|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF-ICSI oktober / november
17.11.2007 10:49:29   
barbarela77
CRNITULIPAN si nam zelo lepo napisala. vidim, da si velika pozitivka in ta pozitivizem prenašaš tudi na nas. iz srca ti želim, da ti naslednjič uspe spet zagledati user posted image user posted image  in tudi da pikica ostane pri tebi vseh 9 meescev. pošiljam ti user posted image user posted image user posted image  za srečo!

SULFINIJA čestitam za 9 jajč. želim ti da se v čim večjem število oplodijo (so se že) in da se lepo delijo naprej. Potem pa da ostanejo pri tebi vseh 9 mesecev user posted image user posted image user posted image .
si me pa pozitivno presenetila s poročilom punkcije, da ni bilo preveč boleče. zdaj pa sploh ne vem kako se naj odločim (narkoza ali na živo). mene punkcija verjetno čaka v torek (poročilo z mojega včerajšnjega UZ je nekaj strani nazaj), kaj apaurin in ketonal svečke si vzela zjutraj preden si šla v LJ?
če ti je se mi lahko javiš na ZS z odgovori.

vsem drugim pa čim manj boleče špikanje, tistim, ki pa čakate na user posted image user posted image  pa naj se uresniči!!!!!!!!

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
17.11.2007 11:02:27   
Sulfinija
Barbela,apaurin sem vzela en dan zvečer pred punkcijo,ketonal isti dan zvečer in eno včeraj zjutraj preden sma šla od doma.Resno nisem čutila nobenih bolečin,čeprav mam zelo nizek prag bolečine in je tudi mene presenetilo v pozitivnem smislu,v LJ pač druge ni kot da greš na živo in ni mi bilo žal.

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu barbarela77)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
17.11.2007 11:16:56   
sayuri
Sulfinija, midve sva očitno iz železa, da naju punkcija ni bolela user posted image user posted image user posted image
barbarela77 uuu, že punkcija user posted image . Sem čist spregledala. Torek bo en dva tri tukaj user posted image
Jst sem se pa danes dopolne z mojim user posted image  skregala user posted image . Zdaj je v nekem čudnem (ponovnouser posted image ) obdobju trme in hoče na vsak način uveljavit svojo voljo. JAz sem pa tud trmasta user posted image  in zlepa ne popustim. Tako da sva krasna kombinacija user posted image  TAko sem bila slabe volje, da sem enostavno rekla možu, naj ga pelje ven., da se na snegu ohladi, jaz se bom pa notri. user posted image  No, ta mal vidim da na snegu uživa user posted image , jst pa tle notri mulo kuhamuser posted image . Resnično me je tako razjezil, da bi mu najraje rekla, da danes ne greva na gledališko predstavo.user posted image  Po drugi strani pa vem, da je veliko krivde tud na moji strani...ah.... Bo šel potem spat, pa bom razmislna ....

Aja, pr nas prav zares snegec pada user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
17.11.2007 11:45:03   
Abra
O Sayuri prav sneg pada?? Kolko ga je pa že zapadlo al so to bolj snežinke? Pri nas pa tkooo piha, da nimam nobene volje it ven. Je lažje s toplega ven gledat...
Mene pa spet malo špika. Upam, da folikelčki pridno rastejo. Sem tko prepričana, da bo punkcija v četrtek, da bom najbrž kar razočarana, če ne bo ... joj, sem čudna .. mene tudi ni bolela, najbrž zato komaj čakam, da bo špikanja konc user posted image sem bolj navajena na trepetanje user posted image s tem mam več izkušenj user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
17.11.2007 11:49:01   
mandarinca
Ojla, čveke;
sem vam hotela napisat par besed, vendar še ne morem, me kar user posted image oblivajo;
Čarna, user posted image user posted image user posted image , obe sva včeraj preživeli najhujši dan v življenju; upam, da bo res čas zacelil rane, ker boli; pa kakorkoli se trudim ostati močna, na trenutke zelo zaboli ...

Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
17.11.2007 11:49:20   
barbarela77
se opravičujem, narobe napisala. v torek najverjetneje pade stopka, tak da potem sledi punkcija v četrtek.
ponovni UZ imam v ponedeljek, tak da se takrat javim z natančnejšimi podatki

lep dan

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
17.11.2007 11:51:12   
barbarela77
mandarincauser posted image user posted image user posted image

mislimo nate in na čarno in drimo pesti, da bolečina čim prej mine oz. zbledi in da si nabereta moči za nove boje.
izjoči vse iz sebe user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu barbarela77)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
17.11.2007 11:57:04   
mavrica72
No, pa sem prišla tudi jaz do računalnika. Včeraj nisem bila nič tukaj, ker po pravici povedano niti volje nisem imela. Zjutraj sem namreč na 12 dan naredila test in pridelala en velik minus. Da pa to se ni bilo dovolj, me je čez nekaj ur začelo močno "šraufat" po spodnjem delu in ko pridem do stranišča , je bilo že vse krvavo user posted image user posted image user posted image . Vsega upanja je bilo v trenutku konec in zazdelo se mi je, kot da se je "svet podrl". Seveda najprej v jok in vse kar temu sledi. Tiste, ki ste to že dale skoz, tako veste kako se človek počuti v tistem trenutku. Ne vem, zgleda da mi res ni usojeno priti do user posted image .
Sem potem včeraj že tudi klicala dr. Merlota (jaz sem namreč pri njem, samo vmes je skočil Reš, ker je bil odsoten), pa sva se zmenila, da janurja pridem na kontrolo in se zmeniva kako sedaj naprej. Pravi, da vsaj kakšna dva meseca moram imeti pavze zaradi zdravil. On že ve, čeprav jaz bi najraje šla kar takoj spet v postopek. Vsaj dokler imam še kaj upanja....

Čarna - sem ravno prebrala, kaj si morala dati skoz. Hudo mi je zate user posted image . Vem, da ni besed ki bi te lahko potolažile. Sama sem to morala dati skozi že dvakrat, enkrat v 10 tednu in drugič v 12 tednu. Pred tem pa še sam porod mrtve punčke v 40 tednu. Še predobro te razumem. Drži se.user posted image

Sayuri - opazila sem, da si spraševala glede zamrznjenčkov pri Rešu. Če so, dobiš obvestilo v roku enega tedna, če jih ni, te pa nič ne obvestijo. Jaz sem imela 4 kandidate, pa se na žalost ni nobeden obdržal, zato me tudi obveščali niso. Držim pesti, da bo pri tebi drugače.
Tita13 -  čestitke in lepo nosečnost vsseh 9 mesecev user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
17.11.2007 12:02:49   
Goldy
mavrica72- tako zelo mi je žal. Pa pišuka, kaj nam ne mora ratat. No!!!user posted image user posted image

Čeprav, ko berem vaše zgodbe me ja kar groza, spontani spravi, abrazije, prezgodnji porodi. Sama, hvala bogu nisem preživela še nič od tega. Samo en neuspešen 1. ICSI. Pa sem že takoooo žalostna. In moja M - močna, prva dan nič boleča, zdaj me pa že tri dni takooo šraufa, da je za znoret. A je bilo tudi z drugimi tako?

Ampak, v nove boje, ne mavrica72? Jaz tudi moram poklicat januarja, pa še pregled oz. razgovor pri dr. Drobniču imava tudi januarja. Drži se!

(odgovor članu mavrica72)
Neposredna povezava do sporočila: 2634
17.11.2007 12:08:50   
mavrica72
Goldy - ja, tudi mene danes tako šraufa, da je groza. Včeraj popoldan skoraj nič, ponoči se je čisto umirlio, niti kapljice krvi več ni bilo, danes dopoldan pa spet kar uliva in šraufa spodaj. Ja, januarja greva skupaj ponovno boj. Upam, da bova imele kaj več sreče.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
17.11.2007 12:14:01   
Goldy
Bova, bova imeli več sreče, samo zaupati in verjeti morava!

(odgovor članu mavrica72)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
17.11.2007 12:36:00   
cati
Punce moje pričakujemuser posted image  prvo po postoku in me tak zvija in jajčniki bolijo da bom popi.....
Drugače pa čarnauser posted image  
Sulfinija user posted image user posted image
Tak na hitro od mene.
LP

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2637
17.11.2007 12:40:51   
tassi1
naslednji UZ imam v ponedeljek in najkasneje v četrtek že punkcjio.Me je zdravnica pohvalila,da sem ful dobro reagirala na terapijo in da so folikli že zlo veliki!Sam na eni strani ni žal skoraj nič.sam 2 je našla.Drugač pa glede na to,sa sem jih skos poslušala v LJ.kako slabo reagiram,kako moram shujšat-pol pa bo,..sem res zlo vesela,pa še kar nekaj injekcij mi bo ostalo!
puce,držte se,jes pa letim na "šiht".Se beremo zvečer

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2638
17.11.2007 12:41:36   
Abra
Mavrica72 user posted image user posted image user posted image tukaj na žalost res bolj poznamo take zgodbe, zato pa smo tu, da se podpiramo, kajne? Tudi zate bo posijal sonček.

