|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 05
1.11.2007 9:49:36   
NiLe
Ooo, Skaana, kako hudo mi je, ko berem, kaj se vam dogaja... Tile vročinski krči znajo biti res nevarni in tudi grozni, ker dejansko ne veš, kako reagirati. Važno je, da je Atena zdaj v bolnici in držim pesti, da jo čim prej porihtajo in da boste spet skupaj doma uživali  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image

Mi smo imeli pa v torek pravo norišnico, ker sta tako Lea kot NIk tožila zaradi bolečin v trebuhu - očitno tak virus. Lea je bila pa takooo boga, ker je v 7 urah kar 15x user posted image user posted image user posted image bruhala - saj na koncu ni imela nič bruhat kot samo žolč. No, proti večeru se je umirilo, ponoči je zbruhala, kar je uspela pojesti v dveh urah pred spanjem in včeraj je bilo že OK.

Cartajte se, božajte svoje angelčke ...

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
1.11.2007 17:29:53   
Dolina
Ijoj, joj, Skaana, pa kak je to možno? Joj, sploh si ne smem predstavljat. Pa kar od enkrat. Joj, držim pesti, da se čim čim prej pozdravi Atena in da boste čim prej skupaj. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kako je pa s prostorom, pa dobro ven, ker sem jaz spala na tleh ob Zojini postelji, pa sta bili obe sosednji postelji (otroški) prazni. Torej bi mi lahko vsaj kaj zložljivega pripeljali, pa niso. Ti pa v takem stanju res ne moreš na stolu spat celo noč. Pa kaj so to nore te bolnice. user posted image user posted image user posted image

Joj, NiLe, pa pri vas tud tako s.... user posted image . Samo da ste hitro šli na bolje. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Čim prej se pozdravite.

Ni hujšega, če so otroci bolni. Obema želim, da se čim prej pozdravijo, da bodo spet vajini mali sončki.

Jaz sem pa danes tud bolj slabo, glasu imam komaj kaj, grlo me boli, nos zabasan. K user posted image  s tem prehladom. Tako, da nismo šli danes nikamor, smo pa malo pospravili stanovanje. user posted image user posted image user posted image

Zdej pa moram končat, Zoji moram nalepit njen znakec iz vrtca v njeno sobico. user posted image

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
1.11.2007 21:48:07   
Skaana
user posted image

Samo na hitro. Smo že doma. Sicer je rekla zdravnica, da izjemoma (ker ji je ponoči še vročina narasla), glede na našo situacijo (jaz nisem mogla prespat zraven otroka, oddelek je poln otrok z viruloškimi in bakteriološkimi okužbami). Naša je imela hudo virusno obolenje - kot večina otrok - torej nič posebnega, kri ima že vredu - če ne bi prišlo pri visoki temperaturi do teh krčev. In jaz sem se zdaj že dva dni zvečer, ko je zaspala, peljala sama 42km domov in zjutraj 42km nazaj.
Te krči se lahko ponovijo, lahko pa tudi ne. Poučili so naju, kako ravnat, če do tega pride in ves čas moramo imeti sabo voltaren svečke (ostale slabše primejo) in Stesolid raktalno tubo. In pazit, da ji vročina ne naraste preko 38%C. Zato bom vsaj zdaj in med najhujšimi obolenji imela sabo še digitalni termometer. V kratkem gremo še preventivno na EEG.
Je pa res zanimivo, da so se ji ti krči pojavili prvič. In do zdaj je imale vsega skupaj trikrat v življenju vročino user posted image . Ampak res nikoli nad 38,5. In prejšnji dan še niti bolna ni bila, dva dni prej je zelo kihala, teklo ji je iz noska, drugače pa čisto normalno živahno, mogoče malce bolj razdražljiva.
Joj, pikica moja. Res sem se tako zelo ustrašla. Če katero zanima, kako zbijat vročino, vam lahko jutri napišem.

Najlepša vam hvala za lepe želje user posted image  - je pomagalo user posted image . Atenka zdajle brez vročine kot user posted image  spi. Zdaj ji bom ponoči pač mirila vročino. A res upam, da je zdaj tole čisto ok.

NiLe, trebušne viroze razsajajo. Zelo neprijetne, a nenevarne. Vesolje user posted image  za srečno ozdravitev oz. da sploh ne bi bilo to to.

Lepo mi bodite vsi. In še enkrat hvala. Malim marčevcem kup user posted image  za zdravje.

Na noč user posted image .

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
1.11.2007 22:13:32   
mojčca
Skaana, ja boga Atena. Me je kar zmrazilo, ko sem prebrala, da sta v bolnici zaradi vročinskih krčev. Naša Manca je imela do sedaj vročino samo enkrat, me je pa teh krčev strah ko 100 user posted image . Se spomnim, ko je od brata tamala dobila krče. Cel dan je imela vročine okoli 40, 4x so bili na dežurni, pa so jih pošiljali domov, kao da naj doma delajo kopel, no, ko jo je njegova žena namakala v kopeli, pa tamala kar naenkrat poslane čisto mlahava kot ena lutka, pa samo pena ji je šla iz ust. Še danes imam pred sabo dogodek. Od brata žena je v zgornjem nadstropju samo začela tuliti: ne, ne, moj ati je šprintal gor in tamali porinil prst v usta, da je prišla do zraka. S tem ji je rešil življenje. Ko pa  so prišli reševalci, pa so bratu takoj zatežili, zakaj ni tamale peljal na dežurno. Takrat pa je moj ati čisto znorel in povedal, kakšna je bila situacija, kolikokrat so bili na dežurni in kolikokrat so klicali na dežurno. Hvala bogu, se je vse dobro izteklo. Je pa res, da se je od takrat naprej tamala (Lea, dai ne stalno pisala tamala) postala ful scrkljana, ker so jo morali ful paziti. Če je predolgo jokala, je lahko dobila vročino in s tem posledično tudi krče. Pa še danes je ena scrkljanka.

Je pa danes naš Matic ful bogi. Prehlajen je, teče mu iz noska, pa zobki ga matrajo, ima dlesen spredaj čisto belo (se vidita enkici). Ga teli zobki mučijo že dva meseca, pa že vidimo zobek, pa se mu spet skrije. Ja bogi Matic.

No, Manca pa je čisto druga pesem. Je tko trmasta, da je to že obup. Se pa ful pozna, da je bila celo mojo nosečnost (ali sem bila v bolnici, ali pa doma 24 ur v postelji) bolj z user posted image  in njegovo mami, tko da je na babi in atija ful navezana. Pa še po rojstvu Matica je hodila še naprej v varstvu k babi, da sem si jaz lahko črpala mleko. Sem kar žalostna zadnje dni, ker je pri meni obupna, sploh me nič ne uboga, pa na čase se obnaša, kot da me ni user posted image . Saj, ko jo mine to obdobje, je potem mami zakon, ampak je res hudo, ko se hočem ukvarjati in igrati z njo, me sploh ne registrira, takrat, ko pa je potrebno previti, nahraniti in zrihtati Matica, pa zahteva pozornost. Ja, jo malo daje ljubosumnost, kar jo po eni strani čisto zastopim. Potem pa je moj še cele dneve ali na hiši, kjer dela, ali pa dela kaj za službo, potem pa pride zvečer domov in jaz že vsa tečna, k mi tamala nagaja. No, potem pa se on ukvarja z njo tiste pol ure in ati je potem zakon. Ma, sem ful zatežila. Bom nehala jamrati.

