|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2007
6.11.2007 18:29:47   
lumpa6
če kakšno zanima subvencija pri nakupu planic štorklja

http://www.storklja.si/

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
6.11.2007 18:35:24   
lemavrica
Kot sem že napisla je meni skoraj popolno zmanjkalo mleka, imam ga le še toliko da se ponoči malo pocrklja pri meni in to je touser posted image . TAko je že skorj 3 tedne in jaz se še kar nisem sprijaznila s tem. Zanima me kako ste se spopadle z negativnimi občutki tiste ki se vam je tudi to zgodilo?  Sama se dnevno žrem zaradi tega ker mi je spodletelo pri dojenju.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
6.11.2007 19:14:28   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: LINA31

ALI ima katera album TO SEM JAZ? Jaz ga sploh nikjer ne dobim.

js ga imam, mi ga je dragi v baby centru kupil

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
6.11.2007 19:19:13   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: sonce78

Sandra sem pozabila; a si z Riboderminom mazala temenca? Moj jih ima po obrveh in se jih ne morem znebiti. Tako grde rumene hrastice so user posted image

ne, js sem sam z mandeljevim olem namazala-je hitro izginilo

duska je namazala z riboderminom in je rekla da je pomagalo

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sonce78)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
6.11.2007 19:42:07   
Naty 76
Lemavrica in ostale, ki vam zmanjkuje mleka. Ste poskusile s tabletkami Tametil? Jaz sem jih dobila ob odpustu iz porodnišnice. Prsa sem imela trda kot kamen, stisnila sem 30, največ 60ml mleka. Po tabletkah pa v parih dneh 100 in več in to vsake 3-4 ure. Mleka imam še sedaj za vse dnene obroke dveh lačnih ust.
Dobijo se na recept. V bistvu so to tabletke proti slabosti, doječim mamicam pa povečajo količino mleka. No, tako so meni razložili. Mogoče velja probat. Samo ne se sekirat, važno je da ima otroček mamino ljubzen in toplino.

Crklajte se in dobro spančkajte.

Jezik ljubezni je v očeh.

Jan - 22.12.2003
Tia & Žan - 8.8.2007

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
6.11.2007 19:58:17   
jst86
naš tudi včasih med spanjem ful zajoka,pa se takoj umiri.tudi dihat začne včasih hitro in naglas.
lemavrica jst se tud žrem zaradi mleka ki ga je vedno manj,kljub pristavljanju,pitju,črpanju po dojenju,.....traja pa to že dober mesec.men je ful težko,ampak sem odločena da bom dokler mleka čist ne zmanjka nadaljevala.drugače pa si vsak dan govorim da pač ene imajo mleko,druge pa ne.in da sem pač med nesrečnicami ki ga nimamo dovolj.

naty komu pa lahko rečeš za recept?G al osebni zdravnici?sem opazla da si ti tudi iz šk.lokeuser posted image

jst grem v pon. k G in mi bo vstavila mireno.user posted image a to kej boli?user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
6.11.2007 20:11:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: guppy

Vem, da ste se enkrat že pogovarjale o tem, pa bom še enkrat vprašala, ker sem pozabljivka... A se vaši otročki tudi kdaj v sanjah močno zajokajo? To se nam dogaja pri Maji že dobre tri tedne - glasnoooo zajoka, zakrili z rokami in zaspi nazaj. Ne vem, kaj tako hudega sanja, če je čez dan vse OK user posted image . V vsakem primeru ne smem niti blizu stopit takrat, ker se zbudi, takole pa fino spančka naprej. Me kar srce boli, da je ne grem objet... potem zelo dolgo ne zaspi nazaj. user posted image kako se ve kosate s temi občutki?

Guppy - Matija se zadere kot zverina, od začetka sem dirkala k njemu on pa je spal in se ni pustil motit. Tako, da sem ga samo pobožala po ličku. Se pa ti kriki dogajajo tako med dnevnim kot nočnim spanjem, edina razlika je, da zdaj ločim kdaj je krik med spanjem in kdaj resnično joka.
Občutki - kaj jaz vem?! Mogoče sem bol flegma, ker je tretji otrok in se s takšnimi stvarmi sploh ne obremenjujem. Ko pa je buden, pa se nažuliva še za celo noč, ko spi v svoji posteljici. Edino včasih, ko spi po cel dan imam občutek, da ga sploh ne morem žulit, ker samo spi - takrat sem žalostna in ko se zbudi, ga najraje sploh nebi dala iz rok.

