Dolina
|
Čer, Skaana, hvala za navodila , danes so nam prav prišla. Zoja se je popoldan zbudila z vročino, zvečer sva jo potem skopala, pa calpol je dobila (je imela 39 pod pazduho). Zdej smo vsi po vrsti bolni, je začelo grlo bolet, pa slabo se počuti, Zoji se je zgleda še mal levo oko vnelo, ker ima malo izcedka, mal pokašljuje, smrka, pa vročino ima revca moja. Sva skoraj celo popoldne preležali na kavču. Jaz pa tud čakam na kakšno izboljšanje. Mah mal mam že pol kufer čajev in robcev in teh tablet za grlo. Sem klicala mojo teto, pa je rekla, da mi v mojem stanju itak ne bi nič dobila. Tak da inhalacije, čajčki, fiziološka, .... in čičat in čakat. ne vem, kaj bodo rekli v službi, če me ne bo v ponedeljek, ker začetek meseca je pri nas vedno v gužvi, zdej pa sploh, ko so bili prazniki. Saj vem, da neumno, da o tem razmišljam, a ne NiLe? najprej zdravje potem pa drugo. Skaana, pa ne morem verjet, da so tako ravnali z Ateno!!! A so nori? Sem pa vesela, da nima več vročine in ste ven iz hudega. Neki mi še povej glede vročine: vsakič ko ima prek 38stopinj je treba zbijat? Ker meni vsi trobijo, da šele ko ima 38,5? In pa, ko jo kopaš se voda itak sproti mal ohlaja, je treba uravnavat in držat enako temperaturo, dokler ne doliješ malo hladne ali ne? Glede sladkarij, ne vem nič pametnega. Sem se navadila, da popoldan skoraj ne je drugega kot pa pije mleko, v vrctu pa parvijo, da kar poje nekaj. Pri nas so bolj aktulane lizike, ki jih ne kupujem na zalogo , in pa žvečilne - vsak dan me prosi, ne dam ji več koot eno (no, kakšen dan mogoče dobi dve ). Probaj ji postavit neko mejo, količinsko in se tega držat. Drugače pa se otroka ne da prisilit, da bi jedel. Ko je lačen, je; ko ni, pa ne je. Sem brala, da niti ni pametno ga forsirat, ker se navadi, da ne zaupa svojim občutkom (se pravi, on čuti, da je sit, mi pa mu vsiljujemo še eno žlico, mu s tem govorimo, da on pač ne ve, da še ni sit) in se to pokaže kot slabo na drugih področjih. Je pa težko bit pameten, vem, ker sem se jaz prejokala zarad te hrane.... Sploh ko sva se še dojili, ker je hotla non stop bit na joški, druge hrane pa praktično povohala ni. Najboljš, da ne gledat kaj in koliko drugi pojejo, ker Atena je tvoja Atena, zdrava, živahna, pametna, zabavna... in bo pač na bonbonih gor zrasla. Jaz sem tud - na to me skoz opozarja moja mami, ko vidi, kako Zoji ne dovolim bonbonov in sladkorja. Zoja in sta kar velikokrat sama, že zato, ker rabim jaz čas za študirat. Sploh kadar ga po par dni ni, potem mu jo maksimalno "predam". Pa tudi ona ga pogreša. Zadnjič je bila tako huda, da je šel, da z njim ni hotela govorit po telefonu niti enkrat v celem tednu. Mi je bilo ful hudo, ampakt tako pač je. Ugi, bravo za strehico za avtomobila. In da ni več luknje. Špacka, poročaj glede kapljic, meni zmanjkuje idej in sredstev, da bi si izboljšala zdravtveno stanje. v lekarni mi ni dala nič novega in nič drugega kot vse to kar že počnem. Zdej pa grem še nekaj za službo delat. Držte se, bolančkom zdravja, pa ostalim tud....
|