Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 10:48:50
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: nivess Žalostno res. Bogi, bogi sinček, celo 2x se mu srajce likajo. Niti v najhujših sanjah se ne bi sekirala zaradi njegovih zlatih srajc, naj si jih sam začne likat, če mu kaj ne paše. Pa dobro, to sem jaz. Citirala si moje misli.
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 10:59:32
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa IZVIRNO SPOROČILO: nivess Žalostno res. Bogi, bogi sinček, celo 2x se mu srajce likajo. Niti v najhujših sanjah se ne bi sekirala zaradi njegovih zlatih srajc, naj si jih sam začne likat, če mu kaj ne paše. Pa dobro, to sem jaz. Citirala si moje misli. ah, saj ni vredno
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 11:04:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Pojma nimam, ampak malo preveč stroškov in dela si delate s temle pranjem pa sušenjem...kaj pa vem, pa ji reci, da če že mora naj zlika ostalo, srajce pa pusti, da je njen sine tako naročil, da jih pač ne zlika ne dobro, pa se naj potem s sinom pogovori, kaj in kako. Glede posode: ne picajzljaj, nimaš za kaj. Naj ženska pomiva, če se ji zdi, magari z mrzlo vodo. Moja stara mama (Volga) je proti koncu življenja, ko je bila že poštena dementna, pomivala in spirala kar v isti vodi, v lijaku, pa je bilo ranvo tako dobro. Ni nam pa niti na kraj pameti padlo, da bi ji rekli: mama, nehaj pomivati, ker ne pomiješ dobro. Ne, ženska je imela svoje veselje, takoj po kosilu je pomila, čeprav slabo. Pa smo potem ravno tako jedli iz te nepomite posode, če je bilo tu mač, jo pač malo splakneš, drugače se pa navadiš.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 11:07:54
|
|
|
|
poliloni
|
Ji pa tako malo med vrsticami povej... Npr. enkrat ko boš po kavici pomivala posodo rečeš: "Kako je super ko je ves čas topla voda, da lahko pomivaš, ker si ne znam predstavljati, da bi morala z mrzlo, kot včasih, ko so jo prej morali še iz kakšnega vodnjaka načrpati in potem na štedilniku greti. sem ravno včeraj gledala Kmetijo....", in potem nadaljuješ pogovor na to temo, pa vmes še temo o topli vodi in pomivanju notri vržeš.... Če te moti, da srajce zloži, ji pa reči, če jih lahko vsako posebej da na obešalnik (tako delam jaz), ker ti sicer mož vse zmečka, ko jih jemlje iz omare... Včasih moraš malo naokoli, da kdo ni užaljen...
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 11:09:08
|
|
|
|
Anonimen
|
al bina , pollioni hvala.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 11:09:39
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: adelaide Tu se pa malo zatakne. Vem, da boste verjetno rekle, da naj bom tiho samo, da nekdo naredi. Malo morgen. Vsak ima svoj sistem dela in normalno naredi po svoje. Jst te razumem. Prosila bi jo verjetno, če mi pusti zadeve pri na miru, da bom naredila sama. Ker da se dela stvari 2x je pa res BV.
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 11:14:26
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: adelaide al bina , pollioni hvala. Saj vem, da ti odgovor ne paše, pa vseeno
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 11:18:06
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: al bina IZVIRNO SPOROČILO: adelaide al bina , pollioni hvala. Saj vem, da ti odgovor ne paše, pa vseeno pa mi paše, vprašala sem , odgovorile ste. Sicer ene SPET iščejo nekaj kar ni. A ja, albina , preberi si še enkrat tvoj post....ko je bila že poštena (in ) dementna...sem spet držala za ledvice od smeha
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 11:24:06
|
|
|
|
Anonimen
|
ma pusti vse skupaj ,in bodi tiho , ko bo sla pa ti spet jovo na novo po svoje ampak da bi srajce likala 2-krat ,nej si jih kr sam ce mu ne pase tko kot so zlikane,svasta
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.10.2007 12:00:32
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 12:26:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Ma ja, ti kar tiho bodi. To ona najbrž dela, da bi se nekako oddolžila, ker živi pri vas. Pa praviš, da je dobra po srcu. Ne vem, meni se kar smili. Ma pusti ji veselje.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 12:29:01
|
|
|
|
tanikaa
|
Joj, samo jaz bi dala ne vem kaj, če bi mi kdo zlikal...tako ali drugače.