IZVIRNO SPOROČILO: sonce78

Sandra sem pozabila; a si z Riboderminom mazala temenca? Moj jih ima po obrveh in se jih ne morem znebiti. Tako grde rumene hrastice so user posted image

Jaz sem se z riboderminom rešila temenc v dveh dneh, pred tem pa se mi je z oljem skoraj zmešalo, ker ni šlo nikamor, samo zmeraj več jih je bilo.
Zdaj nima temenc, ampak jaz mu kljub temu zjutraj in zvečer namažem glavico z Riboderminom.

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1557
6.11.2007 20:17:22   
Naty 76
Ojla jst86. Za recept lahko rečeš osebni zdravnici. Tabletke jemlješ 10 dni, 2x tabletko zjutraj in 1x zvečer. Kuro s tabletkami lahko ponoviš, vendar mora bit prekinitev vsaj 5-7 dni. Meni je pomagalo. Sama bom ko bo mleka začelo primanjkovati najprej probala kakšno ¨naravno¨ zadevo in če ne bo pomagalo bom poskusla še s tabletkami. Sama sicer nisem zagovornik tablet, mora bit res kriza da jo vzamem, ampak če ti v takem primeru pomaga za daljše obdobje je pa to čisto v redu.
Ja, kar nekaj iz naših koncev jih je tukaj. Morda se celo poznamo pa tega ne vemouser posted image .

Očka klepeta s sinkom, ki veselo vriska in čeblja, punčica pa danes samo poje in spi. Ta prehlad jo je res utrudil. Upam, da kmalu mine.

Jezik ljubezni je v očeh.

Jan - 22.12.2003
Tia & Žan - 8.8.2007

(odgovor članu jst86)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
6.11.2007 20:51:42   
nana 27
Leamavrica, meni se je to zgodilo pri Mihu in bilo mi je grozno. Da ti strnem nekaj občutkov, če se najdeš v njih. Počutila sem se nesposobna mama. Bala sem se, da bo zaradi tega, ker nisem mogla več dojiti, Miha bolj bolan, da ga ne bom mogla več cartat.. Se mi zdi, da sem se vsakemu, ki je prišel na obisk, takoj potožila, da ne morem dojiti, ker mi je bilo nerodno. Čisto preveč se vsiljuje dojenje.  No, pa sem se, ko je bil Miha 100% na flaški, vzela v roke. Miha je bil zadovoljen. Bil je zdrav. Krči so se končali, jaz pa sem končno lahko vzpostavila red pri spanju in pri hranjenju. Od petega meseca dalje, sem ukinila nočni obrok in od takrat do danes (razen ob boleznih) spi od 20h do 7h zjutraj brez prebujanja. Do odhoda v vrtec pri enem letu nismo vedeli, kako izgleda smrkelj. Natančno sem vedela, kdaj mora jesti. In končno, kakšno je bilo moje mleko (razen protiteles) glede na to, da sem bila na diete pri hrani (brez sadja..) in da sem se zaradi strahu pred še hujšimi krči in enovrstne prehrane začela vleči kot megla in bila čisto brez energije (dobesedno okostnjak).  In še nekaj - žal ne morejo dojiti vse ženske in če ob skrbeh zmanjka mleka, ga nobeno čudežno zdravilo ne povrne. Poleg tega se otroci s krči dojijo drugače in kdor tega ne doživi, ne more razumeti, kako grozno je to, ko otrok vleče in izpušča bradavico in se zraven dere. Prva stvar, ki pride na misel mami, ki ima prvega otroka je, da nima dovolj mleka. Ko poskuša dodati, otrok noče piti in ugotovi, da ni lačen. Če si gre črpat, in načrpa premalo, se spet sekira, ker načrpa ponižujoče malo mleka. Od drugih "sposobnejših" mam pa sliši, da mleko teče v potokih in še kakšen komentar, da je vsaka ženska sposobna dojenja in da se ti pač ne da potruditi. Polno je teh bla bla zadev..  Spodbujanje dojenja je čisto OK, ampak ne za vsako ceno. Nekaj je Afrika in okolja, kjer družine še vedno živijo kot širše enote, drugo pa mamice v razvitem svetu. Tudi naše prednice so živele v širših enotah. Vedno so si stari in mladi pomagali med sabo in si delili delo. Zdaj pa je ženska največkrat zaprta med štiri stene. Čaka jo kuhanje, likanje, mož, okolica hiše, starejši otroci in pač ne gre in zaradi skrbi, nepočitka, zmanjka mleka. Od vsepovsod pa slikice srečnih, lepih mam in debelušnih dojenčkov, ki se veselo smehljajo. Nekaterim pač zadeve laufajo. Mogoče so bolj sproščene, ker ne gre za prvega otroka ali pa je otrok bolj umirjen, brez krčkov in ga ni treba ves dan v krčih in jokajočega nositi po rokah. Leamavrica, ko boš imela drugega otročka user posted image  (mal se je treba hecat) se ti zna zgodit, da ga boš samo dojila veliko dlje. Takšna je moja izkušnja. Mislim, da je tudi PBJ pisala, da gre zdaj v drugo veliko lažje. Ni vse odvisno le od tebe, ampak tudi od otročka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
6.11.2007 20:55:24   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK
Ali je še katera tako mozoljasta?????