Modrooka: če me spomin ne vara, imaš ti za ginekologa Urha. Če to drži, se lahko kdaj, ko boš v Kranju zmeniva za kakšno kavico, drugače pa grem jaz večkrat proti vašemu koncu. Če ne drugega, hodim v Hoferja po plenice za Manco. Hoferjeve plenice so edine, ki mi do sedaj čez noč niso premočile še nikoli. Lažem, enkrat pa je bila mokra.

Glede srečanja: meni je v bistvu čisto vseeno, kdaj bo. Če bomo zdravi, pridemo obvezno, ker vas imam res željo spoznati v živo.

Vse ostale nosečke: upam, da se počutite v redu, da vas otročki pridno brcajo in vas opominjajo, da se vam kmalu pridružijo. Pobožajte bušije in uživajte še naprej.

Letim, drvim, ker joka.

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
1.11.2007 22:16:39   
rainbow
Skaana, kakšno olajšanje, da ste že domauser posted image ; pa ja, tam bi še ti kaj fasala, pa Atenka šeleuser posted image ; samo da se ji vročina pomiri in da se ti krči ne pojavijo večuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bi bilo krasno, če nam razložiš vso zadevo z zbijanjem, enkrat ko boš imela čas. jaz ne bi imela pojma, kako ravnat, če bi se to zgodilo; bi me kar kap, če sem se že zaradi Enje cel tisti prvi dan bolnice cmerlauser posted image , pa sploh ni bilo tak strašno hudo.

NiLe, kako sta pa zdaj tvoja dva? pa to kot po Murphyju, čuj, groza, no. Tudi njima user posted image user posted image user posted image user posted image  za čimprejšnje dobro počutje.

Dolina, kako tvoj nos? Si delaš kaj inhalacije? ali pa kapljice za nos? No, ne vem, kaj lahko zdaj sicer vzameš, ampak kakšen domač zvarek ala kamilčna sopara tudi dobro deneuser posted image  je pa že kar navaden prehlad dovolj, da se človek ne počuti dobro. naj ti čimprej mine.

Pri nas je očitno zatišje z boleznimi, Lia sicer nekaj kašlja, ampak ona na sprehodu ne bo imela kape, pa rutke niti pod razno. Trma, da je groza.
Upam, da mi zdaj ne zboli, ker moja mama naslednji teden spet dela, tak da bom spet jaz na vrsti za bolniško, za kar pa itak ni nikoli primeren čas. upam, da bo res delala samo do novega leta, kot pravi, ker bi mi res prav prišla, za kak dan ali dva, recimo, ko sta že boljši, pa spet še ne čisto zdravi. Sem pač malo računala na to, glede na to, da je šla poleti v penzijo. No ja, we'll see.

pozdravček vsemuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
2.11.2007 10:29:06   
Suzi*
Ojej, Skaana, hudo. Me veseli, da je zdaj vse ok, pa da imate princesko lepo doma!! user posted image user posted image user posted image Glede bolnic pa itak skor ni za komentirat. user posted image  Ko bo čas, pa le povej vse glede zbijanja vročine....mogoče kdaj prav pride. Mene bi verjetno tud kap, če bi mali dobil te krče. user posted image
Ti si pa res že ful na koncu. Še malo, pa boste cartali.....kako pa kaj imena???? user posted image

Dolina, kako kaj zdravje?? že boljše?? Kdaj imaš že izpit?? Šoping je bil srednje uspešen. Kupila sem v glavnem drubnarije, mal kozmetike, ki mi jo je zmanjkalo, pa iskala sem temno rjave nosečniške žabe, pa sem jih našla samo v Fabianiju za 10 EUR. user posted image user posted image  Znoriš! Rabim jih pa za k škornjem, ki sem jih nabavla in zraven oblekic, ki sem jih dobila. No, pol je ena kolegica celo LJ obletala, pa jih je v Emporiumu dobila malenkost cenejše. Mislim, da so malo manj kot 8 ojrotov. user posted image  Res, nobene izbire....imajo itak samo bež, sive in črne. user posted image  No, zvečer sva se pol dobila z mojim na pijački, pol me je pa tako lepo presenetil....me je peljal jest v kitajsko, sem si že lepo čas spet želela it. user posted image  user posted image  In sva se super imela in se najedla. čas brez malega je pa takooo pasal. user posted image  Res. Čeprav je lepo pol ga spet objet, pa polupčkat.... user posted image  

Vsem bolančkom.....naj se hitro pozdravijo. Sicer pa ni čudno da zbolimo ob takem vremenu kot je bilo. Dobro, da je zdaj sonce, ker tist dež me je pa že kar ubijal. user posted image

Lepo bodte vse. Jaz danes delam.
Bom pa verjetno naslednji petek vzela kar dopust, ker imam sredi dneva pregled (en izredni UZ mi bo delala, da vidi, če beba uredu raste, ker je bla prejšnjič nalo manjša/i kot po tednih user posted image ). user posted image  

papa.

aja, pa ta vikend je res malo prehitro da bi se zorganizirali za izlet.....

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
2.11.2007 13:08:16   
Dolina
Ojla,

Skaana, super novice. user posted image user posted image user posted image  Bravo, da ste skuapj doma. user posted image user posted image user posted image  In da gre Ateni na bolje. Naj se lepo pozdravi, zdaj ko je doma, bo lažje in hitreje. Pa res fajn, da vas je spustila domov, da ne bi kaj novega staknili.
Jaz se tud priporočam za predavanje o zbijanju vročine. Men edino kar bi mi padlo na pamet, če bi bile doma, da bi jo dala v mlačno vodo, samo glede na to, kaj je napisala Mojčca, ne vem več, če bi blo prav. user posted image  Mene bi zgrabla taka panika... to mam po moji mami user posted image  Nekaj se pa mora dedovat. user posted image

Mojčca, bravo za atija, da je tako odreagiral. Svaka čast, važno, da je mala v redu, pa če je scrkljana al pa ne.
Za Manco pa si in vedno boš edina mamica in veš, da je navezana tud na tebe. user posted image user posted image user posted image Samo otroci imajo svoja obdobja npr. Zoja želi, da večinoma vse jaz naredim (ji dam mleko, ji obrišem ritko... oči ni dobr za to), ko sem šla spomladi za tri dni v Pariz pa me sploh ni pogrešala, ko sem prišla nazaj me je sam pozdravila in se igrala naprej. Ni pa bila tud nič jezna, ali pa me ignorirala, skratka kot da sem bila ves čas doma. Za določene stvari pa ima raje očija. Pa pride kak dan, ko tud babico kar nažene stran (moja mami pa se skor v jok).
Trma pa je itak nekaj običajnega v tem času. Tja do pet let bo treba zdržat...me tolaži tašča. user posted image user posted image user posted image
Bogi Matic, nekam dolgo mu lezejo ven ti zobki. Naj že pokukajo na dan, da ga ne bo več srbelo in bolelo.

