|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: no aprilke 2005, kako?
14.10.2007 22:34:29   
taška30
Uf, skor smo že na 3.strani pristale.user posted image

Kako ste kaj? Manca je na amoksiklavu zaradi vnetih ušes. Sicer ni več hudega, vročine nima več, le zakašlja 2x na dan in se parkrat usekne. Samo jo bom verjetno imela kar doma ta teden.

Fazo 'ne mami' smo nekak pregnali, zdaj smo v fazi 'cmerjenje za vsako malenkost'.user posted image  Pa to ne morš verjet, danes se je najmanj dve uri vrtel na DVD-ju Mojster Miha, gledala ga je vsega skup 10 minut, drugač je bil zgolj za zvočno kuliso, ampak tist moment, ko sem jaz preklopila na dnevnik, je začela. 'Ueeeeeuser posted image , bi Mojstra Miho gledalaaaaaaaa' in potem se je cmerila še celih 20 minut in ponavljala ta stavek v neskončnost. Vmes že parkrat pozabila in čist normalno kaj povedala, se celo smejala, potem pa naprej 'ueeeeeee, Mojstra Miho gledalaaa....' Prav hecna je bila.

Sem bila pa zadnjič čist šokirana (pozitivnouser posted image ), ko je prikorakala zjutraj ob polsedmih v spalnico in prijavla: mami, sem kakala. A?user posted image  Sem rekla: kam, v pleničko? Pa pravi: neeee, v stranišče vendar!user posted image  Pa mal bolj pogledam, stoji z nago ritjo sredi spalnice. Sem šibala v kopalnico pregledat stanje, vidim, da se je sama slekla, si prinesla pručko k wc-ju in dala nastavek gor in kakala. Pride za mano in reče: sem si sama obrisala rito. Potem pa še: sem potegnila vodo, pa nisem mogla sčistit z metlico.user posted image  Ful sem bila ponosna nanjo, samo po drugi strani sem se pa kar zamislila, ker noben od naju ni slišal čisto nič in sva spala kot ubita, kaj vse bi lahko ona počela po stanovanju takrat.user posted image

A je že kakšen junak/inja aprilček brez dnevne plenice - mislim za spanje? Pri nas po moje ne bomo še zelooo dolgo, ker je vsakič 5 kilska, tolk jo polula. Ponoči pa itak. Do šole bo že.user posted image

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
15.10.2007 7:31:51   
honey
Taška, a pri vas je tud Mojster Miha aktualen? Pri nas ni več Nodijev (je že prevelik user posted image ), včasih je v igri še Traktor Tom, drugače pa samo Mojster Miha. Sedi kot pribit pred TV in ga gleda. No ja, vsaj malo miru pred njim user posted image .

Ja, Tim je že čez dan brez pleničke tudi za spanje. Že kar nekaj časa. Pa moram reči, da se je vsega skupaj mogoče polulal 2x v hlačke. Zelo priden je, kar se tega tiče. Ponoči pa tudi jaz ne vem, kdaj bomo brez - po moje tudi še ne kmalu.

Včeraj dopoldan kar verjet nisem mogla, kaj mi je prijavil. Ponavadi jih spodim v nedeljo dopoldan ven, da jaz v miru skuham kosilo in še malo pospravim. In včeraj jih spet podim ven, pa mi mali prijavi: Mami, a boš ribala, da morva midva it ven? user posted image  Ja, sem rekla, ribala bom. Joj, tele naši faloti, kaj si to vse ne zapomnijo. In potem sta šla z možem s kolesom gledat čapljo, ki pa je nista našla. V naši vasi pa ima skoraj sosed muflone in da gresta onadva gledat muflone. Pa se mož nikakor ni mogel spomnit, kako se jim reče, tamali pa gladko: ati, mufloni so. user posted image  Sem mislila, da bom dol padla od smeha, ko sta  mi to razlagala.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
15.10.2007 15:21:10   
taška30
He, he, ja pri nas je trenutno aktualen Mojster Miha, predvsem uvodna pesmica ji je blazno všeč.user posted image  Drugače občasno še Nodi, pa Čebelica Maja - ta je meni še najbolj všeč, se mi zdi fajn, narava pa tko, se še kaj pametnega nauči, pa malo daljša je.user posted image