Ma jaz imam kar fajn kožo, čist mehko in čisto, ampak pred tremi dnevi sta se mi naredila 2 mozolja. Zame je to že krizna situacija user posted image

Lumpi plenice smo dobili en paket od moje mami, pa mi niso všeč. Marko se je pokakal in je šlo vse čez, kar sem nam pri Mullerjevih še ni zgodilo.

Prve cunjice... nekaj smo jih že pospravili, ker sta zrasla okoli 10 cm user posted image

FRIZER...kaj je to???? Nazadnje sem se postrigla nekje sredi nosečnosti, pa še to me je kolegica strigla, ker imam fobijo pred frizerji. Enkrat sem šla k Stevotu in je moje dolge lase postrigel na 5 cm dolžine. Mislim, da sem rabila pol leta, da sem si opomogla, ogledala pa pogledat nisem mogla?! Zdelo se mi je, da me nekdo drug gleda nazaj user posted image

A bo katera mogoče šla na pohištveni sejem?

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
6.11.2007 20:58:45   
guppy
nana, lepo si napisala user posted image user posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
6.11.2007 21:20:57   
jst86
nana res lepo napisanouser posted image .mene moja mami tolaži s tem,da je ona mene dojila samo 2 meseca pol ni več šlo,sestro 4 mesece,najmlajšo pa 9m.

tud jst ne maram tablet ampak če se stanje ne popravi vsaj malo bom probala s tableti,če mi bo zdravnica hotla dat recept.vem da me bo žrlo da nisem probala vsega.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
6.11.2007 21:26:07   
surya
Najprej user posted image za vse mamice, ki imamo rade svoje user posted image , pa če dojimo ali ne! Mislim, da jih ne puščamo lačnih user posted image . Prav kruti se mi zdijo predsodki, da lahko čisto vsaka doji, če le hoče user posted image . Hallo! Že dejstvo, koliko žalosti je ob izgubi mleka, pove vse. Če ne gre, ne gre. Ljubezen se ne kaže čez zisk, ampak z milijon malenkostmi, ki jih otrok še kako čuti. In to je tisto najvažnejše.

Še na neki sem mislila odgovorit, pa sem se čisto zgubila.
Aja, naš tudi velikokrat med spanjem zajoka. Na začetku mi je bilo ful hudo, zdej sem se pa že navadila user posted image .

Frizer: danes sem si sama pramene delala user posted image user posted image user posted image . Pa so kar uspeli user posted image .

No, meni se pa zdi, da ne znam svojga fanta prav potolažit. Vsak večer je prava tečka. Skoz ga moram met na rokah. Čim ga spustim, ful histerično jokauser posted image . Sploh ne vem, kaj naj naredim. Tak nesposobno se počutim user posted image .