Suzi*, user posted image user posted image user posted image  za uživancijo in nakup. Kitajska ti je pa pri Anžeju pasala, če se prav spomnim?user posted image
Robert je tak malo z Zojo, da je čez vikend ne dava nikamor. user posted image user posted image  Kok sva egoistična! user posted image user posted image user posted image  Bi mi pa pasal kak dan oddiha, ravno zdej sva hotla it v kino, pa sem jaz vsa bolna, pa še tašča gre čez vikend v Logatec k R. bratu tak, da nimava varstva. Pa drugič....
Kako sta pa vidva kaj z imeni? Pri nas se Zoja vsak teden spomni novo ime, trenutno je aktualna Neja, čeprav ona bi še vedno rajš mela Alena. user posted image user posted image user posted image

Skaana, kako pa vi napredujete z imeni? Kaj tvojemu še vedno ni nič všeč?

Jaz sem mogoče za en odtenek bolje. user posted image  Moj dr. danes očitno ne dela, ker sem hotla it mal se pokazat. Saj verjetno mi itak ne bi mogel kaj pomagat. Rainbow, inhalacije delam že tri dni 2x-3x na dan (sicer z žajbljem), pa fiziološko v nos, pa pol še Operil kapljice za otroke user posted image , pa se počutim, kot da se še bolj zamaši ta nos. user posted image  Pa pijem naravno limonado in pom. sok, pa vitamine za nosečke, pa limonca in med za grlo (ki me še vedno kar lepo boli), pa Isla mos dražeji za grlo, pa karamel si delam za pit, ker nisem upala vzet slezovega sirupa za kašelj... Danes grem v lekarno vprašat, če mi lahko še kaj priporočajo, čeprav se bom kar utopila v vseh teh domačih zvarkih.
Zunaj pa tako lepo, mi pa moramo bit doma zarad mene. user posted image user posted image user posted image

Danes sem celo uspela študirat, Zojo sva dala kr v vrtec, Robert pa je šel itak delat, čeprav imajo kolektivca. Izpit imam pa enkart po 27.11. - še je čas. user posted image

Rainbow, tvoja mami pa v penzionu, pa še hodi delat. Pridna. Držim pesti, da se ji po novem letu ne bo več dalo delat, da bo lahko kaj na tvoji popazila.

Kateri vikend vam najbolj ustreza za srečanje 10/11; 17/18; 24/25?

Zdej pa grem mal ležat, dokler je še tak mir.

pa pa

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
2.11.2007 14:59:09   
ugi
Hoj, Skaana samo da sta spet doma. Kaj se ne bi ustrasila, mene bi verjetno kap. Mi je en sodelavec pravil, da je njegova hcerkica tudi enkrat imela vrocinske krce in je res grozno. Le napisi kako zbijat temperaturo, ko bos imela cas.

Pri nas pa napreduje nadsterek, danes moj betonira. Cez en teden nam bojo pa postavili cimper. Bova mogla pol ze kmal bramac narocit.
Z Lukom sla pa v LJ, ker danes delam. Luka je pa pri mojih in ful uziva. Aja, pa tiste luknje v kopalnici tudi ni vec user posted image . Zdej morava samo se ploscice dat, pa bo.
Tako, da se pocasi premika. Se ze ful veselim, da bosta avta pod streho.

Drgac sta pa moja zdrava, jaz pa prehlajena, ampak ze ne smrkam vec tolk.

Marcevkam in marckom posiljam user posted image user posted image user posted image user posted image da bojo vsi zdravi in veseli in da se cimprej vidimo v zivo.

Pa-pa

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
2.11.2007 22:05:26   
Skaana
user posted image

Jaz sem odlično, Atena ni imela nič vročine ponoči in nič čez dan. Pravzaprav je skoz imela obiske - otročke da so ji delali družbo, je bila normalno živahna in sploh ni podnevi nič spala...

Edino pije to dete tako malo. Tudi je zelo slabo. Sem videla zdaj v bolnici, koliko NIČ ne poje naša Atena user posted image . Tako da bo treba uvest ukrep - prepoved sladkarij. Za bonbone bi se prodala... Jaz ne vem no, pa ravno zato jih imamo doma in ni damo vsake toliko, da potem pri obiskih ni tečna. Pa je vseeno. Zdaj bom pa počasi uvedla teror na sladkarije... Kakšno omejitev bi ve nardile???

Dolina, ti kar pojdi po slezov sirup. Je čisto nenevaren. Jaz sem ga tudi dvakrat uživala med user posted image  z Ateno. Joj, če bi bila bližje, bi ti jaz dala sirup od namočenih smrekovih vršičkov.
Kaj pa sama dva, tvojega user posted image  in Zojo kdaj pustiš? Jaz sem začela to prakticirat, sicer zelo težko, a sem videla, da tako uživata, ko jima jaz ne diham za ovratnik user posted image . Pa še potem bom imela manj časa, ko bo user posted image  tu in se morata navadit bit več sama.

Suzi, user posted image user posted image user posted image  za tvojega user posted image . Se je le unesel user posted image . Jaz, taki so naši dečki. Enkrat user posted image , drugič user posted image . Res ti privoščim tale oddih samo z njim. Vprašanje, kdaj bosta spet lahko user posted image . Anžej je pa zdaj že velik fant. Jaz sem tud skoz zdaj gruntala, ali ne delam Ateni medvedje usluge, ko je skoraj nikoli nikjer ne pustim sameuser posted image . Pa če mi je takoooooo dolgčas potem po njej. No, in se npr. zgodi takale bolnica...

Mojčca, ne bom ti rekla, saj bo minilo, ker te popolnoma razumem. Želela bi ti samo to povedat, da ni to krivo, ker si bila malo manj z Manco, ko je bila mlajša. Pri meni se to tudi dogaja, pa sva takorekoč prilepljeni skupaj skoraj že od rojstva... Ko sem bila v bolnici me niti pogledala niuser posted image . A verjemi mi, samo ena je mama. In ko zagusti, je mama mama. In pika. Zdajle sem videla, v tejle situaciji, ko je moral moj spati zraven nje. Se je prvi večer drla kot jesihar, da hoče mene zraven. Potem pa je prišla sestra, prižgala luč, in rekla, da zdaj pa bo šel oči kar domov, če se bo še jokala. In je utihnila in zaspala... In ko sma prišle domov, ko sem jo vprašala, če je bilo fino, ko je oči spal zraven nje, je rekla, da ne, da bi ona rada da bi jaz... Mislim brezveze. Pa ga ima drugače tako na videz tudi rajši kot mene, ker on vedno tistih par minut ko je z njo, divja in skače in se lovi - jaz tega zdaj ne smem - in je zakon. Tudi k njemu vedno pridrvi ko pride domov, mene niti ne šljivi...

Rainbow, pa saj ne bosta zboleli user posted image user posted image .

Ugi, me veseli, da nimate več luknje. Ste pa tudi pridni, ni kej. user posted image

Tako, tole zdaj pošljem, da me ne vrže ven in se javim s postom o zbijanju vročine.

