|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007 (2.del)
9.11.2007 11:08:33   
Anonimen
Freycha, res probaj na balkonu... naš že smrči na terasi....

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 2501
9.11.2007 11:18:39   
julij
Jutro, ups dan je že!

Več, kot spim, bolj sem zaspana. Danes je Ana stara 4 mesece. Nisem dobla nobene rožice od dragega, tako kot ti baja za 5 mesecev.user posted image  Jo je pa ponoči nahranil in sem lahko spala. To pa je tudi nekaj, ne.

Zunaj dežuje, jaz bi pa mogla malo omare pospravit, pa se rajši pa RR potikam. Odvisnik pač.

Vse imate lepe slikice malčkov. Ne bom naštevala, ker bom ziher katero pozabila napisat.

Sem pa tudi jaz porabla skoraj uro, da sem vas prebrala. Me je pa včeraj počasen net tak razkuril, da sem se še samo spat spokala.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2502
9.11.2007 11:18:53   
yudit
freychauser posted image user posted image bo že boljš...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2503
9.11.2007 11:22:29   
julij
Freycha, da včasih tako malo spijo, mi nikoli ne bo jasno. Mi včasih reče kdo, kako mi je lušno, ker sigurno še prespi skoraj cel dan. Ja, pa ja. Naša ne!

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2504
9.11.2007 11:22:46   
rumba
Freycha, jaz sem že vse sprobala. Včeraj je zaspala ob enajstih, se zbudila ob 5-ih, sveža kot rožica.user posted image  Valda sem rabila več kot uro, da sem jo nazaj uspavala, pol pa spet auf malo čez sedem. Pa še dojiti se noče ponoči in zjutraj tam do desete nekje, da je vse skupaj še težje. No, zaenkrat še ni mrknila. Čaaaaakaaaam! Hvala bogu pa vsaj ni tečna.

Ulla, kaj si šla pucat?? Madonca, ne mi tega delat.... mam slabo vest... morem tudi jaz kaj prestavit.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2505
9.11.2007 11:23:24   
yudit
Ja freycha naši se čist tud vtrgalo, tak da je na začetku lepo spala čez noč enkrat se zbujala, zdaj pa do 3 za znoret, po dnevi prej nič spala doma na sprehodu ja, zdaj podnevi spi pa po noči neuser posted image , zdi se mi da jo komaj odložim pa je že nazaj zbujena. Mene tud mantra to da se spreminja glede spanca, upam da se uredi da jaz tud kaj ponoči zaspim.. Edino včeri je spala  do 6 zjutraj  pa od pol desetih včerajuser posted image upam da tak ostane, sam zdaj že spi kake dve ureuser posted image

(odgovor članu yudit)
Neposredna povezava do sporočila: 2506
9.11.2007 11:24:40   
julij
Yudit, kako pa je z oteklino na Leini bedrci? Še ima rdeč flekec?

(odgovor članu julij)
Neposredna povezava do sporočila: 2507
9.11.2007 11:26:48   
yudit
Ja ma še , dans sem ji dala obkladek od kamilice pa mal je tud natečenouser posted image je kaj za skrbet al ne?

(odgovor članu julij)
Neposredna povezava do sporočila: 2508
9.11.2007 11:28:45   
siskamiska
ANA ČESTITKE ZA 4 MESECE user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu julij)
Neposredna povezava do sporočila: 2509
9.11.2007 11:29:51   
tini6
Freycha saj bo, kmalu bo mimouser posted image

Naša pa je spala 1,15 ure, zdaj pa se igra na tleh, pa gruli, cvili, ...