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
6.11.2007 21:37:58   
surya
user posted image  Še vprašanje: ali katera že planira na smučanje z malčkom, oz. kaj mislite o tem? Vsako leto gremo v Italijo na smučanje, plačat pa moramo že novembra, zato se moram kar odločit.
Izak bo takrat star dobrih pet mesecev, smučišče je pa na 1500m. Z možem bi se sicer izmenjavala na smuki, z malim bi se pač sprehajala ali pa bila na bazenu (ne bi smučala z njim). Ne vem pa zaradi temperatur, ki znajo biti takrat zelo nizke in zaradi vožnje - 6 ur. Mnenja, pruser posted image osim

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
6.11.2007 21:50:13   
sonce78
IZVIRNO SPOROČILO: duskamb

Jaz sem se z riboderminom rešila temenc v dveh dneh, pred tem pa se mi je z oljem skoraj zmešalo, ker ni šlo nikamor, samo zmeraj več jih je bilo.
Zdaj nima temenc, ampak jaz mu kljub temu zjutraj in zvečer namažem glavico z Riboderminom.

duskamb hvala! user posted image A Ribodermina ne izpiraš z vodo?
Sem te zadnjič sanjala user posted image , da si bila zelo mlada z dolgimi blond lasmi in si s svojimi otroki ležala na travniku user posted image user posted image user posted image . Od poroda dalje imam tako čudne sanje ........ sanjam ljudi, ki jih ne poznam, to noč sem pa sanjala, da je Steve od Beverly Hillsa 90210 prevaral svojo ženo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moj fantek še zdaj spi, zaspal pa je ob 7h na zizi. Joj, joj, joj kaj bo ponoči?

Čudovito je biti mama!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
6.11.2007 22:19:05   
lemavrica
Nana res lepo napisano. Sem se kar našla v opisanih občutkih. Hvala bogu da me vsaj bližnja okolica pusti pri miru glede dojenja,ker drugače bi pa pomoje kar znorela od hudega.
Hvala ti za vzpodbudne besede user posted image

Nejbrž bi bilo res lažje če se nebi ves čas poudarjalo dojenje in kako ima lahko vsaka mleka kolkor ga user posted image  pač rabi.

Surya Jaka je tud tečko zvečer in joka če ga ne nosiva po rokah. Pred spanjem mu mora mož zapeti eno pesmico ki si jo je pač enkrat zmislil in zdaj je ratala njun večerni obred ( sta tko luškana zvečer user posted image  ). Midva tud kar obupujeva ker mu ne znava pomagat ko ves histeričen joka.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
6.11.2007 22:36:50   
guppy
Glede histeričnega joka zvečer - nama se je to dogajalo, ko sta bila malčka preutrujena. Včasih je treba zaznat, ko postajajo zaspani in jih hitro položiti spat. To je zelo lepo napisano v članku, ki ga je pripela nana stran ali dve nazaj. Tistim, ki ne razumete hrvaško ga lahko prevedem in obesim na google skupino. Ampak samo, če je interes. Morda je tudi kje na netu kak soroden članek v slovenščini?

Mi smo okopani, Marku sem malo razčesavala laske da se znebimo mini-temenc, zdaj pa upam, da me bo mož malo premasiral, ker umiram od bolečin v hrbtenici. Težko že sedim pokonci, če nisem naslonjena user posted image

lemavrica, mene je zelo potolažilo to, da sem se pogovarjala z ljudmi. S kolegicami, ki dojijo, tistimi ki ne, s svojo mamo (ki je mene dojila en mesec, potem ji je pa zmanjkalo mleka od stresa) itd. Tukaj na RR ste mi bile v veliko oporo, čeprav je na koncu res ključno, da moraš razčistiti sama pri sebi. Jaz nisem popolnoma prenehala dojiti, saj dajem mleko po flaški, pa je bil že to zame popoln šok. Si ne morem predstavljati, kako je šele tebi. Še par tednov po tem, ko sem bila prepričana, da sem "prebolela dojenje" in ta šok, sem se enkrat zjokala možu, da bo zame to večni neuspeh, da nisem dojila svojih otrok. Zdaj že gledam na to drugače, ker vidim, da imam doma dva srečna otročička, joške se pa dovolj nagledata, ko črpam mleko user posted image .