Meni je pa ful fascinantno, kako je Manca pridna ko smo same tri doma. V bistvu vedno pričakujem zelo naporen dan, če ni v vrtcu, ampak je taaaaakšna pridnica, da je ni za prepoznat. Ko rečem, da grem v spalnico dojit Julijo al pa jo uspavat, je tiho ko miška v dnevni sobi in me čaka, ful lepo se igra, počaka za kakšno stvar, če ravno ne morem, gre spat brez problema itd... Med vikendom ko smo pa štrje, pa dostikrat tako zakomplicira, kdo od naju bo kaj naredil (oblekel, dal za pit...)user posted image  , pa ne spat, pa ne to pa drugo...Da ne govorim ko je katera od babic na obisku.
In iz tega vprašanje: kako se kaj vaši obnašajo, kadar je na obisku katera od babic ali pač kdo ki ga imajo zelooo radi. Pri nas je ponavadi katastrofa oz. zdaj ne več ker sem se naučila, da se moram takrat kar distancirat. Torej, takrat midva z možem odpadeva na celi črti, tud dotaknit se je ne smeva, ne pogledat, vse bo babi, od lulat peljat, do preoblečt, babi, babi, babi, čist zase jo hoče imet, kar v svojo sobo jo pelje in zapre vratauser posted image , bog ne daj, da babi dlje kot par minut pestva Julijo (drugače na to ni občutljiva, če imamo Julijo v rokah). Če se babi malo upre temu terorju, je pa sitnoba, dretje itd...Po eni strani se mi kar zamalo zdi, po drugi si pa mislim, eh, brezveze se skregat z njo, saj tisto minuto ko babi gre domov, sva spet midva 'dobra' in njena prijatelja. A je samo naša spet takšna 'čudakinja'?user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
16.10.2007 9:27:23   
honey
Taška, mi teh problemov nimamo - pri eni babi se čuva, tako da je cel dan z njo, z drugo pa niti nista preveč skupaj oz. v najboljših odnosih. Tako da potem sem jaz na udaru, ko pridem ponj.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
18.10.2007 7:26:29   
honey
Ja pa dobr, no, aprilčice, kje ste vse? O.k., za Tino vem, da nima več časa, ker ima novo službo, ampak kje ste pa ostale?

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
18.10.2007 13:18:29   
taška30
Eh, jaz sem že skor obupala.user posted image  Nobene volje za čvek tule, še dobro, da imam aprilke 2007, da vsakodnevno malo počvekamo. Tam jih je kr nekaj tud s starejšimi otroci, pa se kr tam pojadam, če je treba. Ja, žal.user posted image

Sem šla zdejle prav iz firbca pogledat če so nas tudi zaklenili (zaklepajo teme nad 200 strani), da odprem 2.del, ampak ha, ha, ni bojazni za to, ker smo komaj na 72.strani - sej ne vem kakšnega smajlija naj pripopam.user posted image

No, torej, jaz imam Manco še vedno doma, ker je še na antibiotikih (ušesa), tko da imam kar pestro. Jutri imamo kontrolo, pa bomo videli, men se zdi čist zdrava, zunaj pa nisem bila že en tedenuser posted image , ker je imela do sedaj malo vročine in posledično smo vse tri skooooos doma. Baje je zunaj mrazuser posted image ...ne bi vedla.user posted image
RR je moje edino okno v svet trenutno. Ajaj, bo že.

Kje ste bejbe?!?

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
18.10.2007 13:23:33   
April
oj,

jaz imam tud oba doma.  tamal je že od šestih pokonc, bena sem pa prejle v vrečo dala in spat poslala. se je pol ure joikal in me klical.user posted image  je navajen, da ga na ležalniku uspavamo. ampak na pol se pa ne morem dat. no, saj je potem le zaspal.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
18.10.2007 13:54:56   
honey
Taška, ja, vreme je res bedno, čist mim, sam vseen je bolje, da grem ven z malim, ker drugače je rastur v bajti.

Saj midva morava pa tudi danes k dohtarju - jaz grem v laboratorij dat kri za pregled ščitnice, tamalega moram pa peljat, ker ima že od sobote drisko in ob večerih včasih bruha. Bom videla, kaj mi bo rekla.

April, ja, ja, Beno se bo moral navadit sam zaspat, kajne. Edina varianta bi ti bila, da bi imela 2 ležalnika in v enem Bena, v drugem pa Jašo user posted image .

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
18.10.2007 13:58:45   
April
saj v vrtcu lepo sam zaspi. Doma pa kontra.

Honey, kako se imate v novi hiši? A imaš kakšen album?

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
18.10.2007 14:02:19   
honey
Ja, ja, April, saj vem, kako je to. Naš pri babi tudi zaspi brez problema, doma pa on ni zaspan - dokler dobesedno ne pade dol user posted image .