(odgovor članu yudit)
Neposredna povezava do sporočila: 2510
9.11.2007 11:30:35   
yudit
aja še to, a vaši to delajo, recimo Lea full stiska pesti kot da bi bila jezna, včeraj pa jih je stiska tak fejst da je  rdeča ratala  po ličku, ko pa stiska pa še dviguje nogice pa glavo in to fejst....pa nedelamo nekih vajic pa to evo se je že zbudilauser posted image nevem če ne ve da o njej govorimuser posted image

(odgovor članu yudit)
Neposredna povezava do sporočila: 2511
9.11.2007 11:32:13   
yudit
Nevem zakaj ampak, ko se zbuja je tečna ratala kar neki cvili pa prej tega tud ni delala, kuj se začne cmerit. Zdaj pa šibam da jo previjem ok babike se še beremo lp

(odgovor članu yudit)
Neposredna povezava do sporočila: 2512
9.11.2007 11:33:06   
yudit
freycha daj zrihtaj mal sončka user posted image  

(odgovor članu yudit)
Neposredna povezava do sporočila: 2513
9.11.2007 11:33:10   
Anonimen
ANA, jupi za 4 mesece... user posted image user posted image user posted image user posted image

Evo, če se da kateri brat... tole sem dobila po mejlu in ugotovila, da je moj Izak večino dni vzorčni primerek spodaj napisanega  user posted image user posted image user posted image

Spavanje

Spavanje sa 2 mjeseca
Spavanje 3-4 mjeseca
Period nakon 4 mjeseca
Dodatak

Pristup po Dr. Marc Weissbluth

uskladiti potrebe djeteta sa brigom o njemu (presvlačenje kada je vršilo nuždu, hraniti kada je gladno, kada je pospano - uspavati.)
ako se na vrijeme reagira na djetetove potrebe tada je sve lako, međutim ciklusi spavanja i budnosti biološki se reguliraju tek za 3 - 4 mjeseca.
prije toga dijete će jesti kada nije gladno i igrati se ako je pospano.
ukoliko se igrate sa djetetom i nakon vremena predviđenog za san (pogotovo po noći ), dijete postaje premoreno.
za neku djecu, pogotovo ako pate od kolika, potrebno je 6 - 9 mjeseci da uspostave ritam.
potrebna je fleksibilnost kada dijete treba ići spavati, te to vrijeme uskladiti sa dnevnim snom.
dijete će najbolje spavati ako u krevet ide između 18 - 19 sati, međutim zbog raznih socijalnih problema to vrijeme se može pomaknuti na ono od 19 - 21.
uspavajte dijete prije nego postane premoreno, jer tada uspavljivanje povezuje sa ugodom i izbjegavate suze.
dijete treba naučiti zaspati, to nije urođeni proces.

SPAVANJE SA 2 MJESECA
Što se mozak više razvija, razvijaju se i periodi za spavanje. To znači da postoje periodi u danu kad vaše dijete postaje pospano i manje prisebno. Tada ga je najlakše uspavati. Pratite koje je to vrijeme jer će tada najbolje spavati. Na to vrijeme ne možete utjecati.
Noćni san se razvija prije dnevnog, i to sa otprilike 6 tjedana. Primjetit ćete večernju nervozu koja će kulminirati upravo u to vrijeme.
Najduži san u danu biti će tada po noći i trajati će između 4,5 i 6 sati.
Noćni san se brže razvija jer:

prostorije se zatamnjuju,
usporavamo svoje aktivnost i tiši smo,
ponašamo se kao da očekujemo od djeteta da spava duže.

Dnevni san se razvija tek između 12-16 tjedna. Često ga je teško organizirati zbog raznih stimulansa koji su prisutni (zvukovi, svjetlost ...).
Dok je bilo manje djetetu to nije smetalo, ali kako postaje socijalno zanima ga okolina. Dobar dnevni san pozitivno utječe na noćni.
Odmorno dijete će lakše zaspati, bilo navečer, bilo preko dana. Razlog tome je što premorena djeca osjećaju slabost i tijelo im se protiv toga bori.
Faktori koji utječu na dnevni san:

Timing ... neka periodi budnosti budu kratki. Gledajte na sat: budnost + uspavljivanje trebali bi trajati manje od 2 sata. Uspavajte dijete prije znakova pospanosti.
Kod premorenosti dolazi do frustracije i očekujte plač koji traje između 5 i 20 minuta.
Spavanje bez kretanja ... vibracije tokom sna (auto, kolica) tjeraju mozak da radi i usljed toga dijete nemože utonuti u duboki san.
No možete dijete uspavati na neki sličan način.
Dosljednost kod uspavljivanja: ne postoji dobar ili loš način uspavljivanja. Važnije je da to radite svaki put na isti način.
Metoda A: nakon umirivanja nekoliko minuta spuštate dijete u kolijevku ako spava ili ne. Uspavljivanje može uključivate dojenje ili flašicu.
Rezultat: dijete se uči samo umiriti i zaspati samo u krevetiću
Metoda B: držite dijete dok ne zaspe duboko. tada možete ili leći sa njim ili ga držati dok spava.

