|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2007
5.11.2007 19:10:18   
NalLa
Jest bom tud polno dojila 6m, šele po 6m pa začela dodajat ostalo hrano. No, vsaj tako imam v načrtu, kaj pa bo bomo pa vidli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
5.11.2007 19:15:08   
sonce78
tianna nič ne sladkam (moje zaradi mojih kiluser posted image ), dodam pa cvete kamilice, kumino v zrnu in komarčka - po nasvetu v lekarni. Kamilica pa popravi okus. Ti pa kar sladkaj - srečna ti !!!!!!!!

Čudovito je biti mama!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
5.11.2007 19:55:37   
Anonimen
Hvala za nasvete. Je pa tako da Žan na vsak način hoče pri meni jest in ni niti malo težava v temu da se mu ne ljubi, da mu je lepše po flaški jest, ker kar vleče in vleči pri meni in se sam po 15 min matra da bi pri joški kaj priteklo in ne gre in ne gre. Ker ni nič noter! Ništa. Za dve žlici. Imela pa sem še par dni nazaj mleka za izvoz, ne morem vam opisat koliko mleka sem ves čas imela, davil se je zraven tako mu je po ustih špricalo.
Ah, bomo že nekaj pogruntali da bo prav, lačen sigurno ne bouser posted image .

(odgovor članu sonce78)
  Neposredna povezava do sporočila: 1503
5.11.2007 22:46:06   
Anonimen
Srček - upam, da ti bo uspelo. Jaz se spet nalivam s čajem za dojenje + kozarec piva. In mleko teče. Danes smo celo na samo enem dodatku.

Sem se pa uspela rešit temenc. Po mazanju z mandljevim in olivnim oljem, sem ga iz obupa namazala z RIBODERMINOM in v dveh dneh so mu temence izginile!! Ampak ga zdaj še mažem iz preventive!!

Sandra HVALA, ker si mi povedala za Ribodermin!!!

user posted image Ljubljančanke - je katera kupila Pamperske v Leclerku???
 Kakšne kvalitete so???

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1504
6.11.2007 4:15:58   
Anonimen
Dobro jutro!

Danes pa sem jaz prva. Med dojenjem je tako pritiskal in smrdel kot kuga, da mi ni preostalo druga, kot da ga grem previt. In klasika - dobile so vse plenice.
Zdaj pa zadovoljno leži na sedežni in gruli.
Upam, da bo na zizi zaspal.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1505
6.11.2007 6:18:07   
PBJ
Bi še lahko spala, ampak raje še kaj postorim po hiši, pa že kaj za kosilo pripravim. Ana je ravnokar nazaj zaspala- je imela zajtrk. Ponoči pa imamo mir- kot vedno. Draga deklica, upam da tako tudi ostaneuser posted image

Danes, dva meseca nazaj, sem ob tem času rojevala. Dve uri in pol po odteku vode, se je začelo čisto zares.  Sedaj so se začeli redni popadki na manj kot 5 minut...
Lepa izkušnja.
Ana, hvala ti za že za dva čudovita meseca, hvala za tvoje nasmehe in hvala za prespane nočiuser posted image . Rada te imam, pa ati in bratec prav tako - saj sama čutiš.
user posted image

ČESTITKE tudi ostalim, ki ste rodile 6.9...Pikica Pokica, Jst, Mokka, Tatty

Ta dan je bilo menda rojenih največ (5) naših septembrskihuser posted image .

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
6.11.2007 7:41:10   
Anonimen
Čestitke za 2 meseca! user posted image

Meni pa sploh ne uspe več do računalnika pridet.......prižgem ga še, ostalo pa ne rata. Preveč je cunj, pospravljanja,... pa Nežika hoče skoz na rokah bit....

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 1507
6.11.2007 7:53:57   
helenav
pbjuser posted image

jaz pa sem že mislila da so krči mimo..pa sem se uštela---....včeraj je jokala od 14h do 19h user posted image user posted image user posted image
Ponoči bujenje na tri ure.....ob 5.30 sem jo podojila potem pa vseeno se je zbudila okrog 6.30 in do sedaj je jokala???????????? Verjtno kakec nagaja.

Bližamo se tretjemu mesecu in ni nič boljeuser posted image user posted image user posted image . Včeraj sem prebrala tist elinke o spanju dojenčka in ugotovila da verjetno še doooolgo doolgoo ne bomo spali ponoči...po dnevi pa že sedaj ne spi več kot uro....torej še malobo spala samo po 5 minut??? No upam, da ne bo tako hudo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
6.11.2007 7:58:24   
helenav
IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti

Čestitke za 2 meseca! user posted image

Meni pa sploh ne uspe več do računalnika pridet.......prižgem ga še, ostalo pa ne rata. Preveč je cunj, pospravljanja,... pa Nežika hoče skoz na rokah bit....

