|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: no aprilke 2005, kako?
4.1.2008 9:45:59   
taška30
user posted image Ooooo, glej, glej, na tejle temi se pa nekaj dogaja.user posted image
M_m, čestitke za nosečnost. user posted image

Vsem skupaj Srečno 2008 in čimveč zdravja.

Tinatona, ja pestro ste imeli, ampak mislim, da smo mi žalostni zmagovalci. Torej na kratko, konec oktobra se je pri Manci začelo z vnetjem ušes, nadaljevalo z virozo, ki se je nadaljevala s 5.boleznijo, ki je trajala 3-4 tedne (pikice po telesu, znaki viroze), ko je to minilo je dobila na nogi en čuden izpuščaj, smo šli k dermatologu, so rekli, da je to posledica prevelike količine virusov in kao nekakšna alergija na virus, vmes je imela ves čas okoli 37,5° in ker se je ta 'vročina' kar vlekla, smo šli na infekcijsko kjer niso odkrili nič, potem se je tisti izpuščaj razširil na celo telo in spet na dermatološko, takrat so jo obdržali noter, 14 dni bolnice (spala je doma, čez dan je bila tam), vmes je bila celo 2 dni v vrtcu (pred bolnico), od tam prinesla nek trebušni virus in ga vseselo podelila z ostalimi člani familije (smo padali ko domine-bruhanje, driska), no do božiča smo vse poštimali, zdaj trkam na les, je zdrava, vsi smo. Kul, ne?

Plenice: jih še imamo za ponoči, pa po moje jih bomo še dolgo imeli, ker je zjutraj čist premočena plenica.

Tamala Julija: stara že 8.mesecev, že plazilka in posledično že imamo borbe za igrače.user posted image  'Mamiiiiiiii, Julija mi hoče vzet igračoooooooooooo, ueeeee!' To bo še pestro.user posted image
Še tri mesece, pa grem spet v službo, uf, gre hitro, res.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
6.1.2008 20:27:48   
m_m
Naty-Taja hvala za to info. Da je samoplačnišo vem. A lahko to nadomseti nuhalno? ker nuhalna je pomembna zaradi onega kanala, če je zaprt pa kaj jaz vem česa še. Kaj vse zveš na temu 3D? A moraš še zraven na nuhalno, ker to ni dost? Al ti oboje naredi skupaj?
A potem spite? Jaz sem že malo pozalba, kak je to, ko ponoči ne moreš spat... 4 bi mela?!?! Kaj si zgodaj štartala, bodo tako male razlike, ali pa te ne moti, če boš proti 40 user posted image

Taška30 ti maš pa novo slikco ne? Pa hvala ti user posted image  v petek zvem datum PDPja. Predvidevam, da konec avgusta. bomo vidli, če sem uganla. Vi ste bli tut bolani? MI se zaenkrat še izogibamo virusom (trkam). Je pa meni grozno slabo, tak da je še slabše kot če bi bila bolana.

Kako je potem s temi plenicami, če je recimo ponoči plenica suha?
Jaz je ne upam dat stran, čeprav je ponoči plenica suha že, zdaj bo par mesecev. Čez dan je že spala brez plenice, samo če gre prej lulat. Če pa ne, ji dam plenico. Enkrat ni šla lulat in ni imela plenice, pa je bla postelja mokra. Si je pa "podstavila" plenico, ko jo ima za cartanje, tak da je bila plenica čisto premočena, na postelji pa se ni poznalo veliko. 
Zdaj prakticiramo, da bi se sama navadla hodit lulat, samo ni ravno uspešno user posted image

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
8.1.2008 12:19:59   
April
srečno 2008 aprilkeuser posted image

m_m, potem si pa avgustovka, tko kot sem bla jazuser posted image

tinatona, midva imava 17 dopoldan pregled na rudniku. A boš delala takrat tam?

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
8.1.2008 19:08:31   
m_m
April jap user posted image  kak ti je blo čez poletje trebuh okol nosit? Jaz sem edino vesela za to, da ti čez poletje ne paše tolk jest in da se zadnji mesec ne bom velik zredila user posted image  ker pri tamali, sem zadnje mesece, ko je blo tak mrzlo, pa aprilsko vreme, sam not bla, pa čokolado grickala.

* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
9.1.2008 8:04:59   
tinatona
Hej punce!