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
2.11.2007 22:31:43   
Skaana
Pri odpustu iz bolnišnice nama je ena sestra odlično pojasnila ravnanje ob porastu vročine. V kolikor pride do vročine do 38°C (ali pri rizičnih otrocih že pri 37,8°C), je potrebno v ritko dati takoj Voltaren svečko (ostale primejo manj) in pričet otroka ohlajat. Tu je več načinov. Otrok naj bo čim MANJ oblečen ali pokrit ter pije naj hladne napitke - ne iz hladilnika. Če je možno, pripraviti mlačno kopel (praviloma ena stopinja manj kot jo ima vročični otrok - če nimaš termometra za vodo, je dovolj, da se tebi zdi topla, preveriš z notranjim predelom komolca ali zapestja - kot za kopanje dojenčkov). Po desetih minutah doliješ pri nogicah čisto malo hladne vode, le za rahel občutek. Po petnajstih minutah kopeli bi morala temp. že pasti, praviloma takrat temperatura zelo pade, a to ni realno, ker lahko spet naraste. Otroka daš ven, ga rahlo oblečeš, šele po dvajstih minutah je telesna temperatura realna (po kopeli bo nedvomno padla, a lahko potem spet kmalu naraste). Nikakor ne sme otroka v kopeli zebsti, potem je voda prehladna - če ga trese, le nabijamo vročino. Prav tako, če ga hladimo s prehladnimi obhladki (kar je tudi ena opcija ohlajanja). Otroka ne sme zebsti.
Če pride kljub temu do krčev, takoj voltaren v ritko, otroka položimo na desni bok s pokrčenimi koleni. Takoj poiščemo zdravniško pomoč. Ne smemo pa se ustrašit, če otrok po krčih zaspi oz. je bolj odsoten, ker to ga izredno utrudi. Vročinski krči se v otroštvu pred 4. letom starosti ob povišani temperaturi lahko ponavljajo. So pa dedni in jih ima kar precej otrok. Kratkotrajni vročinski krči za otroka niso nevarni in ne puščajo posledic za otrokovo zdravje.

Tako, upam da vam tole nikoli ne bo prišlo prav. Aja, pa še to, v zdravstvenem domu so z Ateno narobe ravnali. Čisto so jo slekli in dali na njo ledeno mrzle brisače. Ubogo revo je treslo, da je joj user posted image user posted image user posted image . In ko sma ji brisačo obrnila, je jokala kot dež in prosila, da ne več... Skratka, če ne drugega, zdaj vsaj veste, da je to pri otrocih možno. Jaz sem bila popolnoma nevedna in sem mislila, da mi otrok na rokah umira... Po moje bi to moralo vedet čim več ljudi, sploh pa mamice in očki user posted image .

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
3.11.2007 10:08:16   
Špacka

Ojej, SKAANA, kaj to beremuser posted image user posted image  me veseli, da ste boljšeuser posted image user posted image user posted image

Ta navodila za zbijanje vročine so zelo fajn, jaz sem jih dobila letos junija, ko je Lina tri dni imela res visoko vročino in tudi voltaren svečke niso pomagala. Vročina je padla za kakšno stopinjo, več pa ne, vendar je spet hitro začela naraščati. Lina je bila čisto otopela, samo spala je, kar nekaj jo je treslo, bruhala je po vsem kar je pojedla....jaz sem se kar user posted image user posted image user posted image user posted image  sploh potem, ko je začela govorit, da jo boli vrat.....same črne scenarije sem imela v glavi. user posted image user posted image user posted image user posted image  V takih primerih Špac bolje deluje kot jaz, on pozitivno gleda na vseuser posted image user posted image user posted image  jaz sem se pomirila šele potem, ko so ji temeljito pregledali kri.
Kar se tiče sladkarij pa ne vem, pri nas so tudi bomboni zakonuser posted image user posted image  čeprav se načeloma doma temu skušam izogniti. Lina točno ve, v kateri omari so bomboni, tako da ji pustim, da sama pogleda in ko vidi da jih ni, pač neha težituser posted image user posted image user posted image  potem me cel dan nažira, da greva v trgovino po bombone. Je pa tako, če bi ji dala celo vrečko, bi lahko pojedla vseuser posted image user posted image user posted image  če ji dam samo enega, je tudi zadovoljna.user posted image
Je pa res, da Lina nima problema z apetitom, lahko jo pohvalim, da je začela jesti mesouser posted image user posted image user posted image  meni se včasih zdi, da bi jo mogla, kar malo nazaj držati glede hrane.user posted image  Atena nima nobene hrane, ki bi jo imela rajši? Jaz sem Lini raje kuhala juhe na 1000 in 1 način, ker je bila to edina hrana, ki jo je pojedla in to res brez problema. Sicer sem jih občasno poslušala, da to ni prav, da mora jest vse....bla, bla, bla, evo, zdaj je vse.

MOJČCA te razumem, ja.Lina je imela eno tako obdobje, babi je bila zakonuser posted image user posted image  zdaj, zdaj je pa vse mama, mama, mama to, mama.....Špac včasih kar živce zgubljauser posted image user posted image user posted image  če me ni, je vse super, nobenega problema, ko sem doma, je pa user posted image user posted image user posted image  tati ne sme naredit čisto nič.user posted image

UGI pridni ste, ni kajuser posted image user posted image user posted image

NILE upam, da ste boljše in da tako tudi ostane. Ti pa počivaj, kolikor lahko, seveda.user posted image

SUZI* lepo, da sta si vzela čas zase, jaz to tako pogrešam user posted image user posted image user posted image  midva nikoli ne dava nikamor Line, že to se mi zdi dovolj, da mi starši popazijo nanjo, ko sva oba v službi in si ne upam reči, če bi jo vzela kakšen vikend. Moja mami itak ni najboljšega zdravja in nimam srca, čeprav vem, da tako uživata z Linouser posted image user posted image  Na taščo in tasta pa ne morem računat, pač nista za te stvari, pač 1-2 uri vsake toliko časa, ko pridemo na obisk, je čisto dovolj. user posted image user posted image user posted image  Pa še takrat sem čist živčna, da ne bo Lina kaj razbilauser posted image user posted image user posted image

DOLINA nimam pojma, katero zdravilo je primerno za nosečnice. Ob takem vremenu itak ni čudno, da je tako. Mi je pa pediater povedal za SINUPRET kapljice, baje obstajajo tudi tablete, zdravilo je rastlinskega izvora, uporablja se ga pri nahodu, pri vnerju dihalnih poti....Kapljice se vzame po žlički in res pomaga, pediater mi je povedal, da res pomaga, preizkusil samuser posted image user posted image user posted image  je pa primerno za otroke od 2 leta in za starejše. Količina kapljic je pri starejših večja. Jaz grem v ponedeljek po te kapljice in bom poskusila pri Lini, ker ta otrok je non stop prehlajen...v glavnem poročam.user posted image

Kasneje še kaj napišem, vsaj upam, lep vikend

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
3.11.2007 20:44:21   
Dolina
Čer,

Skaana, hvala za navodila user posted image user posted image , danes so nam prav prišla. user posted image  Zoja se je popoldan zbudila z vročino, zvečer sva jo potem skopala, pa calpol je dobila (je imela 39 pod pazduho). Zdej smo vsi po vrsti bolni, user posted image  je začelo grlo bolet, pa slabo se počuti, Zoji se je zgleda še mal levo oko vnelo, ker ima malo izcedka, mal pokašljuje, smrka, pa vročino ima revca moja. Sva skoraj celo popoldne preležali na kavču. Jaz pa tud čakam na kakšno izboljšanje. user posted image  Mah mal mam že pol kufer čajev in robcev in teh tablet za grlo. Sem klicala mojo teto, pa je rekla, da mi v mojem stanju itak ne bi nič dobila. Tak da inhalacije, čajčki, fiziološka, .... in čičat in čakat. ne vem, kaj bodo rekli v službi, če me ne bo v ponedeljek, ker začetek meseca je pri nas vedno v gužvi, zdej pa sploh, ko so bili prazniki. Saj vem, da neumno, da o tem razmišljam, a ne NiLe? najprej zdravje potem pa drugo.

