Crnitulipan
|
Ojla punce, prav pohvalno, kako aktivne ste tu gor. En dan me ni, pa se komaj prebijem čez vse poste. Konina - Kar se tiče uporabe utogestana oziroma prometrijuma - vaginalna aplikacija naj bi bila učinkovitejša kot oralna. Jaz imam pri Rešu drugo shemo, kot sem jo imela na GK LJ. Pri njemu sem začela s prometrijem na dan punkcije - 3x200 mg vaginalno. Micka zaloška - kot sem že napisala, upam, da tudi pri meni ti nosečniški znaki pomenijo, da se bo danes 'kaj' videlo na UZ. Kak dan, ko je ta slabost manj izrazita me že kar zaskrbi... se mi zdi, da so slabosti bolj izrazite vsak drugi ali tretji dan...O ti mati narava... Moram pa priznat, da sem padla v pravi vakum.... od tega pričakovanja. Ko da sem v transu... in res že komaj čakam, da se stvari razčistijo. Nehala sem prebirat članke o praznih gestacijskih vrečkah in molah in odmrlih plodovih in na sploh o teh zadevah... zdaj kar je JE. Če bo bom zelooo vesela, če ne, pa nimam kaj - ponovno v boj v začetku prihodnjega leta. Naj še enkrat napišem, da je tvoja zgodba, micka zaloška, res super za tale naš forum. Brez dvoma daje upanje mnogim. No, logično je, da če ti manjkata oba jajcevoda, da brez IVF ne bo šlo. Ampak v takem primeru je zanositev skoraj 100%; pa še nevarnosti za izvenmaternično nosečnost ni. Drži se, in lepo nosečnost ti želim. Sayuri - to pa skoraj ne morem verjeti, da se je lahko Reško zmotil.... zgleda, da si kljub vsemu odreagirala, kljub manjšemu odmerku. Če sem prav razumela, ti je dal samo enkrat manjši odmerek, ali kako? Držim pesti! Goldy, je nekaj omenila o apaurinu in odvajalu pred punkcijo - tega pri Rešu ni. Sem pa zasledila, da je apaurin (na enem transferju, sva si ga s še eno izprosili) v enkratnem odmerku pred transferjem koristen, ker naj bi preprečil kontrakcije maternice. No, meni takrat ni uspelo, ampak glede na njegovo delovanje že mora biti kaj na tem. Sulfinija, tudi jaz sem imela ta zadnji, zaenkrat še uspešen, KRATEK postopek. Je Reš rekel, da me je mogoče v prejšnjih dolgih postopkih suprefact preveč zamoril. Zato sva kar takoj po neuspešnem spontanem postopku začela s kratkim. Seveda sem bila zelo skeptična. Najprej sem tvegala s spontanim postopkom pri njemu, ker sem po naključju pristala pri njemu na UZ zaradi morebitne pregrade. Zdaj pa kar skok v nov postopek... No, pa mi je razložil, da se maternica po takem neuspelem postopku in 14 uporabi prometrija dobro ščisti in je lepo pripravljena na novo vgnezditev. Prvi UZ sem imela 8 dan ciklusa, folikli pa so bili že tako veliki, da mi je takoj špiknil, poleg menopurja, še cetrotide (da ne popokajo). Seveda sem bila razočarana, ker se mi je zdelo, da so prehitro zrasli in da ne bo nič... Naslednji dan sem imela samo cetrotide, isti dan STOP (tako stopko mi je dal, ki se jo da tudi pod kožo in ne v mišico...). V nedeljo pa punkcija... čez pet dni transfer... zdaj pa čakam na drugi UZ, v 8Tednu4dni... Držim pesti!!! No, toliko zaenkrat, zdaj pa delat!!! Pozdravček vsem, Čarna
|