|
RE: no aprilke 2005, kako? 23.10.2007 13:34:53
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Hojla. Ste pa pridne. Jaz pa zdej nisem imela časa za rr, ker smo imeli non stop gasilske vaje in v nedeljo regijsko tekmovanje...pa je bil trud poplačan, ker gremo naprej na državno. Petra - jaz sem tudi tole hotla vprašat. Naš si tudi non stop tišči v usta al en prst, al pa kr celo roko. Pa ima vse zobke razen ene petke.... roke ima pa v ustih kr naprej. Al pa kej drugega- recimo zadnjič je imel del bunde pod vratom čisto moker, ker je kr naprej to imel v ustih. Meni gre to tako na živce, ker ima s tem mokre ustnic in posledično se bodo verjetno pojavile razpoke na njih! A mislite da ga bo minilo, ko pride še on zobek ven? Plenico mi še kr imamo in po moje bo odvajanje na vrsti spomladi, razen če bo sam izrazil željo. Tudi mi smo posledično iz vrtca začeli s samostojnim slačenjem in sezuvanjem (potem pa vezalke čist ven potegne, ker ne gre čevelj z noge ), pa oblačili bi se tudi že sami, pa nam še ne gre čist. Hvalabogu pa zdej tudi mami je kosilo v miru, ker oba čisto sama jesta! Hoj, Taška, kar se tiče tehle kazni. Ti bom povedala zakaj nič ne palijo - ker otroci do nekje po tretjem letu NE razumejo relacije vzrok-posledica! Al neki takiga no. In je čist brezveze mu rečt, če ne boš to, bo pa to, ker on ne dojema!! IN zato posledično goni svojo naprej. More bit kazen al fizična (ne me narobe razumet, kak frc po prtstkih al kej podobnega..) Al pa jaz ga kr v eno sobo zaprem na ohlajanje... Ja sliši se kruto, sem imela tudi sama mal slabe vesti zaradi tega, dokler zadnjič nisem na tv vidla eno oddajo, kjer je svetovalka pomagala staršem obvladati trmaste otroke... Je bilo res zanimivo in ko so prikazali stanje prej in potem, sem vidla, da so metode res prave. Pač tako je, da so otroci na različni stopnji razvoja različno zahtevni in lahko jim pomagaš če znaš, drugače pa se velikokrat zgodi, da se pri kakih 7 otrokovih letih starši sprašujejo, zakaj hudiča jih ne folgajo? Honey - lepa hiška in dobra, tudi pri nas uporabljena strategija pospravljanja. Jaz kr z eno vrečo za smeti okrog strašim in so igrače mimogrede pospravljene. Naja, ko sem brala tvoje besede o neposlušanju, kot bi mene citirala . Ampak mene to včasih tako zelo razjezi, da je kaj! Pa isto kot prej mislim, da otrok sploh ne zastopi, kaj pomeni to poslušaj! Bolj hudič bo,ko pri 15 ne bodo takle slišali. Je pa naš zdejle že od vikenda tak in ne vem če zato, ker mene ni bilo veliko doma, al ima spet kak preskok v razvoju. PO moje, da bo slednje. Imejte se in se pišemo.
|