Album? Kaj je že to? user posted image  Ne, ne, nimam še, ker niti nisem še uspela poslikat hiške tako kot bi bilo treba, da naredim album. Joj, ne morem verjet, kakšna koza sem - saj imam doma internet, pa lahko dam direkt s fotoaparata fotke v album. Sploh se še nisem navadila na to, da imam zdaj tudi doma internet, res. Bom mogoče danes popoldan, ko bom imela čas, ker je tako čudno vreme. Obljubim, da bo v kratkem! Bom javila user posted image

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
18.10.2007 14:15:33   
taška30
April kako to misliš v ležalniku?user posted image  Kak ležalnik pa imate, da gre Beno noter?user posted image  Jaz si Mance sploh ne predstavljam v ležalniku, je prevelika.user posted image

Drugače pa uspavanje, kadar imam dve: Manco sem lepo navadila, da ko grem Julijo hranit in uspavat v spalnico, se lepo tiho igra v dnevni sobi, ji vsakič obljubim da bom hitro nazaj in se bova potem midve sami kaj igrali kot veliki punci. In še poudarim, da mora bit pridna in tiho, da bo Juli hitro zaspala.

Manco pa dajem spat (to pomeni da grem z njo v sobo za ene 10 minut - pravljica, pesmice...) takrat ko Julija tud že ali še spi. Večinoma mi rata (časovno), no danes mi ni, sem kar z Julijo v naročju šla k Manci na postlo eno pravljico povedat. Pa jaz zmeri ful zeham zraven, kao da sem jaz tud ful zaspana in bom tud zdaj šla počivat, pa kar vžge.user posted image

Kako ste pa kaj drugač, zdaj ko ste 4-je? Luštno ne? user posted image

Honey, držim pesti za vajino zdravje.user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
18.10.2007 15:24:14   
tinatona
Hej punce!

Evo še mene - zgubljeno dušo... user posted image

Zdaj se vam pa že lahko pohvalim - dobila sem novo službo in sicer v Zdravstvenem domu na Viču in zdaj že od torka delam. user posted image user posted image user posted image Prav super je in upam da bom kar ostala tukaj. Sicer kolegic še ne poznam dobro, ampak prvi vtis je 1A. Res so fajn punce.

Pa moram povedat, da odkar sem v službi tudi Ožbej bolj pridno spat hodi. Tam okrog 9ih mi zaspi. Naš se žal noče zamotit z branjem ali poslušanjem pravljic (tudi Nodija ne), tako da še vedno sam zaspi. Se verjetno pozna, ker mora ob 6ih vstat, kadar sem zjutraj v službi.

julam pri  nas je tudi Ožbej tako hodil spat, pa se mu je kar naenkrat vse sfučkalo... Joj meni pa prav paše, kadar ga mami vzame za cel dan kam. Zadnjič enkrat so šli k dediju in so se pol odločili d abodo tam prespali. Sem bila prav happy. Je pa res da je on navajen da ni skoz z mano in se ima super z babi. Je bil prvič sam na počitnicah z njo že lani, ko sem jaz začela delat. Sta bila z mojo mami cel mesec pri moji babici.

April lepo da si se še ti oglasila. Te pokličem enkrat ko bom popoldan, da se dobiva. Samo moram malo počakat da se razne ˝rota˝ zadeve malo umirijo, ker je zdaj tega res ogromno.
Ej zdaj 20.10. bo Hari Mata Hari v BTCju... Veš kaj o tem?

honey kako sta pri zdravniku opravila?

taška30 pri nas tudi nimamo še tako hudih problemov z babicami. Z eno itak živi, drugo pa tako malo vidi, da je skoraj ne pozna (ŽAL). Smo pa imeli prejšnji vikend teto na obisku in je bil čist preč od navdušenja. So prišli v petek domov, ko je on že spal in mu jaz nisem nič povedala da je tukaj. Je prišel zjutraj najprej k meni v posteljo, potem pa ven... in se je na vratih ustavil, videl da je teta pri mizi (nasmeh do ušes) in gasa nazaj k meni:˝Mami, mami... slišiš, mami slišiš teta Ava je!!!˝. Je bil prav posrečen. Samo začuda ni full v njo rinil. Ima pa kljub temu včasih kak mini izpad o tem kdo bo kaj naredil.

Pri nas so pa še vedno aktualne risanke Nodi in Traktor Tom. Zdaj po novem pa še Smrkci. Čebelice Maje pa žal nimamo, tako da če ima katera za posodit se javim. Enako velja za Mojstra Miho.

