pridne, in pridno polnite strani. Jaz pridem samo na kratko malo prebrat, kar me zanima, in potem šibam k tamali.
Imam eno vprašanje. Moja user posted image je stara 3 tedne, včeraj je nekaj začela kihati. Jaz sem jo zvečer še kopala. No ponoči, se je zbudila dvakrat in je kar veliko kihala. Iz noska ji nič teklo. Ker jo dojim, nama je dojenje šlo. No zjutraj se mi je zdelo da ima zamašen nos, in sem ji s pumpico malo ven potegnila, in je iz ene nosnice prišel en full velik smrkelj. Danes je kar nekajkrat zakihala, sedaj pa ne vem, ali je to OK, ali bi jo morala peljat pokazat. Kaj mislite??

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 267
   RE: Desetke007
21.11.2007 10:02:50   
suzanamai
Pozdravljene desetke, končno se še jaz malo javljam.
Prva posvetovalnica: 4320 g 52 cm, sem se že ustrašila, da naju bo dala na dieto, pa je rekla, da pri dojenih ni panike in naj samo tako lepo napreduje, skratka vse super. Edina težava je polivanje, sicer ne veliko, vendar po vsakem dojenju in ob previjanju. Svetovala mi je pravilen handling, obvezno podiranje kupčka, dvig previjalne mize in posteljice za 30 stopinj in čimveč časa v lupinici. No sicer je že prej čez dan večinoma spala v lupinici, saj ji tam najbolj odgovarja. Drugače pa je Zoja enkraten user posted image . Občutek imam, da samo spi in je, budna je le kake pol ure do uro po dojenju in ob previjanju ter kopanju. Čez dan spi kot top v lupinici, zvečer pa jo le položim v posteljico, ji prižgem uspavanke in mala sama zaspi v pol ure, brez joka.. Neverjetno upam, da bo tako ostalo. Včasih malo težje kaka, takrat jo zamotim s plesom in petjem ali pa ji ponosni bratec bere pravljice in kaj hitro napolniva pleničko, potem pa je vse super. Sedaj se že teden dni zna nasmehniti in ko jo ogovarjam miga in kaže jeziček, ter spušča glasove, prav posrečena je. Po rokah se ne mara nositi, razen kadar jo kaj matra, kupček podirava kot za stavo, razen ponoči, ko po prvem dojenju ponavadi okoli 3h ostane pri meni v postelji, sem pa jo že zalotila, da ga kar v leže podre, le malo več bruhne. Skratka enkratna prava luksuz baby kot pravi Jenny.
Sem in tja se nama pojavijo pikice po obrazu in jo namažem z negovalnim mazilom od starejšega, mešajo mi ga v lekarni in sicer aqua eucerol 30/70. Za umivanje uporabljava od Mustele Stelatopica, saj je sin atopik in ima nevrodermatitis, pa raje preprečim kot zdravim. Koža in laski so po kopanju neverjetni. Lasje ji rastejo kot za stavo in ima neverjetno frizuro, si moram vzeti malo časa in dati v album malo fotografij naše princeske.
No toliko zaenkrat, saj je čas za dojenje. Se javim kmalu...
Dobili sva AD3 in zdi se mi, da po njih še bolj poliva, krčev nimava.

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 268
   RE: Desetke007
21.11.2007 10:19:29   
mišk
Ka pol zdej?! Je dobro, da je user posted image  v lupinici ali ne?!? Ker vem, kak so včasih govorili, da je to ful slabo. Sej po eni strani bi blo logično. da je dobro, ker so v podobnem položaju kot v naročju...

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 269
   RE: Desetke007
21.11.2007 10:22:14   
mišk
Spanje: Podnevi pri nas ne spimo, razen v vozičku. Ponoči pa imamo zadnji teden tak ritem: od osmih zvečer do polnoči, potem jemo, spimo do petih zjutraj, spet jemo, in potem potegnemo še do devetih zjutraj. Mi tako kar odgovarja, samo kaj ko jo lahko že danes kak šimel pič in ga bo spet začela sračkat.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 270
   RE: Desetke007
21.11.2007 10:29:07   
pony
Hojla!

No vidim, da ni samo naša taka nezapanka čez dan. Kar naprej jo nekaj matra in pri meni zaspi, ko pa jo odložim v njeno posteljico je takoj jok. Sedaj je spala slabe pol ure in je spet jok,zraven pa prdi zato je najbrž to krivo. tako s dnevi kar naporni.
Hvalabogu je ponoči bolje in spi enih pet ur poje in potem še kakšni 2-3h naprej. rekord v spanju je bil, ko je spala od 22h do 6h in potem še do 8h.
tako na kratko, ker že jočemo in se zvijamo.

Še mere:
ob rojstvu 3650g, 53 cm
ob odpustu 3370g
v posvetovalnici pri enem mesecu 4180g 54cm

Pony

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 271
   RE: Desetke007
21.11.2007 11:21:01   
drobižek
Dober dan!

Ja, tudi mene zanima kako je s temi lupinicami? A je dobro, da je user posted image  dolgo časa v njej? Nekako pravijo, da zaradi hrbteničke ni dobro in svetujejo čimveč na ravni podlagi...zdaj pa ne vem...pa tolk povdarjajo, da je treba od začetka vozit  user posted image  v vozičku na ravni podlagi in to v košari in čimmanj v lupinici...tudi jaz ne vem...lupinica samo za "nujne" primere - v avtu ali če ga na hitro kam nesešuser posted image


mišk - a si zamenjala mleko? Je boljš?

(odgovor članu pony)
Neposredna povezava do sporočila: 272
   RE: Desetke007
21.11.2007 12:41:31   
*Lana*
mene pa zanima, koliko mora pojesti 1 mesec star user posted image  pri enem obroku?

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 273
   RE: Desetke007
21.11.2007 13:00:55   
lane31
mene pa zanima, koliko mora pojesti 1 mesec star pri enem obroku?


Vem samo za adaptirano mleko,ker piše na škatli 135ml 5 obrokov na dan
za dojenje pa nebi vedlauser posted image ....če je mleka premalo bo itak nenehno zahteval
še,preveč pa pravijo,da doječi otroci ne morejo pojesti .

Naša pupa pa pride tudi na 6 obrokov dodatka....pa se bojim da je preveč...
res pa ne poje vedno 135 ml ampak včasih 100....odvisno od tega koliko se še meni mleka sproducira,kar je zelo malo pri meni user posted image

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 274
   RE: Desetke007
21.11.2007 14:34:17   
kasija78
user posted image  Mene zanima, kdaj sprehajate otroka? Sprašujem, ker sem ga prej vedno, ko je sijal sonček. Ampak zdaj ga itak ni in meni bi odgovarjalo iti ven kasneje - recimo po 16h. Kakšna so sploh pravila, kdaj sme otrok ven in kdaj ne?


(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.