Skaana, pa ne morem verjet, da so tako ravnali z Ateno!!! A so nori?user posted image
Sem pa vesela, da nima več vročine in ste ven iz hudega. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Neki mi še povej glede vročine: vsakič ko ima prek 38stopinj je treba zbijat? Ker meni vsi trobijo, da šele ko ima 38,5? user posted image  In pa, ko jo kopaš se voda itak sproti mal ohlaja, je treba uravnavat in držat enako temperaturo, dokler ne doliješ malo hladne ali ne?

Glede sladkarij, ne vem nič pametnega. Sem se navadila, da popoldan skoraj ne je drugega kot pa pije mleko, v vrctu pa parvijo, da kar poje nekaj. Pri nas so bolj aktulane lizike, ki jih ne kupujem na zalogo user posted image , in pa žvečilne - vsak dan me prosi, ne dam ji več koot eno (no, kakšen dan mogoče dobi dveuser posted image ). Probaj ji postavit neko mejo, količinsko in se tega držat. Drugače pa se otroka ne da prisilit, da bi jedel. Ko je lačen, je; ko ni, pa ne je. Sem brala, da niti ni pametno ga forsirat, ker se navadi, da ne zaupa svojim občutkom (se pravi, on čuti, da je sit, mi pa mu vsiljujemo še eno žlico, mu s tem govorimo, da on pač ne ve, da še ni sit) in se to pokaže kot slabo na drugih področjih. Je pa težko bit pameten, vem, ker sem se jaz prejokala zarad te hrane.... Sploh ko sva se še dojili, ker je hotla non stop bit na joški, druge hrane pa praktično povohala ni. Najboljš, da ne gledat kaj in koliko drugi pojejo, ker Atena je tvoja Atena, zdrava, živahna, pametna, zabavna... in bo pač na bonbonih gor zrasla. Jaz sem tud - na to me skoz opozarja moja mami, ko vidi, kako Zoji ne dovolim bonbonov in sladkorja.  

Zoja in user posted image  sta kar velikokrat sama, že zato, ker rabim jaz čas za študirat. Sploh kadar ga po par dni ni, potem mu jo maksimalno "predam". Pa tudi ona ga pogreša. Zadnjič je bila tako huda, da je šel, da z njim ni hotela govorit po telefonu niti enkrat v celem tednu. Mi je bilo ful hudo, ampakt tako pač je.  
Ugi, bravo za strehico za avtomobila. user posted image user posted image user posted image  In da ni več luknje. user posted image user posted image user posted image  

Špacka, poročaj glede kapljic, meni zmanjkuje idej in sredstev, da bi si izboljšala zdravtveno stanje. v lekarni mi ni dala nič novega in nič drugega kot vse to kar že počnem.

Zdej pa grem še nekaj za službo delat.

Držte se, bolančkom zdravja, pa ostalim tud.... user posted image user posted image

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
4.11.2007 9:55:26   
rainbow
Jutro!

Joj, zadnji dan pred novim zagonomuser posted image

kaj berem, same bolezni, no pa tudi lepe stvari!

Dolina, ubožci, zgleda da imaste vsi isti virususer posted image ; na službo pa zdaj le pozabi, a ne. zdravje najprej, posebej še Zojino in tvoje, ki nosiš še user posted image
en velik user posted image   in miljonček user posted image  da boste čimprj fit! čeprav tebi se to zdaj že kar vleče. Saj, 14 dni, pravijo, da telo vse skup naženeuser posted image

glede hrane pa se čisto strinjam s tabo, to sem tudi jaz brala. Edino včasih, sploh pri Lii, ko vidim, da se afna, al pa ona ne bi za kosilo nekaj jedla; pa ji rečem, da ne bo nič sladkarij, pa tudi drugega ni za kosilo, potem pa nekaj poje. Pa da vem, da je lačna.
glede sladkarij, jima jih zdaj, odkar je Enja imela ta čuden posip, malo omejujem, oziroma gledam tudi, kaj kupim (to že od nekdaj); večinoma jima dam sladkarije takoj po kosilu, če že, ali pa če hočeta jest čokolado, jima najprej dam sadje. Od čokolad jima dam samo od Fererra Kinder one čokoladice, bombone pa take brez maščob/umetnih barvil. cuker pa je itak povsod. posebej pa, ko sta prehlajene/kašljata, pa čim manj sladkega, ker čokolada itak še bolj sili na kašelj, pa sladkor zavira one celice, da se bojujejo proti virusom (sem slišalauser posted image )

Moram vam povedat, da je pravkar Enja atiju prvič povedala, kako ji je imeuser posted image user posted image user posted image user posted image ; nič čudnega, boste rekle, ampak to je zgodovinski dan pri nas, ker ta žaba nikoli ni hotela povedat, kako ji je ime, če si jo vprašal. zanalašč ne. je govorila, da je Lia, pa kristjan, itd. In eto, medtem, ko to pišem, slišim to babo izgovorit svoje imeuser posted image

Skaana, samo, da je vse okuser posted image ; hvala za info glede vročine. za zbijanje sem že tak uporabljala, čeprav včasih tisto kopanje izpustim, razen če je večer. edino za te krče, teh še nista imeli. A praviš, da svečke bolj pomagajo kot sirup? jaz jima vedno dajem Calpol in tudi pediatri v našem ZD vedno to dajo na recept.
Glede Ateninega nepitja, kaj če bi poskusila s kakim luštnim kozarčkom? Pa fajn, da si tudi ti okuser posted image user posted image

ok, lepo nedeljo želim vsemuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
4.11.2007 12:15:54   
NiLe
Pozdravljene marčevke!

Se na hitro javim, preden oddrvimo na kosilo k mojim in mogoče še na kakšen popoldanski obisk.
Za nami je pester teden, od torkovega "bruhalnega" dne, ki sem ga že opisala, do tega, da se je potem lotilo še mene, ko sem bruhala dva dni po kosilu in v petek, ko smo imeli dogodivščino sredi Ikee v AVTuser posted image .

Bila je strašnaaaaa gužva, slab zrak, postalo mi je vroče, stemnilo se mi je pred očmi in še dobro, da sem prav čas stopila do user posted image , da me je prijel in položil na tla, podložil glavo, noge v luft in potem se par sekund ne spomnim ničesar. Nato je prišlo nekaj prijaznih ljudi do naju in spraševalo, če lahko kaj pomagajo, en prijazen ženski glas mi je ponudil vodo in nato še en bonbon, da sem dobila malo cukra. Po parih minutah sem prišla k sebi in se nato ulegla še na eno klopco.  ... v glavnem, nič kaj fajn in samo upam, da se mi ne bo to pogosto dogajalo.
Danes ponoči pa je Lea spet bruhala, sedaj je bolje.

Skaana: samo da ste doma in da je Atena bolje user posted image . Hvala za opis zbijanja vročine. Mi je kolegica razlagala, kako hudo je bilo pri njih, ko so se krči pojavili prvič in nato ponavljali, ker je imela uroinfekt.
Glede sladkarij ti lahko povem eno resnično zgodbo naših znancev, ker je bil fantek prav tako nor na sladkarije.
Torej: za zajtrk je dobil poln krožnik bonbonov, malemu se malo čudno zdelo, vendar je bonbone pojedel. Ko so imeli kosilo, so vsi dobili lepo postreženo hrano, on pa spet krožnik bonbonov in za večerjo ponovitev vaje. Za večerjo jih ni mogel več pojesti. Mogoče je malo bolj drastičen ukrep, probaš pa lahko.
Še glede pitja: probaj s "štamperlom", pri nas smo z njim uredili jemanje AB in tamalim je ful všeč, da zvrnejo tisti kozarček vase.