Zdaj moram pa po Ožbeja šibat. Se še kaj beremo.

Full lepo se imejte!!!

LP Tina

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
18.10.2007 15:32:54   
julam
Pokorno javljam, da ima moj dan kakšno urico premalo. Tako da energije za RR enostavno ni. Preberem še, ko pa želim kaj napisat, se mi glava sprazni in ... Se pa strinjam, da je tu mrtvilo. Ampak tako pač je, če je mama v službi, po službi dirka domov, po mladino, pa na igrišče, pa doma v igralni kotiček, pa potem večerja, pa spančkat, pa še kakšna pravljica... Jaz osebno potem, ko vse potihne, dobesedno dol padem. Posebno intenzivni so ponedeljki, ko še AKTIVNO telovadim z mojim tavelikim. Jao, Taška, v pon sem bila čisto preč se vidi, da nimam kondicije. So nas STARŠE bolj zgonili kot tamalčke user posted image .  Ampak se ne pritožujem, mi se imamo lepo in jaz že sanjam o tretjem user posted image .

Zgleda, da je na pohodu že nov val viroz, prehladov in še česa hujšega. Naš Julijan že uspešno kašlja, nosek je poln, glasek zahripan, tako da sem že psihično pripravljena, da bova jutri doma. In seveda, da se mu v roku nekaj dni pridruži še mali bratec. Potem bo sreča popolna user posted image !

Naš babice so sicer OK, Julij se pusti zamotit, animirat, ampak čez mene ga pa ni. Pa do rojstva novega člana ni bilo tako, je mogla vse ena ali druga babi in jaz sem bila čisto odveč. Zdaj pa se je treba borit za mojo naklonjenost in pozornost in kaj vem kaj še. Priznam, da mi ni prav nič všeč, ampak tako pač je. In oba sta taka. Samo mami mami mami. Saj mogoče se sliši fino, ampak ni. Pa ne, da mi je odveč, sploh ne, prav uživam, z obema. Ampak zdravo pa ni, vsaj jaz tako mislim.

Uspavanje, ko sta bila oba in je bil mali še dojenček: dobro, da se ne spomnim user posted image . Resno, prav pomislit moram. Itak da nista istočasno spala. Najtežje mi je bilo malega uspavat, ker je bil Julij še tako mali, da enostavno ni razumel, da me zdaj npr ne bo z njim kakšnih 10min. Potem mi je pa zraven plesal in razpredal in po možnosti najedal, mali pa kričal, seveda. No, k sreči teh primerov, da bi bila sama z njima, ni bilo veliko. Ampak včasih pač ni šlo drugače, kot da sem dala dojenčka v posteljico in dirkala v dnevno k velikemu in spet nazaj k jokajočemu malemu idt. Nora hiša! Lažje je bil dajati spat Julijana, ker njega daš v posteljo in greš. In zaspi. K sreči! Pravijo, da je najtežje prvo leto in se moram kar strinjat. Ampak pridejo pa potem nove težave in... Čez 20 let bomo pa menda že zadihali, a ne?

Sicer pa ni pri nas nič bistveno novega. Zelo pogosto se zgodi, da je Julko zjutraj suh in šibava na stranišče. Tako da mogoče pa bo kmalu. Je pa res, da je treba v tem primeru takoj vstat, če ga pustim v postelji, ne zdrži. Enako velja za opoldansko spanje. Tako da, če vem, da bomo po spanju še kam šli, je brez plenice, če pa se nam ne mudi in ga pustim, da se igra, potem dam plenico. Trapasto, a ne?. Je pa res, da včasih že sam reče, da noče pleničke. In ga seveda brez izjeme upoštevam. Mislim, da bi lahko kmalu postal povsem suh. Mi pa ni panike. A ja, bravo Manca za samostojnost!!! user posted image user posted image user posted image

A jih že vse v žabice dajete za ven? Mi smo še kar na dokolenkah, se orientiram po sebi. Ampak počasi bo treba, glede na napoved.

