ultrazvok (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

modanik -> ultrazvok (30.10.2007 10:17:13)

pozdravljene!
sem v 34 tednu nosečnosti in sem do sedaj imela le dva ultrazvoka.Prvi je bil pri 5 tednih, drugi pa je bil morfologija. Vmes sem imela še merjenje nuhalne svetline, ki oa sem jo sama plačala. Ker sedaj že tri mesece nisem imela nobenega ultrazvoka, sem prosila ginekologinjo, če mi ga lahko opravi, ker me skrbi, če je z otročkom vse ok in pa če lepo napreduje, kar se rasti in teže tiče. zavrnila me je, ker baje zavarovalnica plača samo dva ultrazvoka in mi rekla, da lahko pridem samo če bom sama plačala. Zmenile sva se za drug teden in baje bo stalo okoli 50 evrov, kar se mi zdi kar veliko. Ali katera ve, če smo res upravičene samo do dveh uz, saj imam ko0legico iz Kranja, ki ima na vsakem pregledu uz, čeprav je z njeno nosečnostjo vse ok.Ali moramo samo v Lj. plačevati, če nas skrbi, kaj se z našimi sončki dogaja

Naja31 -> RE: ultrazvok (30.10.2007 10:22:08)

Ja, ZZZS res krije samo dva UZ.
50 eurov sem jaz plačala za NS, ne vem pa koliko stane samoplačniški UZ pregled.

Isabellabina -> RE: ultrazvok (30.10.2007 10:22:52)

Tako je upravičene smo samo do dveh UZ.Tako da če želiš še več moraš sama plačati ali pa na pregledu reci da že nekaj dni ne čutiš otročka pa ti ga bo naredila brezplačno(Tudi ta metoda je dobra ,samo tako res se lahko naredi kaj takšnega !!!)

modanik -> RE: ultrazvok (30.10.2007 10:25:35)

pozabila sem povedat, da imam že en mesec bolečine spodaj in da me skrbi da ni otroček že obrnjen, pa jo prosim že en mesec za uz, pa sem morala počakati, da bo po praznikih začela delati samoplačniške uz, prosim za pomoč, ker mi je res muka čakati še en teden, pa še malo čudno se mi vse to skupaj zdi, da bo morala plačevati, ker sem ji itak plačala že za nuhalno

Naja31 -> RE: ultrazvok (30.10.2007 10:27:37)

Lego otroka lahko G ugotovi tudi brez UZ pregleda.
Res se mi zdi čudno, da jo moraš prositi za UZ, glede na to, da si napisala da imaš že en mesec bolečine. To bi moral biti dovolj tehten razlog da naredi UZ.

benika -> RE: ultrazvok (30.10.2007 10:29:50)

Ja ne vem no, v KR ti pripadajo 3 UZ. Jaz imam sedaj tretjega v 34 tednu, imela sem pa še morfologijo ter UZ ob potrditvi same nosečnosti. Je pa verjetno vse to odvisno od samega G in njegove dobre volje.

Taula -> RE: ultrazvok (30.10.2007 11:23:56)

50 evrov je res drago. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Jaz sem šla samoplačniško v Bežigrajski dvor in plačala 30 evrov. Sam pregled je bil strokoven in si je vzela čas da nama je z partnerjem vse razložila.

tweetek -> RE: ultrazvok (30.10.2007 11:33:43)

Moja G baje dela UZ precej pogosto, če te skrbi ti ga pa brez problema naredi! Se mi zdi da je to odvisno od dobre volje G - se mi pa zdi 50 E odločno preveč - mislim da bo bo ceneje če greš kam drugam - če se prav spomnim ma moja tzd 30 E za samoplačniški UZ

tweetek -> RE: ultrazvok (30.10.2007 11:34:54)

Aja, drugače je pares, da UZ  kao ni čisto in popolnoma neškodljiv tako da imajo G priporočeno naj ga ne delajo brez potrebe...