Kod bilo koje metode budite dosljedni i koristite je stalno.
Kod prvorođene djece roditelji obično koriste metodu B. Kada dijete postaje veće polako prelaze na metodu A. Taj prijelaz ponekad je stresan, a ponekad prolazi bez problema.
Kod djece sa grčevima obično se upotrebljava metoda A, pogotovo navečer i po noći.
Plač koji se javlja prilikom prelaza sa jedne metode na drugu, normalan je i ne izaziva nikakve traume.
Kod vrlo problematičnih beba koristite bilo koji način umirivanja u ovoj fazi.
Nemojte robovati dnevnom snu. Razlikujte regularne i posebne dane. U regularnim danima organizirajte aktivnosti prema njegovom snu.
A u posebnim danima neki san će se možda preskočiti što nije važno.
Nakon dužeg vremena regularnog spavanja primjetit ćete da dijete spava rjeđe i duže.
NAJČEŠĆE GREŠKE

Predugo stanje budnosti
Upotrabljavanje kolica ili ljuljački
Nedosljednost kod uspavljivanja
Kada je dijete premoreno nekada se treba isplakati, ali to nije način uspavljivanja

SPAVANJE 3-4 MJESECA

Ovo je doba socijalnog razvoja, kada je beba izuzetno zainteresirana za okolinu.

Što je starije, dijete će sve lošije spavati izvan svog krevetića.
Neispavana djeca plaču vrlo intenzivno i jako, čak i u periodu dok tonu u san.
Dijete bi i dalje trebalo biti budno najviše 2 sata.

NEMA PRAVILA NITI STROGIH RASPOREDA.
PERIOD NAKON 4 MJESECA
Sada kad Vam je dijete starije, vrijeme kad je pospano je predvidljivo. Više nije potrebno paziti da dijete bude kratko budno, već mu možete pomoći da spava bolje - tako da Vi određujete vrijeme sna.

POČETAK DANA:

Većina djece se budi oko 7 sati, ali raspon je od 6 do 8.

PRVI SAN:

Prvi sna sljedi oko 9 sati i traje sat do dva. Nekad je potrebno dijete probuditi u 7 da ne bi propustilo jutarnji san.
Ovaj jutarnji san nestaje izmedu 15-21 mjeseci.

DRUGI SAN:

Obično započinje oko 13 sati, onosno između 12-14.
Uočit ćete kada Vaše dijete najlakše zaspi u tom periodu, pa to vrijeme forsirajte. Ovaj san također traje 1-2h, a zadržava se do 4 godine.

TREĆI SAN:

Do trećeg sna nekad ne dolazi. Ako dijete spava, to je obično između 16-17, a i obično je kraći od prva dva. Prestaje sa oko 8 mjeseci.

ODLAZAK U KREVET:

Ovisno o trećem snu, obično je vrijeme počinka između 19-21. Najčešći je problem zadržati dijete budno u ovo doba.
Ako dođe do premorenosti teže će zaspati.
Nemojte namjerno dijete zadržavati od sna da biste proveli više vremena Isto kao što dijete nećete držati gladnim, tako je važno da ga stavite spavati kada je pospano.

PRVO NOĆNO DIZANJE:

Obično 4-6 sati nakon što je zaspalo, kada je vjerojatno gladno i potrebno je odmah reagirati.
Pojačavanje prehrane kašicom ili sl. neće pomoći da se izbjegne ovo buđenje.
Svakih sat do dva, dijete iz dubokog sna prelazi u lakši. Nekad u tim periodima dijete plače i traži Vas. Ako tada plače glasno, znači da je premoreno.
Bilo bi odlično da se u tim periodima dijete nauči samo umiriti, inače ćete uskoro svakih sat vremena umirivati dijete.