Mandarinca, tudi nate mislim user posted image user posted image user posted image Zjoči svojo bolečino, tudi za žalovanje si je treba vzeti čas. Potem pa pogumno v nov boj.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
17.11.2007 13:34:20   
jadrnica
jooj, tale RR, sem napisala en moj dolg  dolg post, pa me je ven vrglo , BRRRRR.
skratka pozdrav vsem, bom potem še enkrat , brr, sem kar mallo jezna,user posted image user posted image

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
17.11.2007 13:50:17   
Abra
jadrnica, kader pišeš dolg post, ga najpej skopiraj, preden klikneš pošlji. Velikokrat se zgodi, da ti je čas potekel in gre vse v maloro ... pol pa samo "pejstaš" user posted image

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
17.11.2007 13:58:12   
sonchek
Ojla borke!!!user posted image user posted image user posted image

Ker vidim da je Špelka med navijačicami..in ker je bila vedno del vas...naj vam samo sporočim, da je danes v porodnišnici...in zdej verjetno že predihuje popadke!!!

držite pesti za Špelko in njenega user posted image !!!!

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu Crnitulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 2642
17.11.2007 14:00:05   
DaisyE
Dajčimajči, lepo, da si spet tule. Meni kar ni isto, kadar te ni. Upam, da iz dneva v dan manj boli in je lažje. Hvala za lepe želje. Jaz načeloma nimam ravno dobrega občutka za tale postopek. Se mi zdi, da je Reško pesimističen, jaz pa dovolim, da se to name prenaša. user posted image  Tako da, kaj pa vem. Moram se malo sestavit skupaj preden začnem.

Citrončiča user posted image user posted image user posted image . Ja seveda že zdaj malo treniram s pirom. Ampak sem se pa odločila, da si bom za časa postopka nabavila tamale brezalkoholne (več brezalkoholnega po moje itak ne bom mogla spravit vase). Kaj vse je človek pripravljen za otroke naredit, a ne? user posted image user posted image user posted image

Dajte mi prosim, ker sem lenoba, pa se mi ne da nazaj iskat, malo več povedat prosim o Karmen. Izkušnje, učinki,... Me je mlinčka čisto navdušila, zdaj se pa samo odločam, a grem v tem postopku, al v naslednjem.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
17.11.2007 14:01:24   
DaisyE
Dajmo Špelka!!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
17.11.2007 14:06:40   
DaisyE
Čarna, a ti je Reško kaj povedal, kaj potegne za sabo genetska analiza katerega od vaju? Kaj bo s tem pogruntal in kako lahko to vpliva na nadaljni potek samih postopkov, preiskav,...

(odgovor članu Crnitulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
17.11.2007 15:03:20   
Pija76
Mandarinca, Čarna in Mavrica 72 user posted image user posted image user posted image , hudo mi je za vsako izmet vas!

Sulfinija kaj ga pa ti biksaš, kje je ves tvoj optimizem, ki si ga trosla tle gor 2 meseca, a si se čist iztrosila? Daj punca samo pogumno, otroci v LJ te čakajo!!! V sredo gasa po njih, po kakšnega pa čez kaki 2 leti a ne?

Sayuri dej nehi se surlitb pa na predstavo pejt, pa z dragim seveda.

DaisyE glede Karmen ti jaz lahko povem, da je fejst ženska, sicer malo klepetulasta, ampak tako iz pogovora ugotoviš, da je veliko ženskam uspelo tudi s pomočjo nje. Je tudi v tem društvu ali kar koli že ki se bojuje za IVF in prav ona pa še kakšna zraven je šla in nam zrihtala, da imamo saj 4 postopke brezplačno. Sama je dala čez 18 ET-jev da je prišla od malega fantka. Ti pa pove tudi tako diagnostično kaj ni najbolj OK pri tebi, od črevesja do kolena, pač tisto kar občuti. In to sigurno drži, ker meni je za 3 stvari rekla in s temi imam res manjše težave. Sama sem bila pri njej sedaj 3x in mi ta masaža paše, upam tudi na magični + v bližnji prihodnosti od tega, jutri grem pa spet k njej. Sama se sicer zdaj " pripravljam" na zamrznjenčke, ampak ta ciklus bi mi mogoče lahko uspelo tudi po naravni poti. Seveda pa se moraš čisto sama odločiti ali boš šla na to, ali ne. So pa tukaj gor še druge punce, ki hodijo k njej in naj ti še one povedo mnenje.