OK, zdaj pa šibam po otroke!

papa

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
19.10.2007 8:35:09   
honey
No tako, mi2 sva bila včeraj v laboratoriju. Najprej sem jaz dala kri za ščitnico in bom dobila rezultate v roku 10 dni, ker morajo poslati v Lj. v laboratorij. Potem pa sem vprašala, kaj je z malim, če se mi sploh splača iti k zdravniku po napotnico za kri in mi je rekla, da naj le grem, da mi da napotnico za pregled blata zaradi nevarnosti dehidriranosti. Tako da sva šla potem k dežurnemu (ker njegove zdravnice ta teden ni) in mi je dala napotnico za laboratorij za pregled blata in krvi. Zdaj bosta pa z babi šla v laboratorij, ker pri nas dela samo do 16.00 in jaz ne morem iti z njim. Dopusta ali bolniške pa tudi ne morem kar vzeti samo zato, da greva v laboratorij. Ampak se mi pa zdi, da je že malo bolje - že včeraj ni bilo več tiste vodene driske, ampak že malo bolje. No, bomo videli - filam ga z Linexi in upam, da bo pomagalo.

Aja, Julam, žabic mu pa še ne dajemo, ampak mu dam raje kakšne podložene hlače, ker se mi zdi, da je za žabice še pretoplo. Žabe prakticiram potem, ko je zunaj -0 in več.

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
19.10.2007 10:55:47   
April
taška mislila sem gugalnikuser posted image , ta je pa dost velik, da se jaz ali mož zlekneva notri in jašo ali bena uspavava.

honey men je tud računalnik bolj tujuser posted image

tinatona, ja v soboto ob osmih v btc-ju. Ampak men btc ni ravno za koncerte, bom raje počakala, da spet v križanke pridejo.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
19.10.2007 14:03:25   
taška30
Lej, lej, pa smo se malo razgovorile.user posted image

Tinatona, čestitke za službo, želim ti da bi dolgo trajala in da bi se res fajn počutila. Ni lepšega kot it dobre volje v in iz službe, jaz imam to srečo.
April, ja se mi je mal čudno zdelo tole z ležalnikom.user posted image  Kolk pa kej Jaša spi čez dan, jaz imam to kar srečo, ker je Julija veliko večja zaspanka kot je bila Manca.
Pa ravno ugotavljam, da mi je zdej lažje imet obe doma cel dan, kot pa takrat ko sem imela samo Manco pri tej starosti. Prav neverjetno, ampak tak je. Tolk noter padeš, da se vse zdi simpl. A ne, Julam?user posted image  In April, no ja, če ni pa še bo.user posted image

Tinatona, se ti pridružujem v tem, da ful paše ko grejo na počitnice. Saj imam kar slabo vest ko vas berem, ampak men res ni takooo hudo, sej parkrat na dan pogrešam te male rokice, pa objemčke, ampak mi res tako paše, pa še vem, da Manca uživa 300/h. Kadarkoli ji omenimo počitnice pri kateri babici, kar odskakuje od veselja in vleče potovalko iz omare, pa igrače na kup nosi, kaj bo vzela.user posted image Ravno zdaj se menimo za krompijeve da gre za en teden k moževim staršem (sta oba učitelja, pa sta fraj tisti teden).

April & Tinatona, jaz bi se tud z vama dobila kje dopoldne.user posted image  Bi prišla z Julijo, če me vzameta.user posted image

Žabice: ja, bom dajala naslednji teden, če bo pod 5°. Je bolj praktično, da jih v vrtcu slečejo, kot da je cel dan noter v toplih podloženih hlačah.

Julam: čist tko informativno, misliš da tale naša varuška bi še vzela kakšnega v varstvo? Tam marca enkrat? Ker v vrtec ne bom prišla sredi leta, pa če ne najdem nič bližje...

Kje je pa kaj Naja31?

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
20.10.2007 18:09:30   
tinatona
Hej punce!

Evo sem zdajle opazila da mojega odgovora od včeraj ni nikjer... Prav čudno!!!!!

Punce jaz sem pa full jezna user posted image na vzgojiteljice v vrtcu. Včeraj sem delala popoldan in ga je šla moja mami iskat. Pa se ji je zdel ves čuden in nekam vroč, pa mu gre vročino merit in je imel 39,6°C. Mu je dala Voltaren svečko in ko sem jaz domov prišla je imel že spet 39°C. Sem ga 2x stuširala, ampak to je potem pomagalo samo za pol ure in sem mu dala potem ob 10ih še svečko Paracetamola. Pa mu ni dosti pomagala... No mu je toliko da je zaspal. Potem je pa takoj spet zakuhal. Ob 5ih zjutraj je imel kar 40,3°C in sem mu dala še en voltaren, ki pa je potem držal celo do 12ih. Potem pa ob 13ih spet 40,1°C. Sem ga peljala k dežurnemu oz. v naš ZD, pa sva kri dala in je samo viroza (verjetno spet adeno viroza). V torek pa imava kontrolo pri njegovi zdravnici user posted image on pa še vedno kuha na 40°C. Nič ne je in skoraj nič ne pije... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

