|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ultrazvok
30.10.2007 10:17:13   
modanik
pozdravljene!
sem v 34 tednu nosečnosti in sem do sedaj imela le dva ultrazvoka.Prvi je bil pri 5 tednih, drugi pa je bil morfologija. Vmes sem imela še merjenje nuhalne svetline, ki oa sem jo sama plačala. Ker sedaj že tri mesece nisem imela nobenega ultrazvoka, sem prosila ginekologinjo, če mi ga lahko opravi, ker me skrbi, če je z otročkom vse ok in pa če lepo napreduje, kar se rasti in teže tiče. zavrnila me je, ker baje zavarovalnica plača samo dva ultrazvoka in mi rekla, da lahko pridem samo če bom sama plačala. Zmenile sva se za drug teden in baje bo stalo okoli 50 evrov, kar se mi zdi kar veliko. Ali katera ve, če smo res upravičene samo do dveh uz, saj imam ko0legico iz Kranja, ki ima na vsakem pregledu uz, čeprav je z njeno nosečnostjo vse ok.Ali moramo samo v Lj. plačevati, če nas skrbi, kaj se z našimi sončki dogaja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ultrazvok
30.10.2007 10:22:08   
Naja31
Ja, ZZZS res krije samo dva UZ.
50 eurov sem jaz plačala za NS, ne vem pa koliko stane samoplačniški UZ pregled.

(odgovor članu modanik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.10.2007 10:22:52   
Isabellabina
Tako je upravičene smo samo do dveh UZ.Tako da če želiš še več moraš sama plačati ali pa na pregledu reci da že nekaj dni ne čutiš otročka pa ti ga bo naredila brezplačno(Tudi ta metoda je dobra ,samo tako res se lahko naredi kaj takšnega !!!)

(odgovor članu modanik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.10.2007 10:25:35   
modanik
pozabila sem povedat, da imam že en mesec bolečine spodaj in da me skrbi da ni otroček že obrnjen, pa jo prosim že en mesec za uz, pa sem morala počakati, da bo po praznikih začela delati samoplačniške uz, prosim za pomoč, ker mi je res muka čakati še en teden, pa še malo čudno se mi vse to skupaj zdi, da bo morala plačevati, ker sem ji itak plačala že za nuhalno

(odgovor članu modanik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.10.2007 10:27:37   
Naja31
Lego otroka lahko G ugotovi tudi brez UZ pregleda.
Res se mi zdi čudno, da jo moraš prositi za UZ, glede na to, da si napisala da imaš že en mesec bolečine. To bi moral biti dovolj tehten razlog da naredi UZ.

(odgovor članu modanik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.10.2007 10:29:50   
benika
Ja ne vem no, v KR ti pripadajo 3 UZ. Jaz imam sedaj tretjega v 34 tednu, imela sem pa še morfologijo ter UZ ob potrditvi same nosečnosti. Je pa verjetno vse to odvisno od samega G in njegove dobre volje.

(odgovor članu modanik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.10.2007 11:23:56   
Taula
50 evrov je res drago. user posted image Jaz sem šla samoplačniško v Bežigrajski dvor in plačala 30 evrov. Sam pregled je bil strokoven in si je vzela čas da nama je z partnerjem vse razložila.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.10.2007 11:33:43   
tweetek
Moja G baje dela UZ precej pogosto, če te skrbi ti ga pa brez problema naredi! Se mi zdi da je to odvisno od dobre volje G - se mi pa zdi 50 E odločno preveč - mislim da bo bo ceneje če greš kam drugam - če se prav spomnim ma moja tzd 30 E za samoplačniški UZ

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.10.2007 11:34:54   
tweetek
Aja, drugače je pares, da UZ  kao ni čisto in popolnoma neškodljiv tako da imajo G priporočeno naj ga ne delajo brez potrebe...

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.10.2007 12:50:16   
želva
tud jaz sem že slišala, da ti pripadata samo 2 UZ, pa nisem vrjela,ker pri nas pač ni tako. Sem V 35 t. pa sem do zdaj na vsakem pregledu videla svojo pikico na UZ. Si pa sploh ne predstavljam pregleda brez tega, ker vsakič komaj čakam da vidim pikico kaj dela, enkrat zeha, enkrat kolca.. Mogoče so v Lj. in večjih krajih bolj striktni kar se tega tiče.Je pa 50 e drago,ampak jaz bi jih dala

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.10.2007 13:25:16   
pipi
Predrago, pri dr. Jeričeviču stane 30 EUR.
Je pa trapasto, samo dva UZ-ja v nosečnosti, pa bris na 3 leta, pa skoraj plačiljiv splav,se vračamo leta nazaj. Temu se reče diskriminacija žensk.
Pa kot da zavarovalnica vidi kolikokrat povleče z mašinco po trebuhu, pa ja.

(odgovor članu modanik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.10.2007 13:29:28   
soncek1997
Pipi, sama sem "pacientka" dr. Jeričeviča:
- UZ   30 €
- NS   50 €
- morfologija 60 € (čeprav mi še ni čisto "jasno", zakaj je morfologija plačljiva?)

(odgovor članu pipi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.10.2007 13:33:03   
pipi
Jaz morfologije nisem plačala, mi je pa ponujal, v 22. tednu še eno morfologijo, kot drugo mnenje, bi jo tudi drug zdravnik oz. zdravnica delala, cena: 50 EUR, pa sem zavrnila.

(odgovor članu soncek1997)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.10.2007 13:45:31   
Taula
Pipi, sama sem "pacientka" dr. Jeričeviča:
- UZ 30 €
- NS 50 €
- morfologija 60 € (čeprav mi še ni čisto "jasno", zakaj je morfologija plačljiva?)

