|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 08
30.10.2007 11:02:55   
Estrella*
Martina- tudi meni se kar naprej nekaj pretaka. Imam občutek kot, da bi nekgdo pokal milne mehurbke v sp. delu bušija. Pri prejšnjih user posted image se tega ne spomnim, je pa zelo podoben občutek ko začutiš prve gibe. Za to je še prezgodaj, zato nimam pojma kaj bi to bilo.

(odgovor članu ...Martina...)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
30.10.2007 11:49:14   
Naty*
Pozdravček majčice!

Najprej čestitke vsem, ki imate za sabo dobro opravljenje preglede in NS user posted image user posted image user posted image , pa veliiiiiko user posted image user posted image user posted image  tistim, ki imate danes. Upam, da nam tud ve kmalu sporočite dobre novičke.

Madonca vas berem, da vam večinoma že ni več slabo, moje slabosti pa še zmeri vztrajajouser posted image . Je sicer manj kot prej, ampak še vseen preveč, glede na to, da sem od danes že uradno v trinajstem tednu. Prvo trimesečje je za mano....jeeeeeej user posted image !!!! Upam, da bodo tud rezultati NS v ponedeljek dobri.

Hvala za pozdrave za KAHLO, tud ona vse pozdravlja in pravi, da naj nič ne skrbimo, ker ona ve, da bo z našimi user posted image  vse vredu in da naj uživamo user posted image .

No pridem še kasneje pregledat, kako je kaj z novičkami.

Anitka, kodrana, bobika, Katina sporočte čimprej!

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
30.10.2007 11:56:22   
aurora28
Anitka, Kodrana, Bobika in Katina javite čimprej kako je bilo na pregledih. Navijamo za vse vas in vse nas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
30.10.2007 12:01:51   
Argojuhica
Lep pozdrav vsem bodočim mamicam. Kodrana in njen možek sporočata, da je z njuno pikico vse v redu, da veselo raste, saj je velika že 2.3 cm. Lep dan.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
30.10.2007 12:20:18   
BOJANC
Čau souser posted image .Mi smo bili včeraj na pregledu in z našo pikico je vse ok.Naročena sem na ns in sicer 12.11.,naslednji pregled pa 27.11.Zdaj sem že malo boljše volje,samo da je ta pregled za nami.Žalostna pa sem ko berem nekatere,ki so imele izgubo. Upam da zdaj vse pridemo srečno do koncauser posted image .Lep pozdrav vsem souser posted image  in se kmalu šlišimo.

(odgovor članu Argojuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
30.10.2007 12:28:47   
narava
gud dej!

ja jest sem imela pa vceraj prvi nosecniski ekstra emotivno custveno nabiti veceruser posted image  si je gospa pred filmom lepo na taaaanke koscke narezala marmorni kolac, si naredila kakav (extra big salca), si pripravila poustrcke in dekco, se pokrila in uzivala v filmu..na koncu sem se takoooo jokala, da sem imela  tisti ogromni cmok v grluuser posted image  sm gledala film na TV3, nek japonski o ljubezni med dvema, ki ne moreta bit (oz. ne smeta bit) zaljubljena..neki podobnega kot azijski romeo in julija user posted image
v glavnem, film je bil odlicen (od nekdaj me fascinirajo japonski filmi (seveda kvalitetni filmi, ne neka haaai chiii variii borilne vescine, ki je se po moznosti sinhroniziran v ang in narator ze zdavnaj utihne, medtem ko se pri igralcu se vedno premikajo usta pri govoruuser posted image !!)
Vsec mi je kako prikazejo ljubezen, pozeljivost, hrepenenje in vse to brez pretirane sex scene in slacenja do onemoglosti, kar je prisotno pri holivud produkciji.
no da ne dolgovezim, tko cist mimo teme sam omenila, da sem se na koncu sama sebi smejala kolk se se jokalauser posted image  
maj gad, tole je res cist drugo stanjeuser posted image

srecno na pregledih

lp, n.

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu BOJANC)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
30.10.2007 12:50:42   
Naty*
kodranaaaaa user posted image user posted image user posted image  super, vidiš, da je zdej vse vredu!!! Argojuhica hvala za sporočilo user posted image .