DRUGO NOĆNO DIZANJE:

Obično se događa oko 4 ili 5 sati ujutro. Obično su mokri, pokakani ili gladni. Pokušajte sve to obaviti u tišini da dijete nastavi spavati.
Noćna dizanja su normalna do 8 mjeseci.

EKSTREMNI SLUČAJEVI
Kod izuzetno teške djece (kolike i sl) roditelji često isprobavaju razne metode. Međutim i ovdje je potrebna dosljednost.

Sa 3 - 5 mjeseci, kada taj period postepeno prolazi, potrebno je postepeno promjeniti situaciju. Naime, sada dijete shvaća što postiže plačem i ne plače više samo radi neke osnovne potrebe kao do sada.
U osnovi postepeno ćete smanjivati svoj utjecaj.
PRVI KORAK

Dijete se još uvijek često budi po noći (3-4 mjeseca).
Prije svega razmislite da li je gladno ako je prošlo manje od 2 sata ne može biti. Ne dižite dijete ako ga nećete nahraniti. Sjednite kraj njega mazite ga pjevajte i neka vas vidi.
Reagirajte odmah na plač ali ga ne dižite.

DRUGI KORAK

Smanjite aktivnost koju radite kad dođete do njega. Cilj je da samo držite ruku na njemu ili ga gladite po glavi.

TREĆI KORAK

Smanjite vrijeme koje provodite kraj njega. Ako se plače kad odete vratite se natrag i sve ponovite.

ČETVRTI KORAK

Pričekajte neko vrijeme i dajte mu šansu da zaspe samo.

FOKUSIRAJTE SE NA JUTARNJI SAN

Ovaj dnevni san je u početku najlakše za naučiti, jer je dijete odmorno od noći (3-4 mj). U početku ne dajte djetetu da ujutro bude budno više od sat vremena.
To je idealno vrijeme da pokušate metodu A.

ČESTA NOĆNA BUĐENJA
Najčešći razlozi:

Prekasni odlazak u krevet, neodgovarajući dnevni san, predug san ujutro
Premalo sna tokom dana
Prekratko spavanje tokom dana
Predugo uspavljivanje
Preaktivan san
Teško disanje u snu

DODATAK:

djeca su vrlo individualna po tome koliko im je sna potrebno. Aktivna djeca malo spavaju, obično dosta jedu, a nekad im je dovoljno između 12-14 sati sna.
kod sasvim male djece pokušajte sat vremena nakon hranjenja dijete uspavati. Poželjno je da u svakom ciklusu hranjenja dijete odspava, tj ritam je spavanje-obrok-budnost-spavanje. itd.
ukoliko dijete malo spava to nije znak da je gladno. Ovo je izuzetno važno ako dojite, da Vas to ne preplaši.
pokušajte noćna presvlačenja raditi u polumraku i nikako se sa djetetom ne igrajte po noći. Kada prestane vršiti nuždu uz svaki obrok, ne prematajte ga po noći.
u periodu do 3 mjeseca dijete pokušajte naučiti da san nije trauma na bilo koji način, bolje je da spava sa Vama nego da plače u krevetiću. Nakon 3 mjeseca smanjujte svoj utjecaj postepeno.
kada dijete dojite po noći nastojte ga vratiti u krevetić odmah nakon podoja i nemojte mu dati da spava na prsima. Inače će sve češće tražiti noćne obroke radi Vašeg društvo. Kada mislite da mu noćni obroci nisu potrebni (nikako prije 6 mjeseci), tj. kada preko dana bude uzimao dovoljno hrane počnite sa odvikavanjem od noćnog obroka tako da ga svaki put dojite minutu kraće.
dijete nekad plače u snu. Zato pričekajte nekoliko sekundi prije no što ga dižete da vidite da li će se samo umiriti.
ukoliko dijete zaspi sa dudom izvadite je čim zaspi.

