limma
|
POzdravljene vse januarčice... tašča mi kuha kosilo , tako da ima čas, da kaj napišem Nussy - upam, da ti čas v službi čim hitreje mine... še pop. pogledam kaj sem gor in se mogoče "srečava". sunny morning v četrek in petek nisem klicala v službo.... in tudi oni me niso klicali, tako da se očitno kar dobro znajdejo . Sem pa prebrala 2 knjigi (leposlovni) - TRIŠ, to je zame največja razvada, da lahko v miru berem - čeprav bo počasi treba tudi malo menjat literaturo A tiste, ki pričakujete prvega otročičk, dosti berete o porodu, negi otroka, itd? Jaz imam par revij (Moj malček, Mami), knjigo Nosečnost:vprašanja in odgovori, kaj še priporočate? naša je tudi zelo živahna, čez cel dan, pa tudi ponoči ok. 3h me zbudi, pa grem na stranišče, jo božam in ponavadi zaspiva nazaj...včasih takoj, včasih čez eno uro. mala pikica - če ti bolečina iz ta zadnje seva v nogo, je to išias, tudi sama sem imela precej težav s tem v prvih petih mesecih, zdaj je boljše... že trkam.. tok-tok. Je pa res, da vožnjo v takem primeru odsvetujejo, priporočajo pa ležanje in lahke sprehode. ursulina - trd trebušček imam tudi jaz, ampak ne v zg. delu, ampak spodaj - nad sramno kostjo po vsej širini. zasanjana - občasno krvavim iz nosu, redno pa iz dlesni. Kupi si zob. pasto Sensodyne, meni kar pomaga. Sem pogledala vaše stanovanje in je K R A S N O ... kot iz Ikeniega kataloga, samo še veliko veliko lepše sani1 - na Koroškem je včeraj res cel dan po malem snežilo, tudi danes so okoliški hribčki še čisto beli .. zdaj pa pri nas skoz oblake sije sonček in rahlo dežuje... marvice pa ni videt, je preveč oblakov v kateri kor. občini dobiš denarno pomoč ob rojstvu otroka? to pa tudi mene zelo zanima O cepljenu proti gripi nisem razmišljala, sicer se pa še nikoli nisem cepila. Zdaj sem doma in imam vseeno manj stika z ljudi... zato iskreno upam, da se bova letos ena drugi izognili Ne morem verjet, kako ste pridne, da že cotke perete... jaz moram prej še oprat in pospravit najine poletne stvari, prej res nisem imela časa. Cotk nekaj že imam (podedovanih), nekaj bova pa dokupila + voziček + košarica + stvari za nego + ... se že veselim (kljub norim cenam nekaterih stvari)!! urssyy in ostale - o sodidarnostni pomoči pa Kolektivna pogodba za negospodarske dejavnosti pravi takole: delavcu oz. njegovi družini pripada solidarnostna pomoč v višini povprečne mesečne čiste plače v gospodarstvu Rep. Slovenije za pretekle tri mesece, in sicer v naslednjih primerih.. eden od njih je tudi daljša bolezen. Na drugem mestu je razloženo, da pod daljšo bolezen štejemo bolezen, ki traja tri mesece ali več, ne glede na to, ali je delavec zaradi bolezni ta čas odsoten z dela ali pa dela po 4 ure dnevno. Do solid. pomoči je torej upravičena vsaka, ki izpolnjuje navedene pogoje, se je pa po moje najbolje pozanimati pri delodalajcu, ali vam pripada že po sami kol. pog. (kar vi vam morala) ali pa jo morate uveljavljati. Uf, pridna sem bila, zdaj grem pa jest... se beremo Lepo se imejte vse, limma
|