|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke-2.del
24.10.2007 9:54:35   
Tanayya29
Jutro!
Hvala za kavico...jaz sem ravnokar ustala...je en prodajal ene rjuheuser posted image user posted image ,kr neki...

sedaj pa šibam v trgovino...kasneje še kaj napišem.

Lep dan

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 476
24.10.2007 9:56:27   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

Pa se to... Povsod pise, da mora moj 30 dni pred koriscenjem ocetovskega dopusta obvestit delodajalca... A se to nardi s kakim obrazcem? A mu nese potrdilo o pdp? Al je to kr ustno??

Moj jih je kr ustno obvestil. V službo je pa nesel izpolnat:
  • Priloga S-2- potrdilo delodajalca o zaposlitvi
  • Priloga S-6- podatki o placi oz. osnovi od katere so bili obracunani prispevki 

To pa potem  skupaj z ostalim papirovjem nese na CSD. Moj bo nesel ta čas ko bom v P.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 477
24.10.2007 9:57:09   
ajtak
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

Alina_alin, meni magnezij ne pomaga, pomaga proti otrdevanju trebuha, za noge pa ne!! Sem nekje brala da je za noge boljs kalcij, pa spet ni nekega ucinka... Mislim, da moram zdrzat se kakih 5 tednov in bo minilo user posted image .

Murencek, zal ti ne morem pomagat user posted image .

Tudi jaz imam eno prosnjo...
Naj mi ena malo bolj podrobno razlozi kako je s papirji za ocetovski dopust (PRRRRROOOOOOOOOOOSIM),
Ker bolj ko buliva v te papirje manj nama je jasno kaj izpolni delodajalec in kaj midva, kaj je treba oddat kam in predvsem kdaj user posted image

Torej: obrazec S-1/2- vloga za uveljavitev pravice do ocetovskega dopusta - predvidevam, da izpolniva sama in se odda po rojstvu otroka na CSD ???
        obrazec S-2/1- vloga za uveljavitev pravice do starsevskega nadomestila - enako kot S-1/2 ?? Kaj vpisem pod davcne olajsave?? se to vpisuje za nazaj ali za prihodnje leto? Se sem vpise dojencka??
        Priloga S-2- potrdilo delodajalca o zaposlitvi- verjetno izpolni delodajalec... Kdaj?? A tudi po rojstvu in se nato takoj z ostalimi stvarmi nese na CSD ???
        Priloga S-6- podatki o placi oz. osnovi od katere so bili obracunani prispevki - ponovno delodajalec in verjetno isto kot priloga S-2 ???
        Priloga S-8- Izjava o varstvu otroka- kaj to sploh je?? a to podpise, da bo v teh 15. dneh skrbel za otroka ?? Torej izpolni sam.

Uf, saj vem, da sem zatezila sam ce nimava pojma user posted image

Prosim prosim, naj mi katera odgovori na tole.

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 478
24.10.2007 10:31:56   
potepinka
Dobro jutro!

Martita hvala za kavico.
Pri nas je tudi tako turobno vreme da ne vem ali naj grem nazaj spat ,v glavnem dan za poležavanje.Nič kaj fino ne bo zuser posted image   v takem vremenu,ko ne bomo mogle biti veliko zunaj

ajtak-Jaz se kar javim da bi šla danes rodit,itak me kar nekaj šika in obiski wc,tak da bi lahka šla danes je polnih 38t
murencek-upam da uredite z temi krči,vidim da kapljice že dobiš,jaz sem jih uporabljala pri hči,saj malo so pomagale,samo da bi to bil ekstra učinek vsaj pri nam ga ni bilo.Si jih bom pa tudi jaz nabavla za vsak slučaj,ko bo šla sestra na en pregled v SG mi jih bo prinesla.Ker imam do SG vseeno 50km in bom počakala
tintin-user posted image user posted image  za pregled
naraščaj-dobro opravi pregled
ajtak-jaz bom tudi nesla kopijo poročnega lista v P,originala sploh ne najdem sem ravno te dni ugotovila,jah je že 13let odkar sva se poročila,vprašanje kje je original.Baje da v CE porodnišnici sploh ne gledajo poročnih listov,kolegica je rodila marca pa je nobeden ni vprašal za poročni list.