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
6.11.2007 22:39:51   
guppy
Poglejte, kaj nas čaka:
http://otrocarije.googlepages.com/spanje

user posted image user posted image user posted image
Ja, pa kaj še... otroci, stari 1 mesec spijo 8 ur? user posted image  

< Sporočilo je popravil guppy -- 6.11.2007 22:47:38 >

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
6.11.2007 23:14:23   
nena80
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja Lina

...Utrujena sem že, premalo spim in zato sem se odločila za tak ukrep. Gor ali dol pisanje o tem, kako ne smemo jih pustiti jokati in jih moramo samo nositi. Ja, se strinjam, če ima krče ali je bolan, če pa se mu samo ne ljubi sesat po dojki pa res ne. Upam, da me razumete. Pa svojega miškolina imam neskončno rada in bi vse naredila zanj. Samo po tolikem času, ko še vedno nimava ritma, se hrani do 11x na dan (pa je flaška polna mojega mleka, vsega niti pod raznone poje), pa res že obupavam še posebej, ko vidim da se vas je večina že ujela. Zato sem res že obupana in se sprašujem, kaj delam narobe. V četrtek imamo prvič posvetovalnico, pa sporočim še mere za seznam.

user posted image O prav dobro te razumemo...in tudi vse ostale, ki imate oz. imamo podobne težaveuser posted image

V VSAKEM PRIMERU SMO NAJBOLJŠE MAMICE NAŠIM user posted image !!!

jaz sem ga na ta način pa še navadila, da sam zaspi, sicer bi imela res roke do tal....ga dam v posteljico postrani, sem ga držala za rame, da mi ni ušel user posted image (ko je krilil z rokicam in nogicam) in se je sedaj že navadil, da dobi dudo v usta položi glavico na jogi in se umiri in kmalu za tem zaspiuser posted image , tako naredim tudi, ko se vmes zvečer prebuja, mu držim ramico mu dam dudo in božam po ličkih in se čisto umiri in zaspi nazaj...Se je že navadil, da je tako, zjutraj od 6-9h pa crklanje v mamicni posteljiuser posted image  IN UŽIVAVA 100 NA URO!!! Pa še ful dobre volje je vedno zjutraj, se na ves glas pogovarjauser posted image ... Čez dan pa spi v ležalniku brez prisilnih ukrepovuser posted image ...

Za dojenje sem pa ugotovila zadnji teden, da mi tudi začelo primankovati mlekauser posted image , tako da ukrepe že izvajam in se nalivam s čajem ter kuham polento...Sicer sem pa tudi ponosna, da sem ga vsaj polna dva meseca samo dojilauser posted image  tudi to je že nekaj...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
6.11.2007 23:36:37   
nena80
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

Sem ravno prej ugotavljala, da bom že morala začet počasi pospravljat nazaj 1. cunjice....tiste, ki so jima bile totalno prevelike, so jima še komaj prav. Tako hitro rasteta. NEverjetno, kako hitro gre čas.

Jaz tudi, pa tudi v nabavo za večjimi št. bo potrebnouser posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
6.11.2007 23:47:30   
nena80
Nana user posted image lepo, da deliš te občutke z nami, da nam je prvorodkam lažjeuser posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
7.11.2007 7:22:48   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: nana 27

CUKRČEK, imaš že Mireno? Pri Mireni so lahko stranski učinek tudi mozolji. Malo čudno je, da se ti pojavljajo šele zdaj. Mogoče bo pa prišla M.

ja, imam že Mireno. No ja, mogoče je res ona kriva za ta naval mozoljavosti. Upam, da mine,

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
7.11.2007 7:44:56   
helenav
JAZ SE MOREM TAKOJ POHVALIT...KER TOJE PRVIČ!!!! DA JE BILA TAKO PRIDNA IN SEMJAZ DANES TAKOOO SREČNAAAAA  user posted image user posted image user posted image user posted image