A bi ve v vrtcu kaj rekle? Mene je res full pogrelo, da se nobeni ni zdelo vredno da me pokličejo. Sploh ker je rekel da je jokal v vrtcu (je rekla vzgojiteljica Ožbeju ko je mami prišla ponj:˝No vidiš da bodo tudi po tebe nekdo prišel.˝ - tako da se je nekaj moralo dogajat). Pa tudi 39,6°C se mi zdi ogromno in sigurno jo ni dobil v 10 minutah, kolikor rabimo od vrtca do doma. Ne vem no... user posted image

Ja julam full veliko stvari zdaj razsaja. Ti lahko iz prve roke povem. Kar dosti drisk je, pa angine in raznorazne viroze so ˝uspešno˝ na pohodu. Sicer pa imam jaz Ožbeja še vedno samo v dokolenkah ali nogavičkah. Žabice moram še kupit. Sem mislila danes it v nabavo, pa mi je Ožbej načrte spremenil.

April mene pa full ima da bi šla na koncert, samo ne vem če bosta naša2 do takrat že doma (brat pa dela). No bomo videli kako in kaj - pa če se mi bo sploh še kam dalo, ker današnja noč je bila res pestra...

taška30 veš da te sprejmeva. Samo počakat je treba, da se Ožbej pozdravi. Ne bi rada katerega od vajinih user posted image okužila. Bi bilo pa fino če mi na ZS javiš svojo mobi številko, da bomo lažje v kontaktu.

honey me veseli da je Tim že boljši. Kako sta pa v laboratoriju opravila? Mi2 sva danes kri dala, pa ima izredno nizke levkocite, kar kaže na virusno okužbo. Vode mi pa ni uspelo dat, ker ni in ni lulal... user posted image Pa če boš rabila pomoč pri pomanjševanju fotk za album, mi povej. Ti jih bom pomanjšala. Joj jaz imam tudi še album za nardit, ma mi vedno zmanjka časa. Mogoče danes... user posted image
Mislim da je Naja31 vredu. Sva bile namreč zmenjene prejšnjo sredo na user posted image , samo sem jaz potem mogla odpovedat, ker sem delala popoldan. Ji bom rekla naj se kaj javi.

Nič zdaj pa šibam malo pospravit kuhinjo. Ožbej ravno novega Nodija gleda.

Full lepo se imejte, pa se beremo!!!

LP Tina

p.s.:Sem se vam pozabila pohvalit da sem dobila nazaj svoj avto user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Sem našla serviserja ki mi ga je zrihtal za 230€. Se že vozim z njim user posted image user posted image user posted image .

p.s.2:Zdajle me je fotr klical, da pri moji babici že sneži user posted image .

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
20.10.2007 23:57:40   
Petraa
da še k vam pokukamuser posted image
mi smo danes padli na noseka in je malce ven kri tekla,ampak nič hudega ;)
Pri nas je tudi aktualen Mojster Miha,Piki,Nodi ipd.
No,mi imamo sum na parazite ion mora 3 dni jemati sirup,čerpav je bil izvid blata negativen.
Punce,dajte mi povedat,kako naj ga odvadim da si prste ne bo rinil v ustauser posted image
Mu gredo petice ven oz. so že zunaj,pa vseeno si 4 prste rine zadajuser posted image

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
22.10.2007 10:10:25   
Naja31
Evo punce, da se še jaz malo javim.
Mi smo vsi ok, hitro trkam ob les.

Meni trebušček pridno raste, še vedno ne vem kaj bomo imeli, jaz navijam za še enega fantka, ampak v bistvu mi je vseeno. Imena smo izbrali, upam, da bo dogovor obveljal, saj ima moj mož navadi, da se potem premisli in trdi, da nisva nič zmenjena user posted image . Če bo fantek, naj bi bil Aleksander, če bo punčka naj bi bila Ana. Jaz sem že pri Marku najprej hotla, da bi bil Aleksander, pa je bil moj mož full proti. In mi je takrat obljubil, da bo naslednji, če bo sin, Aleksander, verjetno prepričan, da se to ne bo zgodilo. No, zdaj je naprej trdil, da tega ni obljubil, ampak se je že omehčal. Marku je pa tudi všeč user posted image , čeprav je njemu "dojenček v trebuščku" trenutno zelo abstrakten pojem. Pa tudi jaz mu ne razlagm preveč, ker vidim, da itak ne dojame.

