Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 30.10.2007 16:59:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem bila na pol tabletke in me je na dan ovulacije bolelo kot pred O, potem se je umirilo, zdaj pa me špika vsak dan, zadnja dva ali tri dni pa boli kot pred M. Morala bi jo po ciklusu dobiti čez 4 dni. Prsi napete kot pred M. Skratka nimam dgruačnih znakov kot v normalnem ciklusu, zato sumim, da ni uspelo. Imam normalen PMS.
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 31.10.2007 20:35:07
|
|
|
|
titi3
|
Jaz pa imam jutri UZ in odvzem krvi, da vidijo kaj se dogaja, če je z večjo dozo kakšen folikel več. Upam, da bo OK, čeprav je jutri 1.11.
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 31.10.2007 23:16:14
|
|
|
|
njoka
|
Tudi na tej temi, čestitam naši POT (soustanoviteljici KLUBA KLOMIFENK) ob rojstvu njenega dooolgo pričakovanega sinčka OSKARJA !!! Čestitke tudi ponosnemu očku!!!! LEPO SE CRTAJTE IN SREČNO VEDNO IN POVSOD!!!!
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 1.11.2007 14:13:58
|
|
|
|
monikap
|
Tudi jaz čestitam pot in njenemu možeku za sineka Oskarja in jim želim veliko sreče,ljubezni,zdravja in smeha
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 1.11.2007 16:54:42
|
|
|
|
sonček33
|
POt - naj bo pot malemu Oskraju vedno dovolj široka
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 1.11.2007 17:53:15
|
|
|
|
stunfek
|
Čestitke POT za Oskarja! Punce, koliko časa pa naj bi klomifen še deloval? Menda delovanje ne preneha takoj, ko narediš pavzo...ne vem pa, če sem prav zasledila...a katera ve? Jaz sem v prvem krogu poizkušanja po ss ampak še ne s klomifenom, saj mi je moj G rekel, naj počkam 3 mesece in ga pač 3 mesece ne bom vzela, potem pa. Zanosila sem v prvem ciklusu klomifena ampak se je končalo s ss. Še katera s tako izkušnjo?
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 1.11.2007 19:00:16
|
|
|
|
titi3
|
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 1.11.2007 19:11:20
|
|
|
|
titi3
|
Da malce poročam kaj je novega. Danes sem bila na UZ in odvzemu krvi in kot sem napisala 1.11. ne prinese nič dobrega. Ugotovili so, da sta mi z dvemi klomifeni dozoreli dve jajčeci in eno celo na levem jajčniku, ki je do sedaj spal. Na žalost pa je endometrij debel le 4,4mm, kar je bistveno premalo. Poklical me je gin in mi reku naj si vbrizgam Pregnyl, ker je en folikel velik že 23mm in nima smisla čakat še kak dan, da se endometrij zdebeli. Pri tej veličini bo vsak čas počil. Naslednji mesec pa me čaka nova terapija, ker zame klomifen po besedah gin ni primeren. Preveč mi stanjša endometrij. Sem si pa pogledala kaj debeli sluznico in zdaj grem po veliko šalco hmeljevega čaja in česnovo kapsulo . Hmelj ima estrogen, česen pa širi in jača žile in tako dovaja več krvi v endometrij, da se lahko hitreje odebeli. Kolikor so mi razložili naj bi se vsaki drugi dan povečal za 2mm, zato upam da mi pride do jutri vsaj do 7mm. Po eni strani mi je težko zaradi tako tankega endometrija, ki ni primeren za vgnezditev, po drugi pa sem vesela, da je gin takoj spoznal, da moramo poskušat novo terapijo in ne se ne bo vleklo v nedogled z zame nekoristnimo terapijo. marjana.r kako pa se tebi odvija?
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 2.11.2007 8:38:53
|
|
|
|
marjana.r
|
jst mam danes UZ pa bom vedla več povedat, ko pridem nazaj, ker res ne vem kaj se dogaja...dol pika in to je tudi vse
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 2.11.2007 11:32:20
|
|
|
|
Ashajt
|
Punce imam eno vprašanje... danes sem bila na UZ (12 dan) in mi je ginekolognja videla v levem jajčniku folikel velik 12mm in v desnem folikle velike 16,11,11 mm. Endometrij pa je bil črta-tanek. V ponedeljek imam še enkrat UZ in sicer na 15 dan. Ali je kaj upanja da se bo kaj razvilo v pozitivno smer???
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 2.11.2007 17:29:51
|
|
|
|
titi3
|
Folikli naj bi se vsaki dan povečali za 2mm. Mislim pa, da je skrajna spodnja meja 17mm, čeprav je najbolje, da je 20-23mm. Endometrij pa sem tudi jaz imela bolj tanek, za kar naj bi bil kriv klomifen. Zato mi bodo za naslednji ciklus predpisali drugo zdravilo. Če je endometrij pretanek nima smisla jemat klomifen, ker gredo vsa jajčeca v nič.
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 2.11.2007 20:56:19
|
|
|
|
marjana.r
|
no jst sem danes rešla...15.dan ciklusa, en folikel na levem jajčniku, ki je velik neki več kot 13 mm. v torek imam spet UZ pa da vidimo, kaj bo takrat reku moj g.
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 3.11.2007 17:02:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene! Imam eno vprašanje in upam, da katera pozna možen odgovor: Kateri so lahko vzroki, da semenčeca ne vstopijo v maternico, pa je spermiogram OK? Skratka da niti ne pridejo na cilj? Je imela že katera podoben problem? Hvala za odgovor!!!!