Nefretiti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
6.11.2007 8:19:22   
jst86
dobro jutro!
mi tudi dons 2.mesec praznujemouser posted image !čestitke tudi pikici pokici,PBJ,Mokki in Tatty!jap 6.9. smo ble kar pridne.ob tem cajtu sem jst šetala po hodniku,že sklistirana in predihovala moje popadke.ob 8.30 sem šla v porodno kjer so mi predrli mehur,pa umetne našopali na polno.čeprov porod ni bil glih lahek,pa utrujena sem bla ful(2 noči zaradi popadkov nisem spala) od popadkov na manj kot 6min in to celih 15 ur,če ne celo večuser posted image  mam ful lepe spomine.in grem še 2x rodit če bo le možnouser posted image  uživam v materinstvu in se mojemu sončku vedno zahvalim da naju je presenetil in se nama rodil.srečna sem,res....

včeraj mu je moj kupil 2kompletka in tooook lušten kombinizonček-medvedka.bom poslikala in dala v album.pa mene je tud ful presenetil in mi prinesel 3 vrtniceuser posted image .

mojmu res ne morm dopovedat da je prehit še za enga user posted image ,bom dons poklicala G da se čim prej zmenim za mireno,da ne bo prej še en na potiuser posted image .

Leon se je dons zbudil samo enkrat-2.45,podojila sva se,spil je 30 ml dodatka in ob 2.57 sva šla nazaj spat.pol pa budnica ob 6.00,zdej pa spančka.

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
6.11.2007 8:27:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Pikica pokica

Ti bom javila, kateri dan bom šla (verjetno v sredo) in se mogoče res oglasim, če bo lepo vreme, pa lahko gremo na en sprehod user posted image .

Super, se že veselim......user posted image user posted image

V četrtek grem popoldan na rojstni dan nečakinje v MB. Pa ji moram dopoldan eno tortico naštimat.
Bom verjetno barbiko naredla, ampak bom za oblekico kar jogurtovo strjenko naredila. Po moje bo dol padla.
Super bi bilo, če bi Nodija lahko v oblekico naštimala...user posted image

Danes pa dobimo malo navihanko v varstvo. Že dva dni govori, kako bo Nežiko previjala, pa dodo ji bo dala, pa z _ozičkom jo bo peljala.
Ampak ona misli svojo Nežiko (si je pikapolonico posvojila). Njena Nežika je zdravilo za vse tegobne izbruhe. Boh jo žegnaj user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pikica pokica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1511
6.11.2007 8:29:44   
nana 27
PBJ, lepo si to napisala user posted image Čestitke prav vsem user posted image  za dva meseca user posted image  Duska, nimam izkušnje z Leclercovimi pamperskami, ampak zelo dobro z Leclercovimi "hišnimi" plenicami -"mot de enfants" (ali nekaj podobnega) v rozni embalaži. Glede nepremočljivosti in mehkobe so mi bile všeč tudi Hoferjeve plenice My love in Libero plenice, ki jih prodajajo v Šparu, ampak se mi zdi, da jih prodajajo šele od 7 kilogramov teže dalje. 

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
6.11.2007 9:51:53   
Rožica*
Jutro!

Ja sem včeraj prehitro izpovedal svojo zgdbo in se pohvalila kako dobro se dojiva. user posted image
Včeraj zvečer me je spet zavrnil.user posted image user posted image  Tulil je kot sirena ko sem ga pristavila.
In potem spet vsa tista ugibanja, je mogoče sit, ga kaj boli, ni mleka, čeprav vem da je ker mi špricne ko si stisnem bradavico in ker ga ne morem gledati da bi jokal slučajno zaradi lakote sem mu ponudila stekleničko. Tudi te ni hotel pa sva se potrudila in popil je 60 user posted image .
Potem je začel dremat zato sem poizkusila z nasvetom iz MONa in mu vsilila dojko, ker tako ni več verjetno vedel da je na dojki.
Po nekaj časa je tdno zaspal.
Da ne bovorim kako zgrizel i je bradavico, ker se je samo cartljal. Pa bom že potrpela vsekakor moram doseči, da bo rad na dojki, da bo videl da je bolje se stisniti na kožo. Pa tudi če ga bom v spanju pristavljala.

Srčer saj vem da tvoj rad sesa user posted image . Zato ti pravim, da ne obupaj s tem ko sesa se ti bo začelo delati mleko. Za vse ostalo pa tako sma poskrbiš (voda, počitek,....)