Marko je trenutno zdravuser posted image . 14 dni nazaj je imel 3 dni vročine, ravno ko sem jaz morala na službeno pot. Mislim,da  je bilo meni bolj hudo, kot njemu, ker sem morala iti. Pa smo preživeli. Prehlajen je sicer že lep čas, ampak se mi zdi, da gre na bolje. Smo pa spet "uvedli" pucanje noska s špricanjem fiziološke v nosek, ki smo za nekaj časa opustili, ker je Marko ob tem tako kričal in brcal, da ga nisva mogla obvladati. No, in potem je vmes imel enkrat vnet ušesek zaradi noska, tako da zdaj ni izbire: nos je treba spucat, on se brani in dere, midva ga drživa. Ma, šele potem vidim kaj za ena svinjarija pride ven iz noska, tega nikakor ne moreš ven spraviti samo s pihanjem.

Se mi zdi, da imamo srečo, ker ni nič bolj bolan zaradi vrtca. Do zdaj je manjkal samo zaradi te vročine, kar se mi zdi super, glede na to, da so kakšni otroci pa skoraj vsak drugi teden doma. No, upam, da nas ne bo doletelo kaj hujšega.

V vrctu se ima super, čeprav vsako jutro razlaga, da ne gre v vrtec. Zjutraj ne joka več, ampak je pa skoraj vedno na robu solza. Pa se potem zelo hitro pomiri in se ima noro fajn. Pa same neumnosti domov prinaša. Zdaj ima navado, da nam govori "bejž stran", pa "ti smrdiš". user posted image  Ma, mi je prav nerodno včasih. Včeraj je moji babici, stari 85 let govoril, da smrdi, pa zadnjič moji tašči, da smrdi , da je pokakana. user posted image
Vsak dan se znova čudim kako zelo je napredoval kar se tiče samostojnosti. Sam se sleče, sam bi se oblekel, sam da čevlje dol, jih pospravi na svoje mesto, ... Če ne bi šel v vrtec, mi  sploh ne bi vedeli, da bi to moral že znati. Tudi s spanjem ni nobenih težav, saj v vrctu spi manj, in potem zvečer samo dol pade, emd vikendom pa midva obvezno spiva po kosilu 2-3 ure, tako da se še jaz naspim.
Plenička je pozabljena,razen za spanje. Če bi vedela, da bo tako preprosto, bi se za to že prej odločila. Je pa res, da še vedno s sabo nosim rezervene spodnje hlačke in hlače, ker nikoli ne veš kje mu bo ušlo. Pa ne, da mu uide, ker dobro ve, da mora povedati, ampak včasih kar ne pove.

Joj, zdaj sem ga pa samo hvalila. Ga moram hitro še kaj pokritizirati user posted image .
Je pa očitno zdaj bolj "oči, oči" faza, mene 3 dni ni bilo in sem postala nepomebna. Skoz sprašuje kje je oči in kdaj pride in če je zvečer mož doma, ga mora oči dati spati. Jaz zadnjič po dveh letih in pol ob 20h nisem vedela kaj naj počnem, ker je mož dal Marka spati.

Nas je tudi ta zima nekoliko presenetila. Marko sploh nima nobene bombažne kapice. Sem včeraj iz omare ven vlekla vonene kape in šale, in na srečo so Marku še prav. Žabice ima še od lanskega leta, sem mu kupila full prevelike, tako da bodo letos še ok, ampak saj zdaj še ni čas za žabice. Edino kakšne malo bolj močne čevlje rabi, kar greva danes popoldan kupiti.

No, zdaj sem se pa malo preveč razpisala.

tina, kako pa ta teden delaš?

lepo se imejte, naja

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
22.10.2007 21:25:51   
honey
Punce, uspelo mi je user posted image !!!! Album sem naredila - naslov je NAŠA HIŠKA, pa ni zaklenjen. Edino naslovna slika še manjka - hiša od zunaj, pa mi še ni uspelo, da bi jo slikala user posted image

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
23.10.2007 8:57:22   
Naja31
Honey, prekrasna hiša! user posted image user posted image user posted image
Meni je kuhinja najbolj všeč.

