|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
16.11.2007 8:08:23   
*ANA*
MAJ GAL in VID      user posted image

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4126
16.11.2007 8:18:39   
Padme
ANA kar pridruži se mi pri jutranji user posted image .
MAJU, GALU in VIDU pa veliko user posted image in user posted image za rojstni dan!

Neja a si dobila moj mejl? Recepti, prosim, prosim!!!! Hvala!!!user posted image

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4127
16.11.2007 8:25:41   
neja24062007
PADME: sorči nisem dobila tvojega ZS. Prosim če mi ga lahko pošlješ še 1x, pa ti pošljem recepte.

TXN

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 4128
16.11.2007 8:29:19   
januška78
Dobro jutro,

Jaz sem tudi pri jutranji user posted image  in poslušam Manco kako izvaja operne arije (vriska in kriči). Sem jo dala v posteljico, da bi zaspala (sem optimist a ne user posted image ), jaz pa bi v miru tlele mal počvekala.
Ali vaši sončki tudi vriskajo? Zadnjič na kavi je tako vriskala, da so se kar obračali in gledali.

N&B pri nas se tudi duda kar precej uporablja. Sem jih kar nekaj kupila na zalogo, da se ne bi slučajo kdaj zgodilo, da ostanemo brez. Za zaspat jo ima zmeraj, pa tudi čez dan kar precej, ker se z dudo običajno takoj pomiri. Zaenkrat se še ne obremenjujem s tem, sem prav vesela, da jo je sprejela. takoj

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 4129
16.11.2007 8:31:05   
januška78
MAJ, GAL in VID

user posted image

(odgovor članu januška78)
Neposredna povezava do sporočila: 4130
16.11.2007 8:36:10   
neja24062007
padme sorči...
sem ti poslala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4131
16.11.2007 8:36:55   
neja24062007
zdele grem pa v boj s hrano z našo princess, upam, da mi tokrat rata user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 4132
16.11.2007 8:37:28   
Padme
Jst tudi že 15 minut poslušam po babyphonu kako se pogovarja in čakam kdaj bo poklical, da ga pridem iskatuser posted image user posted image user posted image .

OPss, evo ga, me že kličeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4133
16.11.2007 8:38:46   
januška78
Naša pevka se je očitno utrudila in zaspala. Jaz grem pa malo pospravljat, vmes pa mal tle gor čekirat.

Neposredna povezava do sporočila: 4134
16.11.2007 8:39:14   
Padme
Tisočkrat hvala Nejauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4135
16.11.2007 8:41:01   
Padme
Midva z Jakom se greva pa zdej umivat in 3kg težko plenico zamenjat (po 12 urah se je kar nabralo)user posted image

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 4136
16.11.2007 8:52:22   
Drnula
Dobro jutro!
Plenic  - mi imamo samo pamperske. Včasih je ponoči mokra pri strani in jo moram preobleči. Se zgodi sem in tja. Neca zdaj ponoči zelo trdno spi in tudi če jo previjem in preolečem se tačas zbudi in blebeče ampak takoj nazaj zaspi.
Previjamo se glede na dnevni tempo. Če se pokaka itak, sicer ene 5x čez dan, če smo na terenu cel dan pa celo manj. Večinoma se pokaka dopoldan in redko več kot 1x na dan.
Duda - rabi jo za zaspat, tako smo jo tudi uvedli, saj sicer je visela na meni v nedogled. Bila je brez skoraj do treh mesecev. Ko zaspi ji ponavadi pade iz ust. Nazaj ji jo je treba potiščati samo če se zvečer  kaj zbudi preden res trdno zaspi. Tudi tu si jo ponavadi sama potisne nazaj notri, ker ji med sapanjem samo zleze ven, duda ostane prav obrnena, da jo z usti pošče in si jo pobere z usti. Sicer je ponoči nima. Tudi ko se podojiva takoj pade v komo in dude ne rabi nič. Čez dan jo ima predvsem v autu. Drugače tudi tlači vse živo v usta, ampak je to itak 100 na uro bolj zanimivo kot duda. Čist druga reč user posted image ... tko mora bit user posted image Tako da ji pustim, da skozi usta spoznava vse igrače, dekce, prstke ...