Evo še mene. Danes sem frej, ker imava z Ožbejem razvojno ambulanto, pa ga ne morem pol ob 11ih v vrtec peljat. Mi bo prav pasalo bit spet alo doma, ker sem prehlajena že cel mesec. Sem ravno včeraj bila pri zdravnici in mi je rekla da če ne bi jaz izvida krvi prinesla bi mi dala kar antibiotik. Pa na bolniško me je hotela dat... No zdaj sva se zmenile, da počakava do petka (ker imamo zdaj full odsotnih sester), pa bova pol vidle. Če se stanje ne bo izboljšalo dobim antibiotik, pa še na bolniško bom mogla it. Me prav skrbi kaj bo šefica rekla ko ji bom povedala.

Ej April pojma nimam kje bom 17. Zdaj na Rudniku manjkajo tri sestre, samo jaz sama še ne morem bit tam, tako da ne vem kako bo. Ti javim, ker trenutno vem samo za četrtek in petek kako delam, potem pa nič več.

taška30 potem ste meli pa tudi vi zelo pestro. Kako pa to da je ponoči hodila domov spat? No sej po moje je to bolš. Ker tam na stare pravde itak ni šans da si ob otroku. Čeprav kolikor se spomnim ima derm. odd. kar nekaj prostora tudi za mame. Jaz sem mogla tam en teden na stolu spat, pa je bil mali komaj 4,5 mes. star. Do zdaj se mi zdi da je bila ORL klinika še najbolj otroku prijazna bolnica. Sem bila prav prijetno presenečena, ko mi je zdravnik rekel da bova oba skupaj sprejeta. Edino hrane mi niso naročili, ker bi drugače mogla plačat (okol 7000 bivših sit), samo so mi sestre vseeno zrihtale hrano; tako da je bilo res fajn. Pa še otroški oddelek je ves prenovljen in je zelo moderen. No pa na infekcijski sem tudi dobila brez problema posteljo. samo tam je bil star komaj eno leto, pa so lahko napisali da sem še doječa mama (zdaj bi pa to že malo čudno zgledalo). UPAM DA BODO ZDAJ VSI NAŠI OTROCI ZDRAVI!!!

Misija Plenice je pa pri nas totalna polomija. Odkar imajo v skupini dva komaj dvoletnika, smo mi spet skoz na plenicah. sploh ni šans, da bi mu gatke oblekla. Prav za pop****. Sicer lulat še greva na WC in je večinoma čez dan suha plenica, samo za kakat pa noče povedat za nič na svetu. Sploh ne vem več kaj naj naredim. Sem probala bit tečna in sem ga imela en vikend brez plenic čez dan, ampak sem ga mogla skoz preoblačit. Ni in ni hotel povedat za stranišče, tako da sem to začasno opustila. Upam da bova spomladi bolj dovzetna za to.

Punce a že kaj o pustu razmišljate? Letos bo full zgodaj in sicer že 5.2. (al neki takšnega). Jaz sem mu ravno v nedeljo kupila kostum na Ebayu. Je bil Ožbeju full všeč. Je bil že lani želvica iz Nemota.

Nič moram šibat Ožbeja zbudit... Se potem še kaj javim. Do takrat se pa lepo mejte!!!

LP Tina in Ožbej

p.s.:Za napake se opravičujem. Danes pišem na bratovem računalniku, pa ima tko čudno naštiman računalnik, da pri glavnem oknu lahko povečam velikost pogleda, tukaj pri odgovarjanju pa ne in je vse full na malo (tko da ne morem niti za sabo brat). Se mi zdi da bo treba spet očala menjat.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
9.1.2008 8:19:21   
honey
O, aprilke, dobro jutro!

Jaz sem bila ista kot Tinatona - nekaj časa sem čekirala tale forum, potem sem pa kar malo opustila, ker sem videla, da se ne dogaja popolnoma nič. Zdaj sem pa imela spet čtiva za prebrat user posted image .

Najprej m_m, čestitke za user posted image user posted image !

Potem SREČNO 2008 vsem aprilčkom, aprilčicam, njihovim bratcem in sestricam pa mamicam in očijem tudi, seveda.