Nefreti a si vidla tiste barbi torte na Kulinariki?
Super izgledajo.
Poglej tam mogoče dobiš kakšno idejo za Nodija.

LP.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
6.11.2007 10:00:22   
Pikica pokica
PBJ, Jst, Mokka, Tatty... ČETITKE za 2 meseca!!!

user posted image

Tudi mi praznujemo!!!

Takšen čas pred dvema mesecema sem že cartala mojo princesko in bila rešena vseh muk. Zdaj samo še uživamo in res sem vesela, da imam tako zlato punčko.
Za točno dopolnjen 1. mesec mi je poklonila prvi nasmeh, danes ( za 2. mesec) pa se mi je prvič naglas nasmejala. Ne morem opisat z besedami,kako lep občutek je to  user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
6.11.2007 10:27:42   
Anonimen
Dobro jutro!
Čestitke vsem, ki danes praznujete. user posted image  user posted image  user posted image

Jaz sem se pa to noč končno dobro naspala... Zvečer je ubožček imel hude krče... Ob 21h sem ga previla, podojila in zaspal je v sekundi. Očitno so ga krčki tako utrudili, saj je spal do 5h! Luksuz, da sem spala 7 ur v kosu - vsaj zame.

(odgovor članu Pikica pokica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1515
6.11.2007 10:30:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: NalLa

Jest bom tud polno dojila 6m, šele po 6m pa začela dodajat ostalo hrano. No, vsaj tako imam v načrtu, kaj pa bo bomo pa vidli.

Jaz imam tudi tako v načrtu, kako pa bo v praksi bomo videli.

(odgovor članu NalLa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1516
6.11.2007 10:49:16   
zvezda71
Pozdravljene, vse naj naj za drugomesečnice, kako čas beži, ko se imamo lepo z našimi user posted image .
Naj malo pojamram, joj ti smrklji, našemu user posted image se vozijo nekje, ne vem kje, ne dobim jih ven, pa ga utapljam v fiziološki, sesam z aspiratorjem sploh ne vem kaj naj še naredim, da preženem tega grdega smrklja iz njegovih sinusovuser posted image
Vse, ki jim nagajajo zizeuser posted image grozno, vem sem dala skozi vsi nasveti...user posted image , če ne steče, če ni dovolj...jaz sem se sprijaznila, delam vse, da čimveč dojim, ko vidim da je lačen dodam  Novolac proti krčkom, res jih je manj, in si mislim vsaj manj trpi zaradi krčkov. Naši pikci pa itak rabijo srečne mame, pa če imajo njihov joško v ustih ali ne na koncu dneva je važno le, da so siti. Bomo zmogle bomo ja, ker se trudimo in smo super mame s super bebicami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
6.11.2007 11:09:59   
guppy
Joj, toooook sem zaspana user posted image

Poskušava jima premaknit urnik, da ju ne bi več dajala spat od 22-24h, ampak prej, ker sta ponavadi v pričakovanju kopanja zaspala okoli 20h, pa sva ju budila, kopala, hranila in spat. Danes sta se zahvalila za najin trud ob 3h user posted image , nič mi ni bilo jasno - zakaj jok? Pa mi je kapnilo, da je minilo že 6 ur, odkar sva ju dala spat user posted image . Za otročke je verjetno bolje, da hodijo ob 20h, kaj pa mi starši? Zdaj še manj spim kot prej, pa še čisto sama sem za oba čez dan. Šele torek je, pa komaj čakam vikend.

(odgovor članu zvezda71)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
6.11.2007 11:12:14   
zvezda71
Zanimiv članek
http://www.otrokdruzina.com/stare_%20stevilke/2005/februar/naslovna_tema_3.htm

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
6.11.2007 11:19:16   
lemavrica
Pri nas smo pa kar nekako dobilinek ustaljen ritem spanja. Spat gre okoli 23 ure in spi do 3-3.30, se nahraniva in potem spet do 6-6.30, se nahraniva in preoblečeva in potem še kaki dve urici počivanja.
Nam Novalac proti krčem kar dobro služi, so se umirili ( razen če jaz ne vzamem Legoferja user posted image  ) pa tudi z navadnim Novalcom sem zadovoljna.
Moram pa priznati da se na momente počutim grozno, ker mi ne rata dojiti več kot 1x-2x na dan, tukaj pa berem kako vse polno dojite oz. min. dodajate, pa čeprav mi je najbolj važno da je Jaka sit.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu zvezda71)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
6.11.2007 12:00:35   
Rožica*
Mi hodimo spat ob 21:00.
včasih malo prej zatemniva luči in utišava Tv,... Potem pa je vse odvisno od user posted image .
Navadno zaspi od 21:20 do 21:40.
Sva ga poizkušala  poližiti prej pa sva prišla do zaključka da je najbolje počakat na njegovo uro, ker se je zbujal in ga je bilo še težje  uspavati.Zdaj pa zaspi navadno do 3 zjutraj ali dlje tudi do 5ih, kakor kdaj.