BOJANC tud teb čestitke user posted image , same lepe novičke!

narava ja tele hormončki so prav smešni včasih. Js recimo ne poslušam narodne muske, ni pa tud da bi jo ne marala. Pač me ne prime, da bi si glih postajo z narodno naštimala. No ampak zadnjič sm slučajno slišala komad od Slapov "Da spočijem se na tvoji rami" in sm jokala ko dež. Mislim, to ne morš verjet. Ko je blo konec sm se sama seb smejala user posted image . Ampak tko je...nimamo kej user posted image

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
30.10.2007 13:17:28   
Taula
Čestitke vsem za lepe novice.user posted image user posted image user posted image

Aurora....sem pogledala slikice. Kolk je velik.user posted image

Filipinka...leta vplivajo na NS. Starejša je mama, večja je šansa..statistično gledano.
...Martina...meni se neki pretaka spodaj ves čas. Sem poslušala z Angel Souns...pa se sliši neko pokanje..sej ne znam razložiti.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
30.10.2007 13:24:29   
Naty*
Pretakanje v spodnjem delu trebuha je peristaltika (delovanje črevesja) in baje jo čuti veliko nosečnic. Kasneje je isti občutek brcik dojenčka, zato jih veliko od začetka ne ve, da je to to. No js peristaltike ne čutim, tko da mislim, da bom vedela, kdaj bomo začel fuzbal špilat user posted image .

Aja vir: Prehrana v obdobju pričakovanja.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
30.10.2007 13:37:51   
Taula
Hvala Naty*
Žal je še prezgodaj za brcike...ampak se bomo kmalu tam.user posted image

Sem pogledala v knjigo Nega metere in otroka in piše:

16 TEDEN: enkrat te dni boste začutili otrokovo premikanje, zlasti če je to vaša druga ali nadaljna nosečnost. Na začetku ne boste prepričani ali vam kruli v želodcu ali pa res čutite prve gibe. V naslednjih tednih bo gibanje tako močno, da ne bo nobenega dvoma več. Ženske ki so noseče prvič, pogosto zazanajo premikanje otroka šele v 20 tednu oz. kasneje.

Se mi zdi da sem nekje brala, da zelo suhe ženske čutijo brcike prej?user posted image

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
30.10.2007 13:39:49   
TamaraJ
Ojla mamice in mamice to be...

Čestitke za čudovite rezultate in držim pesti za tiste, ki imate danes pregled. Mene čaka naslednji četrtek 2.P pri G, kjer bom prav tako videla našega frajerja. Res iskreno upam, da se OK razvija. Nič punce, pišemo kaj med prazniki...zdaj pa upam, da se do 2 poberem. Bom nekaj dela kar na petek prestavila. Danes se mi prav nič več ne da. Božajte svoje čudovite trebuščke in čuvajte male pikice. Pa seveda sončke, ki ves že osrečujejo. jaz komaj čakam, da pohitim v vrtec po Timija. Joj, kako je moj, moj ta fantek in kako se veselim vedno prostih dni. Pa še moj možek bo od jutri do sobote z nama. Komaj čakam!!

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
30.10.2007 13:40:53   
Taula
Pozabila vprašati..ima katera to knjigo oz. priporoča kaka drugo knjigo? Jaz imam to na posoji in je kar fajna, tako da se odločam za nakup. Zanimajo me predvsem knjige kjer so nasveti po rojstvu..v tej je do 36 meseca. Nega, razvoj, zdravje..posebej mi je fajn ker so praktični nasveti-ker sem prvič user posted image  sem začetnik na tem področju.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
30.10.2007 13:51:40   
filipinka
V prvi user posted image  sme imela knjigo Nega matere in otroka, sposojeno in mi je bila res fantastična. Če jo imaš poglej not dojenčka, fantka s črnimi laski-mojemu sem vedno govorila-glej takšen bo najinuser posted image ...in res je bil...no bil je še mnogo lepši...še zdaj je...