Mi smo praznovali doma, v svoji hiški. Kako je blo luštno! Na večerjo smo šli k mojim staršem, potem smo bili pa doma. Ob 22.00 smo šli malo ven na bližnji hrib gledat tiste bolj zgodnje rakete, smo prišli ob 23.00 domov in se je Tim začel igrat zunaj z bagrom, midva sva pa pila lepo šampanjec in smo bili zunaj do 23.45. Potem smo šli k sosedom, kjer smo gledali ob 00.00 (privat) ognjemete in šli lepo domov ob 00.30. No, Tim je omagal ob 1.00, midva pa ob 1.30. Moram reči, da je bilo prav super! Saj najbrž ne bi bilo, če ne bi bili v svoji hiški user posted image

Taška30, vidim, da ste imeli zelo pestre praznike. user posted image  Za Tinatono pa itak vem, kaj in kako user posted image

Dajte mi povedat, katere risanke vaši aprilčki/aprilčice gledajo? Ker pri nas je aktualen Traktor Tom in Mojster Miha, pa včasih če ga slučajno kaj zasuka, so še Bombažki in Veseli avtobuski. Potem je pa konec. Men se pa že kar meša od enih in istih risank. Zdaj sem snela z neta Avtomobile, Garfielda in Ledeno dobo. Upam, da mu bo zanimivo. Ali katera ve, ali obstaja NEMO tudi sinhroniziran? Ker enkrat sem imela takega s podnapisi in ga  sploh ni šmerglal.

No tako, zdaj pa šibam naprej delat, imam noro, ker nadomeščam sodelavko v tajništvu generalnega in je cela štala. user posted image

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
10.1.2008 9:42:58   
taška30
Živjo,
Tinatona ja, spala je doma, sicer je bilo mišljeno, da bi kar tam, ampak sem jih prepričala, da nima smisla. Glede na to, da ni bila fuuuul bolna, res ni imelo smisla. V bistvu vse kar so tam počeli z njo čez dan je to, da je bila zjutraj vizita, potem pa 2x na dan mazanje s kremo. Tako, da smo jo v bistvu vozili vsak dan tja ob 8-ih in jo hodili iskat ob 15,16-ih in ji napletli zgodbico, da hodi zdaj tja v vrtec (vrtec za otroke s pikicami)user posted image . Tam so imeli tudi vzgojiteljico in aktivnosti cel dan in so se imeli prav luštno, pa Miklavža, pa Božička itd... Tako lepo se je navadila, da še zdaj kdaj vpraša, kdaj bo šla spet v tisti drugi vrtec. Skratka, noben bavbav ni bila ta bolnica in nobene potrebe, da bi kdo od naju visel tam zraven čez dan.

Honey, pri nas risanke niso več tako aktualne, ne vem zakaj. Vsak dan OBVEZNO pogleda tisto na TVSlo pred Dnevnikom, prej pa še Loto user posted image , drugače pa tko občasno Mojstra Miho, Piko Nogavičko in Nodija.

M_m, ti si pa faca. A prav razumem, da je tvoja že par mesecev ponoči suha, pa ji še vedno daješ plenico?!? Pa daj ji kupi eno nepremočljivo rjuho za vsak slučaj. To je pa res škoda.
A ti je kaj slabo?user posted image
Jaz grem pa čez par dni, ko dobim M Mireno vstavit. Skrajni čas je že. Ker mislim, da smo mi zaključlili s podmladkom. Moj sicer ful navija še za enega, ampak iz te moke ne bo kruha.user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
11.1.2008 8:19:32   
honey
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

Skrajni čas je že. Ker mislim, da smo mi zaključlili s podmladkom. Moj sicer ful navija še za enega, ampak iz te moke ne bo kruha.user posted image

Zakaj pa ne? A ne bi bilo luštno imeti 3 razgrajače doma user posted image  Mal te hecam! Mene pa zaenkrat še zmeraj grabi, da bi imela 3! Sicer bomo morali najprej 2. nardit, ampak upanje ostane, a ne? Mogoče se bom potem premislila, ko bosta 2, ampak najbrž ne - sploh če bo naslednji tako priden, kot je Tim, potem ne bo panike. Taška30, mal se hecam user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
14.1.2008 9:52:32   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: honey

A ne bi bilo luštno imeti 3 razgrajače doma user posted image   

Jaz bi načeloma pristala na tri če:
- bi imela malo nižji EMŠO, da bi si tatretjega privoščila šele čez ene 5 let
- bi imela malo manj hiperaktivnega moža, ki bi prišel domov vsak dan ob treh in doma tudi ostal, tako ima pa ful službenih obveznosti
- bi imela vsaj eno od babic bližje kot 60km, kot so sedaj
- bi imela denar za hišo, da ne bi bili trije otroci v eni sobiuser posted image
Za večji avto bi že nekak zbrali.