JE SPALA OD 20.30 PA TO 1.45........TO SKORAJ 6 UR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TAKO SEM SREČNA...POTEM JE SPALA ŠE DO 4H, PA DO 5.30 IN SEDAJ ŠE NINKA.......TO JE ZA NAS LUKSUS, KAR NAM JE TO NOČ PRIVOŠČLA NAŠA PUPICA..PO NAPORNEM DNEVU:-))))

SURYA jaz sem tudi nora na smučanje in razmišljam kaj bo letos..... z mojim sva se odločla da s Klaro, dokler ne bo vsaj tri leta stara ( in bo lahko šla v šolo smučanja) ne bomo hodili na smučarijo...ker nama obema ni lepo smučat sama...da bi jopač eden čuval in drugi sam smučaluser posted image user posted image . Raje bova šla za tri dni, morda štiri...in se pošteno nasmučala..ona pa bo pri mojih staših na počitnicah. Letos bova šla samo na enodnevno smuko.....ker je še premala. Na snegec pa bomo šli samo za en dan...da se malo kepamo..igramooooo in  to kam bližje.
Veš, glede tega da bi šli z njo en teden je pa loterija, v smislu, otrok nikoli ne veš, kdaj ti zboli..sploh na snegu....se lahko hitro prikažejo kašni bolezenski znaki in že en sam prehlad ti lahko zagreni dopust...smučarija ni poceni....in plačat toliko naprej, zato, da potem storniraš??? Hmm....Tako jaz razmišljam..... 

< Sporočilo je popravil helenav -- 7.11.2007 7:47:59 >

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
7.11.2007 8:40:32   
Pikica pokica
SURYA, moje mnenje je, da če boš otroka že prej pozimi vozila normalno na sprehode, da se postopoma navadi hladnejšega zraka, potem ne bo nobene panike. Poznam jih kar nekaj, ki so še z manjšimi dojenčki hodili na smučanje za cel teden. Mali so spančkali v vozičku, ata in mamica pa sta se izmenično smučala. Seveda pa nijno vzamite dodatnop zdravstveno zavarovanje za vsak slučaj.
No, mi bomo letošnjo zimo ( oz. verjetno februarja) vseeno raje kot na smučanje šli nekam na toplo. Po vsej verjetnosti kar na Kanarske otoke, saj jih obožujem.
NA smučanje pa samo za en dan user posted image .

Moja ZOJA je prava zaspanka, saj spi tudi do 8 ur skupaj, ga je pa sin začel nekaj "biksat" in se 2x na noč zbudi, kar se prej dve leti ni!!! Potem prikoraka v najino spalnico in moram z njim v sobico, da zaspi. Ne vem, kaj naj naredim, da bo SPET SPAL CELO NOČ???

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
7.11.2007 8:44:51   
lumpa6
IZVIRNO SPOROČILO: Pikica pokica

SURYA, moje mnenje je, da če boš otroka že prej pozimi vozila normalno na sprehode, da se postopoma navadi hladnejšega zraka, potem ne bo nobene panike. Poznam jih kar nekaj, ki so še z manjšimi dojenčki hodili na smučanje za cel teden. Mali so spančkali v vozičku, ata in mamica pa sta se izmenično smučala. Seveda pa nijno vzamite dodatnop zdravstveno zavarovanje za vsak slučaj.
No, mi bomo letošnjo zimo ( oz. verjetno februarja) vseeno raje kot na smučanje šli nekam na toplo. Po vsej verjetnosti kar na Kanarske otoke, saj jih obožujem.
NA smučanje pa samo za en dan user posted image .

Moja ZOJA je prava zaspanka, saj spi tudi do 8 ur skupaj, ga je pa sin začel nekaj "biksat" in se 2x na noč zbudi, kar se prej dve leti ni!!! Potem prikoraka v najino spalnico in moram z njim v sobico, da zaspi. Ne vem, kaj naj naredim, da bo SPET SPAL CELO NOČ???

sina odnese ali odpelješ nazaj v njegovo posteljo in ga pokriješ ter zaželiš lahko noč, lupček na lička in greš brez kakšnih komentarjev pri nas deluje in spijo celo noč

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Morje
Admin

Kdaj si boste privoščili dopust?

junij (14%)

julij (38%)

avgust (22%)

september (11%)

letos ni dopusta (15%)

Število vseh glasov: 417

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!