(odgovor članu tini6)
  Neposredna povezava do sporočila: 2514
9.11.2007 11:36:16   
rumba
IZVIRNO SPOROČILO: yudit

Ja ma še , dans sem ji dala obkladek od kamilice pa mal je tud natečenouser posted image je kaj za skrbet al ne?

Probaj namazat s Kamagelom.user posted image

(odgovor članu yudit)
Neposredna povezava do sporočila: 2515
9.11.2007 11:41:37   
julij
Yudit, čez dan ji še daj kakšen obhladek na nogico, pa bo verjetno minilo. Naša pa stiska pesti in je rdeča v lička, takrat ko polni plenice.user posted image

Siskamiska, hvala za čestitke! user posted image

Včeraj, ko sem bila na čveku je bil dragi v Avstiji in je kupil plenice v Toysu. Vzel je pakungo z 120 plenicami in eno z 156 komadi. Oboje po 25 evrov. In tiste, ko so zelene, jih je več v škatli, se mi zdijo super. Imajo raztegljive trakce na straneh in so ekstra vpojne. Freycha, saj so tvoje oz. Ditine tudi take, ali še nisi pogledla kakšne so?

(odgovor članu yudit)
Neposredna povezava do sporočila: 2516
9.11.2007 11:49:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rumba

Ulla, kaj si šla pucat?? Madonca, ne mi tega delat.... mam slabo vest... morem tudi jaz kaj prestavit.user posted image user posted image user posted image

sam posesala se, drgač pa na gmailu čvekam user posted image user posted image

(odgovor članu rumba)
  Neposredna povezava do sporočila: 2517
9.11.2007 11:50:06   
Anonimen
Joj, jaz pa upam in molim, da jutri ne bi bilo gužve v Ikei in Toy'su (sanja svinja kukuruz...)
Me je kar groza, ker tak daleč še z malim nismo šli... Pa sploh, ko ne mara množic....

Ulla in Freycha? Kako velik paketek je ta od antilop stolčka?
Mormo vozek zraven vzet s košaro vred, pa da lahko kupimo 2 ali 3 stolčke, plenice in futer...

(odgovor članu julij)
  Neposredna povezava do sporočila: 2518
9.11.2007 11:57:35   
Ronči
jaz sem pa končnooooo naročila razvoijanje fotografij, trenutno pa nalagam videote od user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2519
9.11.2007 12:00:29   
rumba
zvesta, eno prošnjo imam, če greš v Toysa. Toys ima vedno kake pakete legic v akciji ali pa je več paketov skupaj pakiranih... Prosim, poglej, katere imajo v akciji. Zanimajo me ta mičkene kocke od 5 let dalje, za fanta - npr. iz lego city serije in podobno. Hvala!!!! Pa pri duplo lahko tudi malo poškiliš, če bo čas.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2520
9.11.2007 12:10:07   
siskamiska
user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 2521
9.11.2007 12:10:44   
siskamiska
no te slikce mi pa ne rata v avatar spravtuser posted image

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 2522
9.11.2007 12:20:18   
Anonimen
user posted image    

user posted image  
13.5. Afnica (2.8.1984) - Lan
rojstvo: 41 cm, 1750 g
1m 1t 3d odpust: 44cm, 2560g
2m 4d                  47cm, 3500g
2m 2t.                  51cm, 4130g
3m 3t 2d              54cm, 5400g
5m 0t 4d              59cm, 6480g

user posted image  
13.5. Afnica (2.8.1984) - Lana
Rojstvo:               36,5 cm, 1140 g 
1m 1t 3d odpust: 40cm, 1770g
2m 4d                  43cm, 2810g
2m 2t                   47cm, 3230g
3m 3t 2d              52,5cm, 4310g

5m 0t 4d              57cm,    5130g

user posted image       
5.6. Baja* (28.5.1979) - Rene
rojstvo: 48 cm, 2780 g;
1. mesec:  53 cm, 3680 g,
2. mesec: 54,5 cm, 4500 g,
3. mesec: 58,5 cm, 5600 g,