želva -> RE: ultrazvok (30.10.2007 12:50:16)

tud jaz sem že slišala, da ti pripadata samo 2 UZ, pa nisem vrjela,ker pri nas pač ni tako. Sem V 35 t. pa sem do zdaj na vsakem pregledu videla svojo pikico na UZ. Si pa sploh ne predstavljam pregleda brez tega, ker vsakič komaj čakam da vidim pikico kaj dela, enkrat zeha, enkrat kolca.. Mogoče so v Lj. in večjih krajih bolj striktni kar se tega tiče.Je pa 50 e drago,ampak jaz bi jih dala

pipi -> RE: ultrazvok (30.10.2007 13:25:16)

Predrago, pri dr. Jeričeviču stane 30 EUR.
Je pa trapasto, samo dva UZ-ja v nosečnosti, pa bris na 3 leta, pa skoraj plačiljiv splav,se vračamo leta nazaj. Temu se reče diskriminacija žensk.
Pa kot da zavarovalnica vidi kolikokrat povleče z mašinco po trebuhu, pa ja.

soncek1997 -> RE: ultrazvok (30.10.2007 13:29:28)

Pipi, sama sem "pacientka" dr. Jeričeviča:
- UZ   30 €
- NS   50 €
- morfologija 60 € (čeprav mi še ni čisto "jasno", zakaj je morfologija plačljiva?)

pipi -> RE: ultrazvok (30.10.2007 13:33:03)

Jaz morfologije nisem plačala, mi je pa ponujal, v 22. tednu še eno morfologijo, kot drugo mnenje, bi jo tudi drug zdravnik oz. zdravnica delala, cena: 50 EUR, pa sem zavrnila.

Taula -> RE: ultrazvok (30.10.2007 13:45:31)

Pipi, sama sem "pacientka" dr. Jeričeviča:
- UZ 30 €
- NS 50 €
- morfologija 60 € (čeprav mi še ni čisto "jasno", zakaj je morfologija plačljiva?)

To si šla k njemu samoplačniško?

Naja30 -> RE: ultrazvok (30.10.2007 14:27:12)

G ti je dolžan narediti 1. UZ in morfologijo zastonj. Ne vem no, nisem še slišala, da je to plačljivo.

V 1. nosečnosti sem imela 3 UZ pri svoji G, poleg zgornjih še enega v 32t, da je še enkrat stehtala otroka in pogledala, kako je. Zdaj pa baje tega ne delajo več. Mah, tako se špara na tem, kot da je tak problem naredit UZ.

pipi -> RE: ultrazvok (30.10.2007 15:01:30)

Ne, nisem šla samoplačniško, sem njegova pacientka. Mi je pa prvi uz v nosečnosti zaračunal 30 EUR. Ti si samoplačniško? Je bilo kaj govora o "drugi" morfologiji=? Meni se je res zdela nesmiselna.

Taula -> RE: ultrazvok (30.10.2007 15:08:09)

Jaz sem šla tja samoplačniško na UZ po drugo mnenje-30 evrov. Je pa čudno da si plačala..ker morfologija naj bi bila zastonj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Tudi ne vem zakaj si plačala prvi UZ?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

soncek1997 -> RE: ultrazvok (30.10.2007 15:15:35)

Tudi jaz sem njegova pacientka. Pravi (sestra, ki dela pri njemu), da je prvi UZ vedno plačljiv. Da je NS plačljiva mi je "kristalno jasno". Sem bila pa zadnjič presenečena, ko sem šla skoraj že ven čez vrata in me je sestra poklicala, da me čaka še račun. Ob zadnjem obisku pri njemu mi je samo rekel, da me čez 2 tedna naroča pri dr. Lomškovi, ker želi izvedeti še drugo mnenje.  Seveda sem bila vse do pregleda prestrašena, kaj je narobe (sem vprašala tudi njega, pa je rekel da je vse v redu - le da želi še drugo mnenje).