Drugače pa res spi bolj trdno ... ko enkrat zaspi. Lahko jo odnesem gor iz auta, slečem vsaj dvoje rokave, hlačel, copate, nogovičke ... in dam spat. Ima vedno bolj ritemuser posted image .  Probam dobit tak red kot ga ima N&B, da hodi vsak dan spat ob nekem času, ali recimo vsaj v roku do dveh ur, npr od 12 - 14 za dve uri. Sam da je to pri nas težje, ker smo skozi na terenu, ker so skozi eni opravki in smo ob uri za spanje redko doma. Potem to izvajamo v vozičku, autu ... kar gre, ampak ne tako gladko kot pri N&B. N&B, to imaš res super. Ko imaš 1x tak red ga veliko lažje potegneš naprej, ko ima user posted image recimo tri, štiri leta.

Neposredna povezava do sporočila: 4137
16.11.2007 9:03:21   
N _ B
Dobro jutro,

Jaka spi krepčilni dopoldanski spanec, mami pa s kavo straši okol računalnika. Smo bili ob 4:50 budni in smo vriskali ter noreli po postelji user posted image . Še dobro, da je šel mož ob pol devetih spat in se je on dvignil z Jakom, da sva z Niko še malo spali.

kravje mleko: jaz bom dajala alpsko mleko 3,5%. Uvajati ga bom začela po 10.-11. mesecu, če ne bo težav z ostalimi mlečnimi izdelki. Prej (okoli 8. meseca) bo dobil druge mlečne izdelke (skute, jogurte, sire). Tako sem že pri Niki. Mešala sem 1/3 mleka in 2/3 vode. Homogenizirano mleko ima mlečne maščobe razpršene na manjše kroglice in je zaradi tega lažje prebavljivo. Po pravici povedano je domače kravje mleko tudi meni premočno in imam prebavne motnje. Prijatelji imajo doma kmetijo in na dan pridelajo x 100 l domačega mleka, vendar njihovi otroci (zaenkrat trije, četrti je na poti) pijejo alpsko mleko.

Še en članek iz "malčka":
Pediatri v Sloveniji, pa tudi v večini evropskih držav, ne svetujejo uživanja kravjega mleka do enega leta otrokove starosti, čeprav v nekaterih državah menijo, da prepoved velja le do 8. ali 9. meseca. Obstaja namreč kar nekaj razlogov proti prezgodnjemu uvajanju kravjega mleka v dojenčkovo prehrano, saj vsebuje premalo železa, 3 do 4-krat preveč proteinov in mineralov, možen pa je tudi pojav alergij. Do prvega leta torej vztrajajte pri dojenju ali nadomestku materinega mleka.

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 4138
16.11.2007 9:07:32   
*ANA*
No moj mali princ je pa zaspal user posted image

Jaz sem sklenila da mu zdaj za jutranji obrok naredim kašico- kupila sem jabolko- korenček od Milupe in je pojedel vse user posted image user posted image , tako da zdaj ko se zbudi(po nočnem spanju) dobi kašico in zgleda da mu pašeuser posted image , pa še malo čajčka jepopil in zdaj spi user posted image

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 4139
16.11.2007 9:10:16   
Drnula
N&B - glede kravjega mleka so v mš našteli še par razlogov več, zakaj ne - enako sem brala tudi v Mami. Vendar je bilo mišljeno, vsaj jaz sem tako razumel, če bi user posted image pili samo kravje mleko, torej da bi adaptiranega popolnoma ukinili. Potem ima user posted image kar nekaj pomanjkanja. Zaradi možnosti, da se pojavi alergija nanj pa naj bi počakali vsaj do ene 8 meseca. Tolk moje vednosti glede mleka.

Neca se danes upira jutranjemu spancuuser posted image .

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4140
16.11.2007 9:11:26   
N _ B
Še tole sem našla.

Po besedah pediatrinje:
Alpsko mleko je diskriminirano bolj v laični javnosti, strokovno ni kakšenih zadržkov. Navadno mleko in domače mleko je vsekakor potrebno prekuhati (in potem ima natančno toliko vitaminov kot alpsko, ki je kratkotrajno sterilizirano na visokih temperaturah).