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 12:34:47
|
|
|
|
gojska
|
K men jo pošlji. Mojmu revčku ne bo treba samemu srajce likat.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 12:51:40
|
|
|
|
srki
|
Jaz bi pa teh par mesecev potrpela. Ona pač dala tako, ti drugače. Če veš, da bo cel hudič, ko ji kaj omeniš, bodi rajši tiho. Če ji boš rekla, boš mogoče presenečena nad njeno reakcijo-pozitivno ali negativno, mogoče bi bila tašča vesela, da ji rečeš. Sama pa jo najbolje poznaš in boš najbolje vedela, ali molčati in potrpeti, ali pa reči in mogoeč ogenj v strehi narediti.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 12:52:35
|
|
|
|
srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: _rebeca_ IZVIRNO SPOROČILO: al bina Glede posode: ne picajzljaj, nimaš za kaj. Naj ženska pomiva, če se ji zdi, magari z mrzlo vodo. Moja stara mama (Volga) je proti koncu življenja, ko je bila že poštena dementna, pomivala in spirala kar v isti vodi, v lijaku, pa je bilo ranvo tako dobro. Ni nam pa niti na kraj pameti padlo, da bi ji rekli: mama, nehaj pomivati, ker ne pomiješ dobro. Ne, ženska je imela svoje veselje, takoj po kosilu je pomila, čeprav slabo. Pa smo potem ravno tako jedli iz te nepomite posode, če je bilo tu mač, jo pač malo splakneš, drugače se pa navadiš. hahaha ta je pa bla lovska. No, in zaradi tega ni noben umrl. Včasih preveč kompliciramo, res.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 13:40:37
|
|
|
|
NATAŠI
|
jaz bi srajce pustila in če bo tvojega moža to motilo naj se on zmeni z njo. glede posode pa.. če je umazana jo pomi še enkrat drugače pusti. te pa razumem da je težko biti tiho in potrpeti če si karakter ki mora imeti narejeno kot si vajena
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 14:48:20
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: adelaide Ampak preko nekaterih stvari NE MOREM. Hočeš reči NOČEM.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 19.10.2007 15:20:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Srajce enkrat sama speglaj in jih pusti tam obešene da vidi da jih pri vas obešate in ji bo mogoče sami potegnilo. Ali pa ji prijazno reci da je zelo pridna da se trudi srajce zložit, ampak da imaš premalo prostora v omari in ti je lažje če so obešene. Da pa niso pravilno zlikane pa je smešno, naslednjič naj jih mož kar sam spegla. Za malo posode od zajtrka pa te ne bo pobralo če jo opereš še 1x.
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 20.10.2007 12:50:09
|
|
|
|
lorch
|
Glede srajc so ti že vse povedale. Ali se naj možek sam zmeni, ali pa ji povej da ti bolj ustreza če so na obešalniku. Glede posode si pa predstavljaj da ti je posodo splaknila in jo potem lepo zloži v pomivalca, ko bo šla. Volk sit in koza cela. saj praviš da ga imaš ane.
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 20.10.2007 22:12:13
|
|
|
|
sandrca
|
jest bi ji pa za posodo rekla, da si ful vesela, če ti jo pomije, ker jo potem tebi ni treba, samo da jo prosiš, če jo lahko pomije s toplo vodo, da je ne bo v prste zeblo in ker se prašek bolje dol spere kar se pa srajc tiče pa ne vem, jest zase vem da jih ne bi še enkrat prala pa likala
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 20.10.2007 23:28:38
|
|
|
|
Rubin.
|
Samo tašča je doma ves dan, čim sušilec zacvili, hop, pobaše perilo in zlika. Jaz se pa ne bi branila takšne tašče .