Bingica -> RE: ultrazvok (30.10.2007 16:21:52)

Hm...ne vem. Meni je ginekolog rekel, da bova pikico pogledala vsak mesec. Dr. Merlo celo svojim pacientkam naredi zastonj NS.
2 ultrazvoka je res malo malo.

scubadiver -> RE: ultrazvok (30.10.2007 16:26:06)

Jaz sem imela potrditveni UZ in morfologijo, vmes sem si plačala NS in 3D UZ, prejšnji teden pa sem samo omenila mojemu G če ne bom mela več UZ-ja, da bi rada vedela koliko je otrok velik in kaj me čaka glede na to da se približuje PDP in mi je brez problema naredil UZ.

Gina -> RE: ultrazvok (30.10.2007 17:05:21)

Koliko UZ imaš, je odvisno od človeške narave tvojega G. Če je G zlo na izi, se mu ne da delat UZ, te hitro odpika, čeprav dela v bistvu po reglcih. Samo jaz takega ne bi imela.
Pa še to, dokler obstjajo ZD in zastonj G, vam ni treba plačevat nekih zasebnih, ki niso načeloma čisto nič boljši ali bolj strokovni od javnih. Povsod so taki in so drugačni. To je vaša odločitev.
Je pa vsekakor pomembno, da imaš ok G, sploh ko si noseč.

mala pikica -> RE: ultrazvok (30.10.2007 18:58:22)

Modanik na žalost je res, da zavarovalnica plača le dva UZ v nosečnosti. Je pa res, da je od ginekologa do ginekolga to zelo različno. Eni se tega držijo (kot pijani plota), drugi ne. Moj G naredi UZ na vsakem pregledu, tako sem našega otročka videla že najmanj 10x. Je kruto, vendar resnično, da so možne takšne razlike med pacientkami.

Kar se tiče samoplačniškega UZ... 50 € se tudi meni zdi veliko. Glede na to, da si ga moraš sama plačati, je popolnoma vseeno h kateremu ginekologu greš. Malo se pozanimaj o cenah in izberi katerega drugega. Pa mogoče ti ga bo uspel narediti kaj prej kot tvoja ginekologinja. Meni se zdi precej nesramno od nje, da ti ga naredi, sploh če imaš že nekaj časa težave. Jaz ji že ne bi dala zaslužiti teh 50 €, bi vsekakor šla h kateremu drugemu.

klarisima -> RE: ultrazvok (30.10.2007 19:11:40)

Strinjam se z večino, da je največ odvisno od tvojega g. Tudi jaz sem mojo pikico videla že najmanj 5x in sploh mi nikoli nihče ni rekel, da sem upravičena le do dveh UZ. Če pa mi g kaj sračkal pa bi ga zamenjala!

Na tvojem mestu bi se zbunla, povedala, da te boli in da boš naredila cel haloo, če ti ne bo pogledal kaj se dogaja!
Ob prvi priložnosti pa zamenjaj g, ker če moraš za vsako stvar plačat...halooo, kam pa smo prišli??? In še za veliko lepega te je prikrajšal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Dobro zrihtaj in srečno*

papica2 -> RE: ultrazvok (30.10.2007 21:28:42)

Meni je G rekla, da pripadata samo dva UZ, če je drugače vse OK ima pa prakso, da v 33 tednu naredi še enega samoplačniškega po želji (plačala pa sem 21 EUR). Meni mi je naredila še tri dodatne, ker je preverjala diagnozo, tako da sem jih skupaj imela 6  od tega tri res na hitro.

butt3rfly -> RE: ultrazvok (30.10.2007 22:09:58)

jst sm mela uz čist zmeri, ko sm bla pr g na pregledu, torej 8-9 pregledov. pa nikol ni nihče omenjal, da bi mogla kej plačat al podobno[sm=zmeden.gif] res se razlikuje od dohtarja do dohtarja.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>