To si šla k njemu samoplačniško?

(odgovor članu pipi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.10.2007 14:27:12   
Naja30
G ti je dolžan narediti 1. UZ in morfologijo zastonj. Ne vem no, nisem še slišala, da je to plačljivo.

V 1. nosečnosti sem imela 3 UZ pri svoji G, poleg zgornjih še enega v 32t, da je še enkrat stehtala otroka in pogledala, kako je. Zdaj pa baje tega ne delajo več. Mah, tako se špara na tem, kot da je tak problem naredit UZ.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.10.2007 15:01:30   
pipi
Ne, nisem šla samoplačniško, sem njegova pacientka. Mi je pa prvi uz v nosečnosti zaračunal 30 EUR. Ti si samoplačniško? Je bilo kaj govora o "drugi" morfologiji=? Meni se je res zdela nesmiselna.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.10.2007 15:08:09   
Taula
Jaz sem šla tja samoplačniško na UZ po drugo mnenje-30 evrov. Je pa čudno da si plačala..ker morfologija naj bi bila zastonj.user posted image
Tudi ne vem zakaj si plačala prvi UZ?user posted image

(odgovor članu pipi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.10.2007 15:15:35   
soncek1997
Tudi jaz sem njegova pacientka. Pravi (sestra, ki dela pri njemu), da je prvi UZ vedno plačljiv. Da je NS plačljiva mi je "kristalno jasno". Sem bila pa zadnjič presenečena, ko sem šla skoraj že ven čez vrata in me je sestra poklicala, da me čaka še račun. Ob zadnjem obisku pri njemu mi je samo rekel, da me čez 2 tedna naroča pri dr. Lomškovi, ker želi izvedeti še drugo mnenje.  Seveda sem bila vse do pregleda prestrašena, kaj je narobe (sem vprašala tudi njega, pa je rekel da je vse v redu - le da želi še drugo mnenje).

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.10.2007 16:21:52   
Bingica
Hm...ne vem. Meni je ginekolog rekel, da bova pikico pogledala vsak mesec. Dr. Merlo celo svojim pacientkam naredi zastonj NS.
2 ultrazvoka je res malo malo.

(odgovor članu soncek1997)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.10.2007 16:26:06   
scubadiver
Jaz sem imela potrditveni UZ in morfologijo, vmes sem si plačala NS in 3D UZ, prejšnji teden pa sem samo omenila mojemu G če ne bom mela več UZ-ja, da bi rada vedela koliko je otrok velik in kaj me čaka glede na to da se približuje PDP in mi je brez problema naredil UZ.

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu Bingica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.10.2007 17:05:21   
Gina
Koliko UZ imaš, je odvisno od človeške narave tvojega G. Če je G zlo na izi, se mu ne da delat UZ, te hitro odpika, čeprav dela v bistvu po reglcih. Samo jaz takega ne bi imela.
Pa še to, dokler obstjajo ZD in zastonj G, vam ni treba plačevat nekih zasebnih, ki niso načeloma čisto nič boljši ali bolj strokovni od javnih. Povsod so taki in so drugačni. To je vaša odločitev.
Je pa vsekakor pomembno, da imaš ok G, sploh ko si noseč.

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.10.2007 18:58:22   
mala pikica
Modanik na žalost je res, da zavarovalnica plača le dva UZ v nosečnosti. Je pa res, da je od ginekologa do ginekolga to zelo različno. Eni se tega držijo (kot pijani plota), drugi ne. Moj G naredi UZ na vsakem pregledu, tako sem našega otročka videla že najmanj 10x. Je kruto, vendar resnično, da so možne takšne razlike med pacientkami.

Kar se tiče samoplačniškega UZ... 50 € se tudi meni zdi veliko. Glede na to, da si ga moraš sama plačati, je popolnoma vseeno h kateremu ginekologu greš. Malo se pozanimaj o cenah in izberi katerega drugega. Pa mogoče ti ga bo uspel narediti kaj prej kot tvoja ginekologinja. Meni se zdi precej nesramno od nje, da ti ga naredi, sploh če imaš že nekaj časa težave. Jaz ji že ne bi dala zaslužiti teh 50 €, bi vsekakor šla h kateremu drugemu.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.10.2007 19:11:40   
klarisima
Strinjam se z večino, da je največ odvisno od tvojega g. Tudi jaz sem mojo pikico videla že najmanj 5x in sploh mi nikoli nihče ni rekel, da sem upravičena le do dveh UZ. Če pa mi g kaj sračkal pa bi ga zamenjala!

Na tvojem mestu bi se zbunla, povedala, da te boli in da boš naredila cel haloo, če ti ne bo pogledal kaj se dogaja!
Ob prvi priložnosti pa zamenjaj g, ker če moraš za vsako stvar plačat...halooo, kam pa smo prišli??? In še za veliko lepega te je prikrajšal user posted image

Dobro zrihtaj in srečno*

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.10.2007 21:28:42   
papica2
Meni je G rekla, da pripadata samo dva UZ, če je drugače vse OK ima pa prakso, da v 33 tednu naredi še enega samoplačniškega po želji (plačala pa sem 21 EUR). Meni mi je naredila še tri dodatne, ker je preverjala diagnozo, tako da sem jih skupaj imela 6  od tega tri res na hitro.

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.10.2007 22:09:58   
butt3rfly
jst sm mela uz čist zmeri, ko sm bla pr g na pregledu, torej 8-9 pregledov. pa nikol ni nihče omenjal, da bi mogla kej plačat al podobnouser posted image res se razlikuje od dohtarja do dohtarja.

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu papica2)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?