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 20.10.2007 23:39:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Huda vprašanja Srajce tudi jaz 2x likam. Posoda-kaj pa jeste za zajtrk? Če je to kava, čaj, kruh, boste preživeli. Meni se zdi čisto škoda filozofirat okrog tega, če se dobro razumete. Tako pač je, ko živimo skupaj. Ne more nam vse pasat. In TG, da je to samo peglanje in posoda od zajtrka. Jaz bi najbrž opazila nekje sredi februarja, da je nekaj drugače
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 20.10.2007 23:40:51
|
|
|
|
Rubin.
|
Sicer zate ne vem, ampak jaz bi teh par mesecev UŽIVALA. Tisti čas, ki ga namenjaš stvarem, ki ti jih sedaj opravi tašča, izkorist za tiste, za katere drugače nimaš časa. Ženski pa je verjetno dolgčas ali pa je tako navajena. Sicer pa jo ti najbolje poznaš, če bi bila ob tvojih omembah prizadeta, ji ne reci ničesar (se mi zdi škoda krhat odnos, ki je sicer dober), če pa ne, pa ji omeni na en kulturen način in ji daj s tem na izbiro kako dalje, mogoče sploh ne ve da te kaj moti.
< Sporočilo je popravil Rubin. -- 20.10.2007 23:41:40 >
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 21.10.2007 9:54:04
|
|
|
|
najina pikica*
|
verjeto je njen namen pomagati tebi in biti teh par mesecev predvsem koristan...pohvalno za taščo! čeprav bi ji jst vseeno povedala morda ob kavici na kak prefrigano-lep način,da bi bila "koza sita in volk cel",ter brez zamer v hiši! ja povej,da si ji ful hvaležna k ti pomaga res lepo od nje! da pa lahko pri tebi pomiva posodo s toplo vodo,ker se tako lažje spere iz poosode vsa umazanija in mast,....predno jo pograjaš jo pohvali-verjemi to ji bo dobro delo za dušo!PREVERJENO!!! za tiste srajce ji naj pa kr sinek reče,tako se boš ti znebila nepotrebnega konflikta z taščo....
|
|
|
|
RE: kako biti prijazna a odločna 21.10.2007 10:19:26
|
|
|
|
Marogica
|
Imaš tri variante 1. Ji poveš direkt, da bi si rada svoje gospodijstvo vodila sama, ker imaš pač svoj "sistem". Pozitivno-boš direktno povedala in ji razložila, kaj te pač moti. Negativno-bo užaljena, kar kot si sama rekla, ne misli nič slabega..vendar v tvojih očeh in zaradi tvojega "sistema" pač ni tako, kot si želiš. 2. Ji nakažeš indirektno, in jo "napelješ" nekako, da ti raje kdaj počuva otroka, da sama te stvari opraviš ali pa ji "dodeliš" (na lep način seveda) kakšno delo, ki ga po tvoje naredi čisto OK. Pozitivno-zadovoljna boš s tem, kaj te trenutno moti. Negativno- tašča ne bo hotela razumeti in bo mogoče užaljena, ker bo mislila, da naredi premalo. 3. Tretja možnost je pa, da v času "prezimovanja" pač vse skupaj pogoltneš in ji pustiš, da dela, kot do sedaj. Pozitivno-tašča bo imela občutek, da je zaželjena in da ti resnično dosti pomaga, da te razbremeni. Negativno-ti se boš žrla zaradi z mrzlo vodo pomite posode, in večjega računa elektrike, ker pač dvojno pere, likate in sušite. Odločitev je tvoja.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?