obrazecšt.S-2in S-6-nese tvojuser posted image  k delodajalcu konec oktobra da izpolni mora biti še oktoberski OD zraven vpisan.Ko rodiš nese tvoj na CSD in pove od kdaj koristi očetovski dopust.Delodajalca ustno obvesti da bo koristil dopust ko se otrok rodi.
obrazecS-2/1,-1/2,S-8,S-1/3,S2/1,S-5-Oddaš na CSD do preteka 105 dni.Jaz bom oddala ko bo otrok dobil rojstni list in davčno št.ob enem pa ko bom šla vložit vlogo za otroški dodatek.
Vse podatke o otroku vpiši ko se otrok rodi in ko dobi dokumente
S-8-Podpišeš da boš po preteku 105 dni ti naprej negovala otroka

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 479
24.10.2007 10:42:12   
scubadiver
Ojla,
sem nazaj od zdravnice. no sej ni blo nič, sem samo dobila bolniške liste in malo poklepetala z njo. Se mi zdi da je bla prav ganjena ker me še ni videla noseče. Je bila pa spl. zdravnica od vse familije in ji je šlo kar na jok ko je začela govorit o tem kako bi se moja mami in oči veselila otročička. Meni pa poslednično tudi. Sva se kar težo zadržali user posted image . Jah kaj čmo. 
Potem sem pa zavila še v Tuš ker je ena od vas prijazno omenjala ene akcije. Sem kupila dve ful luškani brisački na kapuco in eno oblogo za posteljico. Prav krasne stvari imajo. Jaz se pa zadržat itak ne morem. No pa sej oblogo sem imela do sedaj samo eno, prav tako sem imela samo eno brisačo na kapuco. tako da nisem nič nepotrebnega kupila.

Se pa jaz tudi ne javljam da danes rodim. se javim za čez kakšnih 14 dni - 3 tedne user posted image  

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 480
24.10.2007 10:44:49   
TANTRA
[torej: obrazec S-1/2- vloga za uveljavitev pravice do ocetovskega dopusta - predvidevam, da izpolniva sama in se odda po rojstvu otroka na CSD ???
Midva sva to izpolnila takoj in ko rodim prinese še obvestilo o rojstvu, kjer vpišejo manjkajoče podatke : spol, ime, datum rojstva in datum koriščenja očetovskega dopusta

obrazec S-2/1- vloga za uveljavitev pravice do starsevskega nadomestila - enako kot S-1/2 ?? Kaj vpisem pod davcne olajsave?? se to vpisuje za nazaj ali za prihodnje leto? Se sem vpise dojencka??
jaz sem izpolnila zgolj podatke, datum, za kake davčne olajšave nimam pojma,
ker je zato obrazec o plači in prispevkih. Mislim, da pustiš prazno

Priloga S-2- potrdilo delodajalca o zaposlitvi- verjetno izpolni delodajalec... Kdaj?? A tudi po rojstvu in se nato takoj z ostalimi stvarmi nese na CSD ???
To potrdilo delodajalca o zaposlitvi data oba vsak k svojemu delodajalcu in sicer pred porodom, da dobiš odločbo koliko bo znašalo nadomestilo za čas porodniškega dopusta in nege.
Priloga S-6- podatki o placi oz. osnovi od katere so bili obracunani prispevki - ponovno delodajalec in verjetno isto kot priloga S-2 ???
Te podatke izpolni zgolj delodajalec za vsakega posebej.
Priloga S-8- Izjava o varstvu otroka- kaj to sploh je?? a to podpise, da bo v teh 15. dneh skrbel za otroka ?? Torej izpolni sam. [/quote]
To izjavo podpišeš ti, saj bo ti koristila porodniški dopust in nego ....

Vse te izpolnjene papirje odneseš na csd, kjer nato dobiš odločbo o nadomestilu na osnovi podatkov iz službe (za eno leto nazaj) za porodniški dopust. Po rojstvu otroka pa še odločbo o očetovskem dopustu, in po 3 mesecih še odločbo o negi .

Sicer pa če kaj ne boš vedela vprašaj na csd...

Sem prebrala tale članek o smrti, me je kar zmrazilo, glede na to, da sem komaj prišla iz porodnišnice, kjer se čuda dogaja.... V tej dobi pa tak podn...Groza...