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4141
16.11.2007 9:16:51   
Drnula
Glede mleka od kmeta - jaz ga ne preferiram prav najbolj ker nisem mnenja da je vsekakor boljši od kupljenega, ker vem da kmetje danes prakticirajo vse možne dodatke. Sicer ga je tako ali tako treba prekuhati- nujno in praktično dobiš ven nekaj takega kot alpsko s tem da čit ne veš res če ni še s čim 'začinjeno'.  Torej po mojem mnenju ni boljše ... eno ali druo.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4142
16.11.2007 9:19:04   
durosh
MAJ,GAL in VID
user posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4143
16.11.2007 9:21:22   
*ANA*
Mi pa bomo s KML počakali vsaj do 1 leta- v pravi vrsti zato ker je bila Pia alergik in po nasvetu P.
Pia pa od 2. rojstnega dne pije alpsko mleko in je OK, do takrat pa je pila Pregomin, potem smo ji začeli mešat Pregomin in Aptamil, nato Aptamil in alpsko mleko, zdaj pa samo Mleko user posted image user posted image

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4144
16.11.2007 9:21:39   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: Drnula

N&B - glede kravjega mleka so v mš našteli še par razlogov več, zakaj ne - enako sem brala tudi v Mami. Vendar je bilo mišljeno, vsaj jaz sem tako razumel, če bi user posted image pili samo kravje mleko, torej da bi adaptiranega popolnoma ukinili. Potem ima user posted image kar nekaj pomanjkanja. Zaradi možnosti, da se pojavi alergija nanj pa naj bi počakali vsaj do ene 8 meseca. Tolk moje vednosti glede mleka.

Ja, to sem tudi jaz že slišala, da v primeru, da kombiniraš adaptirano mleko in "pravo" mleko, lahko probaš že prej. Pri Niki jaz adaptiranega nikoli nisem imela, razen kar ga je bilo v kašicah, ki sem jih mešala z vodo. Ostalo je bilo le moje mleko in mlečni izdelki.

Ni mi jasno zakaj mnenja medicinske stroke niso enotna. Padme je patronažna svetovala tako, zaradi nevarnosti črevesnih obolenj v poletnih mesecih, v materinski šoli pravijo mleko po 10. mesecu še najbolje po 1. letu, pediatri zagovarjajo strogo po 1. letu... user posted image  Za moje pojme, kolikor jih imam, več škode narediš otroku, če mu prezgodaj daš "pravo" mleko kot pa tista črevesna obolenja, če jih slučajno dobi v poletnih mesecih. Vsak pa dela po svojem občutku.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 4145
16.11.2007 9:30:08   
durosh
ok,punce,a zdej ste že vse probale z GH?jst sem Nikolaji dala zaenkrat samo za polizat jabolko, korenček,banano, ma je čist taka, kot vaš Jaka, N&B-še krožnik bi pojedla,ko ga vidi.zdej pa nasvet:a naj najprej začnem s sadjem, al ji dam kakšno  kašico-riževo,....?

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4146
16.11.2007 9:31:18   
januška78
Človek prav ne more verjet koliko je te znanosti okrog uvajanja različne vrste hrane. Po moje je res najboljše delati po svojem občutku. Jaz verjetno do 1. leta ne bom uvajala kravjega mleka. Potem pa bom najbrž uporabljala alpsko mleko.

Moram it imam obisk tašče, pa položnice moram plačat.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4147
16.11.2007 9:33:17   
Padme
Ja, jaz že od nosečnost dalje ugotavljam, da so nasveti patronažnih ali nasveti pediatrov popolnoma nasprotujoči. Npr. meni je patronažna rekla GH po 5.mesecu, pediatrinja pa po 6. Patronažna mi je tudi rekla, da lahko že po 6.mesecu pričnem z jugurti in skutami.... Pa moja patronažna se mi zdi ful skulirana in je tudi vodja patronažne službe v naši občini, s 30letnimi izkušnjami. Po mojem je najboljše, da čim bolj poslušaš sebe in svojega otrokauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4148
16.11.2007 9:34:01   
durosh
Jaka, bravo za kakouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4149
16.11.2007 9:35:26   
durosh
pa še to:a se vaši junijčki/junijjke že kaj kotalijo?

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?