ŠpelaP
|
Ana - enih par , da odženejo bolezen iz vaše hiše. Drugače je pa res, da zdaj razsaja nek hudič. Tudi pri nas so nabito polne čakalnice. Nečakinja v petek sploh ni prišla na vrsto pri zdravniku, midve s Saro sva pa tudi čakali kot zmešani. Pa saj včeraj je naju ena gospa hotela naprej spustiti, pa so ostali tako gledali, kot da bova naredili največji zločin. Saj sem ji rekla tako na glas, da pa ja ne moreva iti naprej, da so še vsi pred nama, pa se noben ni spomnil, da bi pa morda le bilo kulturno naprej spustiti dojenčka. Od tega, da sta med čakajočimi bili le dve mamici z deklicama starimi okoli dveh let, vsi ostali so pa bili mladostniki ali odrasli (naša zdravnica ima tudi kurativo odraslih - pomanjkanje zdravnikov na Koroškem). Ti odrasli so pa tako najbolj nestrpni. Sem enkrat pri zdravniku, h kateremu hodi babica, stala pred vrati, da se bodo odprla, ker sem morala sestri dati samo eno kuverto v roke in nič drugega. Pa me je en bedast ded kar nahrulil, da drugi tudi čakajo na pregled, kaj tam stojim, če mislim iti kar naprej. Najprej sem ga vprašala, kaj se razburja, če sploh ne ve, zakaj tam stojim. Potem, ko sem mu pa povedala, da moram samo eno kuverto dati sestri v roke, ker so bili pač neki izvidi, me je pa nahrulil, češ, kaj pa potem čakam, da naj kar potrkam in grem naprej. Bedak! Na vratih pa na tako velikem listu piše: NE TRKAJ!
|