4. mesec: 62 cm, 6300 g
5. mesec: 66 cm, 6910 g 

user posted image
7.6. Siskamiska (31.1.1978) - David
Rojstvo: 40 cm, 1660 g
1. mesec: 46 cm, 2180 g
2. mesec: 52 cm, 3270 g
3. mesec: 55 cm, 4180 g

4. mesec: 58 cm, 4710 g
5. mesec: 60 cm, 5130 g 

user posted image  
7.6. Siskamiska (31.1.1978) - Domen
Rojstvo: 45 cm, 2105 g
1. mesec: 51 cm, 2850 g
2. mesec: 56 cm, 4360 g
3. mesec: 59,5 cm, 5770 g

4. mesec: 63,5 cm, 6590 g
5. mesec: 64 cm, 7350 g 

user posted image  
27.6. Jelenche (Filip),
rojstvo: 53 cm, 3750 g;

1,5 meseca: 59 cm, 5640 g
2,5 meseca: 63 cm, 6800 g

user posted image     
28.6. Majrim (3.4.1971) - Neža
rojstvo: 50 cm, 3325 g  

20.07. : 56 cm, 3700 g
13.08. : 58 cm, 4900 g 
7.9. : 62 cm, 5530 g
9.10.: 62 cm, 6330 g 

user posted image   
30.6. zvesta (24.10.1979) - Izak,
rojstvo: 47 cm, 2690 g;
1. mesec: 51 cm, 3240 g
1,5 meseca: ?? cm, 3660 g

2. mesec: 54 cm, 4320 g
3. mesec: 56 cm, 5370 g
4. mesec: 61 cm, 5930 g 

user posted image   
2.7. Freycha (29.3.1978) - Dita        
rojstvo: 48 cm, 3640 g

1.mesec: 54 cm, 4315 g
2. mesec: 57 cm, 4810 g
3. mesec: 60 cm, 5585 g
4. mesec: 65 cm, 6150 g 

user posted image   
3.7. Kristina_1 (3.5.1978) - Tara       
rojstvo: 51 cm, 3510 g

1. mesec: 54 cm, 4320 g
2. mesec: 59 cm, 5600 g
3. mesec: 62 cm, 6400 g

user posted image  
3.7. Kety (16.5.1978) - Filip
rojstvo: 52 cm, 3300 g
1. mesec: 56 cm, 4180 g
3. mesec: 63 cm, 5700 g
user posted image
4.7. anja7 (7.6.1978) - Tilen                   
rojstvo: 54 cm, 4050 g;

1. mesec: 57 cm, 5020 g 
3. mesec: 64 cm, 6900 g

user posted image   
4.7. SANEK1 (18.1.1978) - Živa
rojstvo: 52 cm, 4170 g
1. mesec: 55,5, cm, 4770 g
2. mesec: 61 cm, 6160 g  

3. mesec: 62 cm, 7240 g                

user posted image    
8.7. *maja (22.10.1981) - Mija        
rojstvo: 50 cm, 3480 g

1. mesec: 50,5 cm , 3830g
2. mesec: 52,5 cm, 4805 g
3. mesec: 58 cm, 5925 g 

user posted image  
9.7. julij (4.2.1982) - Ana
rojstvo: 51 cm, 3490 g
1. mesec: 55,5, cm,  4130 g, 
2. mesec: 57 cm,  5000 g

3. mesec: 61.5 cm, 5790 g

user posted image
10.7. krkatja (Jurij)
rojstvo: 51 cm, 3440 g
1. mesec: 54 cm, 4500 g
2. mesec: 60 cm, 6000 g
3. mesec: 61 cm, 6270 g 

user posted image  
12.7. corfu (12.8.1982) - Manca            
rojstvo: 52 cm, 3040 g; 

1.mesec: 54 cm, 4150 g
2. mesec: 57 cm, 4930 g
2,5 meseca: 61 cm, 5640 g
3. mesec: 62 cm, 5900 g
3,5 meseca: 63 cm, 6140 g 

user posted image    
12.7. bačko (9.3.1979) - Žana                  
rojstvo: 54 cm, 4610 g;       