Težka bo, a ne?user posted image

Naja, kako si pa ti kaj? Že kaj odštevate? No, tako počasi mislim.user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
14.1.2008 23:18:23   
m_m
taška30 user posted image  počakaj par let. bomo skup debatirale kak prva dva user posted image  prirpavit da pomagata dojenčka rihtat  jaz že zdaj mali pravim, kaj bomo z dojenčkom delale. mi bo pol dela prevzela, kak je zagreta user posted image
plenice ji pa ponoči dam, ker sem preveliko zalogo naredla user posted image  pa nikakor ne morem porabit zadnjih dveh zavojev. Ona prevleka je pa tak mikroskopsko mala, da moram vsak večer popravljat. Pa nikol ne spi na enem mestu, tak da tut če lula, bo ziher falila.

honey a pol je akcija v teku ha ? Če rabiš recept povej. Deluje!

taška30 kolko te maš emšo? Probleme mamo pa skor iste veš. Edino problem manj je, da mamo eno babico blizu. Mamo pa problem več, da jaz še do zdaj nisem imela normalnega prihodka oz. rabim službo.

tinatona ja jaz razmišljam o pustu že od lani user posted image  sam ne vem katere robe bo letos največ, ker je od tega odvisno kaj bom naredla. Lani je bila mala hudiček. Predlani indijanček. Letos razmišljam o robotku ali vojaku. Mam kar nekaj materiala... še razvijam ideje. A maš slikce v albumu?

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
15.1.2008 9:49:35   
taška30
m_m,user posted image  moj emšo hja...letos bom zakorakala v kristusova leta. Številka v mojem nicku je zavajajoča.user posted image

Drugače pa: rjuhe se kupijo cele nepremočljive, te napenjalne z elastiko (zgoraj je bombaž, spodaj pa nepremočljiva plast). V Hoferju so jih imeli ful poceni nekaj časa nazaj. Plenice pa prišparaj za tadrugega-saj se ne bodo pokvarile.user posted image

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
15.1.2008 10:55:47   
m_m
taška30 jaz sem še nekaj časa nazaj iskala to nepremočljivo rjuho. Pa mi je dala trgovka taki mini štikel, kakih 50cm veliko kocko. Zgoraj je mehka, spodaj pa plastika. Drugega ni blo. Še v kinderpetu sem jo morala pametno pozicionirat, pa je velik manjši jogi od postle. Grem ob prvi priliki po to tavelko. Za plenice sem pa jezna sama na sebe, ker sem že mela namesto teh paketov par newborn v roki, pa sem zamenjala  user posted image  sam to je blo zelo dolgo nazaj...

Maš pa res zavajajoč nick user posted image  sam jaz sem mislila, da si ob prijavi mislila, da boš do 30 leta ima 3 otroke, da si si postavla zgornjo mejo user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
15.1.2008 10:59:50   
m_m
Ej punce a vaši že spijo  v svojih sobah? Al pa vsaj v svoji postli? Majo temo ponoči?

Mi smo že od poletja preseljeni. Da mala ne bo mislila, da jo je tamali izrinu iz kinderpeta. Pa je čist nora. Ma svojo posteljnino s Pujem, pa soba je modro-rumena. Je ata ves dopust porabil, da je zrihtal sobo. Mu je kar ratalo. Morma pa obvezno prižgat luč. Je rahlo rumena, da ne moti preveč, pa da ni čist tema.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
15.1.2008 13:13:40   
taška30
Naša spi v svoji sobi že od takrat, ko smo se preselili in je dobila svojo sobo, torej pri cca.15 mesecih. Je bila pa v kinderpetu do letos februarja, ko je dobila veliko 90x190, ker smo kinderpet namenili Juliji (pa smo rajš dva meseca prej Manco preselili v večjo).
Do pred dveh mesecev je imela popolno temo brez pripomb, odkar je pa gledala Nodija tisto risanko, ko kao straši, se je pa odločla da hoče lučko, ker jo je Nodi tud imel.user posted image  Nekaj časa smo samo priprli vrata, pa v predsobi pustili luč, zdej smo pa nabavili tako malo varčno lučko, ki se vtakne direkt v vtičnico - kot tiste lučke zaščite za vtičnico.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
16.1.2008 20:44:58   
m_m
taška, jaz se ji onega nodija, ko straši samo enkrat kazala. Spušča take zvoke, ko sirena. zadnjič, ko je bil oni film o potepinu, dojenčku, ko je šel v mesto, se je tak drla, da nobena razlaga ni pomagala. Edino na koncu sem ji mogla pokazat film, da je dojenček prišel do mame. Tak da je to edini nodi, ko ga ne bo več lep čas gledala.