Dolina: pozdravite se čim prej. Ja, očitno je tak čas, ko se nas vse loteva.

Zdej me pa moji že preganjajo ... uživajte to nedeljsko popoldne, čeprav je pusto in mrzlo, pa se malo bolj cartajte in uživajte v fraj dnevu. Pri nas je to ena redkih nedelj, ko moj dragi ne dela in smo lahko skupaj user posted image

Spi, dete, spi!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
4.11.2007 20:05:13   
Skaana
user posted image

Ojoj, nič kaj dobrega ne berem user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Špacka
Atena nima nobene hrane, ki bi jo imela rajši? Jaz sem Lini raje kuhala juhe na 1000 in 1 način, ker je bila to edina hrana, ki jo je pojedla in to res brez problema. Sicer sem jih občasno poslušala, da to ni prav, da mora jest vse....bla, bla, bla, evo, zdaj je vse.

Ne, Atena nima priljubljene hrane. Edino govejo juho s knedeljčki najrajši je pa če so kroglice notri... Potem pa kakšno žlico krompirja in je konec. Včasih ogloda kakšno piščančjo bedrco (meso po novem mora biti na kosti user posted image ). Solate niti guzne ne. Bog ne daj da je v rižu košček zelenjave ali zelenjavna juha... Makarone in špagete je, ampak obvezno brez kapljice omake... Mah, bomo že pregurali. Silim je pa tud ne, to sem se zaklela, da otroka ne bom nikoli silila jest. Sam zdaj sem se spet mal zamislila, ko sem videla, da res poje drastično malo.

Špacka, napiši še kaj o Lini...

IZVIRNO SPOROČILO: Dolina
Skaana, hvala za navodila user posted image user posted image , danes so nam prav prišla. user posted image   ... Neki mi še povej glede vročine: vsakič ko ima prek 38stopinj je treba zbijat? Ker meni vsi trobijo, da šele ko ima 38,5? user posted image  In pa, ko jo kopaš se voda itak sproti mal ohlaja, je treba uravnavat in držat enako temperaturo, dokler ne doliješ malo hladne ali ne?

Joj, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   pa sem ja napisala, da upam, da vam ne bojo prišla prav. Ubožice vidve, oz. vi vsi...
Ja, pri "normalnih" otrocih je ta meja 38,5°C. Pri takšnih, kjer obstaja nevarnost vročinskih krčev, pa 38 oz. v Ljubljani je rekla, da bi dali navodila že pri 37,8. Po moji logiki pač zaradi preventive, ker ne delajo vsi termometri tipi topi, pa še otrokom je težje merit vročino.
To, da se voda ves čas ohlaja, je že upoštevano user posted image . Pomembno je to da otroka NE ZEBE. Če ga zebe - trese, je prehladno in je potrebno temperirat.

Rainbow, čestitke za Enjo user posted image . Kolk je posrečenauser posted image ...

Ja, Calpol je za zbijanje vročine, takrat ko sekunde niso pomembne. Pri teh otrocih je pa zelo pomembno, da se vročina zbije čim hitreje in je raktalna absorbcija najhitrejša. Pa še to je Voltaren veliko učinkovitejši kot Paracetamol (to sem izvedela zdaj v bolnici, prej smo mi tudi imeli le Paracetamol).

SLADKARIJE: jaz sem imela tak fajni sistem - posušene koščke sadja, ki jih je imela za bonbone. No, to zdaj ne pali več (pa tudi alergična je na tropsko sadje - na rozine). In ja, lizike so tudi pri nas zakon, kinderjajčka tudi, pa pred dvema tednoma sem ji dala prvič žvečilnega. To se mi zdaj zdi še najbolj zdrava opcija. Glede tistih obrokov iz bonbonov pa NiLe, a je potem nehal jesti bonbone, ali jih je še vseeno? Ker naša jih tisti dan pač ne bi več, potem bi pa po moje bilo isto nazaj.

PITJE: ne boste verjele, a imam doma celo zbirko raznih flašk in kozarcev. Zdaj trenutno ima najrajši lonček z narisano Barbie, ki ima ovito slamico okoli. Ampak, to je le požirek, pa še to majhen. In še to ne vedno, ko jo spomnimo user posted image . NiLe, med raznimi kozarčki je tudi čisto mičkena šalčka z miškom, ki sem jo enkrat jaz kupila user posted image  za kavo. In tudi rada "pije" iz nje. Oz. jo ima rada. To je pa tudi vse.

NiLe, joj pri vas je pa tud bolezen doma... In ti si kar skupaj padla user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , da se to nikoli več ne ponovi. Sam to pa res zdaj povej ginekologu, ker jaz mislim, da res ne smeš več hodit v službo. To pa zdaj niso več heci, če te tako zdeluje. Kdaj pa imaš spet pregled? Kaj pa kri? Ali jemlješ Elevit? Jaz sem prej Neovin od Milupe, pa ni bil pol toliko dober kot Elevit od Bayerja. Se mi je takoj poznalo na krvi. Vzamem pa vedno tabletko takoj ko se vstanem zjutraj s kozarcem vode. In mam kri zdaj pohvalno super.
Možno, da te je pa pač ta viroza toliko zdelala.
Še en poljubček za Leo, da ne bo več bruhala.

Zdajle pa moram it nardit red, ker mi norita po hodniku, da je joj user posted image user posted image . Je moj kupil Ateni eno Nodijevo žogo za napihnat, ki zvoni. In zdaj igrata nogomet po hodniku. Pa ji je treba še glavo umit nocoj user posted image . Aha, evo, je že jok. "Nimam nič umazane laske..." Veeee. Sta očitno že šla v kopalnico.

Nič, bežim v horizontalo. Vse, ki greste jutri v službo pa čimlažji začetek delovnega tedna. In... še malo pa bo december user posted image .

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
4.11.2007 20:55:13   
modrooka
Punce, pozdravljene!¨

Joj, kaj sem vse danes prebrala - vaši sončki pa tako bolni. Ubožci! Upam, da se kmalu vsi pozdravijo!

Midve z Ano sva še vedno doma. Jaz sem imela ta teden dopust, jutri pa imam UZ (nuhalno svetlino).
V petek sem klicala v vrtec in je vzgojiteljica rekla, da so nosrice še vedno prisotne. Jutri se bom posvetovala s svojim ginekologom, da vidim, kakšno bo njegovo mnjenje glede vsega. Sedaj imamo Ano že en mesec doma in če bo šlo tako naprej... Ne vem, kar jezna sem, ker so tako šparovni. Lepo bi me dali na testiranje in bi videli, če sem norice mogoče prebolela brez izpuščajev in bi bila situacija rešena - Ana bi lahko šla v vrtec. Jutri bom najprej govorila z ginekologom, potem bom pa poklicala še svojo zdravnico, da se posvetujem še z njo... Joj, joj...