1. mesec: 57 cm, 5290 g
2,5 meseca: 63 cm, 6270 g
3. mesec: 63,5 cm, 7000 g 

user posted image   
14.7. Rožica82 - Lana                    
rojstvo: 50 cm, 3370 g    

3. teden: 54,5 cm, 4370 g
2. mesec: 59 cm, 5460 g
3. mesec: 61 cm, 6000 g

user posted image   
14.7. rumba (6.7.1976) - Julija                     
rojstvo: 50 cm, 3280 g     

1. mesec: 54 cm, 4300 g
2. mesec: 56 cm, 5120 g 
3. mesec: 62 cm, 5830 g 

user posted image   
15.7. Kapica (10.3.1980) - Dino
rojstvo: 50 cm, 3120 g;

1. mesec: 54 cm, 4500 g
2. mesec: 58 cm, 6000 g
3. mesec: 63 cm, 6400 g

user posted image  
16.7. Ajvy (24.9.1979) - Tarja
rojstvo: 50 cm, 2860 g

1. mesec: 55 cm, 3800 g
2. mesec: 58 cm, 4630 g
3. mesec: 61 cm, 5300 g 

user posted image    
16.7. Angel_Rebelde (24.12.1987) - Patrick
rojstvo: 51 cm, 3400 g;

3. teden : 59 cm, 4180 g
3. mesec: 62,5 cm, 6400 g

user posted image    
16.7. Ronči - Klara
rojstvo: 52 cm, 3290 g; 

1. mesec: 53cm, 4160 g
2. mesec: 56,5 cm,5180 g
3 mesece, 10 dni: 61 cm, 5700 g  

user posted image      

17.7. Ulla80 (30.5.1980) - Ula              
rojstvo: 48 cm, 2970 g;          

5.9.07: 55 cm: 4670 g
3.10.07: 59 cm, 5350 g
24.10.07: 61 cm, 5950 g 

user posted image  
17.7. mateya24 (20.11.1983) - Zala
rojstvo: 49 cm, 3590 g
1. mesec: 54,5 cm, 3900g
2. mesec: 57 cm, 4800g

3. mesec: 62 cm, 5430 g   

user posted image   
17.7. tini6 (6.3.1979) - Špela
rojstvo: 51 cm, 3640g
1. mesec: 56 cm, 4620 g
2. mesec: 60 cm, 5500 g

3. mesec: 63 cm, 6000 g

user posted image    

18.7. Tašonka (2.1.1979) - Jure
rojstvo: 56 cm, 4550 g;                       

2. mesec: 62 cm, 6210 g             

user posted image   
18.7. Pupi (24. 8.1982) - Naja                     
rojstvo: 49 cm, 3240 g;    

1. mesec: 55,5 cm, 4550 g
2. mesec: 60,5 cm, 5680g
skoraj 3. mesec: 62,5 cm, 6150 g 

user posted image   
18.7. Češnca (3.10.1979) - Anžej
rojstvo: 54 cm, 3820 g
4.9.07: 58 cm, 5820 g
2.10.07: 62 cm, 6520 g
6.11.07: 66 cm, 7500 g 

user posted image   
20.7. Poldy (15.12.1979) - Urša                   
rojstvo: 56 cm, 4070 g;    

4.9.2007: 58 cm, 5500 g
11.10.2007: 60 cm, 6670 g
22.10.2007: 62 cm, 6950 g 

user posted image
21.7. arijana.. (Katja),                           
rojstvo: 51 cm, 3700 g;    

1. mesec: 54,5 cm, 4400 g
2. mesec: 57,5 cm, 4820 g
3. mesec: 62 cm, 5480 g

user posted image
23.7. GabiW (19.3.1977) - Neža                         
rojstvo: 52 cm, 3880 g;

1, 5 meseca: 57 cm, 5070 g
2. mesec: 60 cm, 5500 g
3. mesec: 60,5 cm, 6250 g    

user posted image   
24.7. madejka (16.4.1980) - Maj
rojstvo: 52 cm, 3760 g; 