Te lučke za vtičniso so pa fajn ja. Samo da mamo vtičnice na napačnih mestih, pa ne gre, ker so za pohištvom user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
16.1.2008 20:48:29   
m_m
DVOJNE MAMICE:

Naty-Taja
user posted image   user posted image Marcel (25.04.2005), CE +
user posted image   user posted image Maruša (26.07.2006)

julam
user posted image   user posted image Julijan (14.04.2005), LJ + 

user posted image   user posted image Amadej (06.09.2006)

sminc
user posted image   user posted image Jakob Enej (14.04.2005), NM +

user posted image   user posted image Andraž (02.02.2007)

BarbaraE
user posted image   user posted image Nika (08.04.2005), LJ + 

user posted image   user posted image Nejc (01.04.2007) 

taška30
user posted image   user posted image Manca (28.04.2005), LJ + 

user posted image   user posted image Julija (28.04.2007) 

ksenjak
user posted image   user posted image Lanej (02.04.2005), CE +
user posted image   user posted image Kiara (15.07.2007) 

April
user posted image   user posted image Beno (26.04.2005), LJ +
user posted image   user posted image Jaša (25.08.2007)  

Petraa
user posted image   user posted image Marko (16.04.2005), NM +

user posted image   user posted image Tim () 

NA ČAKANJU user posted image :

Naja31
user posted image   user posted image Marko (10.04.2005), LJ +

user posted image   pdp Marec 2008

m_m
user posted image  user posted image Aneja (27.04.2005), CE
user posted image   pdp 14.8.2008

NASLEDNJE NA VRSTI user posted image :

honey
user posted image  user posted image Tim (01.04.2005), LJ-PO

SašaL
user posted image  user posted image Ana (03.04.2005), CE

tinatona
user posted image  user posted image Ožbej vid (04.04.2005), LJ

junior
user posted image   user posted image Laura (05.04.2005), LJ

Maja Z
user posted image   user posted image Kaja (11.04.2005), LJ

tiktak

user posted image  user posted image Ela (20.04.2005), NM

tascha
user posted image   user posted image Tim (??.04.2005),??

Sem zvedla za pdp user posted image

< Sporočilo je popravil m_m -- 16.1.2008 20:52:41 >

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
17.1.2008 8:25:36   
honey
IZVIRNO SPOROČILO: m_m

honey a pol je akcija v teku ha ? Če rabiš recept povej. Deluje!

Ja, m_m, akcija je v teku že od januarja 2007, pa ni nič. No, povej mi ta svoj recept, prosim!!!! Sigruno ga bomo sprobali! user posted image

Taška30, ja mislim, da bo to pa res težka pod takimi pogoji, kot si jih ti navedla user posted image  Ampak naj te ne skrbi, jaz sem že lansko leto (2007) prišla v kristusova, s tem, da imam samo enega user posted image , pa mislim imeti še 2. No, saj mogoče bo 3. ratal v prvo user posted image

Ja, za pusta bo pa naš kar žabica. Taka corta, zelena žabica. Sem jo kupila preko neta, nazadnje pa pride mislim da v ponedeljek ena reklama in glej user posted image  ista žaba notri za pol cene user posted image  To je pa zato, ker se mi tok mudi, saj vem.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
17.1.2008 10:08:20   
taška30
O Honey, sem že mislila komentirat, da imava z m_m dvogovore.user posted image