Ostalim en lep mrzel pozdravček.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
17.11.2007 15:03:26   
cati
Špelka držim pesti da bo čim lažjeuser posted image user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 2647
   [Brisano sporočilo]
17.11.2007 15:04:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sonchek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2648
17.11.2007 15:19:04   
tita13
Punce pozdravljene.

Nič preveč optimizma ni tukaj gor. Prosim vas,... ko sem jaz začela prebirati to temo eno leto nazaj sem od tukaj črpala moč,... zdaj me pa strašite. Tudi sama sem namreč kljub + psihično precej na tleh, saj vidim, da je plusek šele prva stopnica, da pa je stopnišče hudičevo visoko.

Punce, dajmo se potrudit, da damo ena drugi moč in verjemimo, da se vsaka stvar zgodi z določenim namenom.

Pa saj sploh ne vem, če bi to poslala,...

Mislim na vas.

PS. Arneja - jaz sem čaj malinovih listov kupila v Lj v City parku v eni zeliščni lekarni zraven Mobitela. Proizvajalec je papaja d.o.o., Jevšnikova 7, 1412 Kisovec

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2649
17.11.2007 16:08:31   
bilka
lep pozdrav, no danes mi je malo bolje, jutri gremo po svoje malčke, upajmo da bo vse ok, me pa nekaj zanima, ali po prestani hiperstimulaciji, ki sem jo imela te dni se po transferju lahko zgodi še kakšno poslabšanje ali se bo vse skup umirilo?? ker me je prav malo strah teh bolečin, so prav zoprne, nimam časa počivat, ko pa se moram učit za izpite..user posted image

a, ja žal mi je za tiste, ki jim ni uspelo, vem kako je, ker sem na podobnem bila tudi sama, želim da se čimprej poberete pa v nove boje..

vsem, ki čakate, se pikate, ste pred punkcijo ali kako drugače pa držim močne pestke za uspešnost in želim veliko sreče!

Še to bi dodala, ker dobro poznam zelišča se malinovi listi ne priporočajo piti v času nosečnosti, ker radi izzovejo splav ali krvavitve, pomagajo pa na koncu nosečnosti, da izzovejo hitrjši porod, zato se do konca nosečnosti raje izogibajte piti čaj malinovih listov..

no pa en psrispevek še od enega doktorja, da se prepričate da ga v začetku nosečnosti ni dobro piti:

. i. Rubus ideanus, vsebuje alkaloid Fragrin, tisti deluje krčom odpravljajoče in ima sledeče indikacije:

Pri težavah črevesja in prebave, dihala, srčno-ožilnega-sistema in za težave v grlu!
Pozitivno učinkuje pri kožnih izpuščajih, dermatitisom, gripi, vročini, težave s mesntruacijo, sladkorni bolezni, primanjkanju vitaminov, kot zdravilo ki podpira potenje, sečenje in izločanje žolčne kisline. Je pa tudi v uporabi za čiščenje krvi in kože!

Bral sem tudi o učinkih na maternico, kjer odpravlja krčenje in s tem težave s menstruacijo. Skozi boljšo prekrvavitev maternice "pravijo, da zviša plodnost" - znanstvenih dokazov za to ni.

Učinkovitost malinovih listov med nosečnostjo znanstveno še ni razizkana, starejše babice pa so zelo navdušene o učinku malinovih listov, kjer rahla mišičevje medenice in s tem olajša porod. Ravno zato, pa je kontraindicarana ob začetku in med nosečnostjo, ker tudi lahko povzroča splav.

Najprej jo lahko uporabljamo 4 tednov pred porodom.

< Sporočilo je popravil bilka -- 17.11.2007 16:22:20 >

(odgovor članu tita13)
Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trije znaki, ki kažejo, da je ženska plodna
Ko je ženska v, tako imenovanih, plodnih dneh, njeno telo to pokaže tudi na zunaj, z drobnimi signali, ki se jih lahko n...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Zajtrk
Michonne RR

Ali vaši otroci zajtrkujejo pred odhodom v vrtec/šolo?

Da (64%)

Ne (28%)

Občasno (8%)

Število vseh glasov: 25

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!