1. mesec: 54 cm, 4440 g
2. mesec: 59 cm, 5745 g
3. mesec: 63 cm, 6620 g  

user posted image   
24.7. bojana2 (9.6.1980) - Jaša
rojstvo: 53 cm, 3540 g
1. mesec: 55,7 cm, 4750 g
2. mesec: 60 cm, 5950 g

3. mesec: 64,2 cm, 6830 g 

user posted image
29.7. mateyka (4.4.1971) - Inara
rojstvo: 48,5 cm, 3380 g
24.8.07: 53 cm, 3870 g
4.10.07: 57 cm, 5125 g
30.10.07: 60 cm, 5710 g

user posted image

30.7. Mari71 (Živa)
rojstvo: 51 cm, 3400 g
1. mesec: 54 cm, 4000 g
2. mesec: 57,5 cm, 4745 g
user posted image
31.7. Ikonca (Hana)
rojstvo: 53 cm, 3695 g;

1. mesec: 54 cm, 4095 g

user posted image
4.8. Yudit (16.1.1979) - Lea
rojstvo: 50 cm, 3760 g;

1. mesec: 55 cm, 5000 g
2. mesec: 58 cm, 5870 g
3. mesec: 59 cm, 6400 g 

user posted image

Povezave:

Vse julijske mamice: KLIK

Naš nosečniški klepet: KLIK

1. del klepeta mamic: KLIK 

Rojstni dnevi julijk 2007: KLIK

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2523
9.11.2007 12:21:20   
Anonimen
A_R, bi rekla, da kar druge prebirajo tu. Si pač dostim trn v peti in malo šnofajo za tabo.
K tamalemu pa tudi jaz skočim blj ali manj takoj, ko se pritožuje. Če le lahko, oz. takoj, ko lahko. Jaz ne morem pustit otrok jokat in stokat. Poleg tega imam isto logiko kot Ulla. Če otroka puščaš jokat, ga samo učiš izsiljevat.

Češnca, mamo parket. Bolš to kot tepih (katerga tud mamo enga), je lažje pucat.user posted image Sploh bruhanje.
Kooolk je luškan Anžej, k panča z rožico!user posted image

Freycha, jaz sem pri Špeli to delala, da sem jo dala v voziček in na balkon. Je spala kot polhek.user posted image

Zvesta, tnx, k si link skrajšala!user posted image

Corfu
, men se tud zdi, da do 26. leta.

Julij, čestitke Ani za 4 mesece!user posted image

Siskamiska, lušna slikca, sam škoda, k se jo tko slabo vidi!user posted image Za avatar mi pa že na uč deluje prvelika oz. preširoka.

Jaz bom pa znorela, kako me mali zeza s tem futranjem. Se dere od lakote in si prst vleče, ko nardim mlek, pa parkrat potegne, pol pa noče več in se pogovarja, pa reži, pa zvija se k glista, da mi skor iz naročja pade... To me sploh ob pamet spravlja, tole zvijanje, ko je tako močen, da ga komaj krotim. Ne morš verjet, kako so močni ti drobižki.user posted image In pol ga moram z vso močjo ukleščit z vsem, kar premorem, da ga lahk normalno futram.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2524
9.11.2007 12:23:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rumba

zvesta, eno prošnjo imam, če greš v Toysa. Toys ima vedno kake pakete legic v akciji ali pa je več paketov skupaj pakiranih... Prosim, poglej, katere imajo v akciji. Zanimajo me ta mičkene kocke od 5 let dalje, za fanta - npr. iz lego city serije in podobno. Hvala!!!! Pa pri duplo lahko tudi malo poškiliš, če bo čas.user posted image

rumba... če ne bo velikega rompompoma iz vozička bom pogledala... sem sio kar sprintala tvojo prošnjo, pa gre v denarnico, da bom vedla kaj gledat....

aha .... malo sem seznamček osvežila s slikcami... zdaj pa RUMBA in KAPICA: pri vama nisem vedela, če naj zamenjam slikico z vajinim novim avatarjem.. A JO?

siskamiska... poslji slikco, pa boma porihtale kot zadnjič... velja?

(odgovor članu rumba)
  Neposredna povezava do sporočila: 2525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?