m_m, jaz sem pa raje ubrala drugo taktiko glede Nodija, veš, ker se mi zdi, da če bi jo pustila v njenem prepričanju, bi bilo še slabše, bohve kaj je napletla v glavi. Tako da sva še parkrat gledali skupaj in sem ji razlagala, da se je Nodi ustrašil sence in da je to čist brezveze, ker senca ni nič takega. Naslednji dan je rekla: lej mami, senca (nekje v stanovanju), Nodi se je pa bal, pa je bila samo senca.
No, čez par dni je začela govorit, da so pod njeno posteljo LUČI!?! Men nič jasno, potem sem pogruntala, da Nodi reče: pod posteljo so OČI strašne pošasti. In sem ji spet razložila, da je gospodič Toni pozabil svoji kroglici pod nejgovo posteljo in je Nodi mislil, da so oči od ene živalce, pa se je zmotil. In potem je spet razlagala: ah, ta Nodi je pa hecen. Saj so samo krogljice od Tonija, ne pa živalca.user posted image
In zdaj nimamo več problemov s tem.

Honey, koliko časa ste pa Tima 'delali'? Kaj pa če bi šla malo do G, če še nisi? Mogoče bi pa lahko malo pomagal s kakšnimi tabletkami za spodbujanje ovulacije? Želim vam, da vam čimprej rata, lahko tudi 2 v 1.user posted image  Saj zdej imate pa res dost prostora, ko ste v hiši.user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
17.1.2008 11:22:21   
m_m
honey evo za tebe. Nama 7m ni ratalo. Kaj kako zakaj, nimam pojma. Poskušala različno pogosto/redko, hrana, da ni kisla, blablabla. Nič bi bilo iz tega. Vedet moraš kdaj imaš O. Sem opazovala izcedek, pa tut to ni točno. Ti izračuni na RR prav tako niso dovolj natančni.
Ko sem šla h G na pregled po pol leta, mi je pa reku, če sem kdaj slišala za bazalano temperaturo? Sem rekla da ja, samo da ne vem kako se to točno meri. mi je dal eno tabelco (lahko ti skeniram) in da si zjutraj merim to temperaturo, vsak dan, preden vstanem s postle, termometer pod jezik. Zraven sem mela kuli in risala pikice (zgleda ko graf, da točno vidiš kdaj ti temperatura raste). Je reku, da ko bo temperatura nenadoma narastla, bo nekoliko višja od ostalih vrednosti v grafu, da je takrat O in največ možnosti za zanositev. To sem začela merit, ko sem prvič naslednjič dobila M. Od prvega dne M. merila sem 3t (navadno je do O 2t), ko je temperatura narasla za 2 stopinji. Ne moreš verjet kak temperatura niha. Ampak ta špic je bil prepričljiv. Pa vsaj 3 dni prej se mal šparajta. je večja možnost, ker je več spermijev. In rezultat je bil + čez 5t (mam dolge cikluse). E, to je naša skrivnost. Upam, da bo pomagalo. Pa poročaj user posted image  

taška user posted image  ja, sej js sem tut poskušala, sam včasih si kaj zabije v glavo, pa je treba, da mal časa vmes preteče, da ji lahko še kaj razložim. Boji se ravno ne, čeprav v temo ne gre rada. Pa je nihče nikoli ni kaj strašil. Ob televiziji pa imamo probleme tudi z drugimi risankami, začne kar kričat, kaj kdo s  kom dela. Pa če se kak stric na TV spotakne, se začne jokat pa take... Ful se vživi. Pa trmasta je. za nohte rezat smo tut rabli več kot dve leti, da prostovoljno da roko pa nogo.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
17.1.2008 13:55:04   
m_m
aja, pa punce pazte se rota virusa.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
18.1.2008 8:34:48   
honey
M_m in Taška30, Tima smo delal tud 1,5 leta, tko da očitno imamo že tko probleme. Ampak 2. je pa ratalo takoj, v prvo, samo se žal ni obdržalo. Mislim, da tudi psiha tukaj veliko pripomore, samo si nimam kaj dosti pomagat. user posted image  Bomo pa probali še z merjenjem temperature. Ja, pa pri gin. sem bila oktobra ravno zato, pa mi je rekla, da 1 leto še ni nobena doba in da če v roku 1 leta še ne zanosim, pa naj pridem nazaj. Saj sem jo po zelo hitrem postopku zamenjala, zdaj pa imam datum 18.4.08 v Lj. v ZD. Mogoče bo pa do takrat že kaj uspelo.

