TANTRA
|
[torej: obrazec S-1/2- vloga za uveljavitev pravice do ocetovskega dopusta - predvidevam, da izpolniva sama in se odda po rojstvu otroka na CSD ??? Midva sva to izpolnila takoj in ko rodim prinese še obvestilo o rojstvu, kjer vpišejo manjkajoče podatke : spol, ime, datum rojstva in datum koriščenja očetovskega dopusta obrazec S-2/1- vloga za uveljavitev pravice do starsevskega nadomestila - enako kot S-1/2 ?? Kaj vpisem pod davcne olajsave?? se to vpisuje za nazaj ali za prihodnje leto? Se sem vpise dojencka?? jaz sem izpolnila zgolj podatke, datum, za kake davčne olajšave nimam pojma, ker je zato obrazec o plači in prispevkih. Mislim, da pustiš prazno Priloga S-2- potrdilo delodajalca o zaposlitvi- verjetno izpolni delodajalec... Kdaj?? A tudi po rojstvu in se nato takoj z ostalimi stvarmi nese na CSD ??? To potrdilo delodajalca o zaposlitvi data oba vsak k svojemu delodajalcu in sicer pred porodom, da dobiš odločbo koliko bo znašalo nadomestilo za čas porodniškega dopusta in nege. Priloga S-6- podatki o placi oz. osnovi od katere so bili obracunani prispevki - ponovno delodajalec in verjetno isto kot priloga S-2 ??? Te podatke izpolni zgolj delodajalec za vsakega posebej. Priloga S-8- Izjava o varstvu otroka- kaj to sploh je?? a to podpise, da bo v teh 15. dneh skrbel za otroka ?? Torej izpolni sam. [/quote] To izjavo podpišeš ti, saj bo ti koristila porodniški dopust in nego .... Vse te izpolnjene papirje odneseš na csd, kjer nato dobiš odločbo o nadomestilu na osnovi podatkov iz službe (za eno leto nazaj) za porodniški dopust. Po rojstvu otroka pa še odločbo o očetovskem dopustu, in po 3 mesecih še odločbo o negi . Sicer pa če kaj ne boš vedela vprašaj na csd... Sem prebrala tale članek o smrti, me je kar zmrazilo, glede na to, da sem komaj prišla iz porodnišnice, kjer se čuda dogaja.... V tej dobi pa tak podn...Groza... Jaz bi kar šla v porodnišnico, imam vse pripravljeno, tudi torbo (le tistih mrežastih hlačk nimam tolk, ker jih tam dobiš, prav tako vložke...) ..pa nič ne kaže.... Lukcu je v trebuščku lepše Jaz imam 6 orhidej, vendar trenutno ne cvetijo, ker jih je hči preveč zalila v moji odsotnosti. Drugače pa lepo uspevajo na toplem in na soncu. Pogoj je da so na istem mestu ves čas. Kapljice: dobre so tudi kapljice, ki jih pripravlja lekarna Vir pri Domžalah, mešanica sab simplex in zelišč...Jih uporablja moja kolegica, ki je rodila septembra... Drugače pa lahko dajete dojenčku, čeprav se doji tudi čajček... Po malo... Murenček , daj malega malo masiraj, pa naj malo telovadi, ko leži na hrbtu, dvigni nogice do trebuščka in dol, pa večkrat ponovi....pa malo ga pokri, da ne bo šlo po tebi...na ta način se znebi krčkov in izpusti zrak ali pa se celo pokaka.... Če noče podirat kupčkov, ga daj ležat na desni bok, zadaj pa daj nekaj da ga založiš. Pomaga pa tudi, če ga zvečer pokopaš in toplo zaviješ. Poskušaj biti mirna, veš otroček te čuti in ta napetost se prenaša na njega....Saj bo boš videla vse steklo.... Punce lepo se mejte, jaz imam danes bolj zaspan dan...
|