Imate pa nekam velik kopalnic user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
23.10.2007 9:08:47   
April
hej hoj,

jaz imam še kar obadva doma. je pestro.

taška, zadnjič  sem se z barbaro pogovarjala, pa sva rekle, da se enkrat po praznikih vidimo. eno dopoldne. pa počakamo, da je še tinatona frej.user posted image  pa če je še katera frej...

naja, jaz sem tud zadnjič od bena bejš slišala. ja, je že začel razne besede v vrtcu pobirat.

honey, imate pa prostornouser posted image . Boš imela pa velik zapucat.user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
23.10.2007 9:32:56   
taška30
Ampak kopalnic imate pa res velikouser posted image , le kdo bo vse to čistil?user posted image  - to fovšija govori iz mene.user posted image
Matr, tkole ko gledam kakšne take slikce si pa kar zaželim imet hiško, čeprav sem bila vedno zaprisežen 'blokovc', ampak ko imaš enkrat otroke pa ni lepšega kot poslat jih na travco pred hiško.
Ah ja...user posted image

Joj, punce, pri nas je spet obsedeno stanje, sploh ne vem če bi temu rekla trma, ampak vse je NE, ne, ne bom, ne, bom potem (tega potem itak potem ni), ne, daj TI! Za vsako malenkost je ne, pa ne samo pri meni, tud pri možu. Sploh ne vem kako naj reagiram, ta teden sem kazensko posparavila že vse DVD-je risank, vse CD-je z njenimi pesmicami, pa še 2x ni smela zvečer gledat risanke na TVSlo, pa mislite da jo kaj gane? Čist nič. A obstaja kakšna učinkovita kazen za 2,5 letnike, ker meni se zdi da ne. Jezna sem pa ko ris, ko me ne uboga nič. Ampak ona sploh ne pošteka, da je kaj narobe, čez pol minute mi že vsa nasmejana nekaj razlaga, jaz pa njej nazaj, da je bila porednica, da je treba tud ubogat, pa me gleda zraven ko deveto čudo?!?

Oblačila: eh, jaz imam problem, ker je Manca tak suhec in so ji vse hlače od velikosti 24mes dalje preširoke v pasu. Za 18 mes so ji prav,a prekratke. Mah cca. 15 hlač (trenirke, žametke, kavbojke) ima v omari, zares prav so ji pa štiri. Groza. Vse ostale so predolge/preširoke/dol lezejo/jo motijo - zadnje čase jo vse živo moti, od zadrg, do listkov zadaj na majicah, do žepov, do nitk...user posted image
Ja, priznam, danes sem tečna!user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
23.10.2007 11:40:27   
honey
Veliko kopalnic? Sploh ne - 1 otroška, 1 je najina, spodaj pa je samo wc user posted image . A se vam zdi veliko kopalnic? Pa tudi take hude panike ni za pucat, saj je kar hitro - 2 uri na teden in je fertik. Smo tako naredil, da je čim manj opazno, da je umazano. Edino tisti parket v dnevni sobi je katastrofa. Drugo pa kar gre user posted image

Taška, jaz pa našemu rečem, da naj npr. pospravi igrače in mi reče: Ne, TI daj! O.k., mu rečem, bom, samo potem veš, kam grejo. In me prav začudeno gleda: KAM, mami? Pa čeprav točno ve, da mu jih bom v smeti vrgla. Ko pa začnem pospravljat, pa tko hitr pridirka zraven in NE, MAMI, BOM JAZ. Ampak je pomagalo, ker sem mu res enkrat nekaj stran vrgla - dobesedno v kontejner sem vrgla ob vsem tuljenju in jokanju in prošnjam. Ampak se nisem dala. Od takrat je mir. Poskusi tudi ti, mogoče bo deloval.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
23.10.2007 11:56:42   
Naja31
Učinkovita kazen?  user posted image
Ko boste ugotovile, mi povejte.
Pri nas ne pomaga nič. Če ga kaznujem, je potem še večja štala, tako da se temu raje izognem, če ni nujno. Najbolj mi gre na živce ker mu moram 100x ponoviti in me sploh ne šmirgla. Isto kot da možu govorim user posted image
Ampak se mi zdi, da včasih pa kaj odnese od mojega teženja. Saj tisti trenutek valjda ne bo naredil kaj hočem, ampak se potem kasneje spomni, ali pa naslednjič naredi "po moje". Tako, da upanje je še.

Je pa danes zjutraj hotel vstati ob 6.10h in sem rekla naj še malo leži in se je histerično drl 10 minut. Za znoret. Me prav zanima kaj so si sosedi mislili. Najprej sem mu lepo razlagala, da še ne, potem malo bolj grdo, zaleglo ni nič. Ko se je nehal dret in umiril, sva pa vstala. In potem bo zvečer ob 19h že koma, in spet tečen.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je zdrava navezanost otroka in star...
Z dr. Gordonom Neufeldom, svetovno priznanim strokovnjakom na področju zgodnjega razvoja in otroške psihologije smo govo...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?