Jaz bi kar šla v porodnišnico, imam vse pripravljeno, tudi torbo (le tistih mrežastih hlačk nimam tolk, ker jih tam dobiš, prav tako vložke...) ..pa nič ne kaže....user posted image
Lukcu je v trebuščku lepše user posted image

Jaz imam 6 orhidej, vendar trenutno ne cvetijo, ker jih je hči preveč zalila v moji odsotnosti. Drugače pa lepo uspevajo na toplem in na soncu. Pogoj je da so na istem mestu ves čas.

Kapljice: dobre so tudi kapljice, ki jih pripravlja lekarna Vir pri Domžalah, mešanica sab simplex in zelišč...Jih uporablja moja kolegica, ki je rodila septembra...

Drugače pa lahko dajete dojenčku, čeprav se doji tudi čajček... Po malo...
Murenček , daj malega malo masiraj, pa naj malo telovadi, ko leži na hrbtu, dvigni nogice do trebuščka in dol, pa večkrat ponovi....pa malo ga pokri, da ne bo šlo po tebi...na ta način se znebi krčkov in izpusti zrak ali pa se celo pokaka....
Če noče podirat kupčkov, ga daj ležat na desni bok, zadaj pa daj nekaj da ga založiš.
Pomaga pa tudi, če ga zvečer pokopaš in toplo zaviješ.
Poskušaj biti mirna, veš otroček te čuti in ta napetost se prenaša na njega....Saj bo boš videla vse steklo....

Punce lepo se mejte, jaz imam danes bolj zaspan dan...

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 481
24.10.2007 10:57:38   
Laubica
Pozdravljene-spet tako turobno jutro,jaz sem bila že po nakupih otroka peljala v šolo zdaj pa kuham špagete z mletim mesom(na sinovo željo)Nocoj sem začuda super spala šla samo 1x na wc,ampak ko je mož prišel iz nočne(5.30)sem zelooo težko nazaj zaspala ker on grozno smrčiuser posted image to mi je groza,ne vem kako ga naj pripravim da bi nehal pa najraje spi na hrbtu,če ga stresem naj se obrne se pa jezi user posted image ,no pa saj bo.Jutri imam tudi jaz CTG upam da se bo kaj že premaknilouser posted image .Danes sem pa mogla odnest na obrtno zbornico svoje obrtno dovoljenje in se mi je srce paraloker moram za par mesecev obrt zapretuser posted image user posted image user posted image user posted image saj to delo obožujem in ogromno truda sem v 6 letih dala not da sem se obdržala.
No punce kje pa imamo tisti seznam trebuščkov in kil?Jaz sem si danes zjutraj merla in sem se zredila za 15kg in obseg imam 112cm

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 482
24.10.2007 11:15:31   
tintin
Evo, upadate za seznam trebuščkov in kil...
Tintin 38t5d 103cm +10kg

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 483
24.10.2007 11:19:21   
tintin
Punce, ki ste šle  Tuš: po koliko so brisačke v akciji? Namreč midva ne dobivava nobenih reklam...user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 484
24.10.2007 11:25:49   
Tanayya29
No pa še jaz...

obseg treuha 104..kg plus 16

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 485
24.10.2007 11:27:29   
buba1131
cena za brisačko je 7,99   imajo pa še slinčke z ježkom za 1,95  visečo mrežo za plenice oz druge potrebščine za 9,99  pa še igralno podlogo za 21,99
Probaj it na tuševo stran mogoče je tam gor prospekt.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 486
24.10.2007 11:27:52   
scubadiver
Tintin imajo dvojne. Ene pakine v vrečkah pa niso tko "cute" in nisem videla cene. Jaz sem vzela ene ki so lično pakirane v škatlice in je noter brisačka s kapuco in rokavička za umivanje in skupaj stane 7,99 EUR. Tko da ni prav ful poceni, se dobi tudi ceneje je pa luškana user posted image
Tale igralna podloga ki jo omenja Buba je tud ful ful luškana, sam midva jo že imava...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 487
24.10.2007 11:28:22   
buba1131
moj obseg  112cm  +12kg

(odgovor članu buba1131)
Neposredna povezava do sporočila: 488
24.10.2007 11:30:12   
buba1131
meni pa se zdi poceni ker sem pred 1 tednom v pikapolonivi plačala za brisačko 16eur

(odgovor članu buba1131)
Neposredna povezava do sporočila: 489
24.10.2007 11:32:30   
scubadiver
Buba jaz sem edino brisačko ki sem jo do sedaj imela kupila v H&Mu in mislim da je bila ceneje, sam ni tko luškana user posted image