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
30.10.2007 13:56:51   
Taula
V tej knjigi so tako lepe slikice...vsi dojenčki so tako cuteuser posted image user posted image  Da človek komaj čaka da svojega dobi.user posted image

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
30.10.2007 14:01:14   
StBarbara
IZVIRNO SPOROČILO: filipinka

fantka s črnimi laski-mojemu sem vedno govorila-glej takšen bo najinuser posted image ...in res je bil...no bil je še mnogo lepši...še zdaj je...

hehe, jaz sem tud same dojenček s črnimi laski gledala, pa govorila, da bo ta moj;  midva sva oba ful temna_pol pa pride ven blondinec z modrimi očmi user posted image ...

zdej pa ne upam nič več ugibat, da ne bo na koncu rdečelasec user posted image

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
30.10.2007 14:35:07   
aurora28
Taula jaz sem rekla, da je moja sodelavka čutila prvič brcike v 16. tednu in je to bila njena 1. nosečnost. Sicer je bila vedno pri tasuhih user posted image (45 kg) in je takoj začutila brcike. Jaz imam doma knjigo POGLEJ KAKO RASTEM in NOSEČNOST - ODGOVORI NA VSA VAŠA VPRAŠANJA. V ta drugi knjigi so praktična vprašanja in odgovori tudi po otrokovem rojstvu in kaže tudi porod. Superca knjigi, si pa bom najverjetneje tudi kupila  po porodu kakšno uspavanko za otročka in knjigo o negi otroka. user posted image

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
30.10.2007 14:35:41   
Naja30
Punce, najprej povem, da sem včeraj zvečer imela spet malo rjavkastega izcedka user posted image user posted image  Ampak samo enkrat in malo in niti nisem klicala G. Bi mi tako rekla spet, da naj več počivam in ne dvigujem tamale. Res pa je, da sem jo zadnje dneve spet nosila veliko user posted image  Kaj pa naj, če me rabi? user posted image  Sem tako žalostna zarad tega. Po eni strani me hčerkica rabi, po drugi pa bi zaradi otročka morala počivat. Se mi zdi, kot da sem totalno nekoristna mama zadnje čase user posted image user posted image

Druga novica pa je, ta je bolj vesela, da imam NS v soboto, 3.11. user posted image  Komaj čakam, da še dragi vidi to malo pikico najino. Samo, da bo vse v redu, zdaj me to tako skrbi.

Glede knjig - jaz sem bila glede nosečnosti najbolj zadovoljna s knjigo Vse o nosečnosti, ki sem jo dobila v knjižnici in sem jo skoz podaljševala user posted image Ene 3 mesece sem jo imela doma. Za po rojstvu otroka pa imam prav tako Nega matere in otroka. Ampak je nisem kaj dosti brala, ker sem raje pogledala na rr user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1717
30.10.2007 14:41:07   
StBarbara
Naja, če je ful malo izcedka pomoje ni panike, sicer imaš kmalu NS, da boš 100%
Jaz tud malega dvigujem če je treba, ker ni druge; sicer sem pa že velikokrat brala na Pušenjakovem forumu, da lahko dviguješ otroka, ker je to telo itak navajeno. Pa saj nima 20kg mala user posted image

Nič se sikerat, men se zdi, da to še najbolj škodi nosečnostiuser posted image

več pa na Zs user posted image , že pol ure tipkam, pa me mali skos prekinja user posted image

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
30.10.2007 14:46:32   
Taula
Naja3: glede izcedka počivaj. Verjetno je to da jo dviguješ, mogoče je počila kaka žilica, včasih pa je brez razloga. Važno da ga ni več in da ni krvi.

Super za NS. Držimo pesti.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1719
30.10.2007 14:56:56   
narava
kar se tice dvigovanja: tudi jaz sem brala na pusenjakovem forumu, da to ne skodi, prav tako ne gibanje, umirjena sport. aktivnost ipd. ok, potem pa sem ugotovila, da ce recimo dvignem fuul polno banjo perila za obesit - se ga res ful nabere (ki je seveda mokro in  zato se bolj tezko), potem cez cca 10 min cutim hudo zbadanje in bolecino v spodnjem predelu in hudo tiscanje navzdol (pritisk navzdol). ampak res hudo. tiste prvotne bolecine, ki se pojavijo na zacetku nosecnosti so ze izginile, tako da sem prepricana, da je to zaradi tezkega bremena.
drugace pa ne maram ko me vsi samo posedajo (zadnjic mi je mama prepovedala, da bi dvignila prazen steklen vrcek za limonadouser posted image ) aj lov maj madruser posted image

gremo domov, koncno frej dnevi..
se beremo v petek, doma nimam neta (seuser posted image )

lp,n.