Jutri prosim držite pesti, da bo na pregledu vse vredu. Sem kar malo zaskrbljena, ker berem zadnje čase toliko žalostnih zgodb o raznih splavih in potem ima človek vse najhujše v glavi. Dragi mi je že kar prepoved brat forum V objemu žalosti, samo kaj ko o tem berem tudi na Čvekanju v pričakovanju in se ne morem izogniti takim žalostnim vestem user posted image user posted image user posted image .

Veseli me me, da vaše nosečnosti potekajo brez težav. To je res lepo slišati.

Laufam se kopat, da bom jutri lepo dišala user posted image user posted image user posted image .

Imejte se lepo in se kaj javim jutri!

Lep dan!

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
5.11.2007 10:50:47   
NiLe
Daaan user posted image

da nas prestavim na prvo stran user posted image

Modrooka: držim pesti za današnji pregled NS. Boš videla, da je vse OK in nikar ne skrbi... če preveč bereš o slabih stvareh, ni dobro, zato bodi pozitivna in bodi vesela v svojem pričakovanju user posted image user posted image user posted image user posted image Glede noric bi bilo pa fino, da razrešite to dilemo in naj ti preverijo, če si jih slučajno prebolela, ker dolga odsotnost z vrtca ni ravno fajn za Ano.

Jaz sem do srede doma, ko imam pregled pri G in ne bom prav nič zabušavala, ker se moram začeti učiti za izpit - pa nekako ne najdem volje in motivacije, čeprav VEM, da je sedaj najbolj idealen čas, da naredim še te tri izpite in začnem pisati diplomsko. Naj me katera v rit brcne - virtualno, da se spravim h knjigam user posted image user posted image

Lepo se imejte ... zunaj je tak lep dan, da bi kar šla na sonček...

Spi, dete, spi!

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
5.11.2007 11:15:03   
ugi
Skaana: Hvala za opis zbijanja temperature.

Mene so ravnokar klicali z vrtca, da ima Luka 37,5 temperature, sem poslala babi ponj. Jaz bom pa tudi cimprej sla iz sluzbe, k sreci v pon. ni guzve, pr nas je bolj proti koncu tedna guzva, ko oddajamo revije v tiskarno. Pondelki so pa ponavadi bolj frej. Tako, da zdele sibam se v lekarno, pol pa domu, se pravi k mojim. Upam, da ne bo nic hujsga.

Glede sladkarij pa nimam kaksne dobre ideje. Nas ima rad lizike ampak jih ze kaksen teden nimamo, pa tudi pozabimo kupituser posted image . Se zadnje case ni spomnil, jaz ga pa tudi ne. Drugace je pa navajen, da lahko kak priboljsek po kosilu ali vecerji. Pa poje kaksen kinder jajcek. Bonbonov pa se ni jedu, pa zvecilnih tudi ne. Lizike so zakon - to ima po meni user posted image .

Drugace pa je vse: meso, testenine, zelenjavo, solato, sadje - edin krompir pa polenta mu ne disita prevec, ampak tudi to poje ce je dovolj lacen ... vceraj sem naredila rizeve rezance in piscanca s korenckom v voku in je ful pojedu. Pa se paradiznikovo solato zraven. Ga pa tudi jaz ne silim, ko rece da je sit je sit. Pa tudi ce ima samo se za eno zlicko na krozniku, ga ne silim. Jo pac jaz pojem - se dobr, da se mi nikjer ne pozna.

Joj, moram vam povedat, da sem se vceraj ful nasmejala. Sem Luka vprasala kaj bi raje imel: 'sestrico al bratca?' pa pravi 'bratca', pa ga prasam 'al kuzka'. Pa pravi 'Kuzka pa ne ker kuzki lajajo'. user posted image

NiLe: Joj to je pa grozno, da si kar skup padla. user posted image user posted image Res se moras cuvat, kot je napisala Skaana, je mogoce bolje ce ne bi vec hodila v sluzbo, ker ni dobro, da se ti to ponovi. user posted image

Modrooka: Drzim pesti ...user posted image

Zdej pa letim k mojmu zakladku ...
Pa-pa

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
5.11.2007 14:14:44   
rainbow
Ojla!

danes sem bolj na izi, mi prav paše, bom še zvečer delala za službo. pa še kosila ne rabim kuhat, imamo še od včeraj.

Nile, se strinjam s Skaano, da to pa res ni hec, da tebe sredi Ikee (oziroma kjerkoli) kar zmanjka. Svašta. Upam, da si zdaj v reduuser posted image user posted image user posted image  Sobote si pa itak hektične v Ikeiuser posted image  Vidiš, pa še imaš volje za študiratuser posted image ; jaz te ne bom nič virtualno brcalauser posted image , raje pojdi na sončkauser posted image  Saj ne, če misliš, da je zdaj pravi čas, da dokončaš faks, potem ok, superuser posted image

Skaana, torej si moram nabavit Voltaren svečke, thxuser posted image ; ti povem, da Enja tudi ne je zelenjave, če jo dam na krožnik brez kamuflaže. Tako da pogosto kuham zelenjavne juhe, ki jih zmiksam, noter pa ali žemljico nadrobim ali pač rezance. Solatauser posted image user posted image user posted image user posted image  se pogleda samo od daleč. No, Lia kdaj pa kdaj pa le pikne solatko, tako da morda bo tudi Enja sčasoma. vsaj to me pomirj, da v vrtcu pa jesta vse. In to tako zdravo kuhajo, da jaz doma še zdaleč tako zdravo ne znam kuhat.

Modrooka, vseeno je bolje, da se noric ne nalezeš. ti držim pesti za nuhalno danes. moraš verjet, da bo vse v redu, zgodb pa raje ne beri preveč. Čeprav malo je pa dobro, da stvari poznaš. Jaz pri prvi nosečnosti še pomislila nisem, da bi lahko bilo kaj narobe, pri drugi pa sem začela na rr brat, pa tudi drugje, v revijah, in sem ugotovila, da je to pravzaprav en velik loto. In da moraš upam na najbolje in bit pripravljen na najslabše. Ampak vedno ostat optimističen, dokler je vse okuser posted image user posted image user posted image

Dolina, kako kaj zdravje, že boljše????user posted image user posted image user posted image

vsem lep dan user posted image

lp, rainbow

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
5.11.2007 15:09:52   
Skaana
Modrooka user posted image user posted image  držimo pestke za vas user posted image user posted image .

Ja, druga user posted image  je vse kaj drugega kot prva. Meni se zdi, da zato, ker zdaj VEMO kakšen zaklad nosimo...

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
5.11.2007 18:15:17   
Špacka

Ojla!