(odgovor članu buba1131)
Neposredna povezava do sporočila: 490
24.10.2007 11:41:27   
ninocka
Jst tud razmisljam, da bi sla zdej v Tusa po te brisacke - sem mela ze vceraj plan, ko sem videla reklamo...pa se mi kar ne da.
Bom mojga poklicala, kdaj gre na malco, bom sla z njim na kavico, pol pa se v Tusa.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 491
24.10.2007 11:51:20   
Tanayya29
ninočka ti že v ponedeljek greš?
upam,da te takoj odrešijo....
boš sporočila,ane?

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 492
24.10.2007 11:51:28   
Ilije
Sedaj mi je pa kar žal, da nisem šla zraven lubija v šoping, sicer sem dobila reklamo od tuša, sam na slikah mi ni bilo nič kaj všeč. No saj mogoče me pa še kaj počaka do konca tedna, ko bo spet treba mal v trgovino.

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 493
24.10.2007 11:54:06   
TANTRA
Jaz sem pa danes tako nekam zaspana, da se mi še kuhat ne da...user posted image ...
Brez idej....

Moj obseg 109 cm, + 14 kg...

Drugače pa naj vam povem, da so me v obeh nosečnostih tako kregali kolk sem se zredila - obakrat + 18 kg....pa sem obakrat tako hitro shujšala nazaj...
Zdaj mi pa sploh nobeden nič ne reče, saj je že čudež, da sem noseča pri mojih letih....user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 494
24.10.2007 11:58:19   
kanarka
Še jaz se na hitro javim. Sem danes prav vesela, ker grem po mojga Kitajčka. Končno, da me bo spet mal razvajal.

Glede porodniške tukaj pa pojma nimam. Jaz sem si jo uredila še v Sloveniji, ker sem vsa leta tam plačevala socialno do predkratkim. In res je, da imamo najdaljšo. Predvidevam, da je tukaj samo kakšne 3 mesece. Bom vprašala tisto gospo, s katero se dobim, da mi pove kako in kaj. Ker je pa moj zaposlen, bom lahko tukaj vse urejala na njegovo ime in moj status sploh ne bo pomemben.

Jaz si tudi delam zalogo vsega kar napišete. Uboga moja mama, saj ji vsak dan sporočim kaj novega, kar mi mora nabaviti, da mi potem pošlje sem. Včeraj je bila aktualna pumpica, zdaj pa so na seznamu že kapljice. A potem ona samo v Koroških lekarnah reče za kapljice iz naravnih zelišč proti kolikam? In bo prodajalka takoj vedela katere misli?

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 495
24.10.2007 12:01:34   
kanarka
Aja še obseg. Moj je 98 in + 11 kg. Sem pa opazila, da sem zjutraj imela tako žogasto obliko trebuha (drugač imam hruškasto). A to spreminja položaje al kako?

Tantra, koliko pomladi pa potem šteješ?

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 496
24.10.2007 12:04:23   
tintin
Punce thanks za info o Tušu...maybe bom šla celo pogledat...če se mi bo dalo.
Na momente me tako čudno zvija (pa nevem a je to prebava ali ne....)user posted image
Kanarka: ja, ti naši user posted image spreminjajo položaje in potem so trebuhi hecni....user posted image

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 497
24.10.2007 12:06:33   
potepinka
že35-naj te potolažim da nisi edina ki imaš moža ki smrči.Tudi moj smrči,potem pa ga celo noč samo butam in govorim" obrni se na bok"za znoretuser posted image ,ampak kaj morem se mi pa zasmili ker je utrujen od dela in posledično potem tudi smrči

kanarka-No danes pa lepo pocartaj svojga kitajča.Glede kapljic pa se jim rečejo VETROVNE KAPLJICE KOROŠKIH LEKARN

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------

(odgovor članu kanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 498
24.10.2007 12:08:52   
potepinka
TINTIN-Ja tole zvijanje,mogoče pa ni tako nedolžnouser posted image No mogoče pa greš ti danes v Rim'''''

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 499
24.10.2007 12:11:37   
tintin
Potepinka: dvomim, zadnje dni je tole "občasno" zvijanje že redno na sporedu, ampak nikoli se pa ne ve....Pomoje bom še tja čez rok tukaj svetilauser posted image

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?