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
30.10.2007 15:22:18   
aurora28
Če otroka dviguješ v nosečnosti, ti to ne more škoditi, sicer pa 11 mesečni otroček nima več kot 10 kil oziroma jih ima manj. glede obešanja perila na štrik pa odsvetujejo oziroma je bolje, če ti kdo pri tem pomaga, namreč prihaja do raztegovanja in prevelike obremenitve in ni priporočljivo. Nevem tako sem prebrala. user posted image

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
30.10.2007 15:28:59   
Naja30
Meni je pa v prvi user posted image  Pušenjak rekel, da nosečnica lahko dviguje do 10 kil. Takrat sem ga spraševala zarad tega, ker sem delala v vrtcu. No, moja mala tehta ravno tam nekje.
Oh, samo da bo že enkrat prvo tromesečje minilo in najprej seveda NS. Potem bom bolj mirna. Upam user posted image

O obešanju perila pa sem slišala, da to ni res. Sicer pa, treba se je pazit, povsod malo. Smo le v drugem stanju. Pretiravat pa spet ni treba.

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
30.10.2007 17:28:55   
Katina
Sem najsrečnejša ! Danes sem imela  NS ob 13.45 uri in rezultati so glede na mojo starost super.

Statistika:
- noseča sem 11 tednov 5/7
- PDP je 15. 5. 2008
- otroček meri 54,2 mm
- srčni utripi 171 / minuto
- NS izmerjena 1,4 mm
- tveganje v razmerju 1:1400 oz. 1: 1552, kar je glede na mojo starost po izjavah  zelo dobro
- nosna kost vidna in prisotna
- hrbtenica normalna
- vidni obe polovički možganov, želodček, srček,obe rokici in nogici

Kljub dobrem razmerju (starost) sem se odločila da grem na AC, ki mi pripada zastonj. Drug teden se moram naročiti, G mi pravi, da če me je strah 1% splavov si lahko tudi premislim, vendar mi jo priporoča. Drug teden grem tudi na krvne preiskave in čez 14 dni končno dobim materinsko knjižico. Naslednji GP imam šele 8.1.2008, ko bom že dobila izvide iz AC. Če ne bom zdržala do takrat bom šla pa samoplačniško na pregled. Res je, da bom nekje konec novembra videla user posted image na AC, ampak bi ga rada večkrat.

Neskončno sem srečna in vesela. Imam tudi slikice na CD-ju. Skoraj sem pozabila rečt za CD.

Vsem, ki ste imele NS čestitam za odlične rezultate user posted image , pa tudi tistim, ki ste imele pregled. Tako lepo je, če je toliko lepih novic za prebrat.

Glede na to, koliko ste napisale se sploh ne morem vključit v pogovor. Vem samo, da je bila tema knjigice. Jaz sem se z njimi kar oborožila. V 1user posted image mi je zadostovala samo knjiga Nega matere in otroka, ki je super. Zdaj sem si kupila še Pušenjakovo knjigo: Nosečnost od tedna do tedna in Vse o nosečnosti in porodu založbe Meander.
V vsaki najdeš kaj zanimivega. V zadjih dneh je nosečnost bolj podrobno prikazana in opisana po tednih, medtem, ko je v knjigi Nega matere in otroka opis na vsake 4 tedne.

No, tale spis bo dovolj za danes, ker bom drugače popisala pol foruma.
Še enkrat hvala, ker ste tako pridno držale pesti zame in kolegice, ki so imele danes preglede. TUdi me jih bomo za vas in ne želimo nikakršnih slabih novic več, ker so majčice izgubile že preveč kolegic.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
30.10.2007 17:40:47   
filipinka
user posted image Katina!user posted image  Vesela sem zate in za tvojo user posted image ! Uživaj user posted image !

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
30.10.2007 17:42:54   
aurora28
Katina super user posted image user posted image user posted image user posted image Sem vesela zate in tvojega user posted image . Kam si šla na NS?
Ja NS je na tvojo starost dobra, glede na to, da je tveganje povečano šele v razmerju 1:300, imaš ti super rezultat. user posted image Kajne kako je super ko gledaš svojega user posted image na UZ in ti G zraven kaže kje je srček, želodček, možgani, pa rokici in nogici user posted image , se kar stopiš od veselja. Za AC pa pravilno, da si se odločila da greš, ampak najprej greš tko na krvni test še in se boš potem odločila?

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.