Po 14 dneh sem danes končno šla v službo, kooončnooo user posted image  Sem že zadnjič hotela nekaj napisati o Lini, ampak nisem imela časa user posted image user posted image

Trenutno se je stanje malo normaliziralo, da vam povem na kratko- moja mami je bila na operacijo žolčnih kamnov, po nekajletni dieti se je končno odločila, da pa gre na to operacijo, pa še to samo za to, ker ji je priporočal njen onkolog. To je za nji, vendar je zelo slaba, sploh ne more bit pokonci, odgovor zdravnikov je pa bil, da je ne bi smelo taaakoooo boletiuser posted image user posted image user posted image  zdaj je vsak drugi dan pri svojem osebnem zdravniku, poleg tega je dobila alergijo na obliže, kot ponavadiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  no upam, da bo počasi bolje. Poleg tega pa še očeta zajebava visok pritisk, itak ima že nekaj let probleme s tem, mora jest tablete, ampak jih itak ne, ker jih ne rabi-to so njegove besedeuser posted image user posted image user posted image user posted image  zdaj pa poleg tega, da vzame 2 na dan pritisk sploh ne pade.user posted image user posted image user posted image

Tako da, skačem sem in tja, od jutra do večera sama z Lino, Lina bolana...user posted image user posted image user posted image

Danes je bila Lina že v vrtcu, se je kar veselila, ko sem prišla ponjo, kar ni hotela domovuser posted image user posted image user posted image

Ima pa naša Lina novo fintouser posted image user posted image user posted image  če naredi karkoli narobe in vidi, da nisem zadovoljna....pravi " mama, nič hudega"user posted image user posted image user posted image user posted image

Nama je pa zdaj, ko je bila doma, res pila živce, saj je grdo, da to rečem, ampak na koncu že nisva več vedela, kaj naredit.user posted image user posted image user posted image  Zganjala je takšno trmo...user posted image user posted image user posted image  dere se kot da jo daješ iz kože, neeeeeeeeeeeeeeeeee, ne bo, noče, pljuva, tu in tam tudi udari...jaz rešujem situacijo na miren način, Špac pravi, da ji dajem potuhouser posted image  Mislite, da res, je to potuha, če ji poskušam razložiti, da to ni prav, ali pa jo poskušam pozornost usmeriti kam drugam. On gre v drugo skrajnost in jo odnese v drugo sobo, ampak zadnjič se je drla več kot uro, sploh ni imela več glasu, slekla se je do golega, kahlo je metala po sobi, ampak popustiti ni hotela. Na koncu jo je polil z vodo, jaz nisem za take stvari in mi gre na user posted image user posted image user posted image

Danes je pa pridnauser posted image user posted image  mogoče je odvečno energijo pustila v vrtcuuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ja takole imamo, bi vam še kaj napisala, pa frajla ne pusti user posted image

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
5.11.2007 18:53:02   
Dolina
Dan,

na hitro sem vas prebrala, ker me Zoja ne pusti samo niti minuto. Še vedno sem bolna, bila danes pri zdravniku, itak mi ne more nič dat, ker (no me je vsaj potolažil s to izjavo) imamo nosečnice že tako visok nivo protiteles, da jih z antibiotiki ne moremo preseči in bi si tako delale le škodo. Torej, pljučnice nimam user posted image user posted image user posted image user posted image , pač neka viroza, odležat (moj dr. je duhovit: pa glej v zrak, če ne moreš počivat user posted image ), če do petka ne bo NIČ bolje pa nazaj. Pravi tudi, da user posted image  ni hudega, ker ta protitelesa naredijo tak ovoj okrog posteljice in virusi ne pridejo blizu. user posted image user posted image
Skratka, grlo me boli do pekla pa nazaj (ampak nimam nič gnjojo, tak lepo rožnato, da mi ni nič jasno), kašljam še vedno, nos je mal odmašen, večino pa zamašen, najhuje je ponoči...
Zoja na srečo nima več vročine user posted image user posted image , bo pa vsaj še jutri doma, ker ni še čist ok.
V službi so me presenetili in rekli, naj se lepo pozdravim, naj se kaj javim, kdaj bom prišla, pa če rabim kake veze za laboratorij, mi tud lahko zrihtajo. Tako, da sem bila takoj boljše volje.

Špacka, vem kako je s trmo in sva v podobni situaciji. Moj bi Zojo tud vsakič odnesel v sobo, pa sem mu rekla, da za vsako malenkost res ni treba tega ukrepa. Se pa trudim, da ji ne popustim, ker je potem naslednjič stokrat huje.

NiLe, daj se mal čuvaj prosim. user posted image user posted image user posted image  Glede brce, ti jo lahko dam, sam pol dej še ti  men ene par. Jaz imam čez tri tedne izpit, pa sem čist ven padla. Sploh zdej, ko sem bolna, pa še user posted image  ne bo, KATASTROFA!!!! Jutri že gre za dva dni, pa je bilo sprva mišljeno, da bo ta teden v slo. No, evo, pa so že spremembe. Sem kr jezna, že zato, ker sem bolna in mi je težko bit cel dan z Zojo - namreč pol časa bi ona rada, da ji berem knjigice, mene pa tako grlo boli, da komaj požiram. user posted image user posted image  Moja mami pa ta teden tud ne bo mogla nič prit. Eh, bova že nekak. Želim si samo, da bi se pozdravila....

Rainbow, ja 14 dni, dej ga srat, me bo kap, če bom tolk časa bolna. user posted image user posted image user posted image  Sej moj dr. je tud rekel, po kaj sem prišla (kao saj 5 dni pa čeprav brez kančka izboljšanja, pa res še ni veliko user posted image user posted image user posted image ). No, ne pomnim, kdaj sem bila nazadnje tako švoh. No, saj bo bolje. a ne?
user posted image user posted image user posted image  Enji, za "Enjo". user posted image user posted image user posted image

Pa kaj se tolk v to solato vtikate. Pa tolk kok je bojo še naše babe pojedle, ko bodo večje, da jim bo rasla ven z ušes. user posted image user posted image user posted image  Ne resno, Zoja je tud največkrat ne je. Ima pa rada peso. Skaana, saj vem, da je težko gledat, ko ti ne je zelenjave, pa solate, pa pije bolj malo, ampak saj bo. user posted image user posted image user posted image kaj pa tisti pisani makaroni (a veš, zelenjavni), a te tud noče jest?
ne je preveč primerjat z drugimi glede hrane, ker tu ni mej. Moja pediatrinja je rekla, da otrok ve, kaj rabi in to si tud vzame. Tak da Atenka že ve, kaj je dobro za njo. user posted image user posted image

Zdej pa moram Zoji pokazat, kako se "svečo" naredi....

Vsem želim okrevanja, veselja in prijetnih trenutkov z družinicami.

pa pa

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
5.11.2007 18:54:26   
Dolina
Aja, NiLe, kaj ste pa kupili v ikei? mal sem radovedna.user posted image

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
5.11.2007 20:51:14   
modrooka
Punce, dober večer!

Najprej najlepša hvala za vaše pestke in dobre želje!

Res je vse vredu! Zelo sva vesela. Otroček je velik 6,8 cm (13 teden), rezultat NS je 1,2 mm. Srček sva videla, za spol nisva izvedela (sicer nisva nič vprašala, rekel pa tudi ni nič).

Glede noric je rekel, da naj grem do svoje osebne zdravnice, da mi bo dala napotnico za Infekcijsko, kjer mi bodo naredili test. Tako, da jutri grem do nje, da se končno razrešijo tele uganke.

Ana je bila danes z nama na pregledu in je bila čisto navdušena nad otročkom v trebuščku. Danes je bil res en lep dan!

Se še kaj oglasim, letim jest kostanje user posted image user posted image .

pa,pa

Lep dan!

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
5.11.2007 22:15:39   
Skaana
Dolina, res se mi smiliš... user posted image   zate. Pa da tale  user posted image  čimprej gre...

Modrooka, čestitke user posted image . Super, da sta vzela Ano s sabo. Jaz sem se na to spomnila šele po pregledu user posted image . Pa bi ziher bila zelo navdušena user posted image .

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.