Hvala bogu za vikende user posted image
Tudi jaz komaj čakam.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
6.11.2007 12:22:27   
Naty 76
Najprej čestitke današnjim dvomesečnikom.

Moja sončka sta oba prehlajena, trudim se da mata noske kolikor se da čiste. Pri čiščenju je toliko joka, da sem se danes odločila naročit pumpico, ki naj bi zadevo olajšala, tako meni kot tudi malčkoma. Upam, da jo čimprej dobimo.

Dobro razumem vse ki se trudite da bi čim več in čim dlje dojile. Res je, da z dojenjem date malčku največ in najboljše za razvoj, ampak včasih to ne gre. Ne se obremenjevat, nekatere mamice sploh nimajo svojega mleka in njihovi malčki prav tako zrastejo v zdrave otročke. Sama mleko stiskam in se trudim da ga imam v hladilniku vsaj za dva obroka (nahranit pa moram dvoje lačnih ustuser posted image ). Do sedaj nam uspeva tako da sta čez dan na mojem mleku, prvi večerni obrok mešam moje mleko in aptamil, zadnji pa samo aptamil. Ko pride vikend in smo vsi doma je tempo čisto drugačen kot med tednom ko dopoldneve preživimo ¨v miru¨, tako kot nam paše in takrat opažam da imam manj mleka. Kar stiskalo me je v grlu ko sem iz hladilnika vzela zadnji lonček mleka in mislila na to kako bosta en obrok več kot ponavadi pojedla adaptirano mleko. No, pa sem se sprijaznila, da tako pač je in da se trudim po najboljših močeh. Vsega res ne morem prilagodit temu, ker tudi Jan rabi mamici ki z njim igra nogomet, se sprehaja z njim ali pa samo sestavlja kocke. Če gremo skupaj v trgovino ali na izlet pač ne stisnem mleka na 4 ure in potem se pozna na količini in zalogi. Samo da so malčki siti. Vse ste pridne.

Guppy moja sončka zaspita ob 22ih in bom z uvajanjem spanja ob 20ih začela malo kasneje. Tako ali tako ne grem spat pred 22 uro, ker zvečer lahko v miru še kaj naredim, preberem ali pa se samo razvajam. To zadnje najraje, ker to pomeni da si privoščim sprostilno kopel. Po njej zaspim kot dojenček. Če bi ju dala spat ob 20ih bi se zbudila okrog 3 ure in zame bi to pomenilo sredi noči če bi šla spat ob 22ih, tako kot ponavadi. Veliko bolj spočita se zbudim če spim v enem kosu 6-7 ur, kot da bi se zbudila vmes. In malčka imata veliko več od mamice ki je naspana, dobre volje .... Nič se nam ne mudi. Ko bosta spala v enem kosu 8 ur in več bomo začeli s postopnim podaljševanjem spanja. Ko bosta jedla gosto hrano in bosta za večerjo dobila kašico bo veliko lažje. No, vsaj meni se je zdelo tako.

Zdaj pa kaj dobrega skuhajte in uživajte z malčki.

Pa pa

Jezik ljubezni je v očeh.

Jan - 22.12.2003
Tia & Žan - 8.8.2007

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
6.11.2007 12:24:04   
Anonimen
hojla!

nič ne bom čitala nazaj, samo pozdravček vsem!

smo prišli nazaj, bilo je super, mali raste, žlahta ga je prelupčkala in po rokah nosila ves čas...

na drugem pregledu so bile pa mere:

teža 5.540g
višina 59cm

se je medtem ko me ni biloo zgodilo kaj novega?

(odgovor članu Rožica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1523
6.11.2007 12:37:56   
nana 27
Misska, kaj novega? Hmmm...že veš za septembrsko google skupino (se ne spomnim, kdaj točno si nas zapustila)? Tam si izmenjujemo recepte in nasvete za prehrano, nego.. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
6.11.2007 13:28:11   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: srček

V pol ure si v Grazu, seveda če veš kje je in kam grešuser posted image . Kot stara mariborčanka ti lahko povemuser posted image . Pa itak je avtocesta od Mb do tja. Sicer pa, a tvoj dragi ne ve koliko je do Grazauser posted image .

sigurno ve, sam me je takoj zanimalo, zato sem vas vprašala, ker njega ni bilo domauser posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.