Taška30, ja, moram reči, da je pri nas očitno kar nevarnost za 2 v 1 - moževa sestra je v drugo dobila 2 v 1, možev brat pa v 3. user posted image  Upam, da bomo mi izjemauser posted image

Ja, rota virus pa vem, da spet razsaja. Svakinja je dala svoji 2 punčki, stari 4 mesece, cepit proti rota virusu, ker se ga precej boji, ker so ga, ko je bil najstarejši še majhen, fasali vsi trije - sine in onadava oba. Tako da so dali punčki pa kar cepit.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
18.1.2008 21:16:02   
April
M_m naš spi v dnevni sobi na tavelki postelji z očitom.user posted image

Drgač sem pa prav ponosna na svojga sina. Je zelo lepo sprejel bratca, vedno vpraša po njem, mu da lubčka...Je tud ratal velik govorec, zna štet do deset, ve kje je Afrika, Slovenija, Italijauser posted image .
Velik je 1m, težak pa 13 kg. Smo ga včeraj pri pediatru izmerili, ko je bil na kontroli. Ima še kar vneto uho in že drugo dozo antibiotikov.
Koliko so pa vaši kaj veliki in težki?

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
18.1.2008 22:59:31   
julam
Glej, glej, smo spet zaživeli! Lepo lepo user posted image user posted image user posted image

Vidim, da je povsod kar pestro, pri nas nobena izjema. Taška, vaše Mance po boleznih sicer ne dohajamo, ampak smo pa non stop na bolniški - en, drugi ali kar oba. Ja, naša fantka si že od novembra podajata najrazličnejše virozice, v bolj ali manj hudi obliki. Decembra nam je celo ratalo biti 3 tedne zdravi, zdaj pa jovo na novo - od pred božiča dalje. Ampak jutri vseeno odrinemo na smučanje, v upanju, da svež gorski zrak prežene tele viruske. Smo med novoletnimi prazniki preizkusili nove smučke, ki jih je prinesel božiček in fant se je kar spustil user posted image . Ful lepo ravnotežje lovi, sem bila resnično presenečena.

Naša fanta sta že prava fanta, saj ima mali že 16m. In je vedno bolj naporno, po drugi strani pa vedno bolj fino. V laseh sta si ves čas, predvsem tavelik se znaša nad malim revčkom. Ta se ga že na daleč boji in za vsako figo leti meni za kiklo se držat. Priznam, da je kar precej zoprno user posted image . Pa seveda se je treba tepsti za eno igračo (veliki brat malemu, seveda, obratno redko). Zdaj sem končno pogruntala magični stavek, ki v določenih situacijah (če je pač primerno) res pali: "oba ali noben".  

Ampak zadnjih par mesecev je velik napredek, da ju lahko pustim sama za nekaj časa (beri minutk), kar je bilo prej nemogoče. Pa se tudi zaigrata, največkrat vsak po svoje, ampak važna je bližina, da imata en drugega in nista sama. Včeraj mi je celo uspelo pol kosila skuhat, ona2 pa sta se igrala. Res uspeh user posted image ! Vsem ostalim dvojnim mamicam (ali tistim, ki še boste) želim, da preskočite to fazico.

Sicer se pa imata rada, tavelik bi malega ves čas božal in objemal, ampak kaj, ko se ta nežnost v 1000inki sekunde spremeni v "navali narod".

Je pa naš veliki fante izredno nežen, pozoren in pokroviteljski do dojenčkov. Tako navdušenje se ga je lotilo, odkar je pestval 4-tedenskega fantka od prijateljice, da sem šla gladko kupit enega dojenčka (pardon, dva!).

Glede mer tavelikega nimam pojma, je nekje v povprečju, bi rekla. Je pa tudi on velika raglja in zelo rad poje. Ves čas si mrmra kakšno melodijo, takoj prepozna različne pesmice, če zasliši del melodije. Nasploh se mi zdi, da je kar glasbeni tip.

No, da še mal pojamram. Postal je bolestno navezan name. Kar postaja zelo zelo moteče in nadležno. Za ritjo mi je skoraj ves čas, vse moram jaz, ves čas bi se stiskal, ves čas mu moram potrjevat ljubezen (kar mu je itak, da ne bo pomote). In posledično se me loti še mali, ki ne sme v ničemer zaostajat. In potem sem kot koklja. Edino, ko mene ni zraven, je pa tisti pravi Julijan, ki ga vsi poznajo. Zjutraj se zbuja ob zanj nenormalnih urah (ob 6h) in potem sedi pred najino posteljo (je malo dvignjena) kot en kužek. Ah, upam, da mine čim prej! Sej je revežom res hudo, ko takole naenkrat dobijo konkurenco.

