bilka
|
lep pozdrav, no danes mi je malo bolje, jutri gremo po svoje malčke, upajmo da bo vse ok, me pa nekaj zanima, ali po prestani hiperstimulaciji, ki sem jo imela te dni se po transferju lahko zgodi še kakšno poslabšanje ali se bo vse skup umirilo?? ker me je prav malo strah teh bolečin, so prav zoprne, nimam časa počivat, ko pa se moram učit za izpite.. a, ja žal mi je za tiste, ki jim ni uspelo, vem kako je, ker sem na podobnem bila tudi sama, želim da se čimprej poberete pa v nove boje.. vsem, ki čakate, se pikate, ste pred punkcijo ali kako drugače pa držim močne pestke za uspešnost in želim veliko sreče! Še to bi dodala, ker dobro poznam zelišča se malinovi listi ne priporočajo piti v času nosečnosti, ker radi izzovejo splav ali krvavitve, pomagajo pa na koncu nosečnosti, da izzovejo hitrjši porod, zato se do konca nosečnosti raje izogibajte piti čaj malinovih listov.. no pa en psrispevek še od enega doktorja, da se prepričate da ga v začetku nosečnosti ni dobro piti: . i. Rubus ideanus, vsebuje alkaloid Fragrin, tisti deluje krčom odpravljajoče in ima sledeče indikacije: Pri težavah črevesja in prebave, dihala, srčno-ožilnega-sistema in za težave v grlu! Pozitivno učinkuje pri kožnih izpuščajih, dermatitisom, gripi, vročini, težave s mesntruacijo, sladkorni bolezni, primanjkanju vitaminov, kot zdravilo ki podpira potenje, sečenje in izločanje žolčne kisline. Je pa tudi v uporabi za čiščenje krvi in kože! Bral sem tudi o učinkih na maternico, kjer odpravlja krčenje in s tem težave s menstruacijo. Skozi boljšo prekrvavitev maternice "pravijo, da zviša plodnost" - znanstvenih dokazov za to ni. Učinkovitost malinovih listov med nosečnostjo znanstveno še ni razizkana, starejše babice pa so zelo navdušene o učinku malinovih listov, kjer rahla mišičevje medenice in s tem olajša porod. Ravno zato, pa je kontraindicarana ob začetku in med nosečnostjo, ker tudi lahko povzroča splav. Najprej jo lahko uporabljamo 4 tednov pred porodom.
< Sporočilo je popravil bilka -- 17.11.2007 16:22:20 >
|