jooly
|
Ojla borke! Vidm da se vse počas odpravljate . Tud pri nas je mal pobelilo po tleh in je tako fino zimsko vzdušje, čeprav bi mi prav prišlo kakih 15 minut sprehoda po svežem zraku, Kim pa tud! Glihkar je mal zaspala (od 9.30 je bla budna!!), zdej se pa mal pofočkam, pol bom pa še jst mal oči zaprla. Mojadva fanta sta šla namreč na fuzbal, tko da sva sami. Kim je pridna punčkica, lepo raste, se redi, lula, kaka, spi, se doji. To je pa zdej v bistvu vse, kar počne . No, kej tud že posluša, če ji gruliš na ušeske in mali falotek nas je že tko zdrasiral, da noče spat v svoji postelci, ampak v naročju al pa v najini postli . Ne morem verjet, pa to bitjece je staro šele 17 dni, pa nas že rola ko hruške... Kanarka... čestitke tudi tebi! Tvoja princeska je glih en tak droižek kot moja Kim (48 cm in 2.690g). To so pač taki zaspančki, da jih je treba kar naprej priganjat. Moja tud papca, papca, papca, tud 45 minut, vmes za 20 minut zaspi, pa spet mal potegne... pol zaspi, ji jošek pade ven, jo položim v ležalnik, ne mine ena ura je spet sestradana ko volk . Ampak nimaš kej, jst sem se navadla, ko pač pokaže interes za hrano, jo pristavimud če je minilo šele pol ure, včasih se hoče pa tud samo mal pocrkljat. In glede na to, da so ble te kepice 9 mesecev v nas, se grele in tiščale v trebuščku, ni nič čudnega da se kdaj pa kdaj hočjo samo mal pocartat. Pa sej to smo hotle, ne??!! Ti samo ne obupaj, pristavljaj jo čimpogosteje in čimbolj se izogibaj flaške, če jo želip dojit. Potepinka, kako pa to zgleda, če se posteljica ne porodi. A to traja dolgo, te celo omamijo ali le delno? To se je men zgodil pri obeh porodih. Načeoma se postelca porodi sama od sebe, oziroma jo s popkovnico potegnejo ven. Pri men se je pa obakrat zarasla na steno maternice in potem ti morjo dat narkozo in jo ročno zluščit ven. Posledično temu je precej velika izguba krvi (prvič sem zgubila 800 ml, zdaj pa 1300 ml krvi in sem še zdaj - pa še nekaj časa bom - na tabletih, ker sem totalno slabokrvna). matea1... tud ti si že mamica - čestitke!! Špelka... bravo za Kajo!! Tiste, ki ste že mamice, kakšne imate kaj izkušnje z vlažilnimi robčki za čiščenje ritke robčki pridejo na vrsto mal kasneje. Trenutno vsaj jaz uporabljam samo toplo vodo in vatko, pri kopanju, pa trdo milo in bombažno krpico. handling... kaj za hudiča je pa to??? Tiste, ki dojite... A vas kaj bradavice bolijo?? Jst vsakič skor jokam zraven, sploh prvih par potegov je za požvint. A bo to sploh kdaj minil??!! Mažem si jih z Lanolinom, pa z Bepantnom, mpak nič boljš. Tko mam občutljive, da morm bit še pod tušem previdna, da si ne usmerim curka direkt gor. Res grozn... Kako odstavit... pa še eno vprašanje mam glede dojenja. Moja se tko prisesa name kt klop in pol, ko začne sam še cuclat in se afnat in me že vse boli, jo poskušam na vse načine odstavt, pa mi ne rata zmer najbolš. Ponavad porinem mezinček v njena ustka, ampak ona sploh noče spustit!!! Jst enostavno ne morem verjet, kok se lohk en dojenček z ustki drži za jošek!!! Kako ve to prakticerate??