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 4.11.2007 19:32:31
|
|
|
|
titi3
|
Jaz imam maternico v rvf, kar pomeni retroversofleksna ali neki takega. To je nazaj nagnjena in zasukana in sem prebrala, da lahko prepreči vstop semenčic.
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 4.11.2007 19:33:36
|
|
|
|
titi3
|
marjana.r zdaj sem šele prebrala, da imaš na 15. dan 13mm velik folikel. To pa je malo. Imaš slučajno dolge cikluse?
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 4.11.2007 20:27:55
|
|
|
|
marjana.r
|
ja pri meni vse bolj kasno pride tak da bomo v torek vidli kak in kaj ... pa pivo pijem zdaj na veliko
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 4.11.2007 22:31:24
|
|
|
|
titi3
|
V pivu je tako malo hmelja, večinoma je koruza in druge pšenice. Tudi pivo ni to kar je enkrat bilo. Pojdi raje v Sanolabor in si kupi hmelj za čaj. Jaz ga pijem pred ovulacijo dvakrat na dan. Zdaj ga sicer nisem, ker sem jemala klomifen, da ne pride do kake reakcije. Ko sem ugotovila, da imam tanek endometrij sem prebrala na internetu, da je dobro jemati česen, ker pomaga, da pride v endometrij več krvi in s tem se debelijo stene. Kupila sem ga v lekarni v obliki želatinastih kapsul.
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 5.11.2007 8:19:16
|
|
|
|
Reby
|
Jaz pa čakam . Priti bi morala včeraj, trebuh in križ me neznosno bolita.
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 5.11.2007 10:50:23
|
|
|
|
Ashajt
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ashajt Punce imam eno vprašanje... danes sem bila na UZ (12 dan) in mi je ginekolognja videla v levem jajčniku folikel velik 12mm in v desnem folikle velike 16,11,11 mm. Endometrij pa je bil črta-tanek. V ponedeljek imam še enkrat UZ in sicer na 15 dan. Ali je kaj upanja da se bo kaj razvilo v pozitivno smer??? Danes pa imam dobre novice.... folikli v desnem jačniku so zrasli na 20,15,15 mm. Endometrij pa je 5mm, tako da sem dobila stop inekcijo in navodilo da morava enkrat na dan v naslednjih 36 urah. Džite pesti da se prime!!!!!
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 5.11.2007 11:12:57
|
|
|
|
janney
|
Ojla punce! Joj kako tole čakanje na ubija pa bolj ko se trudim da ne bi mislila na to težje je! Kako vam rata? Punce a mislite če svoji G. malo zatežim da hočem UZ preglede in spremljanje kako reagiram na K da me mora vzeti al sem že obsojena na smoplačniški UZ. Imam še eno vprašanje če se še kakšni punci to pojavlja, da po spolnem odnosi dobi močan bel tok ki ne srbi ali peče amapk se bojim da vpliva na zanositev? Sem omenila G. ampak ker mine samo od sebe ni panike. Punce LP Janney
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 5.11.2007 11:20:27
|
|
|
|
čačka
|
Joj punce, tudi mene čakanje na ubija. Še slab teden bom cepetala iz ene noge na drugo v upanju in neupanju. Test bi šla delat kar danes, pa je itak brez veze.
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 5.11.2007 11:43:57
|
|
|
|
titi3
|
Ashajt vidim, da nisem edina s tankim endometrijem. Baje je pod 8mm smatran kot pretanek za vgnezditev. Čeprav obstaja vseeno majhna možnost, da se prime. Očitno pri nas to kar malo zanemarijo. Meni je namreč po drugem mesecu terapijo s klomifenom gin takoj prekinil, ker sem imela tako tanek endometrij kot ti. Rekel je, da nima smisla, ker očitno reagiram na klomifen tako, da se mi iz meseca v mesec tanjša endometrij. Naslednji mesec dobim drugo terapijo. Bom napisala kaj mi predpiše. Trenutno moram še počakat , ki je predvidena šele 15.11. Pa še to, baje da je potem večja verjetnost, da pride do splava. Janney tvoja gin je DOLŽNA naredit uz, drugače lahko rečeš, da dela malomarno. Jaz kupim sicer klomifen v tujini, ampak mislim, da je isto pri nas. Na navodilih piše, da te morajo spremljat z uz. Včasih mi je žal, da nimamo na razpolago neke institucije kamor bi se lahko v primeru malomarnosti naših zdravnikov takoj pritožili. Poleg tega zakaj bi plačevala za nekaj kar ti mora naredit. Bodi kar tečna, ker edino tako bo videla, da ne more delat s pacientkami kar se ji poželi. Če nima časa za uz naj sprejme manj pacientk. Čačka, če si blizu Lj ti predlagam, da greš dva dni pred predvideno dat kri samoplačniško na Adrialab, ker mislim, da ni več kot 1000 sit. Nič te ne sprašujejo kako in zakaj samo poveš, da hočeš dat kri za Bhcg.
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 5.11.2007 14:53:11
|
|
|
|
Reby
|
prišla, tako da danes pričnem spet z novo dozo K. In ponovno upamo...
|
|
|
|
RE: klub klomifenk 5.11.2007 15:33:34
|
|
|
|
pati0102
|
Drage moje klomifenke, veselo vam sporočam, da se je en cikel z klomifenom obnesel (3-7 dan, 1/2 tbl) in sem nosečka. Zame je to druga nosečnost , doma že imamo lepo pupiko. Drage moje ne obupajte in korajzno v boj. Drzim pesti za vse vas.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?