Če pomislim, je mali zdaj že toliko star, kot je bil tavelik, ko je dobil bratca. Zdaj si sploh ne predstavljam. Čeprav za1x še nismo zaključili projekta baby, ampak najprej je treba podiplomca dokončat. Potem pa upam, da me ne bo minilo, da se ne razkomotim preveč.
Taška, vsi tvoji ČE-ji veljajo tudi pri nas (ok, ena babi je 2km stran, ampak polno zaposlena z odgovorno in naporno službo in mi nuca skoraj manj kot druga, ki je kar precej stran). Ampak mene so tile ščeneti čisto zasvojili in si sploh ne predstavljam, da ne bi nobenega več imel, nikoli več s trebuhom hodila... .Verjetno bi že imeli še enega na poti, če ne bi bilo faksa. Ampak, kot pravim, vse se lahko obrne. O EMŠO pa ne bi, sva obe pri taglih user posted image  user posted image

No, bo dovolj. Lepo se imejte!

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
21.1.2008 9:49:34   
taška30
O, Julam, lepo da si se javila. A na telovadbo še kaj hodite?

Pri nas je pa glede sestrske ljubezni tako: kakšnih fizičnih obračunavanj (še) ni, ampak neke hude ljubavi pa tudi ne. Z ene strani. Julija Manco gleda ko boga in ko se ji Manca blagovoli nasmehniti, je tamala v devetih nebesih, obratno pa....tko tko. So sicer redki momenti, ko Manco  popade da bi jo malo stiskala, pa včasih jo 'uči govoriti', ampak v 90% ji gre pa Julija na živce. Ne sme jo gledat, ne sme za njo hodit, ne sme se jo dotikat...user posted image  Jaz se sicer ne bojim ju pustiti same, ker največ kar je je to, da Manca cvili in gre stran od nje, edino pazit moram, da ji ne bi z vrati rokice preščipnila, ker včasih ji kar pred nosom zaloputne z vrati in bi ji mimogrede lahko prstke preščipnila.user posted image
Julam, kaj ne bi bilo lažje podiplomca delat, ko si na porodniški (tatretji mislim)?user posted image  J&A sta itak v varstvu, tatretja bo fuuuul pridna (bo punčkauser posted image ) in se boš lahko doma v miru učila. Dober predlog, ne?

Honey, če ste Tima delali 1,5 leta, potem imate pa še čas.user posted image  Ti po pravici povem, da večkrat razmišljam, da malo večja razlika (3 leta in več) niti ni tako slaba. Ker tole kar imamo jaz, april, sploh pa Julam je res kar naporno. In na momente tako nepravično do starejšega. Včasih mi je ful hudo, ko pomislim, kaj vse bi lahko z Manco počeli, se potepali, ustvarjali, če ne bi imeli še dojenčka, kateremu je bolj kot ne vse prilagojeno (čas spanja, hranjenja, vozičkanja itd...). No, vse ima pluse in minuse.

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
24.1.2008 19:26:05   
Maja Z
Ojla

vidim, da je povsod kar pestro.user posted image
Kaja je spet bolna, bojda ima pljučnicouser posted image  Kašlja sicer res, ampak po obnašanju se pa nič ne vidi, da je kaj bolna. je še vedno user posted image . Trenutno je pri babici na Bledu.

Dejte me potolažit, da bo spomladi kaj boljše zaradi teh bolezni z vstopom v vrtec? Sej sem pričakovala, ampak da bo tok bolna pa res ne.user posted image

Za razliko od drugim mi še nimamo 2. dojenčka in niti ne razmišljamo o njem. No ja, jaz bi ga imela, ampak dragi ne (še). To bojo še huda pogajanja.user posted image

Glede gledanja risank: nič kaj preveč aktualno. Gleda une na TVS (takrat imam tistih borih 10 minut miru) in pa non stop Traktor Tom. Ostalo nič. In še tisto kar je pametnega za mene po TV, že na daleč vpije: "To ne bom gledala!"  Aja, pa mogoče kakšna stvar pri Živ Žavu.

Nič grem pod tuš in gledat TV. Kako produktivno, ne?

Lepo se imejte.
Maja

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?